Jump to content


Windows 10


  • Please log in to reply
137 replies to this topic

pocklop #41 Posted 05 August 2015 - 06:11 PM

    Private

  • Player
  • 19189 battles
  • 8
  • [SOVY] SOVY
  • Member since:
    06-07-2013

View Postrejnok1, on 04 August 2015 - 05:30 AM, said:

Nepíšete,  co máte za stroje,  takže mě  napadají  2 věci:

zkontrolujte jestli WoT jede na té lepší grafice (pokud máte dve) 

 

Zkuste znovu přeinstalovat WoT,  mohlo se něco špatně načíst po aktualizaci. 

 

Ad můj problem: stáhl jsem nový ovladač,  pohrál jsem si s nastavením zobrazení a typů písem a zda se mi to být lepší. Tak uvidíme. Obě ty úžasné ficury antilasing a dynamické vykreslování mám vypnuté. 

 

Ahoj, mám Acer Aspire 5742 G nově na WIN 10. (NVidia GT540M, 4GB Ram, Intel core I3 2,4GHz). Přijde mi, že mi nefunguje grafická karta na nejnovějším ovladači 353.62 z 29.7.2015. Zkoušel jsem i jiné  a starší... Pokud spustím WOT se zakázáním NVIDIE, hra se rozjede na integrované. Pokud ji povolim hra se nenačte, bílá obrazovka, po chvíli spadne. Ovládací panel NVIDIE v záložce upravení nastavení také přestane pracovat. Rada asi neexistuje, jen konstatuju, že jsem měl asi chvíli počkat. Spěchal jsem kvůli tomu, že mi nešla přidat další 4GB ram, neschroupal to WIN 7, WIN 10 to vyřešil na druhou stranu posral :). Možná píšu i na špatné forum, měl bych spíš řešit na jiných stránkách. Ještě mě napadá, že jsem dával i novější kompatibilní BIOS ze stránek ACERU, před instalací WIN 10.

 



rejnok1 #42 Posted 06 August 2015 - 07:53 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

Pokud ti to nefunguje na nově instalovaném ovladači, zkusil bych ho odinstalovat a ještě jednou nainstalovat. Většinou to pomůže.

Jinak možná lepší stáhnout si ovladač přímo za stránek nvidie

pro 64x.

http://www.nvidia.co...spx/87791/en-us

pro 32x

http://www.nvidia.co...spx/87790/en-us

 

Odinstalovat stávající, restart, nainstalovat novou, restart.

 

Pokud tohle nepomůže a jak píšeš starší ovladače jsi zkoušel, tak pak jen návrat zpátky nebo počkat až bude další driver. zřejmě je něco nekompatibilní...

 

 



pocklop #43 Posted 06 August 2015 - 08:39 AM

    Private

  • Player
  • 19189 battles
  • 8
  • [SOVY] SOVY
  • Member since:
    06-07-2013
Tenhle ovladač tam teď zrovna mám, zkoušel jsem ho instaloval vícekrát, i hru jsem přeinstaloval. A bohužel nic... Jdu zkusit čarovat s jedním známým IT. Tak snad poradí, kdyžtak dám vědět jak to dopadlo.


Bundic2410 #44 Posted 06 August 2015 - 09:00 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 49244 battles
  • 612
  • [CMON] CMON
  • Member since:
    02-24-2013
Mě to s Win 10 funguje všechno v pohodě.

rejnok1 #45 Posted 06 August 2015 - 09:25 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

View Postpocklop, on 06 August 2015 - 08:39 AM, said:

Tenhle ovladač tam teď zrovna mám, zkoušel jsem ho instaloval vícekrát, i hru jsem přeinstaloval. A bohužel nic... Jdu zkusit čarovat s jedním známým IT. Tak snad poradí, kdyžtak dám vědět jak to dopadlo.

 

Pak se obávám, že budeš muset počkat na nový ovladač od Invidie.

