Jump to content


Graphics Card


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

OLD_1RGJ #1 Posted 27 April 2016 - 09:00 PM

    Private

  • Player
  • 2732 battles
  • 18
  • Member since:
    04-07-2016

I have a Acer Aspire Z3101, one of them flat things, riped out the back to put a bigger Graphics Card in, had to use an angle grinder.  Am using a GEForce GT730, only started playing this game a few weeks ago, as just got real internet, what I did'nt realize was that you can use the Graphics Card to start the game and adjust the graphics that over ride the normal game Graphics, when I use minimal game graphics, I get 60fps,  its ok, but no real detail, played both ways, normal and thought Graphics Card and found the Graphics Card works better, now I have it adjusted to around 25/35fps, that works fine for me, any less then 20fps, than it gets a bit choppy, any more then 35, not anoth graphics, any one else use the Graphics Card, wot type and what is your FPS

 

 

many thanks

 

 

 

 



TsundereWaffle #2 Posted 28 April 2016 - 01:09 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 26273 battles
  • 10,860
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    03-31-2013

Your post literally did not make any sense to me, but if you are asking what kind of graphics card people have...

 

I have a R9 380, can run wot on ultra graphics (everything maxed out) with 60-110fps 



Xino9922 #3 Posted 28 April 2016 - 07:45 AM

    Brigadier

  • Player
  • 16016 battles
  • 4,732
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    02-13-2011

I have a GTX 760, currently planning a new PC with two GTX 970s

 

GTX 760 WoT High settings @40-50 FPS

CPU is old and is dragging the PC down. Currently I have a AMD Phenom II x4 965 BE from 2009 @3.99 GHz


Edited by Xino9922, 28 April 2016 - 07:45 AM.


OLD_1RGJ #4 Posted 28 April 2016 - 09:49 AM

    Private

  • Player
  • 2732 battles
  • 18
  • Member since:
    04-07-2016

cheers for reply,  now let me explain,  with my geforce card, I have somethink called a NVIDIA geforce experience icon, I click on it and all most off my games come up in it, click on game, and the geforce experience iron, then adjust the game to the best settings, I found using this is better then then just starting the game under normal ways and adjusting it though the game setting

 

plus I have only just got real normal internet, ie,  fiber obtic 24hr/7 days a week, before, i had a dongal,

 

 

many thanks



daddlar #5 Posted 28 April 2016 - 09:53 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 28417 battles
  • 923
  • Member since:
    01-11-2013
It's great when graphics drivers can enhance game graphics. Do a misclick on AMDs Crimson settings any game can look truly awful.

MR_FIAT #6 Posted 28 April 2016 - 11:19 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 18489 battles
  • 1,537
  • [_RBP_] _RBP_
  • Member since:
    05-16-2015
R9 270X here, i run on max setting 1080p i get ussualy 60-80 fps. 

TsundereWaffle #7 Posted 28 April 2016 - 11:37 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 26273 battles
  • 10,860
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    03-31-2013

I just manually fiddle with the graphics and when I notice my fps going down too much then I'll turn them down a bit, but so far I have been able to just slide all the bars to the right, such a good feeling. 

But yeah, reason for the "lowish" fps in wot is because my CPU doesn't have that amazing single core performance. 2.7Ghz with a 3.3Ghz turbo boost, but it's still more than good enough for every game :)



Nishi_Kinuyo #8 Posted 28 April 2016 - 06:49 PM

    Colonel

  • Player
  • 7242 battles
  • 3,719
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    05-28-2011

Running a GTX570 with all settings on max, and I only notice my FPS getting lower if I increase my resolution from 1280×960 (70-85fps) to 1600×1200 (50-60fps) or 2048×1536 (30-35fps). Just shows that a stronk CPU with a poor graphics card can still give you quite a nice bang as long as you don't use crazy big resolutions.

 

Really should get an R9 390 soon though. :P

Maybe then I can run at maximum resolution with maximum FPS (85fps since I got an 85Hz monitor).



TsundereWaffle #9 Posted 28 April 2016 - 08:54 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 26273 battles
  • 10,860
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    03-31-2013

View PostOnisuzume, on 28 April 2016 - 07:49 PM, said:

Running a GTX570 with all settings on max, and I only notice my FPS getting lower if I increase my resolution from 1280×960 (70-85fps) to 1600×1200 (50-60fps) or 2048×1536 (30-35fps). Just shows that a stronk CPU with a poor graphics card can still give you quite a nice bang as long as you don't use crazy big resolutions.

 

Really should get an R9 390 soon though. :P

Maybe then I can run at maximum resolution with maximum FPS (85fps since I got an 85Hz monitor).

 

Wait for the new GPU's, they should come out in a couple of months. You can get a very powerful new card or a used 390 really cheap



MR_FIAT #10 Posted 29 April 2016 - 08:46 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 18489 battles
  • 1,537
  • [_RBP_] _RBP_
  • Member since:
    05-16-2015

View PostWafflePanzer, on 28 April 2016 - 08:54 PM, said:

 

Wait for the new GPU's, they should come out in a couple of months. You can get a very powerful new card or a used 390 really cheap

 

+1 for used components.

CrySpy #11 Posted 29 April 2016 - 11:01 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 21857 battles
  • 1,001
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    04-07-2011
Although a mid range graphicscard will limit you at max settings at high res (I recently tried GTX 570@1440p) the game still craves singlethreaded CPU performance. I've experienced a 20+ FPS increase with and overclock(different Intel CPUs, about 1GHz over stock). This was with a GTX780@1440p and I went from 60-80 FPS to 80-100 FPS.

rsanders5 #12 Posted 30 April 2016 - 08:12 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 25048 battles
  • 471
  • Member since:
    01-09-2013

Twin GTX760's with SLI activated getting up to 120fps on

max settings



OLD_1RGJ #13 Posted 03 May 2016 - 12:09 AM

    Private

  • Player
  • 2732 battles
  • 18
  • Member since:
    04-07-2016
got to get a new comp,  I'm running on 30fps, still good, did try with all setting on low, got 70fps,   pic was poo,




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users