Jump to content


Windows 10


  • Please log in to reply
137 replies to this topic

rejnok1 #1 Posted 01 June 2015 - 06:53 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Zdravím,

 

dneska mi nabídly počítače možnost stáhnout Win 10. Jsou už nějaké zkušenosti v kombinaci W10 a WoT? Testování W10 už proběhlo, takže se ptám, jestli to má smysl a hlavně, jestli to bude fungovat?

 

Díky



iTrolling #2 Posted 02 June 2015 - 02:13 AM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6459 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

1) nesir tu bludy, system ti nabidnul leda tak moznost provest "free reservation" s tim, ze ti prijde notifikace na mail o tom, ze je to stazeno a pripraveno k instalaci... stazeni Win10 urcite neprobehlo, protoze

2) testovani W10 stale probiha a bude to vydano at 29.7. - http://www.engadget....ows-10-july-29/

3) principielne neni duvod proc by to fungovat nemelo, mas nejaky systemovy volani pres Windows API a DirectX rozhrani... a to hre k zivotu tak nejak staci, kdyz to dokaze bezet i pod Wine. teda jo, mozny duvod by se nasel - ovladace. 


Edited by iTrolling, 02 June 2015 - 02:14 AM.


Miri37 #3 Posted 02 June 2015 - 07:23 AM

    General

  • Player
  • 49610 battles
  • 8,347
  • Member since:
    04-19-2011

Samotná hra pod Win 10 funguje.

Nemám žádný HDD (SSD) skill a tak nepotvrzuji případnou funkčnost nebo nefunkčnost modů.    



rejnok1 #4 Posted 02 June 2015 - 07:45 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Miri: Díky za info.

 

iTroll: Píšu snad někde, že mám staženo a instaluji? Píšu jen, že nabídlo. 



BlueTomcat #5 Posted 02 June 2015 - 08:16 AM

    Major

  • Player
  • 25315 battles
  • 2,704
  • [KHIL] KHIL
  • Member since:
    03-19-2013

Vyzkoušeno na Windows 10 Technical preview a i když je to zabugovaný až hamba WOT běželo bez jakýchkoliv problémů. Ono se to stejně nějak extra od Windows 8 neliší, jen je tam pár přiblblých novinek hlavně tam nacpou hromady svých "skvělých" produktů a hlavně omezí to přiblblé metro rozhraní. Jádro systému apod. skoro beze změny. Fakticky bych se toho nebál.

 



rejnok1 #6 Posted 02 June 2015 - 08:28 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Proč se ptám. 

Na jednom notebooku mám Win 8.1 (konfigurace: Notebook - Intel Core i7 4700MQ Haswell, 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GTX 765M 2GB, HDD 1TB 7200 otáček) a WoT jede s mody i bez nich mezi 15-25 FPS. Ovladače jsou všude aktuální, mody nemají na FPSky vliv. Mám připojený externí monitor, ale jede to stejně bez něj i s ním. DOTA jede v pohodě, problém je jen s WoT. Takže měsíc ještě vydržím a pak dám 10. nechce se mi přeinstalovávat ted 8 a pak 10. každopádně si s tím WoT nevím rady. Antivirus, Firewall jsem zkoušel zapnout, vypnout, prošel jsem celý systém od smetí a pořád to jede na houby...

Mám i slabší  notas, kde jedu 40-70 stejné nastavení kvality. Takže předpokládám, že to bude asi chyba Windows...



SG_semda #7 Posted 02 June 2015 - 08:42 AM

    General

  • Player
  • 40850 battles
  • 8,164
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    01-01-2013

To by nebyl itroll aby se neozval;)

Mám prakticky totožnej setup jako ty s pár odlišnostmi, včera mi ta nabídka W10 taky vyblikla, schválně počkám jak to vyjde tobě a případně si to taky upgraduju:trollface:

Ináč na fps mi to jede tak 25-30



rejnok1 #8 Posted 02 June 2015 - 08:46 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Semda: Tak já jako minimum považuju něco kolem těch 25. Pod to se to seká a defacto nedá hrát.

Přijde mi, že na to, co je to za setup a nejede to na nejvyšší detaily, tak je to zatraceně málo, i když je to na notasu.



iTrolling #9 Posted 02 June 2015 - 05:40 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6459 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View Postrejnok1, on 02 June 2015 - 08:28 AM, said:

Proč se ptám. 

Na jednom notebooku mám Win 8.1 (konfigurace: Notebook - Intel Core i7 4700MQ Haswell, 15.6" LED 1920x1080 antireflexní, RAM 8GB DDR3, NVIDIA GeForce GTX 765M 2GB, HDD 1TB 7200 otáček) a WoT jede s mody i bez nich mezi 15-25 FPS. Ovladače jsou všude aktuální, mody nemají na FPSky vliv. Mám připojený externí monitor, ale jede to stejně bez něj i s ním. DOTA jede v pohodě, problém je jen s WoT. Takže měsíc ještě vydržím a pak dám 10. nechce se mi přeinstalovávat ted 8 a pak 10. každopádně si s tím WoT nevím rady. Antivirus, Firewall jsem zkoušel zapnout, vypnout, prošel jsem celý systém od smetí a pořád to jede na houby...

