Jump to content


Windows 10


  • Please log in to reply
137 replies to this topic

rejnok1 #21 Posted 05 June 2015 - 09:58 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Tak mě v první chvíli po všech updatech Win najednou šel ping na 500-999 chvilkama. Tak jsem to řešil ještě stažením a instalací ovladače na wifi kartu, ten pomohl a vyřešil to na normální ping jako předtím.

 

Každopádně, jak jsem psal, doma zkuím použít radu Itrollingtna a uvidím...



hadak66 #22 Posted 05 June 2015 - 09:23 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 34316 battles
  • 1,279
  • [_V4L_] _V4L_
  • Member since:
    07-05-2013
jsem na pevném kabelu, ale i tak muze mit provozovatel problem, jdu zkusit vychytavku od itrolla :-)

iTrolling #23 Posted 05 June 2015 - 10:43 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6431 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View Posthadak66, on 05 June 2015 - 09:31 AM, said:

tak já mám u notasu (Lenovo G500, takze vykonove podobne a grafka je Radeon...) windows 8.1 a problem jsem sice nemel ani ne tak v fps, ale ze mam spatny ping. problem nastal po nejakem patchi 8.1, kdy najednou notas vyuziva maximalne polovinu RAM, ale tvaril se, ze jede na 100% (tj. ca 3,6G z 8). nejdrive fungovalo nastaveni msconfig, kde jsem rucne nastavil, ze to vyuzivat az 8G pameti. To uz nefunguje a musel jsem menit v registrech. To uz take nepomahalo a musel jsem upravovat BIOS. Nakonec vysel patch na BIOS a nejakou dobu fungovalo. Ted se mi vsak zda, ze se problem vraci... Takze 8.1 ve spojeni s notasem 8G ram a hranim WoT nic moc... Pockam az vyzkousis W10 a pak na ni take kdyz tak prejdu... :-)

 

pokud ocekavas, ze kroky vyse budou mit jakykoliv vliv na ping, zustanou tva ocekavani nenaplnena. na tohle potrebujes v prvni rade neco jako pathping nebo pingplotter, abys zjistil, kde ze to vubec hapruje, pak muzes neco vymyslet dal. 



rejnok1 #24 Posted 20 June 2015 - 08:02 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

View PostiTrolling, on 05 June 2015 - 12:40 AM, said:

ok, pridame napovedu.

throttlestop nastavit takhle: http://i.imgur.com/rReqnlQ.png

turbo ratio limits (TRL) muzes zmenit, zalezi, co ti BIOS dovoli... mne to umoznilo vyzdimat trochu vyssi turbo i v pripade plne zateze vsech jader, vrtat do toho ale nemusis (i kdyz to jde uchladit s prstem v nose). klicovy je, aby to bylo "turned on" (cize dole musis mit cudlik Turn off + v zahlavi okna nesmis mit "Monitoring only")

 

nvidia inspector: omrknout cudlik sensors, objevi se ti takova plovouci sranda, kde uvidis, jestli ti takty, zatez  a vsechno vyleze po spusteni hry nahoru nebo ne:http://i.imgur.com/5TtpWxt.png

 

nvidia inspector podruhe - prirazeni profilu P0 (3D / nejvyssi vykon) k aplikaci http://i.imgur.com/3A4pM8M.png (a alternativne navyseni turba v prave casti okna pro rezim P0, taky - uchladis to s prstem v nose, ono te to stejne v tom nastaveni nijak extra vysoko nepusti, prestoze by to slo)

 

Tak nastavení provedena. Chvilkově se zvedly FPS na 30-35, po asi půl hodině návrat ke 20 a občas dropy.

:amazed:

 

Dokonce jsem před tím ještě přeinstaloval celé WOT a není tam jediný mod. Takže fakt nevím, co s tím. 

