Jump to content


Výběr PC pro WoT

sestava PC hratelnost sestava; počítač hw pc ULTINA pc

  • Please log in to reply
425 replies to this topic

Corwin22_CZ #1 Posted 06 May 2014 - 11:12 AM

    Sergeant

  • Player
  • 15680 battles
  • 242
  • [A-N-V] A-N-V
  • Member since:
    06-17-2013

Ahoj lidi,

prolezl jsem snad komplet fórum abych zjistil že nevím nic.

Po pach 9.0 jsem dost nahranej, a je to pro mě nehratelné.

Hledám rozumnou PC sestavu se kterou bych neměl problém si zahrát WoT.

Našel jsem doporučenou sestavu kde je 4jádro a GTX660 s 2GB.

Otázka je, na kolika FPS bych byl a na jak dlouho by mi sestava vydržela.

Nejsem žádnej skiller: http://www.noobmeter...2_CZ/511517552/

ale chci si zahrát na max. rozlišení a solidní FPS s nahranými módy.

 

Aktuálně mám:

Intel® Core™2 CPU 6600 @ 2.40GHz × 2

GeForce 8800 GTS 512

4GB RAM

rozlišení 1650*1050 s 30-40FPS

vypnuté v nastavení vše krom

vzdálenosti vykreslování low

vykreslování objektů low

žádné mody

 

 

a pokuď chci jen trochu hratelnost, musím mít rozlišení pod max. takže na 1920*1080 můžu zapomenout.

mám vypnuté v nastavení vše krom vzdálenosti vykreslování(na low), vykreslování objektů(na low).

Na mody bohužel musím rezignovat. XVM, minimapa, pozice prostě vše co zkvalitňuje informace a hru je v .....

Takže jestli můžu poprosit, podělte se o svojí sestavu a její nastavení.

Ideálně podle mé šablony, pro větší přehlednost.

Případně navrhněte rozumnou sestavu dle svých zkušeností.

 

Díky:-)

 

PS:Ještě mě napadlo, je důležitější procesor nebo grafika??


Edited by Corwin22_CZ, 06 May 2014 - 11:15 AM.


Pastaa #2 Posted 06 May 2014 - 11:22 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 29898 battles
  • 1,216
  • [9-TDE] 9-TDE
  • Member since:
    06-05-2011

mám tohle a jedu full HD, vše na max a FPS stabilní 61, ani se nehne. Jen škoda těch lagů, ale to nevyřešíš žádnou sestavou...

 

PC BARBONE W EAGLE Gold - Intel Core i7 4770/8GB/120GB SSD/1TB/GTX770 s 2GB/DVD-RW/Windows 8



Wrajt_ #3 Posted 06 May 2014 - 11:30 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 49626 battles
  • 449
  • [NERVA] NERVA
  • Member since:
    12-20-2011
ja frcim na FX6300,8GBram,gtx560Ti 1gb.24 LED samsung.hram to na cca 50-70 FPS samozrejme na full det.

Edited by Wrajt_SVK, 06 May 2014 - 11:32 AM.


scootie007 #4 Posted 06 May 2014 - 12:37 PM

    Corporal

  • Player
  • 22414 battles
  • 153
  • Member since:
    05-12-2013
Ak chces mat stabilne fps tak budes musiet kupit intel. Ale vsetko zalezi aky mas rozpocet na PC.

_Zerkof12_ #5 Posted 06 May 2014 - 12:49 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22522 battles
  • 738
  • [BAGO] BAGO
  • Member since:
    08-27-2012
Ja mam I3-3220, 4Gb ramky, hd 6750 hra ide na 70-120 fps, 1280*1024 /17ka lcdcko/ vsetko na low... pre plynulost hry /fps/ je dolezity vykon procesora na jedno jadro... grafaren je na "omalovanky"...

Muf84 #6 Posted 06 May 2014 - 01:23 PM

    Corporal

  • Player
  • 21047 battles
  • 101
  • [DLSB] DLSB
  • Member since:
    04-15-2013
Já jedu 40 FPS na jednom z prvních dvoujáder od intelu 2500MH, 2 gb ram, ATI 4550 512 mb, (se divím s tou grafikou) ale dokud to šlape tak komp dýchá!!!

Zug007 #7 Posted 06 May 2014 - 01:29 PM

    Captain

  • Player
  • 12353 battles
  • 2,219
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012

Zdravim

 

Od patche 9.0 je už důležité obojí :-).

Nenapsal si podstatnou věc a tou je částka kterou chceš investovat, proto ti navrhnu dvě sestavy. První je velmi solidní výkon za rozumné peníze (jedná se jen o platformu s grafikou věci kolem předpokládám použiješ stávající). Druhá sestava bude určena primárně pro WoT aby šlo opravdu dobře a přitom nestálo moc peněz. Pokud hraješ primárně WoT je tedy nutné pro stabilní FPS použit inteláckou platformu, proto druhá sestava nemusí podat dobrý výkon úplně všude a za stejné peníze by jsi u AMD mohl mít HW co ti v jiných hrách podá lepší výkon, nicméně ve WoT bude opravdu dobrá.

