←  Eesti

Main page

»

VK 3001 (P)

EscapeArtist's Photo EscapeArtist 26 Aug 2012

TheExtremist, on 24 August 2012 - 05:56 PM, said:

Mitte päris. Suuremal osal juhtudest on prioriteet ikka mootor (et masin ikka korralikult liikuma saada). Vahe algse tanki ning täiustatud mootoriga tanki (millel on siiski algne vedrustus) on märkimisväärne. Tõepoolest, sul on põhimõtteliselt stock tank, kuid see stock tank liigub palju kiiremini. Roomikud parandavad lihtsalt manööverdusvõimet ning vähemal määral kiirendust, mürskude dispersiooni sõidul ja läbivust maastikul. Ilma võimsama mootorita on ka roomikud suhteliselt mõttetu kulutus. Mis kasu on tankist, mis ei suuda nende täiustatud pööramisvõimet nõrga mootori tõttu kasutada?
Siiski suurendavad roomikud traverse kiirust, mis on kordades kasulikum väikesest kiirendamise boonusest mingi stock panniga mängides.
Mootor oleks ainult sellisel juhul kasulik, kui su "hp per ton" suureneb ikka märkimisväärselt. Mida aga suuremal osadel tankidel siin mängus ei juhtu.
Edited by Xzi, 26 August 2012 - 11:26 AM.

TheExtremist's Photo TheExtremist 28 Aug 2012

EscapeArtist, on 26 August 2012 - 11:23 AM, said:

Siiski suurendavad roomikud traverse kiirust, mis on kordades kasulikum väikesest kiirendamise boonusest mingi stock panniga mängides.
Mootor oleks ainult sellisel juhul kasulik, kui su "hp per ton" suureneb ikka märkimisväärselt. Mida aga suuremal osadel tankidel siin mängus ei juhtu.

Roomikute kasulikkuse osas peab nõustuma, muidugi on manööverdusvõime oluline, kuid stock mootoriga ei ole tihti sellest lihtsalt kasu. Ma olen huvi pärast ka eksperimenteeriund erinevate konfiguratsioonidega kergetel ja keskmistel tankidel. Nendest väikestest eksperimentidest jõudsingi ma järeldusele, et tihti on tähtsam mootor (ehkki roomikud on tähtsamad kergematel masinatel, mis osalevad tihti lähivõitluses). Pz 38nA ei ole näiteks ilma viimase mootorita vähimalgi määral mängitav, olgu uuendatud roomikutega või ilma. Ei päästa ka uuendatud roomikud näiteks tanke VK 3001 (P) või Tiger (P). Mootor aga muudab mõlemad mängitavaks.

See hp per ton on tihti ka eksitav. Suurem on siiski parem, kuid näiteks kasv kasvõi 3 - 4 hp tonni kohta omab MÄRKIMISVÄÄRSET mõju masina võimekusele. Huvi pärast võib siinkohal näiteks katsetuseks kasutada PzIV koos Schmalturmiga, mis on eriti markantne näide mootori võimsuse tähtsusest (seetõttu panebki kergelt muigama WG plaan luua premium tank Schmalturmiga, kasutamata 440 hp mootorit). Roomikutel on antud juhul kindlalt teisejärguline tähtsus.

Lõppude lõpuks oleneb siiski palju ka mängustiilist, mis on siiski määrav faktor. Mootor on minu jaoks tähtis, kuna ma tegutsen peamiselt teise liini snaiprina, keskmistel ja kaugematel distantsidel. See võimaldab mul asukohta kiiresti muuta, operatiivselt reageerida. Lähivõitlust üritan ma aga iga hinna eest vältida (oleneb muidugi tankist).
Get the IPS Communities App for iPhone now!