Jump to content


[INNE] [0.9.21.0.3] CrewSkillInformer - umiejętności załogi na ekranie bitwy (Aktualizacja 11.01.201...

CrewSkillInformer crew skill perk

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

voytello #1 Posted 04 March 2015 - 12:55 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

CrewSkillInformer - umiejętności załogi na ekranie bitwy

v1.1 (0.9.21.0.3)

by Voytello and Dumadidak

 

 

 

[Download]

LINK


 

[Opis]
CrewSkillInformer jest modem dla WoT pokazującym umiejętności załogi w trakcie bitwy.
Od wersji 0.5 mod działa także w powtórkach, ALE:
- powtórka musi być Twoja,
- aby użyć poprawnie, uruchom grę, wybierz dany pojazd w garażu (mod odczyta informacje o pojeździe i zapisze je do pliku cache)
- mod będzie pokazywał aktualne info zapisane w pliku cache - a nie z czasu kiedy powtórka była nagrywana

Od wersji 1.0 mod jest jako plik 'wotmod'


 

[Instalacja]
Wypakuj archiwum i skopiuj do folderu z grą. 

Uwaga! Od wersji 1.0 mod jest jako  'wotmod' - usuń wszelkie poprzednie wersje z katalogu res_mods. 


 

[Konfiguracja]

Spoiler

 


 

[Co dalej]
- poprawka błędów
- Dodanie ikonki z "+" dla nie wybranej jeszcze umiejętności


 

[Log wersji]

Spoiler

 


 

[Struktura plików]

Spoiler

 


Edited by voytello, 11 January 2018 - 01:31 PM.


voytello #2 Posted 18 March 2015 - 06:46 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

v.0.3:

- półprzezroczyste tło - daje lepszy kontrast na jasnych widokach

- wizualizacja wyposażenia pojazdu (konfigurowalne)



Dumadidak #3 Posted 04 May 2015 - 01:44 PM

    Sergeant

  • Player
  • 40069 battles
  • 228
  • [AZP] AZP
  • Member since:
    10-28-2011
Czeźdź! :)

Muszę powiedzieć, że mod wygląda na całkiem przydatny! Z niecierpliwością czekam by móc go wypróbować w wersji 9.7 :)
Dodatkowo chciałbym powiedzieć, że gdyby mod działał również w powtórkach, byłby zapewnie cenny dla YouTuberów.
Chciałbym zachęcić Cię dając plusiki, ale muszę poczekać bo już wykorzystałem limit na dzisiaj, dostaniesz je jutro :)

voytello #4 Posted 04 May 2015 - 05:35 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

View PostDumadidak, on 04 May 2015 - 01:44 PM, said:

Czeźdź! :)

Muszę powiedzieć, że mod wygląda na całkiem przydatny! Z niecierpliwością czekam by móc go wypróbować w wersji 9.7 :)
Dodatkowo chciałbym powiedzieć, że gdyby mod działał również w powtórkach, byłby zapewnie cenny dla YouTuberów.
Chciałbym zachęcić Cię dając plusiki, ale muszę poczekać bo już wykorzystałem limit na dzisiaj, dostaniesz je jutro :)

 

Sześć :)

 

W wersji 9.7 działa obecna wersja moda - sam używam + Aslain nie wywalił ze swojej paczki, znaczy działa.

Z powtórkami to nie tak prosto. Wydaje mi się, że wyciągnięcie tych danych z powtórki nie będzie możliwe, ale nie mówię "nie". W przypływie tzw "weny" spojrzę w kod i podumam.

 

Dzięki za miłe słowa!

 

 



Dumadidak #5 Posted 04 May 2015 - 06:50 PM

    Sergeant

  • Player
  • 40069 battles
  • 228
  • [AZP] AZP
  • Member since:
    10-28-2011

Słowa pochwały są jak najbardziej na miejscu! A zasłużone, bo i mod fajnie przemyślany!

 

voytello

 W wersji 9.7 działa obecna wersja moda - sam używam + Aslain nie wywalił ze swojej paczki, znaczy działa.

Faktycznie działa z wersji 9.6, choć po zmianie klawisza z KEY_BACKSPACE na KEY_LALT... niestety mod mi nie działa... może gryzie się z XVM'owym altowaniem, ale to w sumie nie istotne.


Abstrahując (totalnie bez zamiaru nacisku), ponieważ wiem, że bezbarwny styl Twojego moda pasuje do używanego przez Ciebie dmg panela i minimalistycznego paska HP, nie mniej chciałbym się zapytać co sądził byś o takiej wersji CrewSkillInformatorze?
crewskillsinformator.jpg

 

Wydaje mi się, że mod po pierwsze nie wymagałby tłumaczeń czy dodatkowych napisów. Dodatkowo zamiast ddsów (które masz w paczce) używał by plików *.png z gry. Jedynie trzeba by było dodać 4 pliki tła (pod ikonki ról załogantów). Nieuruchomione skille (np. żarówa) byłyby wygaszone po przez 'opacity'. Oczywiście przygotowany przeze mnie panel może Ci się nie podobać, jednakże chciałbym, żebyś się zastanowił nad tym czy nie warto by zrobić takiej wersji. Dodatkowo muszę powiedzieć, że obecne ikonki z ddsów mają słabą jakość i po prostu źle wyglądają w Twoim jakże zacnym modzie ;)

 

Oczywiście we wszelkich zmianach mógłbym Ci pomóc (pliki graficzne źródła etc.), ale z kodowania jestem na poziomie pantofelka.

