←  Kutak za početnike

Main page

»

Ukošeni oklop

Aqarius's Photo Aqarius 25 Oct 2011

Ma pusti ga, provocira http://forum.worldof...mile_blinky.gif

Paaranoja's Photo Paaranoja 25 Oct 2011

View Postyellow86, on 25 October 2011 - 01:26 AM, said:

Normalno da je efektivniji kad su Rusi u pitanju, pa moraju biti najjači u igrici  :(

zašto onda ne igraš ruse?

UKI98GV's Photo UKI98GV 27 Oct 2011

ja imam t29 i 105mm top a skoro nikad ne probijem t-54 koji ima 100mm oklopa. da li to znaci da je stvarna duzina oklopa mm+ugao=dobitna kombinacija

CrniVrag's Photo CrniVrag 28 Oct 2011

Problem je mozda sto ga gadjas sa automatskim ciljanjem ili u kupolu... Debljina oklopa i ugao pomazu, ali kod konkretno tvog primjera ne jer nemoze se on tolko nakositi a primi granatu sa 198mm penetracije a da ne izlozi bokove. Probaj malo bolje ciljati :)

Paaranoja's Photo Paaranoja 28 Oct 2011

View PostUKI98GV, on 27 October 2011 - 09:08 PM, said:

ja imam t29 i 105mm top a skoro nikad ne probijem t-54 koji ima 100mm oklopa. da li to znaci da je stvarna duzina oklopa mm+ugao=dobitna kombinacija

t-54 u igri koristi oklop jednog od prototipa sa 120mm prednjeg oklopa, type 59 ima 100mm prednjeg oklopa, baš kao i pravi t-54

orion310591's Photo orion310591 18 Mar 2012

Sto se tice igrice, nov sam, i nisam znao da je i to uzeto u obzir, dal gadjas pod 90 stepeni nekog il on ima iskrivljen oklop sta vec... inace, ovo za uglove se koristi i u ratnoj mornarici, moguce je izraditi takav, brod, da nema nigde ugao 90 stepeni s spoljne strane, tako da ga je nemoguce detektovati "normalnim" radarom koje vecina zemalja koristi... al mora se ici do te mere da ni merdevine metalne ne smeju biti "normalne" vec iskosene...

Aqarius's Photo Aqarius 18 Mar 2012

Dobro, to je stelt tehnika, to je nesto drugo. S tenkovima je dosta prostije: teze je probiti ako je veci ugao udara, a kosi oklop vestacki povecava ugao udara.

orion310591's Photo orion310591 18 Mar 2012

pa jeste drugo al je veoma slicno, jer te radar vidi samo kad se odbije talas od tebe pa dodje do njegovog prijemnika, ako ti imas ostre uglove, talasi idu u svim pravcima, i tu je caka, kao da nisi tu, ne prepoznaje te... u oba slucaja je odbijanje :)

IIvo's Photo IIvo 24 Mar 2012

A sta kada AMX 12t bounca side shoot od 128mm Ferdija sa 20m ,a ugao mozda nije savršenih 90 ali je tu negdje(+- 10) ili slična stvar sa Su85B.Previše randoma...

Aqarius's Photo Aqarius 24 Mar 2012

Nije to random, nego rasipanje. Gadjao si bok, ali pogodio si ga po haubi ili kupoli negde.

IIvo's Photo IIvo 24 Mar 2012

Hmm..moguće i to ali sa 0.31 rasipanjem i udaljenosti od 20m to je onda strašno neprecizno od mene. A moj hit ratio sa ferdijem je 83% i imam hrpu snipera. I nije to samo jedan slučaj,primjetio sam da ti AMX-ovi boucaju kao ludi bez obzira gdje ih gađao.S time nešto nije kak bi trebalo biti.

Aqarius's Photo Aqarius 24 Mar 2012

Desava se. Imaju dosta velikih uglova.

sputnjik1957's Photo sputnjik1957 24 Mar 2012

Desava se sa S-70 a pogotovo sa BL-9 da dingam AMX 13 70 ili 90. Ti  uglovi rade svoj posao.

trn's Photo trn 07 Apr 2012

obj 704 je u poslednje vreme malo unisten sto se tice oklopa, tj busan je ko sito, nesto su dirali sto ne bi trebali, ranije je ding bio na svaka 3 hita, a sada vristis od srece ako te dinga 1 u tri partije :/

0ptImuS_Pr1mE's Photo 0ptImuS_Pr1mE 07 Apr 2012

Rade uglovi, radi random faktor +-25%, radi server lagg...
Mozemo prosipati razne teorije, ali niko od nas ne zna tacno kako server regulise razliku laga izmedju mene i tamo nekog...ako igrate server side nisanom, dosta cesto zna da ga baca random po krugu rasipanja a i van.
Naravno da malo iskusniji igraci mogu sa dobrim postavljanjem izvuci maksimum iz samog oklopa ali X puta se dese neobjasnjive situacije  :Smile-izmena:

CrniVrag's Photo CrniVrag 13 Apr 2012

View Posttrn, on 07 April 2012 - 03:12 AM, said:

obj 704 je u poslednje vreme malo unisten sto se tice oklopa, tj busan je ko sito, nesto su dirali sto ne bi trebali, ranije je ding bio na svaka 3 hita, a sada vristis od srece ako te dinga 1 u tri partije :/

Budimo realni Object704 nikad nije imao prejak oklop, ko svaki drugi ruski TD jedino što mu je neprobojno naprijed je gun mantlet i kad jednom dođeš do T7-8 tenka to je najlakše naučiti i tako su mene učili "objecta gađaj u crvenu zvijezdu s prednje desne strane". Iako sam bez problema objecta penao i sa M6 90mm topom baš u taj dio :)

pericanet's Photo pericanet 21 Apr 2012

meni taj obejt od napred sve dinguje i to bas u zvezdu gadjao sam ga sa zis107, m-90mm  i dingao mi?

CrniVrag's Photo CrniVrag 22 Apr 2012

View Postpericanet, on 21 April 2012 - 04:34 PM, said:

meni taj obejt od napred sve dinguje i to bas u zvezdu gadjao sam ga sa zis107, m-90mm  i dingao mi?

A dobro 90mm top i 107mm top od KV-a su negdje na granici probojnosti, moraš objectu doći blizu od naprijed i gađat sa s malo povišenog položaja u taj prednji dio da poništiš ukošenost, zato velim sa M6 koji je dosta visok tenk sam penao object od naprijed sa 50 metara...

vlada83's Photo vlada83 23 Apr 2012

Ma dingao sam ja sa IS4 t50-2 po 90 stepeni bok desi se, zazmuri reci jbg i idi dalje drugi put nece preziveti  :).
Naj gore od svega je sto je na IS4 za sada gornja ploca na kupoli toliko zabagovana da sve prolazi a pre nije 160mm prodje kao nista vidi se trag klizanja preko cele kupole i full dmg.
Kada vozim KV5 a IS4 mi se zalepi od napred gotov je 100% samo ga rokam po sredini kupole a on mene naravno u onu konzervu za vezistu.

CrniVrag's Photo CrniVrag 23 Apr 2012

Gornje ploče na tenkovima su općenito slabo oklopljene, iako službeni podatci nigdje ne pišu, ali gornje ploče na svim tenkovima su jako mekane i tako se desi da možeš svašta ako si na povišenom položaju ili ako imaš viši tenk od neprijatelja.
Get the IPS Communities App for iPhone now!