Jump to content


WIN10 a WoT


  • Please log in to reply
74 replies to this topic

levapking #61 Posted 06 September 2015 - 08:33 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011

View PostiTrolling, on 06 September 2015 - 05:55 PM, said:

:facepalm: je az podivujici, s jakou urputnosti ma nekdo potrebu komentovat veci, o kterych nic nevi. :P

 

Máš pravdu. První PC jsem si koupil v roce 1990, tos ty ještě asi ani nebyl na světě :D. Když bys na PC pracoval denně a byl na něm závislý, tak tě ani nenapadne s něčím experimentovat protože by tě to stálo penízky, víš ?

iTrolling #62 Posted 06 September 2015 - 09:06 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6353 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View Postgogocar, on 06 September 2015 - 08:25 PM, said:

Ckxq26vp.bat ..Tento soubor mám spustit ? Je to ten správný z tvého příspěvku ?

 

No jelikož o tom zase moc nevím tak na to radši kašlu.

 

text soupni do textaku, uprav, jestli chces neco upravit (nazvy sluzeb a tasku obvykle napovi, co je co+  nekde jsou komentare), ulozit jako .bat a spustit. 

pokud nechces odstranit predinstalovane appky ze start menu, odstran celou sekci "Remove Apps", pokud nechces odinstalovat OneDrive, odstran prislusnou sekci  atp.

 

View Postlevapking, on 06 September 2015 - 08:33 PM, said:

Máš pravdu. První PC jsem si koupil v roce 1990, tos ty ještě asi ani nebyl na světě :D. Když bys na PC pracoval denně a byl na něm závislý, tak tě ani nenapadne s něčím experimentovat protože by tě to stálo penízky, víš ?

jsou lide, kteri jsou na svete klidne 20+ let dele nez ja a i pres to, ze s pocitacem prisli do styku klidne o deset let drive nez ja, jsou od te doby .... no, akorat o tech deset let starsi, pricemz je muzu i ja s mnohem mene lety praxe strcit do kapsy a jeste se pri tom dloubat v nose. 

... ono existuji lide (jako treba ja), kteri maji praci s PC jako zdroj obzivy a povazuji experimentovani (cerstve vydane verze systemu, vlastni upravy ovladacu/BIOSu) za naprosto nezbytnou soucast vykonu prace (coz je obvykle primo spojene s napravovanim skod po lidech, kteri si mysli, ze necemu rozumi a neodbornym zasahem si system naopak znefunkcni.... nebo proste tim, ze klienti jednoduse novy system pouzivaji a ty jim musis bez ohledu na to, co ty si o nem myslis, byt schopny problem vyresit, jinak ti za to proste nedaji $$$), vis?

tak uz to tady laskave prestan plevelit offtopicem a smeruj sva moudra tam, kam patri


Edited by iTrolling, 06 September 2015 - 09:10 PM.


levapking #63 Posted 06 September 2015 - 09:48 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011

View PostiTrolling, on 06 September 2015 - 08:06 PM, said:

text soupni do textaku, uprav, jestli chces neco upravit (nazvy sluzeb a tasku obvykle napovi, co je co+  nekde jsou komentare), ulozit jako .bat a spustit. 

pokud nechces odstranit predinstalovane appky ze start menu, odstran celou sekci "Remove Apps", pokud nechces odinstalovat OneDrive, odstran prislusnou sekci  atp.

 

jsou lide, kteri jsou na svete klidne 20+ let dele nez ja a i pres to, ze s pocitacem prisli do styku klidne o deset let drive nez ja, jsou od te doby .... no, akorat o tech deset let starsi, pricemz je muzu i ja s mnohem mene lety praxe strcit do kapsy a jeste se pri tom dloubat v nose. 

... ono existuji lide (jako treba ja), kteri maji praci s PC jako zdroj obzivy a povazuji experimentovani (cerstve vydane verze systemu, vlastni upravy ovladacu/BIOSu) za naprosto nezbytnou soucast vykonu prace (coz je obvykle primo spojene s napravovanim skod po lidech, kteri si mysli, ze necemu rozumi a neodbornym zasahem si system naopak znefunkcni.... nebo proste tim, ze klienti jednoduse novy system pouzivaji a ty jim musis bez ohledu na to, co ty si o nem myslis, byt schopny problem vyresit, jinak ti za to proste nedaji $$$), vis?

tak uz to tady laskave prestan plevelit offtopicem a smeruj sva moudra tam, kam patri

 

Hele, když si někdo přečte, že nemá smysl si instalovat nový OS hned, jak jen ho uvidí, tak přijdeš o práci, že? :D Takže, kdo na PC pracuje, jako třeba já, dělá grafiku, stříhá video, dělá internet providera atd. atd., tak si prostě nemůže dovolit nainstalovat si něco a pak se s tím třeba týden mořit. Chápeš ten rozdíl?! Experimentují pouze ti, kteří mají PC na zábavu a nejdou jim z toho peníze a pak tací, jako jsi ty, kteří se těmi chudáky pak živí. My, kteří na PC pracujeme musíme počkat, až vyjdou recenze, návody a prostě halda informací, na kterých pak můžeme přejít na jiný systém. Například, při přechodu na XP jsem měl velký problém dostat tam fonty, které jsem měl v pracích za pár let před tím. Podařilo se to, to ano, ale stálo mne to málem zakázku za 25 000,- pochopil?