Jeśli jednak nie byłbyś zainteresowany pracą nad taką lub podobną szatą graficzną moda, to czy byłaby możliwość, żebyś pozwolił stworzyć podwersję Twojego moda z pomocą innego kodera (oczywiście jeśli się zgodzi również)? Niejaki Krzysztof_Chodak (chociaż nie wiem czy powinienem go tak reklamować na lewo i prawo bo się nie odgoni od programowania) bardzo dobrze radzi sobie z kodowaniem i myślę, że mógłby pomóc w rozwijaniu moda i może udałoby się Wam uruchomić go w powtórkach? :)

Oczywiście jeśli się zgodzisz na próby, nie naciskam nie nalegam, choć wersja którą przygotowałem bardzo do mnie przemawia a może znajdzie jeszcze jakiś zwolenników?

 

Pozdrawiam Serdecznie

Konrad - Dumadidak vel Dupadidak

P.S. Tak, tak, jeden z załogantów ma rolę psa dobrze widzicie ;) ikonka pojawiła się już w plikach WoT'a więc w załodze T-34-85 "Rudy" pies będzie na 90%! Fikuśnie!



voytello #6 Posted 05 July 2015 - 10:03 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

NOWA WERSJA!!! >>szczegóły w pierwszym poście<<

v.0.5
- nowa szata graficzna autorstwa Dumadidaka
- poprawione wyświetlanie kolejności załogi
- zmienna przezroczystość aktywnych/nieaktywnych umiejętności
- współczynniki 'deltaX' i 'deltaY' dla kalibracji pozycji na ekranie
- jeden plik na dane sesyjne (cache)
- refaktoring kodu



sirturok #7 Posted 07 July 2015 - 11:48 AM

    Warrant Officer

  • Community Contributor
  • 38421 battles
  • 818
  • [PNE] PNE
  • Member since:
    09-02-2012
Bardzo fajny mod! GJ!!! Będę wykorzystywał przy nagrywaniu powtórek i na twitchu! Dzięki!

MiqT #8 Posted 07 July 2015 - 01:00 PM

    Private

  • Player
  • 39874 battles
  • 37
  • Member since:
    04-19-2012
Jak ktoś ma kanał YT to faktycznie, mod ten może być ciekawostką dla widzów. Ale na randomach czy innych takich raczej zastosowania nie widzę :). Mimo wszystko GG a chęci i wykonanie :).

voytello #9 Posted 14 March 2016 - 10:15 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

Dzięki za miłe słowa.

Wraz z nową wersją (0.9.14) mod przestał poprawnie działać - problemy z dynamicznymi plutonami. Prawdopodobnie to zwalczyłem, aktualizacja w 1 poście.

 

 



voytello #10 Posted 28 July 2016 - 11:48 AM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013
Poprawione działanie do wersji 0.9.15.1. W razie problemów proszę o info.

voytello #11 Posted 14 December 2016 - 03:09 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013
Wersja dla WoT 9.17 wrzucona - patrz pierwszy post. Smacznego.

voytello #12 Posted 23 February 2017 - 01:23 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013
Aktualizacja do wersji 0.9.17.1

voytello #13 Posted 01 June 2017 - 11:31 AM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013
Aktualizacja do wersji 0.9.19.0 

voytello #14 Posted 13 December 2017 - 10:34 AM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013
Aktualizacja do wersji 0.9.21.0  

voytello #15 Posted 02 January 2018 - 02:23 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

Aktualizacja do wersji 0.9.21.0.2

Mod jako plik  'wotmod'.



Aslain #16 Posted 07 January 2018 - 11:51 AM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14599 battles
  • 10,702
  • Member since:
    07-20-2010

Wyglada na to ze po zmianie na wotmod jest problem z niektorymi sciezkami instalacji w ktorych są spacje.

 

Np. D:\Games\Wargaming\World of Tanks - Asia\

 

 



voytello #17 Posted 11 January 2018 - 12:53 PM

    Private

  • Player
  • 24722 battles
  • 48
  • [4FTA] 4FTA
  • Member since:
    04-02-2013

View PostAslain, on 07 January 2018 - 11:51 AM, said:

Wyglada na to ze po zmianie na wotmod jest problem z niektorymi sciezkami instalacji w ktorych są spacje.

 

Np. D:\Games\Wargaming\World of Tanks - Asia\

 

 

 

Dzięki za zgłoszenie błędu. Podczas prac nad nową wersją zająłem się tym problemem.

Niestety nie mogę odtworzyć tego u siebie. Użyłem nawet takiej ścieżki:

e:\WOT DIR 1\WOT DIR 2\WOT DIR 3\World Of Tanks Check Spaces\ - wszystko jest ok.

Czy możesz napisać czym się to objawia? Jakiś stack z python.log?

Z góry dzięki za pomoc!

 

 

 

 



Aslain #18 Posted 11 January 2018 - 02:27 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14599 battles
  • 10,702
  • Member since:
    07-20-2010

Tu pod tym linkiem masz logi (w zip), oraz obrazek jak to sie objawia.

 

http://aslain.com/in...?/topic/10287-c

 

Ja sam tego nie doswiadczylem bo nie mam gry w takim folderze, ale pacjent napisal ze po zmianie folderu na taki bez spacji jest wszystko ok. Jest szansa że to tylko jakis dziwny problem u niego, kto wie.


Edited by Aslain, 11 January 2018 - 02:28 PM.






Also tagged with CrewSkillInformer, crew, skill, perk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users