 

Co jsem se díval, tak tohle je zatím asi jediný na W 10. Ještě mě napadlo zkusit použít ovladače ze 7. Za pokus nic nedáš...

Každopádně držím pěsti a určitě dej vědět...

 

Ještě mě napadlo, ta grafická karta je v pořádku? Když jsi tam dával tu RAMku nemohl jsi s ní nějak pohnout či něco vycvaknout a ona ted nebude fungovat?


Edited by rejnok1, 06 August 2015 - 09:26 AM.


pocklop #46 Posted 06 August 2015 - 01:53 PM

    Private

  • Player
  • 19189 battles
  • 8
  • [SOVY] SOVY
  • Member since:
    06-07-2013
Asi to tak vypadá, IT známý nic nevymyslel. Jsou dva ovladače na W10 64bit systém, zkoušel jsem oba. Na Win 7 jsem také zkoušel, teď tam mám třeba přímo z Aceru původní a také nic. S tou kartou jako hardwarem si nejsem jistý. Dá se to nějak vyloučit? Třeba, správce zařízení, mám že je karta pracuje správně. Díky za čas.

rejnok1 #47 Posted 06 August 2015 - 02:24 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 23410 battles
  • 3,183
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013
V souvislostí s tou kartou mě napadá zkusit přes ni spustit jinou hru či program. Systém kartu najít může, ale může být nějaká nakoplá, či špatně zasunutá, nějaký kontakt, či co. Každopádně bych zkusil, jak píšu výše, jestli karta funguje s nějakou jinou hrou či procesem. Protože zatím to spíše vypadá na chybu karty než ovladače nebo WoTka...

BlueTomcat #48 Posted 06 August 2015 - 04:08 PM

    Major

  • Player
  • 25279 battles
  • 2,703
  • [KHIL] KHIL
  • Member since:
    03-19-2013
Kdo má kartu od NVidie, na Windows 10 NEAKTUALIZUJTE!  Možná vám to funguje ale to co předvedli v poslední době je opravdu na přestlamu! Počkejte až vyjde aktualizace driverů. Já taky s W10 zápasil. Poprvé jsem měl zahlcené RAM na 100% a práce s počítačem byla noční můra, protože všechno reagovalo i o 30 vteřin později. Strávil jsem nad tím několik hodin a nakonec jsem zjistil že to dělá "super" prográmek Killer Network manager od MSI na mou herní desku. Prostě se kousnul a zahltil paměť během několika minut. A podruhý se mi sekalo WOT, např. jsem přepnul v posmrtném režimu na spoluhráče a ten když vystřelil celá hra se hlodla, nešla minimalizovat jen černá obrazovka ale systém běžel na pozadí bez problémů, protože Skype a Teamspeak jel a na tlačítko restartu na bedně šel systém hned do restartu. A po zjištění, dělalo to osekané XVM z Kodos hitlog panelu. Včera vyšla nějaká větší aktualizace a od té doby to jede o něco líp. Dokonce nabootuju rychleji na SSD než když tam byl Win 8.1. Za mě zatím méně problému než když jsem dělal upgrade z Visty na sedmičky. 

F4nAt1k #49 Posted 06 August 2015 - 08:56 PM

    Private

  • Player
  • 39781 battles
  • 19
  • [CZTEK] CZTEK
  • Member since:
    02-24-2013

 

 

ahoj mám Acer Aspire V17 Nitro Black Edition http://www.alza.cz/acer-aspire-v17-nitro-black-edition-d2305332.htm

včera jsem nainstaloval Windows 10 nutno ze stránek Acer podpora stáhnout příslušné ovladače na váš notebook pro Windows 10 pak vám to poběží bez problémů mám 60-80 FPS

 

 

 

viz Upgrade na systém Windows 10 seznam produktu http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/windows10-eligible-models


Edited by mates608cz, 06 August 2015 - 09:23 PM.


iTrolling #50 Posted 06 August 2015 - 09:15 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6433 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View PostUniKitty_CZ, on 06 August 2015 - 04:08 PM, said:

