←  Újoncok

Main page

»

Tippek, trükkök, tanácsok

nastrand's Photo nastrand 17 Jun 2011

(Az alábbi cikk a 2011. 07/08-as PC GURU hasábjaiban olvasható. A szerző engedélyével jelenik itt meg.)

Tippek, trükkök, tanácsok

HŐSÖK A SUFNIBÓL - A GARÁZS

Innen indul minden játékos a csatákba, ezen a képernyőn rengeteg beállítást végezhetünk el. A képernyő alján láthatók harckocsijaink, melyekből induláskor három darab található. Ami számunkra elsőként érdekes lehet, az a Tech Tree menüpont, ahol megnézhetjük, hogy milyen egyéb járművek találhatók még a programban. Kiválaszthatjuk, hogy melyikre áhítozunk, valamint milyen fejlesztéseket kell majd végrehajtanunk ahhoz, hogy elérjük a kiszemelt példányt. A képernyő jobb oldalán található Research gomb lenyomásával nyithatjuk meg az épp kiválasztott tankunk kutatási panelját, ahol a harcok során szerzett tapasztalati pontokat költhetjük

FELFEDEZNI, BEMÉRNI, KILŐNI, GYŐZNI - A HARC

A képernyő tetején található nagy piros Battle feliratú gomb lenyomása után már kezdhetjük is dörzsölni egerünket, ugyanis hamarosan kezdőik a harc. A játék igyekszik besorolni minket olyan mérkőzésbe, ahol csakis a mi osztályunk közelében lévő és számú harckocsi szerepel, tehát leginkább a játékosok tudása dominál, mintsem járműveik képessége. Ez persze nem mindig van így, hiszen minden egyes tank más-más statisztikákkal rendelkezik, melyekkel jó tisztában lenni még az indulás előtt. A csata során szinte bármilyen távolságra lőhetünk, de csakis olyan célpontok jöhetnek szóba, melyeket már mi, vagy társaink felderítettünk. Amennyiben valamilyen játékos egy helyben áll egy bokorban, nem mozgatja lövegtornyát, és - ami a legfontosabb - nem lő, akkor szinte láthatatlanná válik az ellenfél számára, s itt jön képbe a felderítés fontossága. A felderítést többnyire könnyű páncélosok végzik, mivel ezek a leggyorsabb járművek a csatákban. Fontos megjegyezni, hogy ugyanúgy tapasztalati pontot és pénzt kapunk minden egyes felderítésért is, nemcsak a kivégzett vagy megsebesített tankokért jár pont.

FELDERÍTŐ LÁTVÁNY - KÖNNYŰTANK

Sokszor látni egyes mérkőzésekkor, hogy a felderítők csak berohannak az ellenség vonalai mögé, aztán pikk-pakk szétszedik őket. Igaz ugyan, hogy rövid ideig értékes információval látják el csapatukat, a meccs korai szakaszában ennek nem sok hasznát venni, mivel még nem állnak készen a társaink a lövésre, még nem helyezkedtek biztos pozícióba. Ezért ha a felderítést választjuk, várjunk, és legyünk inkább óvatosak.
  • Használjuk ki a páncélosunk képességeit. Menjünk előre a széleken, és NE LŐJÜNK! Az nem a mi dolgunk, hagyjuk a nagyokra a fáradozást.
  • Nem szükséges mindent azonnal felderítenünk, inkább vonuljunk vissza, ha már megláttunk pár járművet, s folytassuk a felderítést a pálya más részein.
  • Ha összefutunk egy nehézpáncélossal (vagy akár egy közepessel), semmi esélyünk nincs felvenni vele a harcot, ezért csak egy dolgot tehetünk: próbáljuk megkerülni az illetőt, akik általában nem tudják olyan gyorsan forgatni a lövegtornyukat, mint ahogyan mi mozgunk, és adjunk le HE lövedékkel lövéseket a lánctalpakra. Remélhetőleg önjáró löveggel játszó társaink segítenek majd szorult helyzetünkön, s távolról kiiktatják az illetőt.
  • A játék későbbi szakaszaiban, amikor mondjuk már csak egy nehéztank és pár SPG maradt az ellenfélnek, már lehetünk egy kicsit bátrabbak. Kerüljünk az ellenfél bázisának közelébe, és iktassuk ki az önjáró lövegeiket. Az se baj, ha ilyenkor kilőnek minket, a csapatunk nyert, megkapjuk a jutalmunkat a harc végeztével.