 

Asi počkám ten měsíc a uvidím, co udělá W10, třeba tam bude nějaká softwarová chyba a pomůže přeinstalace Windows.



iTrolling #25 Posted 20 June 2015 - 08:13 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6431 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014
a teploty v zatezi mas jake? to, ze se ten propad projevil az po urcite dobe, muze naznacovat problem tohoto razu. uplne nejlip, pokud muzes pustit na pozadi treba GPU-Z nebo jeste lip CPUID HW Monitor... jak tak koukam, presny model notasu tu stale neni uvedeny, takze je reseni jeho chlazeni nebo dohledani nejakych redakcnich testu skrze teploty otaznikem a je tak treba zvazit i tuhle moznost.... 

rejnok1 #26 Posted 20 June 2015 - 08:24 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013
Jedná se o 

MSI GE60 2OE-418CZ

 

www.alza.cz/msi-ge60-2oe-418cz-d508096.htm#

 

Podle všeho by to mělo být v pohodě... Nicméně zkusím to projet ještě na chladící podložce, kde mám druhý notas a ten jede úplně v pohodě...



iTrolling #27 Posted 20 June 2015 - 08:44 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6431 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014
no jo, tak jsme doma. jeden vetrak na takovy mnozstvi tepla (cca 120 W) nemuze dlouhodobe stacit, uz testy z dane doby ukazovaly teploty kolem 90°C, coz je skoro na hrane throttlingu (zpomaleni kvuli vysokym teplotam). po nejakym roce pouzivani je throttling realny, pokud to nebylo cisteno ani nic. podobne konstruovanej notas jsem mel driv taky... vycistit, vymenit pastu za neco normalniho (arctic MX-2 nebo neco takovyho... pasta, co tam MSI dava, je spis jako zvykacka a teplo moc neprenasi, takze vetrak huci, ale nefouka horky vzduch...) a pripadne zaridit externi ofuk. furt to bude v zatezi jak vysavac, ale uz by to nemelo dropovat. 

Edited by iTrolling, 20 June 2015 - 08:47 PM.


rejnok1 #28 Posted 20 June 2015 - 08:53 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013
Díky za info. Čas od času se to jen profukne od prachu. Btw je tam i extra spustitelný přídavný chladič přímo ve notasu na tlačítko a ten spuštěný byl, takže mě nenapadlo, že to může být teplotou. Každopádně zkusím rozebrat a více vyčistit alespoň od prachu...

iTrolling #29 Posted 20 June 2015 - 08:56 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6431 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014
si vyzkousej, jestli ti odtamtud fouka chladnej vzduch nebo fakt horkej. ta puvodni pasta nema buhvijaky vlastnosti, po case vyschne a droli se, takze ti to muze foukat jak chce,ale teplo odtamtud neodvedes, protoze ho v tom zebrovani chladice vubec nemas. 

rejnok1 #30 Posted 20 June 2015 - 08:59 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Nicméně pokud na ten notas položím ruku, tak je chladbější než ten (ACER Aspire 8951G) na kterém hraju já. Já to bez chladící podložky neuhraju...

Ale zkusím a dám vědět. Díky za rady.



rejnok1 #31 Posted 25 June 2015 - 07:54 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Pročištění provedeno, nastavil jsem i ty hodnoty v Nvidia incpector a Throttlestop, nahrál nový driver pro Nvidii (nejdříve kompletně odinstaloval ten starý a pak po restartu dal nový, provedeno ručně) a najednou jsem kolem 50 FPS. Takže možná byl problém v tom ovladači Nvidie, který tam něco nechával, když se instaloval autopmaticky...  Tak snad to pojede i do budoucna.

 

Díky všem za rady, každopádně to Win 10 v červenci zkusím a uvidím...

 

Jo a abych nezapomněl, tak po instalaci nového driveru, jsem taky přeinstaloval WoTko...


Edited by rejnok1, 25 June 2015 - 07:56 AM.


rejnok1 #32 Posted 03 August 2015 - 11:44 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Tak včera Win 10 nainstalováno, vše proběhlo snad korektně, ale...

 

Když zapnu hru tak mám pocit, že je lehce rozmazaná. Ne namluvím o tom, co bylo v patchi 9.9, kde stačilo vypnout dynamickou úpravu. Ten obraz prostě není čistý. Bohužel jsem ted na jiném stroji, takže nedám screen, ten když tak doplním později. 

 

Nenapadá někoho z Vás, kterým nastavením to může být? Měl jsem jen chvilku na test, dneska se tomu pověnuji víc, ale inspiraci přivítám...



wugwugs #33 Posted 03 August 2015 - 12:26 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 28697 battles
  • 489
  • Member since:
    02-17-2013

View Postrejnok1, on 03 August 2015 - 11:44 AM, said:

Tak včera Win 10 nainstalováno, vše proběhlo snad korektně, ale...

