Jump to content


Zvolte si herního klienta – SD a HD (beta)


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

Ave_Brutus75SK #61 Posted 21 May 2015 - 05:32 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 65018 battles
  • 453
  • [-LCP-] -LCP-
  • Member since:
    06-12-2011
ja som nepovedal že beží WoT na novom ale že sa pracuje na Hawoku už 2 roky asi 2 roky.To nevím ako spraviť lagy ja mám kvalitné pripojenie (zas neviem či aj na dobrom prípojení sa može stať ako na vídeu a nebolo to prví krát! ) WT čo viem tak má vlastný engine.A to sa nedá spraviť tak že by všetky tanky dali do nového?V tomto som neznalí a nikto to nespomínal.

3nec #62 Posted 21 May 2015 - 07:33 PM

    Private

  • Player
  • 4726 battles
  • 34
  • [1TB3] 1TB3
  • Member since:
    11-14-2012

View PostSatbel, on 21 May 2015 - 08:29 AM, said:

rád bych odpověděl těm co se ptají zda je rozdíl mezi klasickým harddiskem a SSDčkem.

Určitě je a znatelný u mě to na stejném nastavení udělalo skoro 10fps. Aby to bylo pořádně poznat ve hře musí být jak Windows tak wot na ssdčku, pokud máte na ssdčku jenom widle a wot na klasickém HDD tak to ztrácí ten efekt.

To už je možná lepší mít systém na hdd a wot na ssdčku, ale pořád to není ono.

Tak mě přechod na ssd na fps nic nezměnil. Ano jsem první v bitvě, ano hra se načítá rychleji ale fps nee. 



elnino1991 #63 Posted 21 May 2015 - 09:32 PM

    Corporal

  • Player
  • 37853 battles
  • 105
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    12-01-2013

View Post3nec, on 21 May 2015 - 07:33 PM, said:

Tak mě přechod na ssd na fps nic nezměnil. Ano jsem první v bitvě, ano hra se načítá rychleji ale fps nee. 

 

Mozes napisat aku mas zostavu momentalnu ? :)

mambasudlava #64 Posted 21 May 2015 - 11:41 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 38644 battles
  • 80
  • Member since:
    05-25-2013

Ano, ssd řeší pouze rychlejší načítání hry!! Na FPS nemá žádný podstatný vliv.  Je to čistě o grafice a cpu. Honily jsem hru na quadu 6600 o taktu 2,4 a celkem to ušlo, pak jsem ho natáhl na 3,3 a to už bylo znát. Jenže kluci se pěkně rozehráli a na konci roku jsem se málem nedoplatil za elektřinu, protože ten quad prostě žere jako kráva.Tak jsem se naštval a píchnul tam nějakého obyč celera, kterého jsem taktnul na 4.3 a hra jede ještě lépe. Prostě vysoký takt na jednom jádře Wotu bohatě stačí. Hrajou to na grafice radeon 7850 a fps mají 45-60.Jenže nedávno jsem jim tam strčil novou Nvidi 750 také kvůli nižší spotřebě a fps se zvedlo dokonce až na 70-85. Jenže druhý den už prosily, ať to zase vrátím, že se jim to hrozně trhá. Dal jsem spátky radeona a je pokoj. Jinak v té sestavě jsou  tři systémy. Dvoje widle 8 a jedny 7. Každý na jiném HDD a jedny osmy dokonce na SSD . Takže mám odzkoušeno, že je úplně jedno zda hru pustím z SSD nebo 2Tb HDD. Fps se tím nezmění. Počítače stavím a opravuji, takže když chtějí kluci hrát četu musím dát dohromady někdy i tři PC. Odehrálo se tu, už na spoustě PC a vždy je to jen o správném nastavení, té které sestavy. Hra jede celkem dobře i na obyč. noťasu, ale také se musí trošku poladit. Tento výkend, budou hrát na 4 roky starém noťasu Lenovo 530 a tam budou mít ve hře vše na max. Takže i starej noťas bohatě na Wot stačí. Jiné hry neznám, protože kluci hrají jen Wot.

Jo a předem děkuji za korekci chyb.



Laky68 #65 Posted 22 May 2015 - 04:12 AM

    Sergeant

  • Player
  • 73919 battles
  • 237
  • [DKAPJ] DKAPJ
  • Member since:
    11-17-2012

@mambasudlava:

pěkně napsáno, konečně, díky

kdybys přidal ještě, co znamená poladit NB, byla by to pecka prosím

(jakože defrag určitě atd.)



