Jump to content


Wybierz swojego klienta gry – SD lub HD (beta)


  • Please log in to reply
46 replies to this topic

Community #1 Posted 16 May 2015 - 11:17 AM

    Sergeant

  • Content Team
  • 0 battles
  • 36,070
  • Member since:
    11-09-2011
W aktualizacji 9.8 będziecie mieli wybór między pobraniem wersji HD (wysokiej rozdzielczości) lub SD (standardowej rozdzielczości).

Pełen tekst wiadomości


old_dog_new_tricks #2 Posted 16 May 2015 - 11:33 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 7008 battles
  • 657
  • Member since:
    04-09-2015
+

Devourer1 #3 Posted 16 May 2015 - 11:38 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 43996 battles
  • 1,565
  • [W_T_G] W_T_G
  • Member since:
    04-29-2012
Jak wersja SD będzie lepiej chodzić na starych kompach to będzie dobrze. 

misiek0808 #4 Posted 16 May 2015 - 12:10 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13304 battles
  • 67
  • Member since:
    05-13-2012

nie mogę sie zalogować .. serwer działa ?? jeśli tak to pomóżcie

 



Karde_Talon #5 Posted 16 May 2015 - 12:40 PM

    Sergeant

  • Player
  • 36326 battles
  • 249
  • [SOFE] SOFE
  • Member since:
    09-24-2011

Jeżeli to poprawi płynność na starszych modelach komputerów to na prawdę dobra wiadomość.

Czy macie dane o FPS-ach na poszczególnych klientach gry dla tego samego rodzaju parametrów komputera ?

było by super gdybyście je opublikowali


Edited by Karde_Talon, 16 May 2015 - 12:41 PM.


Freefloyd #6 Posted 16 May 2015 - 01:02 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 1022 battles
  • 525
  • Member since:
    01-23-2013

View PostDevourer1, on 16 May 2015 - 10:38 AM, said:

Jak wersja SD będzie lepiej chodzić na starych kompach to będzie dobrze. 

 

View PostKarde_Talon, on 16 May 2015 - 11:40 AM, said:

Jeżeli to poprawi płynność na starszych modelach komputerów to na prawdę dobra wiadomość.

Czy macie dane o FPS-ach na poszczególnych klientach gry dla tego samego rodzaju parametrów komputera ?

było by super gdybyście je opublikowali

 

Niestety muszę was rozczarować.

 

Klient SD to jest po prostu WoT 9.7 - bez zmian ,bynajmniej w 1 części testu tak było,a też liczyłem na jakiś fps boost



lubie_zupe_pomodorowa #7 Posted 16 May 2015 - 01:10 PM

    Sergeant

  • Player
  • 15026 battles
  • 262
  • Member since:
    09-27-2013

Na testowym w HD  Maksymalne ustawienia  rozdzielczość 1440/900 min 90 max 130 FPS chyba ze Charków i plątanina więcej niż 5 czołgów to wtedy min spada do   20 FPS

i5 4460 R9270OC SSD Kingston HyperX  ram 8GB

Na SD podobnie

Mierzyłem z programu Raptr


Edited by lubie_zupe_pomodorowa, 16 May 2015 - 01:12 PM.


WolandPL #8 Posted 16 May 2015 - 01:12 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 15702 battles
  • 1,004
  • Member since:
    12-31-2011
Czyli z powrotem powracają do tekstur HD, tylko tym razem wpakowanych w osobnego klienta gry, a nie jako paczkę instalowaną tak jak zwykłego moda. Zobaczymy, przetestuję - akurat w moim przypadku ilość VRAM jest duża, jeśli WoT dobrze ją zagospodaruje i spadku klatek nie będzie to poleci plus.

_Skulltaker_ #9 Posted 16 May 2015 - 01:54 PM

    Private

  • Player
  • 29023 battles
  • 4
  • [GKF] GKF
  • Member since:
    06-16-2012

To ja  czekam jeszcze wersji LD : 8-bitowej by nie włączać sie do bitwy w 4-tej minucie gdy gram na laptopie :) bo wku... innych graczy.

Niestety najcześciej jestem do lapka ograniczony i to się raczej nie zmieni.



Scaleoo #10 Posted 16 May 2015 - 01:57 PM

    Private

  • Player
  • 9177 battles
  • 16
  • [REBRN] REBRN
  • Member since:
    06-06-2013

View PostFreefloyd, on 16 May 2015 - 12:02 PM, said:

 

 

Niestety muszę was rozczarować.