A JOKER - KÖZEPES TANK

A közepes tankok a játék jokerjei, minden szerepkörre alkalmasak. Támogatják a felderítőket, oldalba kerülhetik az ellenfelet, vagy hátul maradhatnak maguk is felderíteni a közeledő ellenséges egységeket vagy egyszerűen lövöldözni rájuk. Játszhatják nehéz vagy könnyűtank szerepét is, de persze egyiket se túl nagy sikerrel.
  • Ezekkel a járművekkel talán a legérdemesebb a könnyűtankok támogatóivá lenni, amikkel kivégezhetjük azokat a játékosokat, akik tüzet nyitnak csapatunk felderítőire.
  • Támogathatunk nehéztankokat is, bár egy az egy elleni küzdelembe inkább ne bocsátkozzunk. Használjuk ki, miközben két nehéztank küzd egymással, majd miután az ellenfél lőtt a társunkra, gyorsan kerüljünk annak oldalába vagy mögé. Az újratöltés akár 10 másodpercig is eltarthat, és kevés sebzéssel is megfordíthatjuk a közelharc kimenetelét.

A PUSZTÍTÓ ERŐ - NEHÉZTANK

Ők képzik a csapat gerincét. Valójában nincs is más dolguk, mint bemasírozni a csatába és annyi sebzést kiosztani, amennyit csak képesek. Nekik kell elsőként a támadó sorba állni, az ő feladatuk lesz az, hogy szépen lassan, óvatosan előretolják a frontvonalat. Ha megfontoltan és csapattársainkkal megtámogatva sikerül előrenyomulnunk, akkor éket üthetünk az ellenfél soraiba, s elpusztíthatjuk az ellenséges tüzérségi egységeket, vagy elfoglalhatjuk a bázisukat. Általában lassúak, de tűzerejük ellensúlyozza ezt a hiányosságukat.
  • Nehéztankkal  nem a védekezés a dolgod, arra ott vannak a közepes tankok és tankelhárító egységek. Nekünk kell megállítani az ellenséget, mielőtt azok elintézik tüzérségünket.
  • Tartsuk sem előtt csapatunk önjáró lövegeit, hogy merre indulnak, milyen területeket láthatnak be, s menjünk a dolgok elébe. Védjük meg őket, és álljunk szembe az érkező ellenséggel.
  • Persze feleslegesen hősködni sem kell, ne áldozzuk fel magunkat. Mindig óvatosan induljunk meg, valószínűleg minden tapasztalt játékos tudja, merről számíthat ellenfél érkezésére. Álljunk orral abba az irányba, és inkább célozzunk a nehézpáncélosokra. Azokkal úgysem bírnak el a kis kaliberű ágyúval felszerelt társaink.

ÜVEGTIGRISEK - TANKELHÁRÍTÓK

A nehéztankok támogatói és végső védvonal a tüzérség és a bázis között. Sajnos rettentő sérülékenyek, viszont ennek fejébe pontosak és jól sebeznek. Ők a játék orvlövészei.
  • Keressünk sűrű növényzetet, majd álljunk jól bele. Jó rejtőzködéssel könnyen megfordíthatjuk egy-egy harc kimenetelét, még a leggyengébb osztályú tankelhárítók is képesek a legkeményebb nehéztankokat is kilőni, már amennyiben jól helyezkednek (megj.: persze értelmes matchmakig esetén). Ehhez persze nem árt valamilyen magaslatot kinézni magunknak, ahonnan biztos távolságból tehetjük a dolgunkat.
  • Mindig célozzunk az ellenfél lánctalpaira, s próbáljuk mozgásképtelenné tenni azokat. Bízzunk abban, hogy tüzérségünk elvégzi a feladatot, és kiiktatják az illetőt.
  • Bár tankelhárítóként többnyire védekező szerepet töltünk be, gyakran nekünk kell felmérni, hogy mikor van szükség ránk inkább támadóként. Mindig figyeljük a térképet, és azt, hogy milyen járművek vannak még az ellenfél soraiban, felesleges hátul védekezni, ha előttünk már nyilvánvalóan felderítették a terepet.