SanyaJuutilainen #66 Posted 22 May 2015 - 01:28 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 20845 battles
  • 1,876
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    04-15-2011

View PostBrutus75SK, on 21 May 2015 - 05:32 PM, said:

ja som nepovedal že beží WoT na novom ale že sa pracuje na Hawoku už 2 roky asi 2 roky.To nevím ako spraviť lagy ja mám kvalitné pripojenie (zas neviem či aj na dobrom prípojení sa može stať ako na vídeu a nebolo to prví krát! ) WT čo viem tak má vlastný engine.A to sa nedá spraviť tak že by všetky tanky dali do nového?V tomto som neznalí a nikto to nespomínal.

 

Havok není herní engine, Havok je fyzikální engine, který poběží spolu s  BigWorldem (respektive nad ním) - upravuje jen rozbíjení a chování okolí a se základem hry nemá moc co do činění. To, na čem dělají asi rok či dva je implementace Havoku do BigWorldu tak, aby to utáhly servery, protože co si budeme říkat, když je na serveru pár set nebo tisíc her, v každý z nich se ti pár objektů rozpadne na desítky nebo stovky kusů, tak to je hodně počítání - zrovna tohle by mohlo udělat lagy velmi snadno.

 

Zjednodušeně - základem hry je BigWorld, ten předělávat nemá smysl, protože by to trvalo strašně dlouho (a některý věci by se musely předělat od začátku, navíc by museli sehnat lidi, který by s tím novým enginem pořádně uměli). Nad BW běží další komponenty, či konkrétní enginy - v současnosti Umbra, Scaleform, Speedtree, Vivox a další -, který zajišťují některý konkrétní prvky hry. Ty se dají přidat nebo nahradit snáz, například se plánuje přidat ten Havok (který se postará o kus fyziky) nebo je v plánu vyměnit zvukovej engine (za Wwise od Audiokineticu) - ale to se holt musí napsat dobře, špatným napojením na BW může vzniknout hromada bugů.

 

Jinak, pokud někdo - Storm - mluví o enginu a neupřesní který, myslí se obvykle herní engine, BW. A BigWorld je vlastněnej Wargamingem, takže to je taky jejich vlastní engine, i když na začátku to tak nebylo :)


Edited by Nya_Chan, 22 May 2015 - 01:29 PM.


Ave_Brutus75SK #67 Posted 23 May 2015 - 11:12 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 65018 battles
  • 453
  • [-LCP-] -LCP-
  • Member since:
    06-12-2011
Dakujem za odpoved.To vím že ho kúpili tuším pred 2 rokmi Big World.Z každým čo som sa o tom bavil hovoril že BigWorld je starý a na nic že ho ani kupovať nemali!A keby kúpily lepší ktorí by spolupracoval z viac jadrami tak by bolo menej problému v hre a hráčom by to išlo lepšie na starších PC ktoré majú dve jadrá a viacej.A hra by vyzerala lepšie.Tak stále hladám informácie.

Satbel #68 Posted 24 May 2015 - 05:18 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 21253 battles
  • 82
  • Member since:
    09-20-2012

View Postmambasudlava, on 21 May 2015 - 10:41 PM, said:

Ano, ssd řeší pouze rychlejší načítání hry!! Na FPS nemá žádný podstatný vliv.  Je to čistě o grafice a cpu. Honily jsem hru na quadu 6600 o taktu 2,4 a celkem to ušlo, pak jsem ho natáhl na 3,3 a to už bylo znát. Jenže kluci se pěkně rozehráli a na konci roku jsem se málem nedoplatil za elektřinu, protože ten quad prostě žere jako kráva.Tak jsem se naštval a píchnul tam nějakého obyč celera, kterého jsem taktnul na 4.3 a hra jede ještě lépe. Prostě vysoký takt na jednom jádře Wotu bohatě stačí. Hrajou to na grafice radeon 7850 a fps mají 45-60.Jenže nedávno jsem jim tam strčil novou Nvidi 750 také kvůli nižší spotřebě a fps se zvedlo dokonce až na 70-85. Jenže druhý den už prosily, ať to zase vrátím, že se jim to hrozně trhá. Dal jsem spátky radeona a je pokoj. Jinak v té sestavě jsou  tři systémy. Dvoje widle 8 a jedny 7. Každý na jiném HDD a jedny osmy dokonce na SSD . Takže mám odzkoušeno, že je úplně jedno zda hru pustím z SSD nebo 2Tb HDD. Fps se tím nezmění. Počítače stavím a opravuji, takže když chtějí kluci hrát četu musím dát dohromady někdy i tři PC. Odehrálo se tu, už na spoustě PC a vždy je to jen o správném nastavení, té které sestavy. Hra jede celkem dobře i na obyč. noťasu, ale také se musí trošku poladit. Tento výkend, budou hrát na 4 roky starém noťasu Lenovo 530 a tam budou mít ve hře vše na max. Takže i starej noťas bohatě na Wot stačí. Jiné hry neznám, protože kluci hrají jen Wot.