 

Klient SD to jest po prostu WoT 9.7 - bez zmian ,bynajmniej w 1 części testu tak było,a też liczyłem na jakiś fps boost

 

Klient o standardowej rozdzielczości (SD) – nowa wersja klienta gry World of Tanks
Zajmuje mniej miejsca na dysku, ponieważ nie zawiera tekstur o maksymalnej rozdzielczości dla modeli czołgów. Wersja klienta o standardowej rozdzielczości (SD) jest szybciej aktualizowana i pozwala na szybsze wejście do gry.

Czytacie panowie te wiadomosci?:facepalm:


Beret0909 #11 Posted 16 May 2015 - 02:20 PM

    Private

  • Player
  • 29645 battles
  • 41
  • [OZPH] OZPH
  • Member since:
    07-03-2012
Taka możliwość na plus oczywiście. Zawsze fajnie jest mieć wybór :)

R0NSEK #12 Posted 16 May 2015 - 02:21 PM

    Corporal

  • Player
  • 20155 battles
  • 149
  • [WDW] WDW
  • Member since:
    01-29-2015
w samolotach juz wprowadzili hd zagralem nie mam zadnych problemow na full i mam nadzieje ze tak bedzie w czolgach... ale serwery w samolotach nadal z ziemniakow jak w becie statkow :D

veteralizator #13 Posted 16 May 2015 - 02:41 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 33085 battles
  • 1,453
  • Member since:
    06-02-2013
Sd dostanie stare modele sprzed hd? Czyli wg wyznaje logikę- graj w hd albo miej problemy z modelem kolizyjnym czołgów. gg wp. 

DjVavis #14 Posted 16 May 2015 - 04:07 PM

    Private

  • Player
  • 2 battles
  • 20
  • Member since:
    12-24-2012
Rozumiem że nic to nie zmienia SD czy HD to praktycznie to samo, zamiast zająć się opracowaniem wielu rdzeni to wsadzacie takie coś...

Maksymus #15 Posted 16 May 2015 - 04:12 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 64263 battles
  • 1,386
  • [P_R_T] P_R_T
  • Member since:
    11-26-2011

Brawo WG,nareszcie krok we właściwym kierunku.

To teraz jeszcze prosimy o możliwość wyboru czy chcemy grać z botami w teamie.



pumbelix #16 Posted 16 May 2015 - 04:26 PM

    Sergeant

  • Member
  • 26324 battles
  • 281
  • [FR102] FR102
  • Member since:
    01-22-2012
Czy Wy umiecie czytać ze zrozumieniem? Zmienią się tylko opcje w ustawieniach WoT'a. W SD będzie nieco mniej ustawień niż w HD, dzięki czemu zaoszczędzi się miejsce o te kilka GB.

Arushat #17 Posted 16 May 2015 - 07:01 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 30047 battles
  • 460
  • [QU2CK] QU2CK
  • Member since:
    01-08-2013
Takie pytanie. Czy na kliencie SD czołgi w HD będą w HD (gwintowane lufy itp.)  czy będzie model sprzed konwersji?

Mroczny_Tygrys #18 Posted 16 May 2015 - 08:08 PM

    Captain

  • Player
  • 44942 battles
  • 2,023
  • [O_P_B] O_P_B
  • Member since:
    03-11-2012

A aj nadal czekam na wersje FHD oraz UHD :)

Ale najpierw wprowadźcie obsługę wielordzeniowości / wielowątkowości bo na 6 rdzeniowym / 12 wątkowym i7-5930K naprawdę moc obliczeniowa się marnuje widząc tylko 2 obciążone wątki to można płakać !

To już wytykają wam chyba wszyscy gracze !



Beeblebrox_the_Fourth #19 Posted 17 May 2015 - 06:56 AM

    Private

  • Player
  • 497 battles
  • 48
  • Member since:
    01-11-2015

Jak wspaniale!

 

Mam pytanie:

Czy klient SD podzieli się na klienta 2D i 3D. 

Mógłbym dla 2D wyciągnąć z piwnicy moją ukochaną 486-tkę na której grałem w Doom i Doom 2 (ach te trupy, które zawsze się do ciebie okręcały nogami do przodu).



LiberumVeto #20 Posted 17 May 2015 - 08:29 AM

    Private

  • Player
  • 22146 battles
  • 7
  • Member since:
    12-01-2012

8 rdzeni mam i się tak marnują ;/






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users