HALÁLOS TOJÁSTÜZÉRSÉG, GYILKOS PAPÍRÁGYÚ - ÖNJÁRÓ LÖVEG

Nagyon sérülékenyek, de hihetetlen sebzésre képesek, ráadásul szinte bármilyen távolságba. Ezekkel a járművekkel a feladatunk a tüzérségi támogatás lesz, amiben s SHIFT billentyű lenyomásakor előugró felülnézetes kép lesz a segítségünkre. Nagyon nehéz feladatkör az övék, nekik kell kiiktatni azokat a páncélosokat, akik bokrokban, vagy épületek mögött várják társaink érkezését.
  • Ehhez elsősorban tudnunk kell helyezkedni, s tisztában kell lennünk lövegünk képességeivel. Az egyik gyorsabban tölt újra, a másik hatalmasat sebez, a harmadik pedig gyorsan mozog, mind-mind számítanak akkor, ha a játék elején ki akarjuk választani, hogy honnan tüzeljünk.
  • Igyekezzünk gyorsan beállni a helyünkre, mert sokszor a felderítők még arra sem várnak, hogy betöltsük az első lövedéket az ágyúcsőbe.
  • Vegyük figyelembe a beesési szöget, ami szükséges a lövéshez. Ha egy társunknak gondja akad egy ház mögött bujkáló tankkal, romboljuk le a házat, s nyissunk nyílt kaput a játszmának.
  • Figyeljünk a ledőlő fákra vagy kerítésekre, ezek akkor is elárulják az ellenfél mozgását, ha nincs vizuális kapcsolatunk velük. Próbáljuk meg kiszámítani, hogy merre mehettek, s pörköljünk oda egyet.

(A későbbiekben szeretnék még több, itt és más fórumokon található, hasznosnak tűnő írást, guide-ot lefordítani (esetleg skinek készítéséről is). Persze ha van/lesz rá igény. De más is nyugodtan írhat, fordítgathat, már ha érez hozzá elég késztetést. http://forum.worldof...ile_Default.gif)

Szirota63's Photo Szirota63 17 Jun 2011

Szép fordítás köszi a tippeket!!A skin készítés tényleg jól jönne mert készítenék sajátot de nem tudom hogyan kell szóval várom azt is.Arty-val (GW Tiger fullos) ma volt érdekes köröm.A 40%-os Ferdinand-ról lepattantam de a 100% Object TD-t egy lövéssel kilőttem.Na erre varjatok gombot :D

Christhoper's Photo Christhoper 17 Jun 2011

Újabb hasznos infó,szép munka!
A skinkészítés meg nehezebb mint gondolnátok...én már próbálkoztam,de jó,igényes részletes skint nagyon sok idő elkészíteni!
ha csak nem vagy profi "skinkészítő" inkább keress skineket,nekem egy komplett gyűjteményem van a történelmi skinekről,nagyon sokáig böngésztem a különböző skineket,ilyen kis nevenincs oldalakon meg fórumtopikokban lehet megtalálni a legszebb skineket...

Kacsa1's Photo Kacsa1 17 Jun 2011

Na ide akkor most beszúrom, hogy M41-gyel most 1hiteltem egy Isu-152-t 100%-ról :D Néztem is :)

pampo's Photo pampo 18 Jun 2011

Köszi, de ugyan ez volt a PCguruban is.

Nazgrath's Photo Nazgrath 18 Jun 2011

ezzel kezdte a topicot :)

(Az alábbi cikk a 2011. 07/08-as PC GURU hasábjaiban olvasható. A szerző engedélyével jelenik itt meg.)

pampo's Photo pampo 18 Jun 2011

View PostNazgrath, on 18 June 2011 - 01:12 AM, said:

ezzel kezdte a topicot :)
Basszus, és tényleg! Na nem baj, legyen mentségemre az, hogy késő van:)

McPus's Photo McPus 10 Aug 2011

Nagyon sokat segített ez a kis infó, pl. azt se tudtam, hogy az önjáró lövegeknél ha lenyomjuk a SHIFT-et akkor felülnézetből látjuk az eseményeket..:)
Ezer köszönet :)
Az megoldható lenne, hogy néhány linket beszúrjon itt az aki szeret böngészgetni a skinek után..nekem nem sok időm van ilyenekre :/

DonCartach's Photo DonCartach 11 Aug 2011

Szia! Ezt nézd át: http://wotskins.word...stroyer/hetzer/

Peti0421's Photo Peti0421 11 Aug 2011

View PostMcPus, on 10 August 2011 - 09:01 PM, said:

