Jump to content



  • Please log in to reply
1434 replies to this topic

_Patrol #41 Posted 04 September 2015 - 05:21 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostRafyo84, on 04 September 2015 - 12:11 PM, said:

Po formacie kompa (win 7) mam probely z wotem. Na nowo zainstalowany, direct nowy, net frame,java i cala reszta tez. Gdy odpale lunchera pojawia się okno ze aktualizuje, jest  najnowsza  i napis zagraj. Wciskam, okno znika, komp niby chwile myśli ale nic się nie dzieje.

 

To że masz nowy directx nie oznacza że kompletny

Zrób to co poniżej

 

1. zrób gdzieś na dysku katalog o nazwie DirectX

2. pobierz na dysk directX -> http://download.microsoft.com/download/8/4/A/84A35BF1-DAFE-4AE8-82AF-AD2AE20B6B14/directx_Jun2010_redist.exe

3. po pobraniu odpal a następnie w okienku klik browse

   Posted Image

   i wskaż nowo utworzony katalog o nazwie DirectX

4. Zacznie się rozpakowanie plików

5.Gdy dobiegnie końca przechodzisz do katalogu DirectX i odpalasz plik DXSETUP.exe

 

Zaktualizuj system tak aby był SP1 wraz z aktualizacją Internet Explorer do najnowszej wersji

 

Uruchom Internet Explorer , tak Internet Explorer a nie chrome czy firefox bo do poprawnego działania launchera gry potrzebny jest flash player dla Internet Explorer

pobierz i zainstaluj  flash player https://get.adobe.com/pl/flashplayer/   ( odznacz McAfee )

 

Pobierz i zainstaluj java : http://www.java.com/en/download/chrome.jsp?locale=en

 

Zainstaluj Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package ( jeżeli jest już zainstalowany odinstaluj a następnie zainstaluj ponownie )

 

dla systemu 32 bit: http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=5582

dla systemu 64 bit: http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=2092

 

Zainstaluj Visual C++ 2010 ( jeżeli jest już zainstalowany odinstaluj a następnie zainstaluj ponownie )

 

dla systemu 32 bit: http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=5555

dla systemu 64 bit: http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=14632

 

Zainstaluj .NET Framework w podanej kolejności:

 

NET Framework 3.5 Service Pack 1 : http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=25150

NET Framework 4.0 :                          http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=17851

 

Uruchom launcher jako administrator



Rafyo84 #42 Posted 05 September 2015 - 02:26 PM

    Private

  • Player
  • 19512 battles
  • 3
  • [_MRG_] _MRG_
  • Member since:
    10-26-2012

Dzieki za pomoc patrol.

Wszystko po kolei zainstalowałem było ok. Jak zaczelem inst net frame 3,5 niby zainstalowalo, ale gdy zaczelo 4.0 zacielo się przy instal client . Wku.... mnie już ten komputer:angry: , mam ochote go o sciane trzasnąć. Chyba czas  na  nowego, i tak dziw ze przy takich parametrach jak miałem wot mi smigal, na min ustawieniach ale zawsze.

I weź się tu piwa nie napij ;)


 


Edited by Rafyo84, 05 September 2015 - 02:27 PM.


jason_rich #43 Posted 05 September 2015 - 07:29 PM

    Private

  • Player
  • 2914 battles
  • 4
  • Member since:
    10-16-2014

Siema

Mam podobny problem co Rafyo84 z tą różnicą że wyrzuca mnie z gry w momencie wczytywania " Synchronizacja ekwipunku i sprzętu eksploatacyjnego "

Wszystko robiłem wg poradnika Patrol ale nic to nie dało.

Dodam że windows 7 64bit



kamlot_10143 #44 Posted 06 September 2015 - 10:36 AM

    Private

  • Player
  • 28008 battles
  • 42
  • Member since:
    09-03-2013
Witam mam problem po włączeniu launchera klikam czerwony guzik ''zagraj'' i pojawia się czarny ekran i wywala do pulpitu ktoś wie co jest grane???

_Patrol #45 Posted 06 September 2015 - 10:38 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

daj tu plik python.log z głównego katalogu gry ,uruchom narzędzie diagnostyczne directx czyli dxdiag i daj tu plik raportu

wot instalowany od nowa? system?


Edited by _Patrol, 06 September 2015 - 10:40 AM.


kamlot_10143 #46 Posted 06 September 2015 - 11:16 AM

    Private

  • Player
  • 28008 battles
  • 42
  • Member since:
    09-03-2013
wot nie był instalowany od nowa system to windows 7,uruchom narzędzie diagnostyczne directx czyli dxdiag i daj tu plik raportu- a gdzie to mogę znaleść ?

