Jump to content


Zvolte si herního klienta – SD a HD (beta)


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

Laky68 #41 Posted 19 May 2015 - 04:19 AM

    Sergeant

  • Player
  • 74004 battles
  • 237
  • [DKAPJ] DKAPJ
  • Member since:
    11-17-2012

takže chápu to dobře, že rozdíl je pouze ve velikosti klienta, jelikož, když stáhnu např. HD verzi a nastavím si detaily jako na SD verzi, nevím jak přesně, ale na tu samou úroveň, tak budu hrát hru na stejném rozlišení, tudíž by "teoreticky" mělo i zůstat fps, načítání bitvy stejné?

 

mám win8 64bit

ptám se z toho důvodu, že při každém patchi na notebooku (slušný 8GB RAM, 3,2Ghz dvoujádro, 2GB grafárna) laboruju až třeba hodinu s nastavením grafiky, ale přitom místo na disku mě nezajímá, to klidně nahraju celé (HD)

 

fps mám +- 30 dá se až na 50, a další co mě zajímá je, zda má smysl koupit si do NB SSD a zda to zvýší výrazně fps (abych zbytečně neinvestoval)

 

předem díky chlapci ajťáci

 

edit: kdybych už si koupil ten SSD, tak systém už na něj asi nenarvu? když jsem dostal osmičky k noťasu bez instalačky, takže má to vůbec smysl? stačí třeba jen hra na tom disku a zrychlí se přístup ke hře, tudíž i fps? 


Edited by Laky68, 19 May 2015 - 04:24 AM.


svlastik #42 Posted 19 May 2015 - 06:37 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 22649 battles
  • 66
  • [ASM] ASM
  • Member since:
    09-28-2012

Například já to velice ocením. Hraji na 2 počítačích. Jeden je výkonově starý zhruba 9 let, navíc funguje jako obyčejný pracovní notebook. Do loňska jsem na něm normálně fungoval, FPS 5-10 bez módů, artynky úplně v klidu, Tdčka taky, normálně s touchpadem u telky v klíně a v leže. Ať jsem laboroval jak chtěl, v loni jsem musel opustit kvalitu textury „HD“ a musel přeskočit na úplné minimum, což není určitě ani SD, ale něco úchylného z dob nintenda. „SD“ má ještě 2 kategorie. Rozdíl FPS mezi lepším SD a HD je minimální!

Kdo to neví, nelaboruje, SD a HD je úprava režimu grafického zobrazení ve hře, kdy po úpravě musíte restartovat hru, tedy přechod rozlišení. Už je to tu nějakou dobu, jen si ten výběr od 9.8 nastavíte LOGICKY už při vstupu do hry! Nic nového to není, je to kvůli stabilitě. Nějaký mamlas si v bitvě přehodí grafiku ještě ho to upozorní že má restartovat hru, on klikne „OK“ honem ať je v bitvě a najednou probíhá restart hry, no a co se nestane, okamžitě si stěžuje na Support, že vypadl a nechápe to. :D

Letos funguji na klasickém PC, ale taky pracovní socka PC, zatím HD zvládá úplně běžně na suprových 20FPS při bitce 8 tanků ve 2 čtverečkách 7FPS a to s módama! Bez módů čistý na 60FPS v plném rozlišení, módy jsou sviňa a žerou FPS ve velkým(jen Webium si sežere tak 25FPS a co 50bitvu se kousne, nebo prostě vyhodí úplně ze hry). J

ALE ten kdo to nezná, každý kousek FPS lze získat díky čisté PŘEINSTALACI hry(úplný výmaz včetně registru a znova) CELKU. A po každém patchi stahovat 9GB je teda fakt opruz, navíc když se to upgraduje co 3 měsíce!!! A já navíc tohle dělám na 2 PC, takže ušetřit 3gb stahování je solidní.

 

Mě zatraceně vadí, že to je úplně trapas to stahování. Víte kolik her už funguje tak, že spustíte já nevím třebas 16GB instalaci, ale už po 500MB normálně spustíte hru(cca 5minut a hurá!!!), vstoupíte do základního režimu vaší postavy atd. a dokonce spustíte hru a ta vás pustí třeba do určitého levelu, tohle má skoro každé zdarma MMO RPG, proč to není tady, když stejně za jeden den mě to střídá jednu nebo dvě mapy za deset bitev a třeba stačí do 2tieru zahrát nějakou srandu). Koho baví stahovat prosím vás takové množství dat, leda tak ty stávající zákazníky upgrade po 1GB. Už v době 4GB to byl šílený opruz!!! Tady se nic nekoná a člověk může stahovat jak vůl a čekat až hru stáhne celou, takhle si nové zákazníky tedy nepřilákáte! Propojovat s facebookem je pak úplně směšný, tam fungujou hry online bez žádné instalace!