Nagyon sokat segített ez a kis infó, pl. azt se tudtam, hogy az önjáró lövegeknél ha lenyomjuk a SHIFT-et akkor felülnézetből látjuk az eseményeket..:)
Ezer köszönet :)
Az megoldható lenne, hogy néhány linket beszúrjon itt az aki szeret böngészgetni a skinek után..nekem nem sok időm van ilyenekre :/

Van itt néhány oldal cím:

http://4ridleywotskins.ucoz.com
http://mirtankov.net

antimatter_'s Photo antimatter_ 11 Aug 2011

View PostMcPus, on 10 August 2011 - 09:01 PM, said:

eddig hogyan céloztál? mert hogy a tankoknál és minden egységnél a SHIFT-el lehet a sniper módba lépni a pontosabb célzás -ha nem a célzás- érdekében. :)

McPus's Photo McPus 11 Aug 2011

Hát én eddig csak simán normál kamera módban toltam eddig..mondjuk nem voltam sikertelen szóval nem zavart a dolog..:)

Köszi az oldalakat..:) B) :P

Dogmeat's Photo Dogmeat 16 Aug 2011

Sziasztok! Elkészültünk a klánháború fordításával is, akit érdekel olvasgassa itt.

suszi1982's Photo suszi1982 16 Aug 2011

Nagyon jó lett, köszönjük szépen!

Tenno7's Photo Tenno7 04 Sep 2011

Kösz, nagyon hasznos volt!

Tony82's Photo Tony82 04 Sep 2011

Köszi dog kaptál +1 et  :P

pszicho's Photo pszicho 10 Sep 2011

aki most kezdi wot ot 1 jo tanacs, ha nem vagy gazdag, esetleg anyuci/apuci akkor veletlenul se rakd fel ezt a maszatot! ha nincs permiumod es forintert vett loszered szart sem ersz!!!
szinte minden arra megy ki hogy fizess!
ha gazdag vagy vehetsz olyan tankot amit halando player csak csodalhat!

vertizzadva idot faratsagot nem kimelve felkuzdod magad mondjuk IS3 ig, 2*3 classal alacsonyabb gazdag kis kocsogok ugy kiszednek a fizetos loszerekkel hogy a karomkodason kivul mast nem tudsz csinalni!!! most mondthatod hogy aaah en ugyan nem fogok igy jarni mert en uber profi superman vagyok rolam lepattanak a loszerek, ahaaam majd rajosz ha nem hallgatsz ram es felrakod.
en is el b-...tam heteket honapot erre a baromsagra. ne erts felre a gama uber brutal nagyon jo, de eppen ez miatt te ha nem vagy vastag csak szopatni fognak class 5 tol sokszor alatta is a fizetos dagobertek.

eladtam az osszes tankom felszerelesem mindent, ossze jott 17 milla kpban, inkabb vettem uj tankot es azt is eladtam egesz addig amig alig maradt penzem nehogy ravigyen a kisertes hogy ezzel a fossal meg 1x jatszak.

ha meg mindig nem vagod, te jatszol 2 honapon, a kis gazdag pocs vesz 20-30e ft ert aranyat es ott van ahol te soha nem leszel meg fel ev mulva sem. (nem vicc) vannak tankok/loszerek/felszerelesek stb. amit te atlag gamer nem hasznalhatsz ha nem fizetsz!
es ez nem egy olyan jatek ahol azt modod hogy jolvan idovel faratsaggal potolni tudod ezeket, nem! fizetos loszerrel szetszopatnak, fizetos felszerelesekkel beszopatnak.

csak azt tudom tanacsolni a most erkezoknek hogy nezzenek mas szorakozas utan ha nem akarnak befektetni egy havi fizetesuket vagy anyuciet/apuciet.
ha nem igy teszel es nincs loved, veletlenul se rakd fel wot ot mert csak szopni fogsz!!!

szerintem hamar torlik ezt a hozzaszolast mert nem fogtam vissza magam, nem eppen szalonkepesen fogalmaztam, de ennyi jatek utan tapasztalatbol es oszinten irtam!

osszegezve: ebben a formaban a WOT=FOS !

Juhasz27's Photo Juhasz27 10 Sep 2011

Ami igaz,az igaz.Nem veheted fel a versenyt 1 prémiumos tankal,meg prémium előfizetéssel még akkor sem ha van 10 olyan tankod amiről azt hiszed hogy jól hoz a konyhára.

Nem kritizálás képpen írom,de ez a valós tény és igazság.