_Patrol #47 Posted 06 September 2015 - 11:48 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

na początku daj tu plik python.log

znajdziesz go w głównym katalogu gry



slav27 #48 Posted 06 September 2015 - 12:16 PM

    Private

  • Player
  • 14915 battles
  • 2
  • Member since:
    03-15-2012
witam mam problem z gra bo nie moge jej pobrac mialem wersie 9.9 i jak weszle 9.10 nie moglem pobrac aktualizacji wiec wywalilem gre i nie moge pobrac na nowo bo jak zaczynam pobierac to trwa to bardzo dlugo pisze ze aktualizacja gry: uruchomienie pobierania przez torent i odlicza w sekundach aktualnie 468 sek. a nigdy tak nie bylo . 

_Patrol #49 Posted 06 September 2015 - 12:45 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
więc w opcjach launchera ustaw http

slav27 #50 Posted 06 September 2015 - 01:19 PM

    Private

  • Player
  • 14915 battles
  • 2
  • Member since:
    03-15-2012
gdzie go znalesc bo w tych sprawach jestem laikiem

_Patrol #51 Posted 06 September 2015 - 01:25 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
prawy górny róg launchera ikonka kluczyka , gdy na nią klikniesz odznacz torrent

kamlot_10143 #52 Posted 06 September 2015 - 03:53 PM

    Private

  • Player
  • 28008 battles
  • 42
  • Member since:
    09-03-2013

Problem rozwiązany pobrałem grę na nowo i wszystko w porządku  :D

 



Kromka_z_maslem #53 Posted 06 September 2015 - 05:29 PM

    Private

  • Player
  • 9168 battles
  • 30
  • [ROIME] ROIME
  • Member since:
    07-20-2015
Mam problem z uruchomieniem gry. Przed patchem 9.10 wszystko śmigało idealnie, problem wygląda następująco, uruchamiam launcher, otwiera się okno gry pojawia się pasek wczytywania i cała ta grafika, i w tle słyszę intro itd... a ten ekran zostaje niestety cały czas widoczny. Nic nie mogę z tym zrobić, to samo mam w World of Warships... przeinstalowywałem grę już z 10 razy za każdym razem czyszcząc rejestr i wywalałem pliki gry. Modów nie mam, żadnych innych plików nie podmieniałem ani nic. Instalacje na czysto nie pomagają. Zmiana lokalizacji podczas instalacji też nie daje, sterowniki wszystkie aktualne, specyfikacja komputera: i7 4790k 4.0, 16 gb ram i gtx780. W czym tkwi problem? Dodam też że próbowałem już samo SD czy HD, inne języki... nic nie pomaga

_Patrol #54 Posted 06 September 2015 - 05:35 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

co wykonałeś z tego tematu ?

oczywiście nie napisałeś jaki masz system



Kromka_z_maslem #55 Posted 06 September 2015 - 05:39 PM

    Private

  • Player
  • 9168 battles
  • 30
  • [ROIME] ROIME
  • Member since:
    07-20-2015
Wszystko robiłem z tego tematu, uruchamiałem zgodności, jako admin, usuwałem grę programem revo uninstaller, wywaliłem grę, wywaliłem ją z rejestru i wszelkie śmieci jakie po niej zostały, net i c++ i inne rzeczy mam aktualne. Windows 10

_Patrol #56 Posted 06 September 2015 - 05:58 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

też gram na windows 10 pro x64 i wocik hula elegancko

kliknij na ikonie launchera prawym myszki i wybierz "rozwiąż problemy ze zgodnością "



Kromka_z_maslem #57 Posted 06 September 2015 - 06:07 PM

    Private

  • Player
  • 9168 battles
  • 30
  • [ROIME] ROIME
  • Member since:
    07-20-2015

nie pomaga... zobacz dokładnie co się dzieje: http://youtu.be/u3YkWzcCFJ0 (słychać intro i je przewijam, później coś tam w tle leci i nic więcej...)

 

Posprawdzałem wszystkie sterowniki, c++, net, zgodność, administrator itd... wszystko aktualne i zresztą nic w systemie nie zmieniałem, od kiedy zainstalowałem ostatnią aktualizację coś się posypało i mam to co na filmiku, z World of Warships mam to samo, nie mogę gry odpalić bo tak się dzieje... Co może być problemem?



_Patrol #58 Posted 06 September 2015 - 06:15 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

zrób ponownie .....

 

kopiuj wklej do cmd to co poniżej

 

cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\worldoftanks

 

 

wduś enter


Edited by _Patrol, 06 September 2015 - 06:16 PM.


Kromka_z_maslem #59 Posted 06 September 2015 - 06:17 PM

    Private

  • Player
  • 9168 battles
  • 30
  • [ROIME] ROIME
  • Member since:
    07-20-2015
nie pomogło :(

_Patrol #60 Posted 06 September 2015 - 06:46 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40255 battles
  • 34,652
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
sprawdź co będzie gdy uruchomisz launcher jako admin i po kliknięciu graj  czyli gdy będzie okienko wczytywania gry wymusisz tryb pełnoekranowy przez wciśnięcie kombinacji klawiszy ALT + ENTER




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users