Jump to content


can anyone help me with computer spec


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

ekaj #1 Posted 17 October 2014 - 08:59 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
I have a i5 4460 is a nvidia 750 1g geforce graphic card any good for games?

SpookyPenguin #2 Posted 17 October 2014 - 09:01 PM

    Corporal

  • Player
  • 8500 battles
  • 181
  • Member since:
    03-11-2013
Ram? if you can, post dxdiag file.

ekaj #3 Posted 17 October 2014 - 09:07 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012

Processor

Description :

INTEL I5 4460 CPU

Architecture Features :

22nm technology

Cache :

6MB

Clockspeed :

3.2GHz

Manufacturer :

Intel

No. of Cores :

4

Description :

2 X 4GB DDR3 1600Mhz Memory

Speed :

1600Mhz

 

Description :

128GB Solid State Hard Drive

Description :

1TB 3.5" 7200rpm SATA Hard Drive

Interface :

SATA

Interface :

Sata 6Gb/s

Technology :

SSD

 

Description :

Novatech ATX Gaming Case

Colour :

Black

Dimensions :

200 (W) x 440 (D) x 430 (H) mm

 

Description :

22x DVD Writer

Interface :

SATA

Description :

nVidia GeForece GTX 750 1GB DDR5

 

Description :

Novatech PowerStation 500W PSU (non Modular)

 

Description :

Intel H81 Chipset

Form Factor :

Micro ATX

CPU Support :

Socket 1150

Chipset :

H81

Audio :

Realtek® ALC887 code

IO :

1 x PS/2 keyboard/mouse port
1 x D-Sub port
1 x DVI-D port
2 x USB 3.0/2.0 ports
2 x USB 2.0/1.1 ports
1 x RJ-45 port
3 x audio jacks (Line In, Line Out, Mic In)

LAN :

Realtek® GbE LAN chip (10/100/1000 Mbit)

Socket Type :

1150

USB :

2 x USB 3.0/2.0 ports
2 x USB 2.0/1.1 ports
2 x USB 2.0/1.1 headers

RAID :

N/A

SATA Ports :

2 x SATA 6Gb/s
2 x SATA 3Gb/s

PCI-EX :

1 x PCI Express x16 slot, running at x16
2 x PCI Express x1 slots

Memory Slots :

2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets

Max Memory Capacity :

16 G



marcusdavidus #4 Posted 17 October 2014 - 09:11 PM

    Private

  • Player
  • 6414 battles
  • 30
  • [CK_D] CK_D
  • Member since:
    06-23-2011
Change this bloody powersupply this one will burn your rig sooner or later buy something well known like fortron chieftec corsair xfx bequiet or so. Never ever use noname psu ever

Edited by marcusdavidus, 17 October 2014 - 10:06 PM.


ekaj #5 Posted 17 October 2014 - 09:14 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
Its novatech ....they r well known

SpookyPenguin #6 Posted 17 October 2014 - 09:18 PM

    Corporal

  • Player
  • 8500 battles
  • 181
  • Member since:
    03-11-2013

http://www.novatech....lacknti112.html This computer then.

 

I would recommend building a pc instead of just buying one. you could probably get more than you are getting here for the same price.

And the 750 isnt the best but im pretty sure it'll do the job. i recommend the 750 Ti (EVGA) version or the Msi version of the R9 270/270X



SpookyPenguin #7 Posted 17 October 2014 - 09:19 PM

    Corporal

  • Player
  • 8500 battles
  • 181
  • Member since:
    03-11-2013
That MoBo doesent have a very large max RAM @16GB but for what you doing im sure it'll do

ekaj #8 Posted 17 October 2014 - 09:24 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
The spooky what advantages will the to give me? Also does the 750 have HDMI output? Sorry I am PC noob

ekaj #9 Posted 17 October 2014 - 09:24 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
*thx

BravelyRanAway #10 Posted 17 October 2014 - 09:26 PM

    General

  • Beta Tester
  • 23015 battles
  • 9,727
  • [H_I_T] H_I_T
  • Member since:
    12-29-2010
Not a bad rig, should run most games, the GPU ain't bad and should run most games at 1920x1080 on a single monitor without overclocking, although if you can get the 750Ti with 2GB it would save a lot of problems in the future for a few quid extra.

ekaj #11 Posted 17 October 2014 - 09:30 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
OK thx I was going to build my own but I am worried the bits I by will not be compatible with each other

ekaj #12 Posted 17 October 2014 - 09:40 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012

ok thx for your guys help I will try and increase my budget and try and get the ti, if not I will cross my fingers and hope the 750 does all I want

 



BravelyRanAway #13 Posted 17 October 2014 - 09:43 PM

    General

  • Beta Tester
  • 23015 battles
  • 9,727
  • [H_I_T] H_I_T
  • Member since:
    12-29-2010

View Postekaj, on 17 October 2014 - 09:30 PM, said:

OK thx I was going to build my own but I am worried the bits I by will not be compatible with each other

That's quite a small something to worry about really. The main problem with buying built rigs is that they come with just enough cabling to accommodate the parts that come with the rig and the PSU is just enough to run the rig.

This means that in many cases if you wish to upgrade in the future the PSU has to be upgraded especially if you wish to upgrade the GPU.

I found this out much to my dismay, when I upgraded my own rig and found that there was no extra cable available from the PSU to mount my new GPU......so I had to buy a new PSU as well.

 

Goodluck and hope you enjoy what ever you choose.:smile:

 

 



ekaj #14 Posted 17 October 2014 - 09:50 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
Thx mate u been big help I just looked at the all important back statement and looks like the upgrades for the time being may be out the question might have to stick to the stock PC! Should run all I need...

marcusdavidus #15 Posted 17 October 2014 - 09:53 PM

    Private

  • Player
  • 6414 battles
  • 30
  • [CK_D] CK_D
  • Member since:
    06-23-2011

 

If u tell me what is you country and your budget i tell you what parts to buy so u can later upgrade it easly and everything will work togather well

 


Edited by marcusdavidus, 17 October 2014 - 09:59 PM.


marcusdavidus #16 Posted 17 October 2014 - 09:54 PM

    Private

  • Player
  • 6414 battles
  • 30
  • [CK_D] CK_D
  • Member since:
    06-23-2011
Novatech is not known psu maker. They used in past rebranded OCZ psus (at last ppl thinks this was ocz because they look similar. Tyi OCZ no more exist so novatech do not use theyrs psus anymore. I do not find single pearson in net that says this psu is legit. So i strongly advise using real psu.

ekaj #17 Posted 17 October 2014 - 10:07 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012

OK England £650

 



ekaj #18 Posted 17 October 2014 - 10:59 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
http://www.ebuyer.co...esktop-ecc01182 does this one look bit better with higher powers gpu

ekaj #19 Posted 17 October 2014 - 10:59 PM

    Private

  • Player
  • 8172 battles
  • 21
  • Member since:
    06-15-2012
http://www.ebuyer.co...esktop-ecc01182 does this one look bit better with higher powers gpu

SpookyPenguin #20 Posted 18 October 2014 - 07:44 AM

    Corporal

  • Player
  • 8500 battles
  • 181
  • Member since:
    03-11-2013
Looks good




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users