Jump to content



  • Please log in to reply
1434 replies to this topic

_Patrol #1 Posted 01 September 2015 - 03:24 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40258 battles
  • 34,656
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

*
POPULAR

Masz słabszą maszynkę do grania? Rozwiń spoiler klikając show.

Spoiler

 

 

Problemy z grą? Bawiłeś się plikami gry, czy modami? Inne cuda w grze? Rozwiń spoiler klikając "show"

Spoiler

 

 

 

Nie możesz pobrać plików aktualizacji 1.0 z powodu problemów z launcherem gry? Jesteś w pracy z dostępem do neta? Masz w domu internet mobilny z limitem danych?

Pomocny będzie poniższy link

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/617536-alternatywne-metody-pobierania-aktualizacji-918-27042017/

 

Nie wczytuje się "Twierdza"? Okienko promocji jest puste? Problem z wywiadem bojowym?  Problem z czatem głosowym? Problem z wiadomościami od znajomych?

Kliknij poniższy spoiler (klik show)

Spoiler

 

Proszę wyłączcie: szybki start i wszystko co związane jest z Graniem w ustawieniach systemu Windows 10. Więcej informacji w spoilerze po kliknięciu "show"

Spoiler

 

Asus, MSI, nahimic i World Of Tanks.

Nazwa modułu powodującego błąd: d3d11.dll

Problem z plikiem d3d11.dll? Gra wywala do pulpitu? Zainteresuj się poniższym spoilerem klikając show.

Spoiler

 

Masz starszy sprzęt dogrania? System Windows Vista, czy XP? Tnie kursor myszki nawet w garażu gry?

Problem z poprawnym wyświetlaniem: paski, czy artefakty? Jeśli tak, kliknij "show".

Spoiler

 

 

 

Poniżej podpowiedź dla graczy z kartami graficznymi ze stajni Nvidia (w spoilerze) zauważalnie polepszy działanie gry.

Spoiler

 

 

 

Poniżej podpowiedź dla wszystkich graczy.

Spoiler

 

 

 

Pojawia się informacja o braku wolnej pamięci? Kliknij show.

Spoiler

 

Nie zapominajcie o aktualizacji sterowników kart graficznych, ponieważ Wargaming często po wypuszczeniu nowego patcha dostosowuje grę do najnowszych sterowników naszych kart graficznych.

Musicie też wiedzieć, że najnowsze nie oznacza najlepsze, ale jest to już inny temat (przykładowo sterowniki AMD)

Obecnie jest masa problemów ze sterownikami AMD więc zalecana jest zabawa tymi sterownikami, jak i ich ustawieniami.

 

Sterowniki dla kart graficznych AMD (Radeon) +  znane problemy i rozwiązania.

Spoiler

 

Sterowniki kart graficznych ze stajni Nvidia + znane problemy i ich rozwiązania.

Spoiler

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gdy po tych zabiegach gra nadal nie odpala czy masz problemy z działaniem, kliknij show.

Spoiler

 

Ponieważ lubię dmuchać na zimne podpowiem, że po każdej reinstalacji czy instalacji sterowników należy ponownie zainstalować directX, kliknij show.

Spoiler

Po wykonaniu powyższych podpowiedzi uruchom launcher jako administrator.

 

Jeśli nadal nie działa ... łomatko co teraz .....

 

Aktualizujecie windowsa przez windows update, nie zapominajcie o zaktualizowaniu internet explorer, który wymagany jest do poprawnego działania gry

 

Jeżeli gra nadal nie odpala , nie mamy modów bo działanie gry testujemy bez modów i nic nie spierdzieliliśmy w systemie,  odinstalujcie grę wraz z usunięciem pozostałości  nie zapominając o śmieciach w appdata roaming. Jak usunąć pliki ustawień z appdata opisałem już na wstępie.

 

Następnie pobieracie instalator gry  i instalujecie.