TheChoosenOne13 #43 Posted 19 May 2015 - 09:12 AM

    Corporal

  • Player
  • 19696 battles
  • 154
  • [GFTU] GFTU
  • Member since:
    02-17-2013

View PostLaky68, on 19 May 2015 - 04:19 AM, said:

takže chápu to dobře, že rozdíl je pouze ve velikosti klienta, jelikož, když stáhnu např. HD verzi a nastavím si detaily jako na SD verzi, nevím jak přesně, ale na tu samou úroveň, tak budu hrát hru na stejném rozlišení, tudíž by "teoreticky" mělo i zůstat fps, načítání bitvy stejné?

 

jj, přesně tak

magnum777 #44 Posted 19 May 2015 - 03:18 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 70302 battles
  • 96
  • Member since:
    01-07-2012
Rád by som odpoveď na to, či sa na SD prejaví zmena fps.
Wg staff neodpovedá, ty tu do mňa rýpeš že mrnčím. Či treba zanadávať, dáš ban a je pokoj?

cNNk #45 Posted 19 May 2015 - 04:26 PM

    Lieutenant General

  • Veteran
  • 27492 battles
  • 7,543
  • [9-TDE] 9-TDE
  • Member since:
    04-14-2011

View Postmagnum777, on 19 May 2015 - 04:18 PM, said:

Rád by som odpoveď na to, či sa na SD prejaví zmena fps.
Wg staff neodpovedá, ty tu do mňa rýpeš že mrnčím. Či treba zanadávať, dáš ban a je pokoj?

 

Je to tu uz nekolikrat napsane, takze staci cist. SD verze pouze neobsahuje HD textury - takze pokud je diky nastaveni uz ted nepouzivas, tak by to nemelo mit na fps zadny vliv.

magnum777 #46 Posted 19 May 2015 - 08:04 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 70302 battles
  • 96
  • Member since:
    01-07-2012

View PostcNNk, on 19 May 2015 - 04:26 PM, said:

 

Je to tu uz nekolikrat napsane, takze staci cist. SD verze pouze neobsahuje HD textury - takze pokud je diky nastaveni uz ted nepouzivas, tak by to nemelo mit na fps zadny vliv.

 

Čítal som, čítam zas a nieje to nikde napisané od nikoho kompetentného...

 

 

 

 

Tak pomimo, čo s tým ssd, keď sa tam dá os a wot, je nejaké zlepšenie? mám ssd s os a šecko ostantné na klasickom

 



Laky68 #47 Posted 19 May 2015 - 08:24 PM

    Sergeant

  • Player
  • 74004 battles
  • 237
  • [DKAPJ] DKAPJ
  • Member since:
    11-17-2012

View PostLaky68, on 19 May 2015 - 03:19 AM, said:

takže chápu to dobře, že rozdíl je pouze ve velikosti klienta, jelikož, když stáhnu např. HD verzi a nastavím si detaily jako na SD verzi, nevím jak přesně, ale na tu samou úroveň, tak budu hrát hru na stejném rozlišení, tudíž by "teoreticky" mělo i zůstat fps, načítání bitvy stejné?

 

mám win8 64bit

ptám se z toho důvodu, že při každém patchi na notebooku (slušný 8GB RAM, 3,2Ghz dvoujádro, 2GB grafárna) laboruju až třeba hodinu s nastavením grafiky, ale přitom místo na disku mě nezajímá, to klidně nahraju celé (HD)

 

fps mám +- 30 dá se až na 50, a další co mě zajímá je, zda má smysl koupit si do NB SSD a zda to zvýší výrazně fps (abych zbytečně neinvestoval)

 

předem díky chlapci ajťáci

 

edit: kdybych už si koupil ten SSD, tak systém už na něj asi nenarvu? když jsem dostal osmičky k noťasu bez instalačky, takže má to vůbec smysl? stačí třeba jen hra na tom disku a zrychlí se přístup ke hře, tudíž i fps? 

 

taky bych byl rád, kdyby se k tomu někdo vyjádřil, zda s tím máte zkušenosti



Laky68 #48 Posted 20 May 2015 - 07:21 AM

    Sergeant

  • Player
  • 74004 battles
  • 237
  • [DKAPJ] DKAPJ
  • Member since:
    11-17-2012

tak dnes jsem zkusil odinstalovat a znovu nainstalovat, přičemž jsem si zkusil vybrat oba klienty a oba mi stahují:

9185,5 MB

tak kde to jsme?