Mám i slabší  notas, kde jedu 40-70 stejné nastavení kvality. Takže předpokládám, že to bude asi chyba Windows...

 

tvuj predpoklad je samozrejme naprosto mylny

jen pro info, notas mam skoro stejny (samo procik popohnanej nahoru na permanentni turbo 3,4 GHz + pretocenou grafiku co mi originalni bios dovoli) a pod 50 FPS skoro nejdu (HD klient s povypinanyma blbostma typu postprocessing a trava ale zato s tunou modu)... takze si stahni nVidia Inspector a podivej se:

a) jestli ti hra nV grafiku vubec pouziva (pochybuju o tom pac takhle nizky FPSka mam na iGPU)

b) jestli ti nV grafika bezi na 3D taktech (power-state P0)

 

totez pak v pripade prociku s throttlestopem, pripadne si tam vynut, at ti to bezi na plne takty. 

 

semdo, tomu poradne nerozumis, tak si vzpomen, co se rika o "mlceti zlato".


Edited by iTrolling, 02 June 2015 - 05:53 PM.


BlueTomcat #10 Posted 02 June 2015 - 06:09 PM

    Major

  • Player
  • 25315 battles
  • 2,704
  • [KHIL] KHIL
  • Member since:
    03-19-2013
Bohužel není to jen případ WOT ale hromada her má problémy s notebookovými grafickými kartami. Ono jde o to, že Windows regulují spotřebu a proto nejede na plný výkon. Windows vidí jen PC, Notebook a tablet, nějaký hernó notebook neznají. Už jsem to takhle jednou řešil na herním notebooku od Asusu a pomohlo až nainstalování ovladačů na grafickou kartu od výrobce karty a ne výrobce notebooku. Potom jsem musel stáhnout speciální utilitu od výrobce notebooku a ta dokázala správně využít plný potenciál notesu. 

rejnok1 #11 Posted 02 June 2015 - 07:12 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

View PostiTrolling, on 02 June 2015 - 05:40 PM, said:

 

tvuj predpoklad je samozrejme naprosto mylny

jen pro info, notas mam skoro stejny (samo procik popohnanej nahoru na permanentni turbo 3,4 GHz + pretocenou grafiku co mi originalni bios dovoli) a pod 50 FPS skoro nejdu (HD klient s povypinanyma blbostma typu postprocessing a trava ale zato s tunou modu)... takze si stahni nVidia Inspector a podivej se:

a) jestli ti hra nV grafiku vubec pouziva (pochybuju o tom pac takhle nizky FPSka mam na iGPU)

b) jestli ti nV grafika bezi na 3D taktech (power-state P0)

 

totez pak v pripade prociku s throttlestopem, pripadne si tam vynut, at ti to bezi na plne takty. 

 

semdo, tomu poradne nerozumis, tak si vzpomen, co se rika o "mlceti zlato".

 

Grafiku samozřejmě používá, signalizuje to využívání grafiky v samostatné ikoně, která ukazuje, že ji využívá jeden program a to je WoT. 

Ten procík zkusím mrknout. Ale jinak jsem z toho fakt zoufalý...



iTrolling #12 Posted 02 June 2015 - 07:59 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6459 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

nic jako herni notebook znat nepotrebujes, normalne to funguje korektne za predpokladu, ze si ve sprave napajeni nastavis profil high performance jako vychozi. 

pouzivani power-states u grafiky je pak zalezitost jednotlivych verzi (!) ovladace, cize s jednou verzi to muze bezet korektne, ale po updatu to uz fungovat nemusi a je nutno sahnout k reseni vlastni cestou (nVidia Inspector a vynuceni pouziti urcitych power-states pro danou aplikaci). musim vsak pripustit, ze neco takovyho jsem aspon tohodle notasu resit nemusel a fungovalo to korektne vzdycky (pravda, je to skladacka na miru a pouziva standardni ovladace od vyrobcu jednotlivych komponent, zadny vyrobcem notebooku upraveny paskvily, ktery po par mesicich neni mozny aktualizovat). 

kdyz uz jsme u ovladacu - pouzij 347.88, pozdejsi verze maji ve WOT nekdy problem s vykonem (specielne ta verze optimalizovana pro GTA5). 

