←  SSSR

Main page

»

KV

Zgooby_Dan's Photo Zgooby_Dan 24 Apr 2012

View Postjeeremija, on 22 April 2012 - 02:01 PM, said:

Ljudi manite se toga ko je jači, ko najjači itd... Svaki tenk ima svoje prednosti i mane. Konkretno za KV - jeste odličan i vozim ga, ali sa druge strane ja sa Pz4 (obično) nemam problema sa njim 1-1 (osim u čisto gradskom delu) i pored toga što je top Pz4 višeskruko slabiji top i sa mnogo manje hp.
Sa 152mm je druga priča, koliko čini moćnim KV toliko ga čini još slabijim. Jedini ispravan način igranja sa KV je tada tzv sistem privezak jer ako si sam nećeš dugo.  :Smile-hiding: I sa ovim topom ako upadneš kao top tenk žalosno je gledati da kao top tenk moraš da tražiš pomoć i podršku od nekoga mnogo slabijeg od sebe.

Posle nove revizije KV1 gubi tu premoć i ostaje KV2, ali kako ona ulazi sa VI nivoom nije to više ta dominacija, a mislim da će KV2 da bude više u defanzivi nego dominantan u toj konkurenciji.

Sve je to odlicno ali kad budes drzao IS-4 iza ugla zato sto ne sme da ti izadje pred cev sa Pz4 onda se javi. Nemoj me pogresno shvatititi ja cenim i Pz 4 i Stuga i mnoge druge i da istina oni mogu da uniste KV i ne samo oni. Tier 4 tenkovi mogu da uniste KV pa cak i tier 3 (Marder npr.). Ali! U high tieru svi su oni sem KV samo free kill. Ja nisam neki "opasan" igrac pa opet vec u tier 7 tenku (da ne govorim tier 8 ili 9) vise se bojim crknute veverice nego Pz4 (ili bilo kog tier 5 tenka). KV-u uvek ukazujem paznju, jer moze posteno da me osteti pre nego sto ga ubijem, a ako sam vec nacet moze i da me ubije bez nekih vecih problema.
Isti slucaj i kad su na mojoj strani. Zalomi  se da sam pri vrhu liste u timu a pri dnu imamo 2-3 KV. Meni je uvek drago kad vidim da ih imam kao podrsku jer upravo sam dobio 2-3 cevi koje mogu da pricaju za sebe. Racunam na podrsku 107-ica i 152-jki, izadjem prvi da popijem pogodak onda oni pricaju iza mene. Pz4, M7, Stug ili koji god hoces drugi tier 5 mi ama bas nista ne znaci u tim borbama jer mogu samo da grebu farbu i da puknu ko kokice. KV moze i da istrpi 2 pogodka (sem nekoliko najjacih topova od 750 dmg) a posto ima sansu da dinga to cesto bude i 3 pre nego sto podlegne vatri. To znaci 3 izvirivanja i 3 pucanja 107-ice ili 152-jke. Sta ovi ostali malci tier 5 mogu tu da urade sem da budu oneshotani? Da nije tako mocan ne bi ga za dzabe dizali na tier 6.

topach's Photo topach 25 Apr 2012

vozio sam kv u beti i tada je on sa 152mm bio strah i trepet. dok sada sa tim topom pravim dmg 200-300 :unsure: a isto toliko pravim i sa 107mm s'tim da mi za ovaj drugi treba dosta manje vremena da napuni a i precizniji je, tako da ne vidim razlog zasto bi neko igrao sa 152mm .
steta a nekada sam uzivao u tom tenku. sada jedva cekam da izadje patch pa da ga prodam.

Zgooby_Dan's Photo Zgooby_Dan 25 Apr 2012

View Posttopach, on 25 April 2012 - 05:19 PM, said:

vozio sam kv u beti i tada je on sa 152mm bio strah i trepet. dok sada sa tim topom pravim dmg 200-300 :unsure: a isto toliko pravim i sa 107mm s'tim da mi za ovaj drugi treba dosta manje vremena da napuni a i precizniji je, tako da ne vidim razlog zasto bi neko igrao sa 152mm .
steta a nekada sam uzivao u tom tenku. sada jedva cekam da izadje patch pa da ga prodam.
Tacno je da je 152 dosta slabiji nego sto je bio zbog HE nerfa ali taj top i dalje ima 86mm penetraciju sa HE municijom tako da vecina tenkova do tier 5 su i dalje oneshot a mozes i high tier tenkove sa slabijim oklop da unakazis (mediume, sve francuze, dobar broj td-ova, arty). Protiv heavy tenkova  vise nije to sto je bio ali ako im pucas sa strane zna svasta da se dogodi, tipa razne vatrice, gomila unistenih modula pa i ammo rack kad te u**re.
Edit: sto se dmg tice primetio sam da sad ima veoma lude varijacije na vecini topova, npr prosecan dmg 128mm na Ferdiju je 490, a on cesto pravi 350 dmg, 360 dmg onda te us**re 600 dmg i tako. Uvek je dmg varirao ali nikad u ovolikoj meri.

jastreb777's Photo jastreb777 25 Apr 2012

Da KV-a su žestoko nerfali ali još je jako opasan tenk, evo jedan primjer igram sa sestrićem patona bitka Samostan, ja vozim Is-3 on KV 152 mm u onome klancu naletimo na E 75, IS-3, Lowe, KV-5, VK 3601 x2, KV ishod borbe on je napravio 2 kila i poginuo a ja sam napravio 5 kilova. Naravno dečki su loše odigrali jer su nam uvijek dolazili jedan po jedan, vjerovatno su mislili da još ima tenkova u našoj pozadini. Moje mišljenje da su nerfali KV radi zarade jer sam prije mogao zaraditi i preko 40K, sad odigram bitku samo tako dobije maksimalno 25-30K. Što znači dečki ako želite novce uzmite premijum acc. ;)

Old_man_Jenkins's Photo Old_man_Jenkins 26 Apr 2012

nista lepse,kad dodjes tigerII sa boka (on na neki 77%) osuris ga sa 152mm HE i uzmes mu 1250dmg :D i zapalis ga :D
komentar na chatu : FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU xD xD xD priceless !!!

npr lowe sam u bok pogodio sa 1250dmg,tigrove sa 60-50% sam oneshot,ferdija polako gulio sam 500dmg... lud top,zna da promasio sa 3 m a zna da pogodi sa 550m. weakspot i nadas se da ce tu granata i da udje, a strpljenje,ko je igrao sa kv3 znace sta je stpljenje :)

jastreb777's Photo jastreb777 29 Apr 2012

View PostOld_man_Jenkins, on 26 April 2012 - 12:10 PM, said:

nista lepse,kad dodjes tigerII sa boka (on na neki 77%) osuris ga sa 152mm HE i uzmes mu 1250dmg :D i zapalis ga :D
komentar na chatu : FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU xD xD xD priceless !!!

npr lowe sam u bok pogodio sa 1250dmg,tigrove sa 60-50% sam oneshot,ferdija polako gulio sam 500dmg... lud top,zna da promasio sa 3 m a zna da pogodi sa 550m. weakspot i nadas se da ce tu granata i da udje, a strpljenje,ko je igrao sa kv3 znace sta je stpljenje :)

Sve navedeno stoji, zanima me što će biti sa zaradom kada ode u VI tier.
Get the IPS Communities App for iPhone now!