TheChoosenOne13 #49 Posted 20 May 2015 - 10:09 AM

    Corporal

  • Player
  • 19696 battles
  • 154
  • [GFTU] GFTU
  • Member since:
    02-17-2013
Laky68: Nejsem si jistej, ale řekl bych, že když tohle necháš dostahovat, tak HD klient ti potom bude stahovat ještě těch dalších cca 3GB.

SanyaJuutilainen #50 Posted 20 May 2015 - 11:51 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 20845 battles
  • 1,876
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    04-15-2011

View PostTheChoosenOne13, on 20 May 2015 - 10:09 AM, said:

Laky68: Nejsem si jistej, ale řekl bych, že když tohle necháš dostahovat, tak HD klient ti potom bude stahovat ještě těch dalších cca 3GB.

 

Přesně tak, na test serveru jsem testoval stažení celýho HD klienta - stáhne SD, a pak ještě HD obsah navíc. Zatímco se stahuje HD, jde už hrát v SD kvalitě.

elnino1991 #51 Posted 20 May 2015 - 05:45 PM

    Corporal

  • Player
  • 38133 battles
  • 105
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    12-01-2013
Skoda ze to neprislo skorej kym som mal este staru bednu teraz si to uzivam na max a nemam dovod prepinat ale kazdopadne konecne aspon ludom co maju slabsie pc to pojde lepsie :medal:

Laky68 #52 Posted 20 May 2015 - 05:51 PM

    Sergeant

  • Player
  • 74004 battles
  • 237
  • [DKAPJ] DKAPJ
  • Member since:
    11-17-2012

View PostNya_Chan, on 20 May 2015 - 10:51 AM, said:

 

Přesně tak, na test serveru jsem testoval stažení celýho HD klienta - stáhne SD, a pak ještě HD obsah navíc. Zatímco se stahuje HD, jde už hrát v SD kvalitě.

 

díky, čekal jsem že klient bude mít totiž 6 GB



Ave_Brutus75SK #53 Posted 21 May 2015 - 09:16 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 65033 battles
  • 453
  • [-LCP-] -LCP-
  • Member since:
    06-12-2011

View PostBojovepleminko2, on 16 May 2015 - 01:06 PM, said:

Co vy si to lidi kupujete za PCčka? Dávají vám jídlo pro ty křečky?? 

 

Také na ktoré majú alebo rodičia sú ochotný zaplatiť predsa!Nie každý má na drahé PC.Aj ked niekedy stačí kúpiť tri základné veci a stačíto.Procák,základná doska DDR.

Ave_Brutus75SK #54 Posted 21 May 2015 - 09:20 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 65033 battles
  • 453
  • [-LCP-] -LCP-
  • Member since:
    06-12-2011
Dotaz na vývojarov ?Nedalo by si také dačo spraviť na nový engine,kedže sa Storm vyhovára že by to strašie PC nezvládli nový engine a preto to nechcú spraviť!

Satbel #55 Posted 21 May 2015 - 09:29 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 21302 battles
  • 82
  • Member since:
    09-20-2012

rád bych odpověděl těm co se ptají zda je rozdíl mezi klasickým harddiskem a SSDčkem.

Určitě je a znatelný u mě to na stejném nastavení udělalo skoro 10fps. Aby to bylo pořádně poznat ve hře musí být jak Windows tak wot na ssdčku, pokud máte na ssdčku jenom widle a wot na klasickém HDD tak to ztrácí ten efekt.

To už je možná lepší mít systém na hdd a wot na ssdčku, ale pořád to není ono.



SanyaJuutilainen #56 Posted 21 May 2015 - 09:31 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 20845 battles
  • 1,876
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    04-15-2011

View PostBrutus75SK, on 21 May 2015 - 09:20 AM, said:

Dotaz na vývojarov ?Nedalo by si také dačo spraviť na nový engine,kedže sa Storm vyhovára že by to strašie PC nezvládli nový engine a preto to nechcú spraviť!

 

Jsi ochotný čekat cca. 2 - 3 roky, kdy se nebude vydávat vůbec nic nového (tanky, mapy, nic, žádné změny), protože se bude předělávat engine? A pokud ano, nebude ti vadit delší čekání, protože hru opustí někteří hráči, protože bude stagnovat?

 

Předělání do nového enginu je velký risk.



