Jump to content


Nastavení routeru - priorita pro wot


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

_Domays_ #1 Posted 25 August 2015 - 02:19 PM

    Sergeant

  • Player
  • 10971 battles
  • 225
  • Member since:
    12-15-2011

Ahoj.

Nejsem nikterak zdatný v sítích a hardwearu, ale slyšel jsem něco o upřednostňování kapacity internetu pro hraní her. Jak to prosím nastavím?

Problém je vtom, že když mám chvilku a hraju, tak moje děti brouzdající na youtube a manželka na streamu mi lagují internet a to se pak nedá hrát. Prý jde v routru nastavit to, že wotko bude mít jakousi prioritu před vším ostatním a nebude se to lagovat.

 

Ovšem nějaký návod jsem vůbec nenašel. dělali jste to někdo prosím?



kuki_sk #2 Posted 25 August 2015 - 02:28 PM

    Corporal

  • Player
  • 28280 battles
  • 149
  • Member since:
    09-05-2012

na kazdom routri to bude asi ine a mozno nie vsetky take nastavenie  budu mat.

 

Ja som sa s tym volakedy hral na Tp-linku.

http://www.tp-link.com/en/faq-557.html

https://www.youtube....h?v=DhbBxy5WWrM

 

 



Zajdik_CZ #3 Posted 18 September 2015 - 09:02 AM

    Private

  • Player
  • 4760 battles
  • 29
  • Member since:
    07-11-2015

View Postmarvays, on 25 August 2015 - 02:19 PM, said:

Ahoj.

Nejsem nikterak zdatný v sítích a hardwearu, ale slyšel jsem něco o upřednostňování kapacity internetu pro hraní her. Jak to prosím nastavím?

Problém je vtom, že když mám chvilku a hraju, tak moje děti brouzdající na youtube a manželka na streamu mi lagují internet a to se pak nedá hrát. Prý jde v routru nastavit to, že wotko bude mít jakousi prioritu před vším ostatním a nebude se to lagovat.

 

Ovšem nějaký návod jsem vůbec nenašel. dělali jste to někdo prosím?

 

Funguje je to tak, že omezuješ rychlost na konkretní zařízení v síti, v tomto případě na ip adresu.

 

V praxi to znamená...máš připojený notebook, kde hraješ wot, mobil 1, mobil 2 a další notebook.

 

Je potřeba v konfiguraci routeru nastavit, že ntb pro wot s ip adresou "192.168.1.100" bude mít možnost využívat kapacitu např. 10Mbit, ostatní zařízení např 1Mbit - vždy to směruješ na ip adresu ( dá se zjistit na každém zařízení, popř. v routeru z DHCP lease )

 

Samozřejmě záleží na tom, zda-li tuto funkci router podporuje.

 

 


Edited by Zajdik_CZ, 18 September 2015 - 09:03 AM.


iTrolling #4 Posted 18 September 2015 - 12:50 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6442 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

ale kdeze. to, o cem pises, je traffic shaping, coz je ti v podstate k nicemu.

co opravdu zabere, je QoS, jenze.... na to potrebujes aspon nejakej mikrotik nebo domorobo linuxovy router. 



Zajdik_CZ #5 Posted 18 September 2015 - 12:59 PM

    Private

  • Player
  • 4760 battles
  • 29
  • Member since:
    07-11-2015

View PostiTrolling, on 18 September 2015 - 12:50 PM, said:

ale kdeze. to, o cem pises, je traffic shaping, coz je ti v podstate k nicemu.

co opravdu zabere, je QoS, jenze.... na to potrebujes aspon nejakej mikrotik nebo domorobo linuxovy router. 

 

Pravdou je, že jsem to na ničem jiném, než na MikroTiku nenastavoval.

piratzdonuceni #6 Posted 28 December 2017 - 11:22 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 11486 battles
  • 539
  • Member since:
    11-04-2012
Dokáže někdo upřesnit, jak přasně nastavit prioritu paketů pro WoT, mám RB600 od mikrotiku, ale dokážu nastavit tak leda omezování provozu, to znamená "simple queuns" netuším ale jak nastavit označování paketů pro WoT, abych jim mohl dát v queue tree prioritu. Může někdo poradit?

_marvays_ #7 Posted 28 December 2017 - 11:24 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 369 battles
  • 54
  • Member since:
    11-22-2017

View Postpiratzdonuceni, on 28 December 2017 - 11:22 AM, said:

Dokáže někdo upřesnit, jak přasně nastavit prioritu paketů pro WoT, mám RB600 od mikrotiku, ale dokážu nastavit tak leda omezování provozu, to znamená "simple queuns" netuším ale jak nastavit označování paketů pro WoT, abych jim mohl dát v queue tree prioritu. Může někdo poradit?

 

Taky to zrovna řeším. Psal sem na podporu WoT




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users