Jump to content


Problem z fps

#fps

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

bbbartek2 #1 Posted 23 January 2015 - 08:07 PM

    Private

  • Player
  • 4522 battles
  • 1
  • [R-L-F] R-L-F
  • Member since:
    04-27-2013

Witam mam bardzo dziwny problem z fps.


Mam polrocznego laptopa gra dziala na niskich z 70 fps i nagle wczoraj cos sie stalo i z 70 fps spadlo do 20.

Pomyslalem i zrestartowalem lapka i nadal to samo. Usunolem mody lecz to nic nie pomoglo

Specifikacja lapka:

 

Intel core i5-4200U

Amd radeon r7 m260

4 gb ramu

 



Besqar #2 Posted 25 January 2015 - 11:49 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 91956 battles
  • 93
  • [B-G-T] B-G-T
  • Member since:
    09-06-2012
Cześć! Nie tylko ty masz taki problem ja normalnie gram na 60-70 fps i 50ping a od dziś ledwo mam 20fps i 150ping . Gratulacje WG wasze starania o poprawe grywalności gry idą w dobrym kierunku jak cała polityka rozwoju gry. Ciekawe jak długo jeszcze będzie taki syf w tej grze.

jarosima #3 Posted 25 January 2015 - 11:58 AM

    Staff Sergeant

  • Beta Tester
  • 33855 battles
  • 494
  • Member since:
    08-13-2010
Podobnie mam , masakra ! Jedyne nowosci ktore zainstalowalem to test serwer i to wszystko .

Bajecznyy #4 Posted 25 January 2015 - 07:54 PM

    Private

  • Player
  • 8662 battles
  • 1
  • Member since:
    07-13-2013
Witam ! zaczepił mnie ten temat. powiem wam że ja też od pewnego czasu mam problem z fps i ping. wczesniej miałem 40-50fps i 90 ping  a teraz ledwo 15fps i 150-200 ping. :mellow: :O co jest grane ?

michasm #5 Posted 25 January 2015 - 08:01 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 8174 battles
  • 1,586
  • [PCLAB] PCLAB
  • Member since:
    07-22-2012
Podajcie konfiguracje komputerów na jakich gracie.

Izwor #6 Posted 26 January 2015 - 10:42 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 25438 battles
  • 63
  • [RUN_X] RUN_X
  • Member since:
    08-27-2011

Dołączę się do tematu.

Gram od od kilku lat w WoT, głównie na domowym PCie,

ma on już swoje lata (rocznik 2009, na tamte czasy dość wysoka pólka)

Win 7 64bit

core i5 750 2.67 Ghz (4 rdzenie, lekko podkręcone na 3Ghz)

12GB ramu 1200Mhz

Radeon 5850, stockowy, programowo lekko podbite Mhz

Dysk SSD 240GB

 

Od czasu do czasu gram na laptopie (kupiony rok temu)

MSI CX61

Win8 64bit

core i7 4702MQ 2.2GHz (jak patrzę w procesy to Turbo boost, czy co tam jest podbija go do 3Ghz)

8GB RAM

GeForce GT740M

Dysk HDD 1T, w dodatku chyba 5400ob/min ;/

 

No i jaki jest problem, ano taki, że na PCie gra działa płynnie średnio 40fps, ale zdarzają się spadki do 30fps na ustawieniach full HD, wysokie, 3xbuforowanie, synchronizacja pionowa oraz FXAA.

Na lapku dopiero przy ustawieniach średnich, w rozdzielczości HD (~700x1300?) oraz braku synchronizacji, FXAA, itp osiągam grywalne 30fps.

Wątpię by był to problem samego laptopa, w sensie hardwareu, choć wiem, ze wersje M są słabsze to chyba nie aż tak.

Grałem w inne gry jak Dishonored, Neverwinter Online, Skyrim, FarCry3, Wiedźmin 2 i działał on dość dobrze.

Nie było maks ustawień ale też nie miałem problemu z ładnym obrazem w full HD.

 

Czy w WoT są jakieś konkretne ustawienia, co można zmienić dla poprawy jakości rozgrywki,

czy też może jest jakiś inny problem z samą grą?



