Jump to content


World of Tanks: Rush - stolní desková/karetní hra

hra Rush deskovka karetní desková stolní

  • Please log in to reply
96 replies to this topic

hlason_uselessBOT #41 Posted 26 December 2014 - 03:49 PM

    Private

  • Player
  • 103551 battles
  • 8
  • [R_D_T] R_D_T
  • Member since:
    09-02-2012

Tak synator to dostal k jezisku a ja zjistuji ze jsem blbej jak troky ;-) nejaky video navod v cz se nekde nenachazi? Dekuji

 



zpeterka #42 Posted 27 December 2014 - 07:26 AM

    Corporal

  • Player
  • 10174 battles
  • 121
  • [SEODE] SEODE
  • Member since:
    05-06-2013

View Posthlason, on 26 December 2014 - 02:49 PM, said:

Tak synator to dostal k jezisku a ja zjistuji ze jsem blbej jak troky ;-) nejaky video navod v cz se nekde nenachazi? Dekuji

 

 

Podle mě je to jen o prvních několika hrách - u nás to bylo podobné. Teď už jsme snad vše pochopili a hrajeme správně :) Video v CZ jsem bohužel nenašel. Já jsem se zatím zaseknul jen na jediné věci, viz. můj předchozí dotaz v tomto vláknu.

Figut #43 Posted 27 December 2014 - 08:00 AM

    Private

  • Player
  • 8704 battles
  • 10
  • [-CZR-] -CZR-
  • Member since:
    09-01-2012
Já mám za to, že můžeš hrát co máš v ruce jak chceš, tj. využiješ vlastnosti, použiješ k nákupu, k obraně základny, k útoku tak, že můžeš využít vlastnost a stejnou kartou ještě zaútočit nebo nakoupit nebo bránit, ne jedna karta=1možnost a to můžeš se všemi v ruce.

M4Karabine #44 Posted 27 December 2014 - 11:24 AM

    Corporal

  • Clan Diplomat
  • 19091 battles
  • 189
  • Member since:
    07-09-2011

Zdravím,

 

Taky jsem obdržel hru od Ježíška a musím říct, že více jsem se naučil praxí.

 

Trocha postřehů z naší hry, která nevím zda je podle pravidel: (ale baví nás! :great:)

Hru rozdáme podle toho, jak je napsáno. Karty v ruce využíváme následovně: Máme 3 takže hrajeme 3 karty. Pokud použiji schopnost posily, vemu si počet karet navíc (3,2....) a mohu hrát i s němi.

Pokud mám výzkum, tank dám na základnu aby bránil a po zničení jde do šrotu.

Pokud mám jednotku, která má více vlastností, používám obě zleva do prava (Praxe: Jednotka Airborne má vlastnosti průzkum a posily. Proto nejdříve vyměním karty v obchodu a poté použiji posily)

Hrajeme na 6 tanků v obchodě pokud nás hraje málo (2-3)

Trocha dotazů:

Tank, který mám v ruce a nemá vlastnost (třeba T1) mohu přesunout na obranu základny?

Jak je to s kartou nábor? dá se využít i když nakupuji jen jeden tank?
Jak je to s výměnou karet v ruce? (hrajeme stylem: Mám 3 karty k ničemu tak všechny hodím do skladu a končím tím tah)

 

Na závěr se chci zeptat, nemá-li někdo zprávy o rozšíření této stolní hry i o vozidla britů: (http://boardgamegeek...sh-second-front) + zda je pravda, že v tomto balíčku by měl být i http://worldoftanks.eu/encyclopedia/vehicles/france/_105_lefh18b2/

 

 



Figut #45 Posted 27 December 2014 - 03:05 PM

    Private

  • Player
  • 8704 battles
  • 10
  • [-CZR-] -CZR-
  • Member since:
    09-01-2012

Chce to lépe číst pravidla. Tvůj Výzkum je špatně. Vybrané vozidlo určené hodnoty ti jde do skladu, ne na obranu základny a zničený tank též do skladu a ne na vrakoviště. Obrana základny je možná s kartami s obranou vyšší 0, vlastnost nezáleží. Nábor umožňuje nakoupení libovolného počtu vozidel. Normálně je možné koupit pouze jedno. Limitují zdroje v ruce. Pokud nemáš zdroje, nekoupíš si nic. Všechny karty v ruce co zbydou nebo nechceme použít, se odkládají na sklad. Výměna karet - jo ;-). Second Front - přináší Brity + pár vozidel dalších národů, 4. novou základnu, další 5-medailové karty, možnost hrát v 6ti, úprava pravidel - viz předchozí strana. Osobně bych přivítal, kdyby se objevily vlastnoručně dělané karty od hráčů-umělců, které by se daly vytisknout.