Pjetkovic #64 Posted 06 September 2015 - 10:12 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 25003 battles
  • 2,474
  • [MACHR] MACHR
  • Member since:
    04-07-2012
To je ale tvoje blbost, že používáš svůj pracovní nástroj, na hraní tanků.

levapking #65 Posted 06 September 2015 - 11:02 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011

View PostPjetkovic, on 06 September 2015 - 09:12 PM, said:

To je ale tvoje blbost, že používáš svůj pracovní nástroj, na hraní tanků.

 

Nějak ti asi není jasné o co jde, že? Můj pracovní nástroj mi funguje a proto do něj nebudu vrtat. Tanky na něm fungují taky. pochopil?

gogocar #66 Posted 06 September 2015 - 11:15 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 33322 battles
  • 305
  • Member since:
    11-03-2012

 

iTrolling

 

co říkáš na toto ? http://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system

A dá se to taky udělat zpusebem "bat"  ?

 

Kanáre :

Už toho nech, prostě si tu win10 neinstaluj a když neporadíš tak si radši kousni do palce než psát tvé výlevy. ;)


Edited by gogocar, 06 September 2015 - 11:19 PM.


iTrolling #67 Posted 06 September 2015 - 11:33 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6353 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

@levapking:

pokud ma nekdo pc na praci a pracuje sam jako podnikatel, tak v prvni rade obvykle neni dostatecne hloupy na to, aby mel jen jednu masinu, na ktere dela vsechno... (dejme tomu ze predejtes SW problemum tim, ze budes updatovat po mesici od vydani, ale kdyz ti klekne pocitac kratce pred deadline nejakeho projektu, ses bez zalozni/testovaci masiny v pekne brynde a ztracis budto cas nebo cash...)

a kdyz uz je clovek natolik nezodpovedny a podnika v tomhle oboru bez zalozniho hardware, na kterem si muze veci zkouset pred nahozenim na produkcni stroj, tak ma obvykle dostatek inteligence na to, aby si aspon SW zmeny vyzkousel ve VM pred nahozenim na produkcni system... :-)

 

@gogocar:

on tam ten skript je nalinkovany primo v clanku, jeho jednotlive casti jsou v clanku i s komentari, takze presne vis, co odstranujes: 

http://www.dasm.cz/c...stem#all-in-one

akorat to neni .bat, ale .ps1 (cili ne skript pro obycejny prikazovy radek, ale pro powershell, ktery je ve woknech k dispozici od XP). pouziti nastroje na vypnuti sluzeb/smazani metro aplikaci a kdo vi ceho jeste je v podstate sumak, vysledek bude stejny (odstrelene appky, sluzby a tasky). 



levapking #68 Posted 06 September 2015 - 11:41 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011

View PostiTrolling, on 06 September 2015 - 10:33 PM, said:

@levapking:

pokud ma nekdo pc na praci a pracuje sam jako podnikatel, tak v prvni rade obvykle neni dostatecne hloupy na to, aby mel jen jednu masinu, na ktere dela vsechno... (dejme tomu ze predejtes SW problemum tim, ze budes updatovat po mesici od vydani, ale kdyz ti klekne pocitac kratce pred deadline nejakeho projektu, ses bez zalozni/testovaci masiny v pekne brynde a ztracis budto cas nebo cash...)

a kdyz uz je clovek natolik nezodpovedny a podnika v tomhle oboru bez zalozniho hardware, na kterem si muze veci zkouset pred nahozenim na produkcni stroj, tak ma obvykle dostatek inteligence na to, aby si aspon SW zmeny vyzkousel ve VM pred nahozenim na produkcni system... :-)

 

@gogocar:

on tam ten skript je nalinkovany primo v clanku, jeho jednotlive casti jsou v clanku i s komentari, takze presne vis, co odstranujes: 

http://www.dasm.cz/c...stem#all-in-one

akorat to neni .bat, ale .ps1 (cili ne skript pro obycejny prikazovy radek, ale pro powershell, ktery je ve woknech k dispozici od XP). pouziti nastroje na vypnuti sluzeb/smazani metro aplikaci a kdo vi ceho jeste je v podstate sumak, vysledek bude stejny (odstrelene appky, sluzby a tasky). 