Po zainstalowaniu dodajecie do wyjątków zapory windows i antywirusa pliki WOTLauncher.exe, worldoftanks.exe i cef_browser_process.exe

Pliki WorldOfTanks.exe i WoTLauncher.exe znajdziecie w głównym folderze gry, a plik cef_browser_process.exe znajdziecie klikając kolejno:

główny_folder_gry -> res -> cef

 

 Teraz możesz uruchomić grę  jako administrator, czyli klikasz prawym przyciskiem myszki na ikonie launchera wybierając właściwości -> zgodność -> zmień ustawienia dla wszystkich użytkowników.

Zaznacz - uruchom ten program jako administrator , zastosuj.

 

Gdy nadal nie działa World Of Tanks ....  Napisz do supportu gry lub napisz nowy temat.

 

Jeżeli zakładasz nowy temat lub zadajesz pytanie dodaj proszę linki do pobrania niżej wymienionych plików:

1. link do pobrania pliku raportu dxdiag , jak wykonać raport dxdiag znajdziesz tutaj

2. link do pobrania pliku python.log który znajduje się w głównym folderze gry ( może go nie być)

3. link do pobrania pliku WOTlauncher.log który znajdziesz w głównym folderze gry

4. pliki wysyłasz na https://megawrzuta.pl i w nowym temacie wklejasz linki do pobrania plików


Edited by _Patrol, 22 August 2019 - 09:16 PM.


Cekinho #2 Posted 02 September 2015 - 06:13 AM

    Private

  • Player
  • 12819 battles
  • 2
  • [KBKP] KBKP
  • Member since:
    12-04-2012

Mi cały czas wyskakuje "błąd połączenia z serwerem". To u mnie pojawił się problem z ustawieniami po aktualizacji czy po prostu robią coś z serwerami o 7 rano?

 

 

 

Edit:

Ok już działa - nie wiem czy to zbieg okoliczności i po prostu naprawili serwery czy to moja zasługa. Zrobiłem aktualizacje windowsa, zrestartowałem komputer i poszło.


Edited by Cekinho, 02 September 2015 - 06:39 AM.


profes79 #3 Posted 02 September 2015 - 06:49 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 21681 battles
  • 10,478
  • [FENOM] FENOM
  • Member since:
    05-02-2012

View PostCekinho, on 02 September 2015 - 06:13 AM, said:

Mi cały czas wyskakuje "błąd połączenia z serwerem". To u mnie pojawił się problem z ustawieniami po aktualizacji czy po prostu robią coś z serwerami o 7 rano?

 

 

 

Edit:

Ok już działa - nie wiem czy to zbieg okoliczności i po prostu naprawili serwery czy to moja zasługa. Zrobiłem aktualizacje windowsa, zrestartowałem komputer i poszło.

 

Dobrze *edited* że dysku nie sformatowałeś i nie postawiłeś systemu na nowo...Do 7.30 serwery były wyłączone; jak raz wyjątkowo aktualkę i prace konserwacyjne robili w nocy.

Edited by TariboW, 15 March 2017 - 04:26 PM.
edited


SPeaKeRNinja #4 Posted 02 September 2015 - 07:00 AM

    Private

  • Player
  • 20264 battles
  • 1
  • [-CBN-] -CBN-
  • Member since:
    08-19-2013
U mnie po naciśnięciu ,,Graj" wyskoczył błąd : Gare resource path does not exist : ./res_mods/0.9.10 . 
Dalej trwają jakieś prace konserwacyjne ? Mieszkam w UK , Konto rejestrowane w Polsce. Co zrobić? 

panodkielbasy #5 Posted 02 September 2015 - 07:18 AM

    Private

  • Player
  • 15232 battles
  • 7
  • [_BOG_] _BOG_
  • Member since:
    04-28-2013

Mi też nie działa aktualizacja czołgistów..... i można sobie czekać  odpalam wchodzę i tyle...