Besqar #7 Posted 26 January 2015 - 10:56 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 91956 battles
  • 93
  • [B-G-T] B-G-T
  • Member since:
    09-06-2012

OO!!! I dziś stał się cud !!!! Znów mam 70fps i 50ping . Komu dziękować ? Hahahah to tylko WG może tak działać. Gratki Panowie z WG.

 



michasm #8 Posted 26 January 2015 - 10:56 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 8174 battles
  • 1,586
  • [PCLAB] PCLAB
  • Member since:
    07-22-2012

Głównie chodzi chyba o taktowanie procesora i laptopowe tryby oszczędzania energii. Rzadziej osiąga pełne taktowanie 2,2 GHz.

Co do karty graficznej to gt740m jest kilkukrotnie słabszy od Twojego 5850. Pamiętaj , że jet od odpowiednikiem 6950, a nie 6850, więc za czasów hd5xxx była to druga najmocniejsza karta jednordzeniowa od AMD.

 

View PostNecromantus, on 26 January 2015 - 09:56 PM, said:

OO!!! I dziś stał się cud !!!! Znów mam 70fps i 50ping . Komu dziękować ? Hahahah to tylko WG może tak działać. Gratki Panowie z WG.

 

Ja bym Tobie podziękował za to w jakim stanie jest Twój komputer. Nigdy nie miałem takich skoków wydajności - ani w dół, ani w górę.


Edited by michasm, 26 January 2015 - 10:57 PM.


Konradion_09 #9 Posted 27 January 2015 - 10:56 PM

    Private

  • Player
  • 30951 battles
  • 4
  • [B0T5] B0T5
  • Member since:
    08-07-2011

Heh ja mam następujący problem: kupiłem nową karte graficzną gforce gtx 750,zaktualizowały się sterowniki grafiki,była to jeszcze wersja 0.9.5,fps-ów miałem od 32-do 50

2 dni puźniej zamontowa 4 giga ram miałem win 7     32 bitowy  czytało mi 3.25 giga ram,zformatowałem i zainstalowałem 64-bitowy system by czytało 4 giga i tak się stało,ściągłem wota odpoczątku między czasie podczas aktualizacji wystąpił błąd i gra się ściągała od 5.5 giga po ponownym ściąganiu i pomyślnej aktualizacji włączyłem gre,ustawiłem grafikę tak wmiarę na średnią i co?? LIPA 20-15 fps spadek OKROPNY nawet nie pomaga nic jak dam na minimalne nic poprostu klops na hu*ja :(

 



eXclusivE_ #10 Posted 28 January 2015 - 01:43 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 35456 battles
  • 75
  • Member since:
    04-27-2012

U mnie też jest problem z fpsami. Normalnie mam 60-70 i nagle od wczoraj 20-30. To chyba wina tego minipatcha z trybem 8-bit. Najgorzej jednak jest nie podczas gry a podczas przebywania w hangarze. I chyba znalazłem winowajce- padający śnieg przy napisie Stwórz pluton (śnieg pada z racji tej całej 8-bitowej zimowej bitwy..). Ktoś wie jak usunąć ten śnieg? Bo czuje, że to on pożera FPS jak szalony w hangarze.



Bamb00s #11 Posted 28 January 2015 - 07:22 PM

    Private

  • Player
  • 48755 battles
  • 15
  • Member since:
    01-11-2013
Panowie, a ile macie FPS w garażu? Gram na najwyższych możliwych ustawieniach graficznych i osiągam w tym miejscu około 55 FPS. Moja karta graficzna to Radeon HD 7850. Jak u Was?

Konradion_09 #12 Posted 28 January 2015 - 08:27 PM

    Private

  • Player
  • 30951 battles
  • 4
  • [B0T5] B0T5
  • Member since:
    08-07-2011

Jak pisałem gforce gtx 750 ale to nie oto chodzi ,zmieniałem bebechy w kompie z nvidia gt 220 na gforce gtx 750 z 2 giga ram na 4 giga i zamiast się poprawić to spadły, a w garażu zcina a o graniu to nie wspomne...

 



Konradion_09 #13 Posted 28 January 2015 - 10:12 PM

    Private

  • Player
  • 30951 battles
  • 4
  • [B0T5] B0T5
  • Member since:
    08-07-2011

Dziwne :)Necromantus pojechałeś po WG i przeszło... Może spróbuje tego samego triku...

 

 







Also tagged with #fps

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users