Jump to content


WIN10 a WoT


  • Please log in to reply
74 replies to this topic

iTrolling #41 Posted 13 August 2015 - 10:48 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6435 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View Postlevapking, on 13 August 2015 - 09:42 AM, said:

Asi jsem méně inteligentní 

to necht posoudi nekdo jiny. tak ci onak kazdymu, kdo nema v hlave piliny, dojde, ze pokud chces pouzivat hlasove ovladani systemu, tak ta data budou muset nekam putovat... rozpoznani hlasu lokalne udelat jde, ale poznat i z textovyho slovniho prikazu to, co chces vlastne udelat, uz az takova sranda neni a proste to musi jit mimo. totez je uz nejakej patek na xboxu, totez je nejaky cas na androidu... a vlastne vsude. 

nechces to pouzivat? strasny problem pouzit google a najit / sepsat neco jako http://pastebin.com/Ckxq26vp co vsechen ten balast povypina

nemluve o tom, ze velke mnozstvi pochybnych featur je vazano na microsoft ucet.... jenze opet, pokud nemas v hlave piliny a vis, ze to nechces pouzivat, tak .... no ano, nepouzijes MS ucet, ale budes i nadale pouzivat ucet lokalni. 

jediny opravdovy vopruz je nemoznost user-friendly vypnuti telemetry, ale to se da poresit jiz zminenou upravou registru a pozakazovanim sluzeb a tasku. 

 

takze abych se vratil k tve uvodni otazce...

View Postlevapking, on 13 August 2015 - 09:04 AM, said:

A tohle vám nevadí?

 

http://aeronet.cz/ne...-ocich-a-hlasu/

nevadi, protoze nejsem hloupy. :)



xxviktor #42 Posted 23 August 2015 - 11:33 AM

    Major

  • Player
  • 18246 battles
  • 2,714
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    01-01-2013
Ano, aeronet je jistě autorita, co se IT týče. Mohl by ty svoje tvrzení nějak podložit. Jinak mě baví, jak všichni tihle "já se špehovat nenechám" v pohodě používají smartphony, google a tam jim to kupodivu nevadí. Win 10 používám a jsem spokojený. Konečně vyrubali metro a systém se dá krásně používat. Jen jde o to nedat na senzacechtivý weby...

ANIJ #43 Posted 23 August 2015 - 11:59 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 10641 battles
  • 1,298
  • Member since:
    05-04-2014

Na Google jsou návody, jak správně upgradovat na WIN 10 /třeba zde/, ale původní instalace musí mít Product Key /PK/. Je tam i možnost stáhnout originál WIN 10 /velikost asi 3GB s možností dát na flešku, nebo .iso /musí se vypálit na DVD/ a provést čistou instalaci. Povinně se musí napřed upgradovat na WIN 10, někde si původní PK zaznamenají a při upgrade /instalaci/ WIN 10 posílají automaticky nový ID produktu. Nebo počkat nějaký ten měsíc, až bude víc zkušeností, ale pozor, "zadarmo" prý budou dávat WIN10 jen rok od vydání což je tak zhruba do konce července 2016.

Já se tohoto návodu držel a vše je OK /čistá instalace WIN 10/. Mám SSD + HD. WIN 10 zabírá na SSD asi 16GB. Hru mám na HD.

Pozor:

Protože některé zásahy do systému jsou nevratné je potřeba nezapomenout na zálohování /i při upgrade/, nejlépe celého původního HDD /SSD/ disku, kde je nainstalovaný systém.



BlueTomcat #44 Posted 23 August 2015 - 12:04 PM

    Major

  • Player
  • 25315 battles
  • 2,703
  • [KHIL] KHIL
  • Member since:
    03-19-2013
Ach jo, ten článek o tom jak nás "Velký bratr" sleduje je čistokrevná kravina. Původní článek se objevil na proruských stránkách a autor byl "Administrátor", jo věřím a čtu se zadrženým dechem. Jelikož je okurková sezóna tak se toho bohužel úspěšně chytili i ty "lepší" weby.  Podobné procesy probíhaly i na Windows XP, teď je těch procesů více, protože jsou 10 víc zaměřené na online aplikace. Zatím u mě bylo jen pár problémů. Nedávno si při instalací updatů z nějakého důvodu protlačilo svoje ovladače na grafickou kartu a hry končily na chybové hlášce že nepojedou na integrované grafice. Stáhnul jsem znovu ovladače ze stránek výrobce a bylo po problému. Jestli mi zablokují nějaký nelegální program/hru (což se zatím nestalo) budu to řešit. Zatím až na pár porodních bolestí, jedou jak mají. 