 

Mám PC, 3 notebooky, 4 záložní disky a vypalovačku na keramická DVD. Stačí to na to, abych nebyl méně inteligentní? :B Jestli to stačí, tak furt nechápu, proč bych měl ztrácet čas nějakým novým a nevyzkoušeným OS. Ty to víš? To, co vidím, tak je fakt, že je zde a jinde na netu ještě mnohem víc lidí, kteří s W10 mají nějaký problém a to sleduju pouze hráče WoT. Jim o nic nejde, ale protože to risknuli, tak teď brečí. Mě PC živí a jsem za debila, když radím počkat ?! Asi jsem fakt debil.....:facepalm: Ovšem ten článek o tom, co všechno je třeba vypnout, tak to mě rozesmálo. Sorry, jsem debil :trollface: ale počkám a ono to tam za rok nebude a nebo bude nějaký prográmek, popřípadě přímo instalace W10, kde se nebudu muset o tohle starat a věřím tomu, že i o spoustu dalších věcí.

Edited by levapking, 06 September 2015 - 11:47 PM.


gogocar #69 Posted 07 September 2015 - 12:33 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 33322 battles
  • 305
  • Member since:
    11-03-2012

View PostiTrolling, on 06 September 2015 - 11:33 PM, said:

@gogocar:

on tam ten skript je nalinkovany primo v clanku, jeho jednotlive casti jsou v clanku i s komentari, takze presne vis, co odstranujes: 

http://www.dasm.cz/c...stem#all-in-one

akorat to neni .bat, ale .ps1 (cili ne skript pro obycejny prikazovy radek, ale pro powershell, ktery je ve woknech k dispozici od XP). pouziti nastroje na vypnuti sluzeb/smazani metro aplikaci a kdo vi ceho jeste je v podstate sumak, vysledek bude stejny (odstrelene appky, sluzby a tasky). 

Tak jsem to tam mrsknul a uvidím co to bude dělat v příštích dnech. :B



Minuette #70 Posted 07 September 2015 - 02:33 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 34007 battles
  • 756
  • [FFP] FFP
  • Member since:
    10-13-2012

Možná mírně OT,jelikož to nesouvisí s WoT,ale docela zajímavý článek o odesílání dat ve Win10:

http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/



Pjetkovic #71 Posted 07 September 2015 - 04:11 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 25003 battles
  • 2,474
  • [MACHR] MACHR
  • Member since:
    04-07-2012

Napsat o systému, kterej v rámci RC verzí testovali miliony uživatelů po celým světě měsíce před tím než byl vydán k prodeji, že je nevyzkoušený, to může jen debil. Takže jo, souhlasim, ale omlouvat se netřeba. Každej jsme nějakej.

 

Kingu: Zůstaňme ovšem ještě u toho mýho chápání. Pochopil jsem správně, že jsi do topicu, ve kterým se tazatel ptá na rozjetí tanků pod WIN 10 (a další se přišel zeptat na problém se hrou v tomhle systému) přišel přispět tím, že jsi všem oznámil, že si na svůj počítač tenhle systém nedáš? Budu trochu troufalej a budu předpokládat, že jsem to pochopil velice dobře a jen zopakuju - neomlouvej se. To je v poho... ;)


Edited by Pjetkovic, 07 September 2015 - 07:41 PM.


ANIJ #72 Posted 05 October 2015 - 05:02 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 10641 battles
  • 1,298
  • Member since:
    05-04-2014

Šikovný prográmek na zamezení zasílání dat do Microsoftu zde .

Program O&O ShutUp10 se nijak neinstaluje ani neregistruje, stačí pouze rozbalit ZIP archív a pak spustit soubor »OOSU10.exe«. Nástroj O&O ShutUp10 si můžete uložit i na USB flash disk a pohodlně jej použít k úpravě nastavení více počítačů. (CHIP)

 

EDIT:  11/12.02015

tento prográmek reaguje na updaty WIN 10 (např. WIN 10 v1511), což u jednorázových pomocníků není zaručeno


Edited by ANIJ, 11 December 2015 - 11:07 AM.


dzeffo #73 Posted 25 October 2015 - 11:21 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 31105 battles
  • 61
  • [ZONA7] ZONA7
  • Member since:
    11-11-2012

pocas hry zamrzne  win 10 nutní reset

 



jarda213 #74 Posted 24 March 2016 - 04:41 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 18558 battles
  • 79
  • Member since:
    09-19-2012

Mě zase uprostřed bitvy spadne hra. Lognu a většinou sem mrtvej. Jsem zvědav, kdy dostanu ban za dezerci. Na 7mičkách se mi to nestávalo.

 



ANIJ #75 Posted 02 February 2017 - 09:05 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 10641 battles
  • 1,298
  • Member since:
    05-04-2014

Přístup ve Windows 10 ke všem (skoro) nastavením systému:

pravým myšítkem kliknout na plochu, vytvořit "Nový" --> "Složka", do názvu složky napsat:

   

Božský mód.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} 

 

0 = nula

(zdroj: Chip 02/2017)

 

EDIT:

doporučuji zálohovat systém


Edited by ANIJ, 02 February 2017 - 09:08 AM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users