Tenkovi u igri i WWII
Tetrijeb
15 Jun 2011
Nisam čitao tankpediu, da budem iskren ne da mi se, ali mi nije jasna jedna stvar. Solidno upućen u oklopne jedinice wwii (a odatle nintendo wii )... Ja koliko znam, da pođem redom:
Rusi su išli najdalje do IS-3 i to su ga malo koristili pred kraj rata u borbama oko Berlina, tako da ne znam odakle IS-7 razni Objecti i sl. Imali su nekog monstruma od tenka u prototipu, klasa kao Maus, koji je trebao da ide na 4 ili 6 gusjenica, ali on nikad nije izašao na front, a i bio je pretežak za bilo šta...
Najviše me buni američko stablo. Posle Shermana M48E (78 kW), ja mislim da su oni imali samo Pershinga i možda Pattona, ne sjećam se baš. Imali su i liniju dobrih TD sa poznatim Slugerom. E, sad,... meni nije jasno odakle ovi silni T-nešto kod amerikanaca. Ja ranije nisam čuo za njih.
Šta je sa njemačkog Brumbara? Hehe, nije da je on za nešto, ali neki dan vidjeh sliku tražeći Skw 234 Pumu, pa eto da pitam...
Rusi su išli najdalje do IS-3 i to su ga malo koristili pred kraj rata u borbama oko Berlina, tako da ne znam odakle IS-7 razni Objecti i sl. Imali su nekog monstruma od tenka u prototipu, klasa kao Maus, koji je trebao da ide na 4 ili 6 gusjenica, ali on nikad nije izašao na front, a i bio je pretežak za bilo šta...
Najviše me buni američko stablo. Posle Shermana M48E (78 kW), ja mislim da su oni imali samo Pershinga i možda Pattona, ne sjećam se baš. Imali su i liniju dobrih TD sa poznatim Slugerom. E, sad,... meni nije jasno odakle ovi silni T-nešto kod amerikanaca. Ja ranije nisam čuo za njih.
Šta je sa njemačkog Brumbara? Hehe, nije da je on za nešto, ali neki dan vidjeh sliku tražeći Skw 234 Pumu, pa eto da pitam...
Aqarius
15 Jun 2011
Tenkovi nisu striktno WW2, vec 1930-1950. takodje, u igri su raznorazni eksperimenti i projekti. pod predpostavkom da rade.
Americko heavy stablo je bilo manje vise u istoj fazi razvoja kao Maus, npr. Ili VK 3601(H) je zapravo prototip Tigera, a VK3002(DB) je odbijeni projekat za Pantera.
Americko heavy stablo je bilo manje vise u istoj fazi razvoja kao Maus, npr. Ili VK 3601(H) je zapravo prototip Tigera, a VK3002(DB) je odbijeni projekat za Pantera.
BigBadVuk
15 Jun 2011
Samo da se nadovezem, brumbar ce biti nemacki prem SPG ako se ne promene planovi.
Tetrijeb
15 Jun 2011
Aqarius, on 15 June 2011 - 07:00 PM, said:
Tenkovi nisu striktno WW2, vec 1930-1950. takodje, u igri su raznorazni eksperimenti i projekti. pod predpostavkom da rade.
Pa, da. T-29 je trebao da parira Mausu. Ali je stigao samo do prototipa prije nego što je rat završio. (sad pročitah na wikipediji, da je zapravo trebao da se ravna prema King Tigeru)
Zvonzi
15 Jun 2011
igra je puna prototipa i after WWII tenkova. neki ****** radi toga, iako meni osobno to ne smeta previše. štoviše, da su se striktno držali WWII tenkova, koji su koliko-toliko ušli u serijsku proizvodnju, em bi bilo manje tenkova, em bi bila manje interesantna igra, em bi bilo teže za izbalansirati tenkove.
Edited by BigBadVuk, 15 June 2011 - 10:03 PM.
Edited by BigBadVuk, 15 June 2011 - 10:03 PM.
zbing
27 Oct 2011
dadygirl, on 27 October 2011 - 08:54 PM, said:
sorry na offtopicu..al brumbar vec postoji u igri poznatiji kao hummel
Inace, da, u igri postoji citava silesija prototipova, papirnih projekata pa cak evo koliko cujem ubacice i jedan potpuno imaginarni TD koji je cist produkt maste maketara (E-100 Krokodil). Sto jeste malo bez veze jer imamo situaciju da su tenkovi koji su u realnosti bili sutnuti kao neupotrebljivi (ili nisu ni postojali) u igri cesto bolji od prekaljenih veterana dokazanih na bojnim poljima sirom sveta.
edit:
IS-3 nije koriscen u bici za Berlin, moguce je da je video nesto malo probne akcije protiv Japanaca u Mandzuriji - razlog za to je isti kao i u slucaju T-44: preobuka posada i komplikacije sa logistikom su zahtevali previse vremena u situaciji kada se Rusima zurilo da sto pre okoncaju rat, a pri tome su im raspolozivi tenkovi (pre svih T-34/85) zavrsavali posao jer nemacke oklopne snage uglavnom vise nisu predstavljale ozbiljnu pretnju; IS-7 je postojao, prvi test primerak je sagradjen krajem 1946, odbacen je zbog za ruske standarde prevelike tezine, visokih proizvodnih troskova i novousvojene doktrine koja se fokusirala na razvoj nove generacije srednjih tenkova tj. MBT-ova; nakaza sa 2 para gusenica koju OP spominje je objekt 279 poznat i kao "Trojanov" (po prezimenu glavnog projektanta), napravljen je 1959. godine i bio je tezak "svega" oko 60 tona (3 do 4 puta manje od Mausa) - kao ni IS-7, nije usao u proizvodnju jer je procenjeno da jednostavno nema sta da trazi pored T-55 i T-62 koji je tada vec bio u razvoju.