Pravidla srozumitelně :-)  http://boardgaming.c...d-of-tanks-rush


Edited by Figut, 27 December 2014 - 05:28 PM.


Me2d #46 Posted 28 December 2014 - 12:29 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 27399 battles
  • 62
  • Member since:
    07-19-2010
Teda, mam za sebou stovky deskovek, takze WoT: Rush beru jen jako takovy zpestreni, ale v zivote by me nenapadlo, ze bude mit nekdo problem pochopit takhle primitivni hru. Tezkej facepalm... Prectete si poradne pravidla a pokud si nejste u neceho jisti, prectete si to znovu.

Me2d #47 Posted 28 December 2014 - 12:38 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 27399 battles
  • 62
  • Member since:
    07-19-2010

HA! Ted sleduju, ze sem to sem zapomnel napsat. Takze:

 

1. rozsireni ke hre s nazvem Druha fronta je jiz prelozeno, pravidla prosla moji korekci a ceka se na volny termin ve vyrobe. Odhad je asi jaro. 

 

Jestli u rozsireni bude i nejaky bonusovy kod do online hry se zatim nevi.



Figut #48 Posted 28 December 2014 - 09:29 AM

    Private

  • Player
  • 8704 battles
  • 10
  • [-CZR-] -CZR-
  • Member since:
    09-01-2012
Ne každý hraje takové hry ;-).

FreudCZ #49 Posted 28 December 2014 - 08:08 PM

    Private

  • Player
  • 3611 battles
  • 2
  • Member since:
    03-31-2014

Ahoj ,taky mám dotaz kdy dávám karty na vrakoviste?

  Pochopil jsem že tank jde zpátky do skladu když je zničeny.



asdfbrom #50 Posted 28 December 2014 - 09:15 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15540 battles
  • 503
  • [MORLA] MORLA
  • Member since:
    09-24-2012

View PostFreudCZ, on 28 December 2014 - 08:08 PM, said:

Ahoj ,taky mám dotaz kdy dávám karty na vrakoviste?

  Pochopil jsem že tank jde zpátky do skladu když je zničeny.

 

Jen když je to na kartě napsáno.(např. výzkum)

FreudCZ #51 Posted 29 December 2014 - 11:13 AM

    Private

  • Player
  • 3611 battles
  • 2
  • Member since:
    03-31-2014

Ok,díky

 



M4Karabine #52 Posted 29 December 2014 - 05:53 PM

    Corporal

  • Clan Diplomat
  • 19091 battles
  • 189
  • Member since:
    07-09-2011

View PostMe2d, on 27 December 2014 - 11:29 PM, said:

Teda, mam za sebou stovky deskovek, takze WoT: Rush beru jen jako takovy zpestreni, ale v zivote by me nenapadlo, ze bude mit nekdo problem pochopit takhle primitivni hru. Tezkej facepalm... Prectete si poradne pravidla a pokud si nejste u neceho jisti, prectete si to znovu.

 

Bohužel nejsem takto zdatný. Pravidla jsem četl 3x a pomohli mi treochu, proto se řídím prostě pravidelem: "Když nevíš, zeptej se."

 

2Figut:

Výzkum - já myslel to vozidlo co které má vlastnost výzkum, ne to které vyzkoumám :)

Obranu chápu, jen nevím jak to bylo s tím přesouváním na bázy.

 

Děkuji za pomoc :)



 


Edited by M4Karabine, 29 December 2014 - 05:58 PM.


Figut #53 Posted 29 December 2014 - 09:00 PM

    Private

  • Player
  • 8704 battles
  • 10
  • [-CZR-] -CZR-
  • Member since:
    09-01-2012

Vozidlo s vlastností výzkum teda nedáš na Základnu ale na Vrakoviště.



asdfbrom #54 Posted 29 December 2014 - 09:24 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15540 battles
  • 503
  • [MORLA] MORLA
  • Member since:
    09-24-2012

View PostFigut, on 29 December 2014 - 09:00 PM, said:

Vozidlo s vlastností výzkum teda nedáš na Základnu ale na Vrakoviště.