ANIJ #45 Posted 23 August 2015 - 12:14 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 10641 battles
  • 1,298
  • Member since:
    05-04-2014

View PostUniKitty_CZ, on 23 August 2015 - 01:04 PM, said:

Ach jo, ten článek o tom jak nás "Velký bratr" sleduje je čistokrevná kravina. Původní článek se objevil na proruských stránkách a autor byl "Administrátor", jo věřím a čtu se zadrženým dechem. Jelikož je okurková sezóna tak se toho bohužel úspěšně chytili i ty "lepší" weby.  Podobné procesy probíhaly i na Windows XP, teď je těch procesů více, protože jsou 10 víc zaměřené na online aplikace. Zatím u mě bylo jen pár problémů. Nedávno si při instalací updatů z nějakého důvodu protlačilo svoje ovladače na grafickou kartu a hry končily na chybové hlášce že nepojedou na integrované grafice. Stáhnul jsem znovu ovladače ze stránek výrobce a bylo po problému. Jestli mi zablokují nějaký nelegální program/hru (což se zatím nestalo) budu to řešit. Zatím až na pár porodních bolestí, jedou jak mají. 

 

V tom návodu je možnost některé tyto "vychytávky" /sledování/ vypnout. Jak je to účinné netuším

BlueTomcat #46 Posted 23 August 2015 - 01:12 PM

    Major

  • Player
  • 25315 battles
  • 2,703
  • [KHIL] KHIL
  • Member since:
    03-19-2013

No jenom ty "ďábelské" procesy na pozadí jsou:

Windows Defender - posílá údaje o infekcích, sleduje síťovou aktivitu  a kontroluje a stahuje nové virové definice. 

Windows Firewall - Bez komentáře... 

Windows update - Také bez komentáře...

Windows error reporting -  Posílá údaje o systému a jak běží, odesílá error logy na posouzení a hledá řešení problémů.

Pak je tu ještě několik nepostatných síťových prvků jako instalacw ovaldačů a já nevím co ještě. 

Ono se na první pohled zdá že to komunikuje až moc ale je to tím že Microsoft má po světě několik serverů kam posílá aktualizace ale je to jen tím aby to bylo pro všechny dostupné. Dokážete si představit kdyby se všechno tahalo z jednoho serveru? 

Takže přestaňte být paranoidní a je mi jedno, blokujte si co chcete ale pak nebrečte že něco nefunguje. 

To už je mnohem horší Google a systém Android. Teď jsem musel na svém Nexusu 4 nainstalovat čistý systém Android 5.1.1 bez odemčeného bootloaderu a rootu, protože jsem měl a telefonem problémy. Nakonec jsem zjistil že mi to dělala jedna appka ale to není postatný. Po pár dnech mi to v liště začalo navrhovat v čase kdy jsem obyvkle chodil domů z práce nejlepší trasy ke mě domů, kdy mi jedou autobusy a za jak dlouho se dostanu domů pěšky , co je v okolí zajímavého, atd... 

Takže kdo je Velký bratr? 

 



2d3n4 #47 Posted 26 August 2015 - 01:33 PM

    Private

  • Player
  • 68769 battles
  • 28
  • Member since:
    12-06-2012

Já hraju na WIN 10 WOTkobez problému. A L E  - když jsem chtěl přehrát jednu repley tak to nejde. Neví někdo co s tím?



ClearEvil #48 Posted 26 August 2015 - 03:38 PM

    Field Marshal

  • Veteran
  • 15374 battles
  • 12,901
  • Member since:
    01-29-2012

Třeba najdeš něco tady.

Problém s replayami



_majloo_is_GreatAgain #49 Posted 26 August 2015 - 04:15 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 14539 battles
  • 915
  • [9-TDE] 9-TDE
  • Member since:
    07-21-2013

View Post2d3n4, on 26 August 2015 - 12:33 PM, said:

Já hraju na WIN 10 WOTkobez problému. A L E  - když jsem chtěl přehrát jednu repley tak to nejde. Neví někdo co s tím?

 

http://wot.cz/uncate...yu-mame-reseni/

Snad projednou by mohl odkaz projít...



2d3n4 #50 Posted 28 August 2015 - 05:55 AM

    Private

  • Player
  • 68769 battles
  • 28
  • Member since:
    12-06-2012
Dík pomohlo.

poustni_lisak #51 Posted 31 August 2015 - 11:17 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 2755 battles
  • 1,155
  • Member since:
    07-03-2011

Na WIN10 bych zatím nepřecházel - ostatně na ten bezplatný přechod bude ještě skoro rok.

 

Podle zkušeností z netu - někomu WIN10 fungují, někomu moc nefungují a různě padají - a není to jen neaktuálními ovladači.