Tony82's Photo Tony82 11 Sep 2011

View PostJuhasz27, on 10 September 2011 - 10:03 PM, said:

Ami igaz,az igaz.Nem veheted fel a versenyt 1 prémiumos tankal,meg prémium előfizetéssel még akkor sem ha van 10 olyan tankod amiről azt hiszed hogy jól hoz a konyhára.

Nem kritizálás képpen írom,de ez a valós tény és igazság.

:lol:  IS3/Tiger II vel rengetegszer vertem xarrá Löwe/Kv5-öt ( hogy bl10 es isu-ról ne is beszéljek ami szintén tier VIII éppp mint prémiumok)

Csak pár gondolat psziho postjához.

-Prémium tankok mind gyengébbek mint a velük egy szinten lévő "normális" társaik
-Prémium tankok előnye hogy gyorsan hozzák a pénzt/átváltható xp-t ami nem "harctéri" előny.
-Prémium lőszer csak páncél áthatolásban jobb semivel nem sebez többet mint hagyományos társai, rosz helyre lőve épp úgy lepattan.
-Prémium előfizetés +50% pénz/xp-t hoz szintén nincs "harctéri hátrány" prémium előfizetőkkel szemben.

Sok ismerösöm játszik prémium nélkül tier VIII/ IX ben , tier V tankokkal finanszirozzák őket. Ha kilőnek az nem azért van mert valaki prémium előfizető  :lol:

Ingyenesen játszható a játék de tudomásul kell venni hogy a fejlesztők  nem felebaráti szeretetből írták/írják ezt a programot hanem pénzt akarnak vele keresni. sok más hasonló jellegű játékot próbáltam már és azt  mondom hogy itt a van a legkisebb hátrányban az ingyen játszó a fizetővel szemben ( gyakorlatilag csak fejlödés sebeségében és nem a harcban van külömbség) prémiumosok miatt tud a nem prémiumos ingyen játszani...

pszicho's Photo pszicho 11 Sep 2011

teljesen igazad van Tony!

marmint hogy ennek igy kellene lennie, de tapasztalatom es haverok tapasztalata meroben mast enged kovetkeztetni.
amugy boven eleg a fizetos loszernek a plussz pancelatutese, persze fontos meg a sebzes is de szinte a legfontosabb dolog a jatekban az atuto ero, mert ugye ez alapjan szamolja a lesebzett talalatok nagysagat is.

az hogy a lowe gyengebb lenne mint pl egy is3 vagy tiger2 azt erosen ketlem! legalabbis engem az is3 mammal az esetek tulnyomo reszeben bevertek, statok valoban azt mutatjak es papir forma szerint is igy van h gyengebb, de harcteren teljesen mast mutatnak a statisztikak. az utolso 1-2 hetben figyelgettem erosen a premium masinakat, meg kell hogy mondjam csak akkor vegeztek a rangsor aljan ha afk-k voltak  :rolleyes: , ellenkezo esetben a magasabb tierben is vertek erosen, lattam olyan screenshotot ahol a "gyenge lowe" 180.000 aranyat szedett ossze 4 perc alatt. ez olyan meccsen volt ahol a legmagassab tier is kepviseltette magat!!!
halando ember ezt a 4 percet jobb esetben is egy hetveges egesz napos kuzdelem utan tudja prezentalni. /vagy 2/  :lol:
szoval ne mondja nekem senki, ha megszunik az arany problemam hogy az nem jar utolerhetetlen elonyokkel.

a keszitokrol meg jobb ha nem kezdek el irni semmit mert tenyleg torolni fognak  :o

hogy a harcban ne lenne kulombseg a penzes es az ingyen jatszok kozt? ezt te sem mondod komolyan.......
1. te vegig szoptad kinlodtad a rangletrat! (ezzel ninics is semmi problema ha csak ebbol allna)
2. soha nem veszed fel a versnenyt a premium lovedekekkel szemben!
3. bazi nagy elony azon felszerelesek amit csak penzert vehetsz.
3. ha te tier 8-10 ben bekapsz egy szep kritikalt nagy sebzessel, szivod a fogad h ez mennyibe fog neked fajni, masik oldal meg rant 1et a vallan es kirohog teged.

en pont ezert vagyok felhaborodva! mivel meg nem talalkoztam ennyire nagymerteku hatranyokkal amit itt az "ingyenes" szopatassal csinalnak!
Get the IPS Communities App for iPhone now!