Ave_Brutus75SK #57 Posted 21 May 2015 - 09:45 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 65033 battles
  • 453
  • [-LCP-] -LCP-
  • Member since:
    06-12-2011

Prečo by mala stagnovať a nič by nepridávali?U WT stále nie čo prídávajúa už som to viacej krát písal , kamoši majú strašie PC a idem im lepšie WT ako WOT.Tak to nejako neviem pochopiť prečo nie.A vývoj na novom egine už trvá tuším 2roky.No a dalšia vec až spustia kopiu WoT tak sa predpokladá že vala ludí skončí z WoT.Tak by podla mna mali vylepšiť hru po grafickej a hratelnej stránke.(lagy a bugy :) )  Príklad ktorí pozná viacej ludí,a išlo mna rozdrapiť :izmena:



LordViruss #58 Posted 21 May 2015 - 10:55 AM

    Private

  • Player
  • 21363 battles
  • 1
  • Member since:
    07-11-2013

proc se mi nechce stahnout aktualizace na sd-hd a pisemi stale eror 

 



Charlie314 #59 Posted 21 May 2015 - 02:25 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 26414 battles
  • 59
  • [-IR-] -IR-
  • Member since:
    10-27-2010

View Postmagnum777, on 18 May 2015 - 06:05 PM, said:

keby sme žili v dobe 40 gigových hdd a obmedzeného 2 gigového netu za 20 evry, tak by som to chápal. Ale vy čil dáte SD textúry, ktoré nezlepšia fps, nezrýchlia načítanie, proste nespravia nič. Tak načo to?

 

Keď som sa pýtal na podobné veci Podpory, odpísali, že sa mám pýtať tu.

 

Tak načo to je? A netlačte mi drísty o ušetrenom mieste na disku. Každý jeden hráč keď potrebuje miesto, tak si ho nájde, napríklad preriedi zložku s pornom

 

S tym HDD  si sa mozno aj niekde trafil.

Bez SSD disku si uz hry predstavit neviem a pred rokom som kupil 120GB kus.Do vtedy bolo a asi je dost bezne ze dost ludi tam ma 60-80 GB.

Na tak malom tanieriku sa da naservirovat  WOT,WOWP,D3 a este nieco.Na porno si snad kazdy s trochou rozumu ked uz nemoze inak, najde miesto na klasickom HDD :)

 

K optyke sa v meste kde zijem da viac menej dostat lahko ale viem o celkom velkej casti mesta kde sa zatial este k ludom nedostali.

 

Uplne by stacilo keby niekto z kompetentnych napisal  ze SD verzia klienta je ustretovy krok pre ludi co nemaju moznost vyuzit plne moznost klienta a staci im hrat v nizsich rozliseniach.

 

Mam Core 2 Duo  3Ghz ,8 GB RAM a Radon 6800.

Ta zostava ma uz 7 rokov.

Nikde sa nestazujem ze nemam na nove PC ,zavazky v real zivote ma kazdy rozne.

Vitam moznost uspory ktora nam je tu ponukana.

 



SanyaJuutilainen #60 Posted 21 May 2015 - 04:38 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 20845 battles
  • 1,876
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    04-15-2011

View PostBrutus75SK, on 21 May 2015 - 09:45 AM, said:

Prečo by mala stagnovať a nič by nepridávali?U WT stále nie čo prídávajúa už som to viacej krát písal , kamoši majú strašie PC a idem im lepšie WT ako WOT.Tak to nejako neviem pochopiť prečo nie.A vývoj na novom egine už trvá tuším 2roky.No a dalšia vec až spustia kopiu WoT tak sa predpokladá že vala ludí skončí z WoT.Tak by podla mna mali vylepšiť hru po grafickej a hratelnej stránke.(lagy a bugy :) )  Príklad ktorí pozná viacej ludí,a išlo mna rozdrapiť :izmena:

 

Ani WT ani WoT ještě nepřecházelo na nový engine, pokud vím - WoT běží celou dobu na BigWorldiu, WT běží celou svou dobu na Dagor Enginu. Fyzikální engine je něco nad herním, Havok , PhysX ani Meqon s tímhle nesouvisí.

Při předělávání na novej engine nemůžeš přidávat nový featury, protože bys tím jen oddaloval spuštění novýho enginu - například pokud předěláš engine, uděláš do něj všechny tanky, ale mezitím přidáš stovku tanků ve starým enginu, pak si musíš vybrat, jestli vydáš nový engine a hráči budou plakat, že tam chybí 100 tanků, nebo v něm doděláš tu stovku tanků - a oddálíš jeho vydání třeba o další čtvrtrok.

 

Jinak jak chceš zlepšit lagy u hráčů, kteří mají mizernou síť? ;)






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users