 

A evidentně se jedná o čistě náhodný proces.

 

Stačí se trošku projít po webu ...



gogocar #52 Posted 05 September 2015 - 08:22 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 33322 battles
  • 305
  • Member since:
    11-03-2012

Ta potvora win 10 si asi žije vlastním životem :teethhappy: ( kde co jsem tam pozakazoval ) Nainstalované v PC mám skoro prd.

 

Když hraju tak mám cca 60 fps někdy se propadne na 30-40  ale od cca 4:00 h to začalo skákat z 60 na 8 i bez toho že něco dělám jen koukám na monitor v bitvě.

Co za čertovina to je ? Hrou to asi nebude.:ohmy:


Edited by gogocar, 05 September 2015 - 08:29 AM.


Cerb4rus #53 Posted 05 September 2015 - 08:26 AM

    Player

  • Player
  • 47471 battles
  • 4,236
  • Member since:
    02-17-2011
Teploty na kartě a procesoru? Zkus vyčistit chladiče

levapking #54 Posted 05 September 2015 - 08:59 AM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011

Jen pro pořádek. Tenhle odkaz jsem sem dával pro posouzení a pro informaci, že zde něco takového je, a nikoliv pro to, že by mi to vadilo. http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

Osobně mi je to naprosto ukulele :popcorn:.

Už léta se řídím tím, že žádný nový OS si neinstaluju, dokud neproběhne alespoň rok od jeho vypuštění na trh. Někdy čekám i delší dobu. Vyplatilo se mi to, jelikož jsem se díky tomu vyhnul takovým skvostům, jako byly Windows Milenium a nebo Vista - bohakrista :D. Mám počítač plný programů a různých "vylepšení" a prostě není jednoduché udělat novou instalaci OS tak, aby to dělalo to, na co jsem zvyklý. ne, že by to nešlo, ale někdy mi to trvá i týden, než tam dostanu všechno, jelikož si na všechno hned nevzpomenu...:hiding: Také je dobré se řídit starým heslem, že když něco funguje, tak se do toho nemám vrtat! :girl: Ale, to jsou jen moje přízemní názory a zkušenosti staré, jen pár let. Vždyť Windows tu jsou teprve chvilku. Před tím jsem měl DOS a DRDOS a to se nepočítá ;)



iTrolling #55 Posted 05 September 2015 - 07:18 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6435 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View Postgogocar, on 05 September 2015 - 08:22 AM, said:

Ta potvora win 10 si asi žije vlastním životem :teethhappy: ( kde co jsem tam pozakazoval ) Nainstalované v PC mám skoro prd.

 

Když hraju tak mám cca 60 fps někdy se propadne na 30-40  ale od cca 4:00 h to začalo skákat z 60 na 8 i bez toho že něco dělám jen koukám na monitor v bitvě.

Co za čertovina to je ? Hrou to asi nebude.:ohmy:

spust taskschd.msc .... asi budes prekvapen, kolik nesmyslu se v nocnich hodinach spousti. rad bych timto znovu pripomnel skript, na ktery odkazuju v prvni zprave na tehle strance. ;) 

 



Pjetkovic #56 Posted 05 September 2015 - 10:30 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 25003 battles
  • 2,474
  • [MACHR] MACHR
  • Member since:
    04-07-2012
gogocar: Při posledním updatu se pravděpodobně všem aktivovalo dynamický 3d vykreslování v Nastavení -> Grafika a na spoustě počítačů to dělá bordel. Zkus si to odškrtnout a dej vědět jestli to pomohlo.

gogocar #57 Posted 06 September 2015 - 06:47 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 33322 battles
  • 305
  • Member since:
    11-03-2012

" dynamický 3d vykreslován" to je vypnuto. Ono to bude tím spouštěním procesu na pozadí, protože pak to zase jede na těch 40-70 fps.

 

 



levapking #58 Posted 06 September 2015 - 06:51 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011
:facepalm: je až podivující s jakou urputností si někdo dobrovolně vyrábí problémy :P

iTrolling #59 Posted 06 September 2015 - 06:55 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6435 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014
:facepalm: je az podivujici, s jakou urputnosti ma nekdo potrebu komentovat veci, o kterych nic nevi. :P

gogocar #60 Posted 06 September 2015 - 08:25 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 33322 battles
  • 305
  • Member since:
    11-03-2012

Ckxq26vp.bat ..Tento soubor mám spustit ? Je to ten správný z tvého příspěvku ?

 

No jelikož o tom zase moc nevím tak na to radši kašlu.

 


Edited by gogocar, 06 September 2015 - 08:27 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users