Kdo má kartu od NVidie, na Windows 10 NEAKTUALIZUJTE!  Možná vám to funguje ale to co předvedli v poslední době je opravdu na přestlamu! Počkejte až vyjde aktualizace driverů. Já taky s W10 zápasil. Poprvé jsem měl zahlcené RAM na 100% a práce s počítačem byla noční můra, protože všechno reagovalo i o 30 vteřin později. Strávil jsem nad tím několik hodin a nakonec jsem zjistil že to dělá "super" prográmek Killer Network manager od MSI na mou herní desku. Prostě se kousnul a zahltil paměť během několika minut. A podruhý se mi sekalo WOT, např. jsem přepnul v posmrtném režimu na spoluhráče a ten když vystřelil celá hra se hlodla, nešla minimalizovat jen černá obrazovka ale systém běžel na pozadí bez problémů, protože Skype a Teamspeak jel a na tlačítko restartu na bedně šel systém hned do restartu. A po zjištění, dělalo to osekané XVM z Kodos hitlog panelu. Včera vyšla nějaká větší aktualizace a od té doby to jede o něco líp. Dokonce nabootuju rychleji na SSD než když tam byl Win 8.1. Za mě zatím méně problému než když jsem dělal upgrade z Visty na sedmičky. 

 

nV grafiku mam a proslo mi vsechno relativne v pohode, akorat to chce povypinat vsechen ten smirovaci balast... (napr. http://www.hwinfo.co...10Bloat.bat.txt )

vubec nevim, proc do toho nV tahas, kdyz ti tu haluz delala killer sitovka?

 

zatim jsem u W10 vypozoroval tri podivne/otravne veci...

 - prace s vice obrazovkama, kdyz okno netahnes dost rychle, tak se to to okno snazi prichytnout ke kraji obrazovky, pres ktere se to okno snazis presunout... 

 - nahodne mikrolagy mysi na pul vteriny, pricemz neni zadna zjevna zatez (CPU, interrupts, disk, proste nic); pri hrani se mi to vsak ani jednou nestalo?!

 - pri zapnuti super-admin modu se znefunkcni windows store (zadny velky deal, na to jsem byl zvykly i ve W8.1 a zadne apps jsem nepouzival)... jenze oni ted patrne predelali windowsi kalkulacku do podoby superkompatibilni app fungujici pod windows store, takze... pri uplne vypnutem UAC a super-admin uctem si kalkulacku proste nespustis, lololo


Edited by iTrolling, 06 August 2015 - 09:37 PM.


F4nAt1k #51 Posted 06 August 2015 - 09:34 PM

    Private

  • Player
  • 39781 battles
  • 19
  • [CZTEK] CZTEK
  • Member since:
    02-24-2013

View Postpocklop, on 06 August 2015 - 01:53 PM, said:

Asi to tak vypadá, IT známý nic nevymyslel. Jsou dva ovladače na W10 64bit systém, zkoušel jsem oba. Na Win 7 jsem také zkoušel, teď tam mám třeba přímo z Aceru původní a také nic. S tou kartou jako hardwarem si nejsem jistý. Dá se to nějak vyloučit? Třeba, správce zařízení, mám že je karta pracuje správně. Díky za čas.

 

  ještě aktualizuj ovladače od Intelů

pocklop #52 Posted 07 August 2015 - 07:42 AM

    Private

  • Player
  • 19189 battles
  • 8
  • [SOVY] SOVY
  • Member since:
    06-07-2013

Ovladač od Intelu jsem také zkoušel řešit. Jsem rád, že mi funguje aspoň jedna grafika, bez funkčnosti obou toho já jako laik moc nezmůžu. Zítra vracím win 7.