 

Když zapnu hru tak mám pocit, že je lehce rozmazaná. Ne namluvím o tom, co bylo v patchi 9.9, kde stačilo vypnout dynamickou úpravu. Ten obraz prostě není čistý. Bohužel jsem ted na jiném stroji, takže nedám screen, ten když tak doplním později. 

 

Nenapadá někoho z Vás, kterým nastavením to může být? Měl jsem jen chvilku na test, dneska se tomu pověnuji víc, ale inspiraci přivítám...

 

Ak mas zapnuty ten novy genialny antialiasing moze to byt tym, podla mna je to hnus. Ano, ked sa pozeras zblizka na HD model tak mas pekne rovne hrany, ale ked vidis cely obraz a perspektivu na velkom monitore, tak je to vsetko (hlavne stromceky) hnusne rozmazane na okrajoch, efekt ako ked nosis slabsie okuliare a das si ich dole.

rejnok1 #34 Posted 03 August 2015 - 12:54 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Ok, díky, zkusím kouknout. 

Ono mě to dělá i v garáži nejen ve hře. Zkusím přeinstalovat ovladač nvidie a změnit antilasing a uvidím...



XiTiX #35 Posted 03 August 2015 - 02:43 PM

    Brigadier

  • Player
  • 18052 battles
  • 4,597
  • Member since:
    05-01-2011
Potvrdzujem, ten blurr je dosledok novych antialiasgov. Mam Win 8.1 a tiez som to mal po okrajoch rozmazane. Hned som to dal prec, lebo to aj posielalo FPS do prec.

rejnok1 #36 Posted 03 August 2015 - 03:41 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013
Ok, díky. Až se dostanu domů, tak ten antilasing vypnu a dám vědět...

pocklop #37 Posted 03 August 2015 - 09:08 PM

    Private

  • Player
  • 19189 battles
  • 8
  • [SOVY] SOVY
  • Member since:
    06-07-2013
Zdravím, nainstaloval jsem Win 10 a FPS se mi točí kolem 10 a ping lítá kolem 100. Nastavení hry na minimum v SD. Předtím jsem měl vše v pohodě. Ovladač Nvidie jsem přeinstaloval. Dokážete mi prosím Vás poradit co nejspíš s tím? Jsem v tomhle docela lama.
 
 
 


psychopatiq #38 Posted 03 August 2015 - 11:14 PM

    Private

  • Player
  • 17975 battles
  • 6
  • [1MBSR] 1MBSR
  • Member since:
    04-11-2013

Ahojte, mam problem s WIN10. Urobil som update z WIN8.1, (PC i7, 16GB Ram, 4GB Geforce, SSD). Pred updatom WIN mi WOT slapalo na full detailoch 60fps, teraz mi na tych istych nastaveniach padne na 2FPS, ovladac som uz preinstaloval. Viete mi niekto poradit pripadne mal este niekto tento isty problem a vyriesil ho? 

Dakujem. 



rejnok1 #39 Posted 04 August 2015 - 06:30 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Nepíšete,  co máte za stroje,  takže mě  napadají  2 věci:

zkontrolujte jestli WoT jede na té lepší grafice (pokud máte dve) 

 

Zkuste znovu přeinstalovat WoT,  mohlo se něco špatně načíst po aktualizaci. 

 

Ad můj problem: stáhl jsem nový ovladač,  pohrál jsem si s nastavením zobrazení a typů písem a zda se mi to být lepší. Tak uvidíme. Obě ty úžasné ficury antilasing a dynamické vykreslování mám vypnuté. 



XiTiX #40 Posted 04 August 2015 - 07:44 AM

    Brigadier

  • Player
  • 18052 battles
  • 4,597
  • Member since:
    05-01-2011
Podla mna bolo velmi unahlene upgradovat na Win 10. Idealne na hry je o generaciu starsi OS, pripadne OS s aspon 1-2 vacsimi updatmi. Nainstalovat si nieco par dni po releasi a potom chodit riesit na forum pmi pride dost...  neprezierave.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users