 

Ano.

View PostM4Karabine, on 29 December 2014 - 05:53 PM, said:

 

Bohužel nejsem takto zdatný. Pravidla jsem četl 3x a pomohli mi treochu, proto se řídím prostě pravidelem: "Když nevíš, zeptej se."

 

2Figut:

Výzkum - já myslel to vozidlo co které má vlastnost výzkum, ne to které vyzkoumám :)

Obranu chápu, jen nevím jak to bylo s tím přesouváním na bázy.

 

Děkuji za pomoc :)



 

 

Přesunout na bázi můžeš jakýkoliv tank a následně (pokud je to třeba) ho vyměníš za ten který tam byl před ním.

Můžeš ho tam dát i pokud nemá schopnost. Pokud schopnost má musíš jej přesunout na obranu po jejím použití.

Snad jsem pomohl. :honoring:



M4Karabine #55 Posted 30 December 2014 - 03:30 PM

    Corporal

  • Clan Diplomat
  • 19091 battles
  • 189
  • Member since:
    07-09-2011
Děkuji, pomohl jsi :)

Figut #56 Posted 02 January 2015 - 08:48 AM

    Private

  • Player
  • 8704 battles
  • 10
  • [-CZR-] -CZR-
  • Member since:
    09-01-2012
2 vlastnosti na jedné kartě: lze využít jen jednu (kteroukoli) a následně (je-li to možné;) přesunout na bázi? Dík.

zpeterka #57 Posted 02 January 2015 - 09:49 AM

    Corporal

  • Player
  • 10174 battles
  • 121
  • [SEODE] SEODE
  • Member since:
    05-06-2013

View PostFigut, on 02 January 2015 - 07:48 AM, said:

2 vlastnosti na jedné kartě: lze využít jen jednu (kteroukoli) a následně (je-li to možné;) přesunout na bázi? Dík.

 

Ahoj, pokud má karta jednu nebo více vlastností, můžeš použít bude jednu vlastnost nebo i všechny ( případně i žádnou). P/okud použivej vlastnosti, kartu už dál nesmíš využít k nákupu a přesouváš ji na

  1. obranu základny ( pokud má obranou hodnotu vyšší než 0)
  2. do skladu
  3. na vrakoviště ( v případě výzkumu - jediný příklad, kdy karta s obranou hodnotou nejde na obranu základny)

 

 



Jmeno1 #58 Posted 02 January 2015 - 11:17 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 50135 battles
  • 11,810
  • [_AF_] _AF_
  • Member since:
    09-02-2012

No, nevím kdo psal ty pravidla, ale po 1,5 hodině zkoušení jediné hry jsem to vzdal. Hraju snad všechny stolní hry počínaje Carcassone, Osadníky, Vikingové, Poštovní kurýr, Alhambra, .... (mám doma snad 40 stolních her, za slušný balík peněz) a můžu konstatovat, že pravidla pro WoT Rush jsou nejhorší na které jsem narazil. Psal to někdo, kdo se nesnaží předat jednoduchým srozumitelným způsobem návod jak hru hrát, ale zjednodušeně popsal obecné pravidla, které jsou jemu jasné a neuvažuje nad tím, že nový hráč nemá o hře ani páru. Navíc se neumí ani dobře vyjadřovat, takže návod není user friendly.

 

Možná tomu dám ještě jednu šanci a pak se tady zkusím zeptat, ale už jen rozjezd hry a povinnost jak začínat první tři kola není popsán, takže to navozuje možnost, že hráč který první začíná hned likviduje základny soupeře, který ještě ani nezačal hrát.



Figut #59 Posted 02 January 2015 - 01:15 PM

    Private

  • Player
  • 8704 battles
  • 10
  • [-CZR-] -CZR-
  • Member since:
    09-01-2012
To je pravda. Taky bych to popsal líp. Takhle člověk musí hledat po netu. Revize by neškodila. Minimálně první dvě kola nemáš vozidlo, až se něco koupí (do skladu) a až posléze lízne z garáže (transformovaný sklad :-D), dá se něco dělat.

Edited by Figut, 02 January 2015 - 01:22 PM.