 

Takže první sestava:

 

http://www.alfacomp....P011YXR012GUH01

 

Druhá:

 

http://www.alfacomp....T012LS4011TPY01 (bude zde pak ideálí když vypneš HT může to ubrat výkon ve WoT)

 

Ještě by stálo za zmínku že by ti hodně pomohlo kdyby jsi prostě jen vyměnil grafiku (Docílíš toho že budeš moc pustit full HD bez sekání) a propadu FPSek můžeš hodně ovlivnit tím že si seženeš někoho kdo ti přetaktuje CPU, protože to intel core 2 duo má výkon na jádro velmi solidní ale má nízký takt, ale je známé že obzvláště dvou-jádrové varianty jdou až na 4,2 GHz, budeš potřebovat lepší chlazení, trochu načíst problematiku a nebo někoho kdo to přetočí, už meta 3,4 GHz která by neměla být problém ti extrémně pomůže. Takže možná si ze začátku kup jen tu R9 270X a přetoč si ten procesor, já myslim že by ti to stačilo...

 

Možná by i stačilo kdyby si to donesl do nějakého fun servisu počítačů a řekl jim co potřebuješ, ale musíš vybrat který, někde tě jen oberou a lépe ti to nepůjde, takže servis který by ti to byl ochotný bez záruky přetaktovat, s tím že by ti to udělali stabilně, pár jich je záleží kde bydlíš, bohužel psát konkrétní nemůžu, protože by to byla reklama to se zde maže :-)


Edited by Vosoust007, 06 May 2014 - 03:01 PM.


CJ190133 #8 Posted 06 May 2014 - 02:22 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 16953 battles
  • 530
  • Member since:
    03-07-2012
Mrkol som na tie zostavy od Vosousta a môžem doporučiť.  Je to vybrané dobre, výkon dobrý a aj pomer cena/výkon je OK. Ja by som bral tú prvú, ale samozrejme je to o tom, akú máš tučnú peňaženku.

acid23 #9 Posted 06 May 2014 - 02:41 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 40102 battles
  • 1,074
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    05-27-2011
jj, vypada to dobre, u prvni sestavy by slo jeste par stovek usetrit "nekackovym" procesorem.. chipset B85 nepodporuje taktovani, tak je otazka jestli je k necemu otevreny nasobic...

Zug007 #10 Posted 06 May 2014 - 03:03 PM

    Captain

  • Player
  • 12353 battles
  • 2,219
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012

View Postacid23, on 06 May 2014 - 03:41 PM, said:

jj, vypada to dobre, u prvni sestavy by slo jeste par stovek usetrit "nekackovym" procesorem.. chipset B85 nepodporuje taktovani, tak je otazka jestli je k necemu otevreny nasobic...

View Postacid23, on 06 May 2014 - 03:41 PM, said:

jj, vypada to dobre, u prvni sestavy by slo jeste par stovek usetrit "nekackovym" procesorem.. chipset B85 nepodporuje taktovani, tak je otazka jestli je k necemu otevreny nasobic...


Hm máš pravdu už jsem to upravil, zapomněl jsem :-) Každopádně ta dražší je myšlena s Kčkem aby šla ještě zrychlit, ono totiž už reálně těch 200-300 MHz v turbu nebude tolik znát rozdíl mezi i3 a i5, takže ta vyšší cena je obhájena s tím že ten procesor může tikat výrazně rychleji. Každopádně pokud OC ne, tak zas na druhou stranu ta i5 bude mít dost výkonu v jakékoli jiné hře, to se o i3 říct moc nedá a v tom případě se nechá tisícovka ušetřit na neKáčkovém CPU a dalších cca 800 na horší desce, ale to už je zralé na třetí druh sestavy, to se nechá domyslet až se tazatel vyjádří k nárokům a k financím...


Edited by Vosoust007, 06 May 2014 - 03:05 PM.


Roach1990 #11 Posted 06 May 2014 - 03:31 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22649 battles
  • 568
  • Member since:
    04-10-2012
chtelo by to napsat kolik muzes investovat

Corwin22_CZ #12 Posted 06 May 2014 - 06:10 PM

    Sergeant

  • Player
  • 15680 battles
  • 242
  • [A-N-V] A-N-V
  • Member since:
    06-17-2013

Ahoj,

díky za reakce:-)

Počítal jsem že hranice je zhruba těch 15k, v případě podstatného nárůstu výkonu jsem ochotný i něco málo přihodit.

Jinak ta první navrhovaná sestava od V. vypadá docela ideálně.(Co přidat ještě trochu RAM, pomůže?)

Jinak možná mrknu co můžu dát ještě na desku za grafiku a než něco pošetřím tak jen koupit tu grafiku a případně přetakt. Nějaké známé co by to zvládli mám.

Ale klidně pište dál, třeba se najde i jiná alternativa a možná to pomůže i někomu dalšímu.