Zróbcie coś z tym  30 min zmarnowane



Ancybot #6 Posted 02 September 2015 - 08:22 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20493 battles
  • 482
  • Member since:
    11-09-2014
Jeśli nie macie folderu awesomium w /res , to musicie go przywrócić. Mi pomogło

LoleKarol #7 Posted 02 September 2015 - 10:35 AM

    Private

  • Player
  • 26163 battles
  • 5
  • [IR_PL] IR_PL
  • Member since:
    05-16-2012
To jest smieszne zebym drugi raz mial problem z aktualizacja gry... Rozumiem raz w poprzednim patchu cos im nie poszlo (chociaz nie naprawali tego tylko kazali samemu znalezc i usunac usterki) ale drugi raz to juz lekkie przegiecie ! WG zrobcie cos z tym *edited*, gra mi sie w ogole nie wlacza i nie sadze ze jest to moja wina. Waszym zadaniem jest zrobienie aktualizacji ktora nie bedzie stwarzala problemu dla nikogo... !!! Uzyjcie MÓZGU w tym WG !!!

Edited by Sernik_Z_Rodzynkami, 12 March 2019 - 10:05 AM.
niestosowne słownictwo


Ancybot #8 Posted 02 September 2015 - 11:11 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20493 battles
  • 482
  • Member since:
    11-09-2014

View PostLoleKarol, on 02 September 2015 - 10:35 AM, said:

To jest smieszne zebym drugi raz mial problem z aktualizacja gry... Rozumiem raz w poprzednim patchu cos im nie poszlo (chociaz nie naprawali tego tylko kazali samemu znalezc i usunac usterki) ale drugi raz to juz lekkie przegiecie ! WG zrobcie cos z tym *edited*, gra mi sie w ogole nie wlacza i nie sadze ze jest to moja wina. Waszym zadaniem jest zrobienie aktualizacji ktora nie bedzie stwarzala problemu dla nikogo... !!! Uzyjcie MÓZGU w tym WG !!!

 

jak nie masz w grze folderu awesomium, to jest twoja wina

LoleKarol #9 Posted 02 September 2015 - 11:13 AM

    Private

  • Player
  • 26163 battles
  • 5
  • [IR_PL] IR_PL
  • Member since:
    05-16-2012
Raczej nie bulwersowałbym sie az tak gdybym tego nie sprawdzil... 

DaNieLs_PL_ #10 Posted 02 September 2015 - 11:28 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 32633 battles
  • 64
  • Member since:
    10-01-2012
A mnie dziś 2x wywaliło z gry z napisem "Błąd przy dołączniu do bitwy FINISHED" . I jak zazwyczaj przy zgubieniu servera pomagało ponowne uruchamianie gry i znajdowałem się na polu bitwy, tak teraz wrzuca mnie bo garażu i tyle?!? I oczywiście ikonka że czołg jest w bitwie. A nie mam żadnych modów, komputer Win7 i7 2600k, 8GB ram + GTX 970 + 10Mbit net. Co jest grane?

Edited by Danielsnm, 02 September 2015 - 12:04 PM.


Tyskie1234 #11 Posted 02 September 2015 - 11:39 AM

    Private

  • Player
  • 20592 battles
  • 1
  • [8UDDY] 8UDDY
  • Member since:
    01-01-2012

Ledwo wszedł nowa aktualizacja a już mam problem,rozegrałęm juz dziś ze 20 bitew i nie miałem żadnych problemów a przed chwilą

 wywaliło mnie z bitwy po jakiejś minucie gry  z takim komunikatem 

(Błąd przy dołączniu do bitwy FINISHED) 

 



l3tz #12 Posted 02 September 2015 - 11:40 AM

    Private

  • Player
  • 21818 battles
  • 1
  • Member since:
    04-01-2012
Mam to samo błąd przy połączeniu do bitwy, czołg premium zablokowany (cały czas w bitwie).

_Patrol #13 Posted 02 September 2015 - 11:52 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40258 battles
  • 34,656
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostSPeaKeRNinja, on 02 September 2015 - 08:00 AM, said:

U mnie po naciśnięciu ,,Graj" wyskoczył błąd : Gare resource path does not exist : ./res_mods/0.9.10 . 
Dalej trwają jakieś prace konserwacyjne ? Mieszkam w UK , Konto rejestrowane w Polsce. Co zrobić? 

 

w głównym katalogu gry otwórz folder res_mods a w nim zrób nowy pusty folder 0.9.10

Sadeeq #14 Posted 02 September 2015 - 12:15 PM

    Private

  • Player
  • 20232 battles
  • 46
  • Member since:
    01-23-2012

Witam.