MattBonnet #60 Posted 03 January 2015 - 12:25 AM

    Private

  • Player
  • 16927 battles
  • 1
  • Member since:
    06-12-2013

Ač jsem si pravidla s největší pravděpodobností vyložil správně, už po první hře mi několik věcí nesedělo a kazilo celkový požitek. Už jen představa, jak mi mého Mause likviduje SU-76, Marder II nebo třeba francouzská B1, mi značí, že se tu velmi stírají a zadupávají rozdíly jednotlivých tanků a jejich skutečný potenciál. S tím pak samozřejmě souvisí nákupní hodnoty jednotlivých karet a jejich ceny, kdy je například KV-220 dražší než Tiger II či kdy je francouzský dělostřelec a tank druhé úrovně (v podstatě starý Renault FT z konce první světové války) dražší než francouzský tank úrovně osmé AMX 13-90 z přelomu 40. a 50. let (předpokládám, že v hře není prvek historickosběratelský =D). Musím ale podotknout, že takové provedení chápu vzhledem k aktuální koncepci hry. Nedokonalosti jsou podle mě i u základen, resp. jediném možném bojišti. A jak už bylo zmíněno dřív, také u možnosti vcelku rychlého dobytí základen nepřítele.

 

S ohledem na to, co jsem uvedl výše, jsem se rozhodl vytvořit tabulku s novými hodnotami jednotlivých karet:
ÚTOK > 0-10
OBRANA > 0-10
CENA > 1-10
NÁKUPNÍ HODNOTA > 0-9
(přiměřeně je poupravena i vlastnost výzkum)
Př.: název <> útok <> obrana <> cena <> nákupní hodnota
PzKpfw VIII Maus <> 9 <> 10 <> 10 <> 7
T30 <> 10 <> 8 <> 10 <> 7
ARL 44 <> 6 <> 6 <> 7 <> 4
SU-85 <> 5 <> 5 <> 6 <> 3

SU-14 <> 10 <> 4 <> 8<> 5

Hummel <> 7 <> 2 <> 5 <> 3
Airborne <> 0 <> 0 <> 2 <> 2
U-2 <> 0 <> 0 <> 3 <> 9 (opět pouze pouze pro vozidla SSSR)
Canon de 155 mm <> 6 <> 1 <> 4 <> 2
...
Přičemž součet hodnot útoku, obrany a nákupní hodnoty všech karet konkrétní národnosti je roven stejnému součtu jiné národnosti. Každá národnost má pak ve výsledku určité přednosti - Německo má dobré obranné schopnosti, Francie a USA má dobré útočné schopnosti a SSSR má znatelně nejlepší dispozici nákupních hodnot. Součet cen je takřka vyrovnaný u všech národů.

Ač jsem po několika hrách s takto upravenými hodnotami a poupravenými pravidly pocítil výrazný posun vpřed, ať už se jednalo o větší autentičnost potenciálu jednotlivých vozidel nebo míru taktizování, má to své nedostatky. Většina hodnot na kartách jsou neplatná a zavádějící, protože jsou nahrazeny novými - zde se pak naskýtá možnost tvorby nových upravených a rozšířených karet přímo na míru hráčům i upraveným pravidlům.

V pravidlech jsme dále pozměnily důsledek zničení vozidla, kdy zničené vozidlo hráče nejde do jeho skladu ale do obchodního skladu (odhazovacího balíčku), a je tak tedy možné jej zakoupit postupem času znovu libovolným hráčem. Rovněž možnost útočit na nepřátelskou základnu je podmíněna buď počtem odehraných kol či zakoupenými tanky předem daného druhu a počtu (např. aby mohl hráč útočit na nepřátelskou základnu, musí vlastnit v okamžiku útoku, popřípadě kdykoli v historii hry, 3 lehké tanky a jednu kartu podpory libovolné národnosti). Rovněž by se dalo pohrát s myšlenkou aktuálních karet v ruce, jako hráčských prostředků "na hlídce", které by se tímto mohli rovněž stát potenciálním cílem nepřátelského útoku (a nejen tedy vlastnosti sabotáže). Od věci nebude asi ani úprava principu poškození vozidel a základem či další možnosti a úpravy vlastností (např. náboru či tankového esa).

Co Vy na to? Je to podle Vás akceptovatelná cesta? :)


Edited by MattBonnet, 03 January 2015 - 12:39 AM.






Also tagged with hra, Rush, deskovka, karetní, desková, stolní

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users