 

omrkni ten throttlestop a nVidia Inspector. pokud to nastavis spravne pro vynuceni nejvyssich taktu CPU (permanentne / muzes si nastavit prepinatelne profily) a GPU (tam to jde nastavit v zavislosti na tom, jestli ti nejaky proces bezi nebo nebezi), tak by to melo slapat v pohode. 



iTrolling #13 Posted 03 June 2015 - 11:03 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6459 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014
toz co, zabralo to nebo furt laborujes? 

rejnok1 #14 Posted 04 June 2015 - 07:47 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Tak jsem si s tím trošku pohrál, přeinstaloval Direct X, stáhl nové ovladače ( N vidia vytáhla jeden myslím předevčírem) a hra se spustila s tím, že tam je kolem 30 FPS včetně nějakých modu. Takže z tohoto pohledu 100% zlepšení

 

Ty prográmky, cos poslal jsem zkoukl, ale jsem laik uživatel a neměl jsem odvahu se do toho pustit, abych něco spíše nezhoršil, tak moc do počítačů zase nevidím...

 

Jinak někde jsem četl kdysi dávno, že je možné nějak nastavit využití procesoru na Wot. Jestli si dopře pamatuju, tak to bylo n ěkde ve správci úloh, nastavení priorit či co. Nevíte někdo? Může to pomoci?



feederd #15 Posted 04 June 2015 - 10:05 AM

    Private

  • Player
  • 72720 battles
  • 29
  • Member since:
    11-17-2012
rejnok 1 ak môžem jednoduchú radu/možná to tak robíš/ daj notas na napájanie nie na batériu a zapni hru od znova tak, že klikneš na ikonu hry pravým tlačítkom a vyber spustiť hru s vysokovýkonným procesorom N vidia a napíš mi FPS mne to ide 50 - 80 tých 30 je málo asi to ide na procákovú integ. grafiku.    Pekný deň

rejnok1 #16 Posted 04 June 2015 - 10:22 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Díky za radu, ale notas jede na napájení z elektriky, a v nastaveních má zapnuto, že se má spoustěte s dedikovanou grafikou a v ukazateli grafiky ukazuje, že grafiku využívá jeden program a tím je WoT.

 

Já vím, že to je málo, ale po té aktualizaci to jede téměř dvojnásobně předtím to bylo kolem 15. Už je Wot alespoň trochu hratelné. 

 

Ten měsíc to už bez reinstalace vydržím a pak zkusím, jak to pojede na těch 10...



iTrolling #17 Posted 05 June 2015 - 12:40 AM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6459 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

ok, pridame napovedu.

throttlestop nastavit takhle: http://i.imgur.com/rReqnlQ.png

turbo ratio limits (TRL) muzes zmenit, zalezi, co ti BIOS dovoli... mne to umoznilo vyzdimat trochu vyssi turbo i v pripade plne zateze vsech jader, vrtat do toho ale nemusis (i kdyz to jde uchladit s prstem v nose). klicovy je, aby to bylo "turned on" (cize dole musis mit cudlik Turn off + v zahlavi okna nesmis mit "Monitoring only")

 

nvidia inspector: omrknout cudlik sensors, objevi se ti takova plovouci sranda, kde uvidis, jestli ti takty, zatez  a vsechno vyleze po spusteni hry nahoru nebo ne:http://i.imgur.com/5TtpWxt.png

 

nvidia inspector podruhe - prirazeni profilu P0 (3D / nejvyssi vykon) k aplikaci http://i.imgur.com/3A4pM8M.png (a alternativne navyseni turba v prave casti okna pro rezim P0, taky - uchladis to s prstem v nose, ono te to stejne v tom nastaveni nijak extra vysoko nepusti, prestoze by to slo)



rejnok1 #18 Posted 05 June 2015 - 06:16 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Super o víkendu vyzkouším a uvidím. 

Diky za návod pro lamu 



rejnok1 #19 Posted 05 June 2015 - 09:00 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23498 battles
  • 3,199
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Tak jsem zkoušel na jiném Notasu a mám trochu jinou verzi, nicméně nastavení viz. spoiler by snad mělo fungovat.

 

Spoiler

 

Grafiku nevyzkouším, tady je Radeon...



hadak66 #20 Posted 05 June 2015 - 09:31 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 34316 battles
  • 1,279
  • [_V4L_] _V4L_
  • Member since:
    07-05-2013
tak já mám u notasu (Lenovo G500, takze vykonove podobne a grafka je Radeon...) windows 8.1 a problem jsem sice nemel ani ne tak v fps, ale ze mam spatny ping. problem nastal po nejakem patchi 8.1, kdy najednou notas vyuziva maximalne polovinu RAM, ale tvaril se, ze jede na 100% (tj. ca 3,6G z 8). nejdrive fungovalo nastaveni msconfig, kde jsem rucne nastavil, ze to vyuzivat az 8G pameti. To uz nefunguje a musel jsem menit v registrech. To uz take nepomahalo a musel jsem upravovat BIOS. Nakonec vysel patch na BIOS a nejakou dobu fungovalo. Ted se mi vsak zda, ze se problem vraci... Takze 8.1 ve spojeni s notasem 8G ram a hranim WoT nic moc... Pockam az vyzkousis W10 a pak na ni take kdyz tak prejdu... :-)

Edited by hadak66, 05 June 2015 - 09:32 AM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users