Aktualizacja poszła bez mydła. Ślicznie i bez problemów. Modów nie ma - bo jeszcze nie zrobione ;-) gra czyściutka jak dziewica orleańska. Gier rozegranych... kilkanaście. I nagle wywaliło mnie w środku rundy... Po restarcie WoT'a gra odpala, a jakże, ale... przy "Łączeniu" komunikat o kolejce, później o tym, że "Wciąż jestem zalogowany na innym serwerze", a później gra się zamyka ;-)

Mam 'awesomium', w res_modsach jest '0.9.10' - czysty z readme tylko... I nie wpuszcza do gry człowieka... Łindoza aktualna, stery zaktualizowane... Grało i... nie gra. Tak ma być?;-)



_Patrol #15 Posted 02 September 2015 - 12:19 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40258 battles
  • 34,656
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
jeżeli ostatnią bitwę rozegrałeś na EU1 zaloguj się na ten serwer , jeżeli był to EU2 zaloguj się na EU2,a tak przy okazji kto wie może restart kompa coś zmieni ;)

Sadeeq #16 Posted 02 September 2015 - 12:23 PM

    Private

  • Player
  • 20232 battles
  • 46
  • Member since:
    01-23-2012

_Patrol - już działa ;-) cierpliwość jest równie ważna, jak umiejętność przewidywania ruchów wroga ;-) Kilkukrotne odpalenia "Połącz", a od czasu do czasu całego WoTa zadzaiałało i gram. Oczywiście w garażu zawieszony "w bitwie" od 20 minut pojazd - mam nadzieję, iż się odwiesi ;-)

A jeśli mowa o serwerach gier... hehehe... nigdy nie zwracam uwagi, na który się wbijam, a dzieje się to z automatu;-)

Pozdrawiam



_Patrol #17 Posted 02 September 2015 - 12:41 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40258 battles
  • 34,656
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostSadeeq, on 02 September 2015 - 01:23 PM, said:

A jeśli mowa o serwerach gier... hehehe... nigdy nie zwracam uwagi, na który się wbijam, a dzieje się to z automatu;-)

Pozdrawiam

i to jest kolego błąd , co w przypadku gdy bitwę drużynową grałeś na EU1 i zaraz po jej rozpoczęciu wywaliło ciebie z serwera?

gdy nie wiesz na którym grałeś serwerze nie wbijesz szybko ponownie do bitwy aby pomóc kolegom!



_Patrol #18 Posted 02 September 2015 - 12:42 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40258 battles
  • 34,656
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostSadeeq, on 02 September 2015 - 01:23 PM, said:

A jeśli mowa o serwerach gier... hehehe... nigdy nie zwracam uwagi, na który się wbijam, a dzieje się to z automatu;-)

Pozdrawiam

i to jest kolego błąd , co w przypadku gdy bitwę drużynową grałeś na EU1 i zaraz po jej rozpoczęciu wywaliło ciebie z serwera?

gdy nie wiesz na którym grałeś serwerze nie wbijesz szybko ponownie do bitwy aby pomóc kolegom!



Cekinho #19 Posted 02 September 2015 - 12:54 PM

    Private

  • Player
  • 12819 battles
  • 2
  • [KBKP] KBKP
  • Member since:
    12-04-2012

View Postprofes79, on 02 September 2015 - 05:49 AM, said:

 

Dobrze k.wa że dysku nie sformatowałeś i nie postawiłeś systemu na nowo...Do 7.30 serwery były wyłączone; jak raz wyjątkowo aktualkę i prace konserwacyjne robili w nocy.

 

Już miałem leciec do sklepu po nowego kompa - dobrze że poczekałem.

_Patrol #20 Posted 02 September 2015 - 01:03 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40258 battles
  • 34,656
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostCekinho, on 02 September 2015 - 01:54 PM, said:

 

Już miałem leciec do sklepu po nowego kompa - dobrze że poczekałem.

 

błąd! miałbyś teraz dwa :trollface:




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users