 



Udinos #53 Posted 07 August 2015 - 09:00 AM

    Private

  • Player
  • 31416 battles
  • 42
  • Member since:
    09-21-2013
Po instalaci W10 jsem použíl program Uniblue DriverScaner 2015 pro kontrolu driverů. Nainstalovali se mi 3 nové drivery  a od tohoto okamžiku jede vše na OK včetně WoT a WoWs. Mám procesor IntelCore i5 CPU M430@2.27GHz  2.27GHz; RAM 3 GB a grafiku NVidia GeForce GT 230M .:coin:

moraviatank #54 Posted 07 August 2015 - 01:25 PM

    Private

  • Player
  • 431 battles
  • 6
  • Member since:
    04-05-2013
Po instalaci Windows 10 - hra v tom nefunguje, rozmazaný obraz a pod.
Asi by se na to měl někdo podívat (ostatní programy bez problémů).


RadecekH #55 Posted 07 August 2015 - 02:07 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 33639 battles
  • 350
  • Member since:
    12-27-2012

View Postmoraviatank, on 07 August 2015 - 01:25 PM, said:

Po instalaci Windows 10 - hra v tom nefunguje, rozmazaný obraz a pod.
Asi by se na to měl někdo podívat (ostatní programy bez problémů).

 

Musíte nainstalovat nové ovladače na grafickou kartu. Taky mi to udělalo. WoT s tím nemá nic společného.

BlueTomcat #56 Posted 07 August 2015 - 06:23 PM

    Major

  • Player
  • 25279 battles
  • 2,703
  • [KHIL] KHIL
  • Member since:
    03-19-2013

View PostiTrolling, on 06 August 2015 - 08:15 PM, said:

 

nV grafiku mam a proslo mi vsechno relativne v pohode, akorat to chce povypinat vsechen ten smirovaci balast... (napr. http://www.hwinfo.co...10Bloat.bat.txt )

vubec nevim, proc do toho nV tahas, kdyz ti tu haluz delala killer sitovka?

 

Tahám to sem protože na internetu si hodně lidí stěžuje že nV to zkrátka odfláklo. Místo toho aby vydali nový ovladače pro W10 dali k dispozici ty na 8.1 a tvářili se že je to OK. Jo na některých sestavách to může makat bez problémů ale je jich víc co zkrátka nejdou. Já mám grafiku od ATI a v den vypuštění upgradu na W10 vydali nový ovladače. Je mi turboputna jestli je ATI horší či lepší než nVidia alle tohle je zkrátka fail alá WG.

Vok50 #57 Posted 07 August 2015 - 08:33 PM

    Private

  • Player
  • 25379 battles
  • 1
  • Member since:
    05-08-2012

Jo taky se z  toho asi osipu.

 



robottdi #58 Posted 07 August 2015 - 09:53 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 25070 battles
  • 756
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-03-2013
ja uz mam W10 nekolik dni a krome instalace noveho nVidia ovladace jsem nedelal naprosto nic. vsechno slape. konfigurace i5 3350p + GTX760

Kowanda #59 Posted 07 August 2015 - 10:12 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 7740 battles
  • 335
  • Member since:
    12-26-2013

View Postpocklop, on 07 August 2015 - 07:42 AM, said:

Ovladač od Intelu jsem také zkoušel řešit. Jsem rád, že mi funguje aspoň jedna grafika, bez funkčnosti obou toho já jako laik moc nezmůžu. Zítra vracím win 7.

 

Asi bych zatím nechal původní funkční systém a ty W10 stáhnul až později, až se vychytají mouchy (mělo by na to být rok času). A nebo (pokud je na to hardware) je hodit do virtuálky a zkoumat je tam. WoT tak bude fungovat na 100% a MS si může blbnout jak chce, jelikož by W10 běžely mimo hlavní systém.



robottdi #60 Posted 08 August 2015 - 11:30 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 25070 battles
  • 756
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-03-2013

View PostiTrolling, on 06 August 2015 - 09:15 PM, said:

 

nV grafiku mam a proslo mi vsechno relativne v pohode, akorat to chce povypinat vsechen ten smirovaci balast... (napr. http://www.hwinfo.co...10Bloat.bat.txt )

 

ten odkaz nefunguje:(






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users