Jo a předem děkuji za korekci chyb.

 

V tom případě se omlouvám za mylné info, mě to opravdu pomohlo ale nejspíš to bylo tím, že jsem měl čisté Windows a na starém HDD to už chvíli běželo.

socanek #69 Posted 24 May 2015 - 05:35 AM

    Major General

  • Player
  • 28926 battles
  • 5,206
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    02-05-2013

View PostSatbel, on 24 May 2015 - 04:18 AM, said:

 

V tom případě se omlouvám za mylné info, mě to opravdu pomohlo ale nejspíš to bylo tím, že jsem měl čisté Windows a na starém HDD to už chvíli běželo.

 

Ono to muze pomoci odstranit lagovani kvuli nacitani textur, efektu, zvuku atd. Takze rekneme nektere propady fps zpusobene timto. Ale vic uz ne.

mambasudlava #70 Posted 24 May 2015 - 09:12 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 38644 battles
  • 80
  • Member since:
    05-25-2013

View PostSatbel, on 24 May 2015 - 04:18 AM, said:

 

V tom případě se omlouvám za mylné info, mě to opravdu pomohlo ale nejspíš to bylo tím, že jsem měl čisté Windows a na starém HDD to už chvíli běželo.

 

Omlouvat bych se měl asi já, protože teď jsem si to po sobě přečetl, a vypadá to tak, jako bych dělal reklamu radeonu(AMD). Tak to rozhodně není!! NVIDIA je úplně stejně dobrá!! Jen se mi nechtělo nic nastavovat a ladit a tak jsem tam tu 7850-ku hodil zpět. Až budu mít více času se v tom povrtat tak jí tam stejně nahodím kvůli spotřebě. V sobotu kluci konečně vyhráli tu T55A a tak mě k tomu PC snad už pustí.

Tisknout peníze ještě neumím. A wot taky ne, protože jim prý jen kurvím staty.


Edited by mambasudlava, 24 May 2015 - 09:15 PM.


fcbtomak #71 Posted 27 May 2015 - 11:30 AM

    Corporal

  • Player
  • 20600 battles
  • 106
  • [SCTZ] SCTZ
  • Member since:
    09-26-2012

hey.. vy [Editováno] z WG! na co vydáváte BETA textůry?! na co beta? aby lidi zase mohli na vaší práci nadávat? jo jen tak dál... sami si házíte klacky pod nohy!

a stejně při stažení HD klienta to stáhne i SD... jaký to má význam volby?


Edited by ClearEvil, 27 May 2015 - 12:14 PM.
Tento příspěvek byl kvůli porušení pravidel upraven moderátorem. Pokud byl příspěvek moderován, uživatel nemá právo upravovat poznámky zapsané v příspěvku moderátorem. ClearEvil


K_o_f_i #72 Posted 27 May 2015 - 01:16 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 16461 battles
  • 86
  • [PDH_] PDH_
  • Member since:
    02-25-2013

Někdo zase rychlejí píše, než myslí?

Zkus si přečíst tohle: http://worldoftanks....ent-separation/



Dragonyx4 #73 Posted 27 May 2015 - 01:39 PM

    Private

  • Player
  • 10836 battles
  • 1
  • [5REST] 5REST
  • Member since:
    10-26-2012

Největší [edited]co se mohla vymyslet. Radši ať vybalancují match make nebo zprovozní report, protože obojí je úplně k [Edited]


Edited by cNNk, 27 May 2015 - 04:06 PM.
Tento příspěvek byl kvůli porušení pravidel upraven moderátorem. Pokud byl příspěvek moderován, uživatel nemá právo upravovat poznámky zapsané v příspěvku moderátorem. ~ cNNk


3nec #74 Posted 27 May 2015 - 01:50 PM

    Private

  • Player
  • 4726 battles
  • 34
  • [1TB3] 1TB3
  • Member since:
    11-14-2012

View Postelnino1991, on 21 May 2015 - 08:32 PM, said:

 

Mozes napisat aku mas zostavu momentalnu ? :)