 

Díky chlapi;-)



Roach1990 #13 Posted 06 May 2014 - 06:25 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22649 battles
  • 568
  • Member since:
    04-10-2012

stimto by to melo jit jak ho*** :D

http://www.czc.cz/en...edg21ff8/seznam

pokud bys nechtel lepsi chladic mohl bys to narvat do stare bedny a usetrit 1800 (pokud se to do ni vleze:)


Edited by Roach1990, 06 May 2014 - 06:29 PM.


Zug007 #14 Posted 07 May 2014 - 07:42 AM

    Captain

  • Player
  • 12353 battles
  • 2,219
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012

RAM 8GB ti musí stačit na vše a 16 GB nepocítíš, navíc jsou ted RAMky i docela drahé, pokud chceš utratit víc můžeš vzít lepší grafiku např. GTX 760/770/780 nebo R280/R290. Věřím že ty ceny ramek půjdou dolů já jsem před 3 rokama koupil 16 GB asi za 1400 ted to stojí 3800 kč :-D

 

No a chceš měnit celé PC vč. bedny a pod. nebo chceš jen hnací prvek bez disku, zdroj a pod. ?


Edited by Vosoust007, 07 May 2014 - 07:42 AM.


Corwin22_CZ #15 Posted 07 May 2014 - 07:20 PM

    Sergeant

  • Player
  • 15680 battles
  • 242
  • [A-N-V] A-N-V
  • Member since:
    06-17-2013

Ahoj,

aktuálně mám v plánu změnit nataktování  procesoru a koupit tu grafiku.

Jak zjistím co můžu dát na MB Gigabyte GA-965P-DS3 za grafiku? Je nějaká stránka kompatibilních karet? Na zdroj jsem taky ještě nekoukal..

 

Jinak než našetřím tak to chvilku potrvá, ale počítám že bych měnil pouze to nejnutnější.



Ellieandi #16 Posted 07 May 2014 - 07:51 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 812 battles
  • 994
  • Member since:
    04-16-2011

View PostCorwin22_CZ, on 07 May 2014 - 08:20 PM, said:

Ahoj,

aktuálně mám v plánu změnit nataktování  procesoru a koupit tu grafiku.

Jak zjistím co můžu dát na MB Gigabyte GA-965P-DS3 za grafiku? Je nějaká stránka kompatibilních karet? Na zdroj jsem taky ještě nekoukal..

 

Jinak než našetřím tak to chvilku potrvá, ale počítám že bych měnil pouze to nejnutnější.

 

Řekl bych že drtivá většina karet, které nalezneš v tomto seznamu. Takže třeba NVIDIA 560Ti, atd. 



xmenadis #17 Posted 11 May 2014 - 09:43 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 18199 battles
  • 473
  • [EHW] EHW
  • Member since:
    10-31-2011

View PostCorwin22_CZ, on 07 May 2014 - 08:20 PM, said:

Ahoj,

aktuálně mám v plánu změnit nataktování  procesoru a koupit tu grafiku.

Jak zjistím co můžu dát na MB Gigabyte GA-965P-DS3 za grafiku? Je nějaká stránka kompatibilních karet? Na zdroj jsem taky ještě nekoukal..

 

Jinak než našetřím tak to chvilku potrvá, ale počítám že bych měnil pouze to nejnutnější.

Upřímně, dokud nezměníš platformu, tak výkonnější grafika nemá smysl. Core 2 Duo E6600 není žádný rychlík a ani není jisté, že současné grafiky s PCIe 3.0 pojedou bez problému (spíš jo, ale může se nějaký problém objevit). Takže prvně našetři, kup procesor, desku a paměti, kdy můžeš dále potom provozovat starou grafiku a časem koupíš grafiku. U tak staré platformy by byla chyba to udělat naopak, protože to může přinést akorát problémy.



BAMI1943 #18 Posted 25 May 2014 - 06:23 PM

    Private

  • Player
  • 14060 battles
  • 18
  • [CZTEK] CZTEK
  • Member since:
    08-18-2013

Dobý deň rozhodol som sa zostaviť si počítač na Wot lenže viem že nie všetky veci môžem dať k sebe tak chcem radu.
Požiadavky na Wot : http://worldoftanks....s/content/guide ... questions/ (Dole obecné)
K zostave by som chcel aj monitor tak keď by ste vedeli aj ten poradiť.
Operačný systém: Windows 7,8
Najlepšie by bolo +- 700 €
Ďakujem za odpovede :D

 



Ellieandi #19 Posted 25 May 2014 - 06:23 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 812 battles
  • 994
  • Member since:
    04-16-2011

Ten systém tam chceš nebo již máš? 

 

// Edit: Případně co máš v současné době za stroj - někdy se dá recyklovat (bedna, DVD mechanika, atd.) 



BAMI1943 #20 Posted 25 May 2014 - 06:39 PM

    Private

  • Player
  • 14060 battles
  • 18
  • [CZTEK] CZTEK
  • Member since:
    08-18-2013
Mam notebook takže recyklovat se nebude :) // Ten bi som chcel





Also tagged with sestava, PC, hratelnost, sestava; počítač, hw, pc ULTINA, pc

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users