Amd fx 4130 overclock 4. 5 ghz

8g ram

msi r7 260 x ov1 overclocked

win 7 64 bit

 



huncut99 #75 Posted 27 May 2015 - 03:02 PM

    Corporal

  • Player
  • 56021 battles
  • 116
  • Member since:
    12-02-2012

tak som stiahol tu HD verziu klienta. Načítavanie do garáže nejaké pomalé .. pustím bitku, hodí tabulku kto/kde/s kým ... a pozeram na tabulku, stale pozeram na tabulku, počujem, že už sa niekde striela, tanky umierajú .. restartnem klienta /hádam sa tam dostanem/ neskutočne dlhý reštart klienta..pozeram na tabulku /už som mŕtvy/ .. výsledky v garáži ... pustím druhú hru, konečne ma pustí do hry, ktorá už minútu prebieha ... pustím dalsiu hru, zase sa do nej dostanem po minúte .. načítavanie výsledkov v garazi zase dake spomalené ...

Robí to este niekomu čí mám dáke preludy?

 

I5-4460 3.2GHz

AMD R9 280 Dual X-boost 3gb

8GB Ram

 

EDIT 16:07 ... po prepnutí do SD klienta v launcheri, všetko po starom, v bitke som v predstihu, garaz ide plynulo 


Edited by huncut99, 27 May 2015 - 03:07 PM.


SirBarder #76 Posted 27 May 2015 - 03:35 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 10491 battles
  • 610
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    01-27-2012

Tam, kam bych si dal HD, tak tam nemůžu, protože to je 32 bit systém, a tam, kde ho mít můžu, tak si ho dávat nebudu, protože na intru není bůh ví jaký net a tak raději budu stahovat méně, navíc na něm hraji na ještě nižší detaily. :teethhappy:

 

Každopádně to chválím, stále to využiji aspoň někde a něterým s ještě pomalejším netem se to hodí daleko víc.



DeadLeeGun_Murder #77 Posted 27 May 2015 - 06:24 PM

    Corporal

  • Player
  • 18399 battles
  • 181
  • Member since:
    01-26-2013

hlavna vyhoda HD klienta je to je oproti SD verzii ktora je 32bitova a dokaye vyuzit max. 3,5 -4 GB ram cca +/- tak HD verzia je uz 64bitova co znamena ze dokaze vyuzit viac adresneho priestoru a alokovat viac pamate ak 4GB, to znamena ze HD klint sa oplati estovat kazdemu s novsim procesorom napr intel i3 i5 i7 a  amd nejake . ci mate 64bitovy procesor zistite jednoducho, do windows cmd prikazoveho riadku napiste prikaz systeminfo a hladajte riadok System Type:

 

mali by ste  tam mat nieco taketo :

system Type:               x64-based PC

 



Danda999 #78 Posted 27 May 2015 - 09:02 PM

    Private

  • Player
  • 11777 battles
  • 41
  • Member since:
    03-19-2013
Zdravím úplně jsem nepochopil jestli v případě SD klienta budou tanky V HD. A tak mě zajímá jak to, že po aktualizování na verzi 9.8 (vybral jsem SD klinet a následně mi to mazalo soubory) musím stahovat dalších 4,5GB? Nebo to je samotná aktualizace ale před tím se mi stáhlo 880MB. Díky za vysvětlení nebo alespoň za pokus :D

DeltaTeamCz #79 Posted 27 May 2015 - 10:26 PM

    Private

  • Player
  • 33865 battles
  • 1
  • Member since:
    01-18-2014
Bože můj kterej úchyl vymyslel tuhle kravinu ? Komprimovat soubory 2h na čtyřjádru s 6Gb ramkama je prostě i na mě moc. Tohle někdo vymyslel a dostal za to zaplaceno ? ukřižujte ho aď dál neškodí !!! Přeci nechci HD hru nestáhnu si ji chci HD hru stáhnu si ji. V době zvětšujících se HDD zrychlování internetu a počítačů tohle vymyslí snad ani nechci říkat kdo.

RozaMadMax #80 Posted 28 May 2015 - 12:56 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 72410 battles
  • 748
  • [_V4L_] _V4L_
  • Member since:
    04-17-2013
No po pohodové instalaci SD klienta, přišlo zklamání, neb mi s modama klesly FPS min. o 5-10, namém dědečkovi Core2 Duo E8200 na 3.0GHz s nvidii 750GTX TI. Což je pro mne zklamání. Takže hold zkusim natočit ještě procesor a snad se to dorovná.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users