←  Kineski

Main page

»

Type 59 china

Shadrack's Photo Shadrack 19 Jul 2012

Posted Image

Tenkic je jednostavno prestrasan

Mile_SRBin's Photo Mile_SRBin 20 Jul 2012

Shadrack, on 19 July 2012 - 05:27 PM, said:

Posted Image

Tenkic je jednostavno prestrasan
Jos moras da pijes mleka da bi me stigo :Smile-tongue:

Vidak's Photo Vidak 31 Jul 2012

Narode, ja nacuh neke price o nerfu prednje ploce.
Ima li ko pojma tacno li je to?

Cobralione's Photo Cobralione 31 Jul 2012

Vidak, on 31 July 2012 - 07:18 AM, said:

Narode, ja nacuh neke price o nerfu prednje ploce.
Ima li ko pojma tacno li je to?

Type nije menjan od kada je izasao live pa do danas. (mada ce teoreticari zavere da kazu da jeste :D )
Elem, nije mu nista menjano. U jednom momentu mu je samo bio pojacan MM (to znaci da je mogao da se nadje i u malo jacim bitkama), no sa novim patchom (koji dolazi), receno je da mu se smanjuje MM opet, tako da u principu trenutno nema nikakvih negativnih desavanja po pitanju ovog tenka.

Tzahal's Photo Tzahal 31 Jul 2012

Meni je iskreno zao sto se vraca u 9. tier,ovo je bilo zabavnije...

Vidak's Photo Vidak 31 Jul 2012

Znam da se vraca 1 tier dole, nego mi drugar rece da je dobio info sa RUS servera, pa reko da vidim da li je neko cuo nesto.

Bobi_Kreeg's Photo Bobi_Kreeg 31 Jul 2012

Kad netko od nekoga nekad dobije nekakav info...

... to uvijek bude točno.
Edited by Bobi_Kreeg, 31 July 2012 - 09:27 PM.

Vidak's Photo Vidak 01 Aug 2012

E bas si vickast.
:Smile_sceptic:

Republika_Srpska's Photo Republika_Srpska 05 Aug 2012

Malo o stvarnom Type 59 :Smile_Default:

Tenk tipa 59 je Kineska kopija Ruskog T-54. Serijska proizvodnja je trajala od 1957. (1963.) do ranih osamdesetih godina u mestu Baotou kod Pekinga. Pored standardne verzije koja predstavlja gotovo identičnu kopiju tenka T-54, razvijena je i usavršena verzija Tip 59-II sa stabilisanim topom kalibra 105 mm koji predstavlja kopiju Britanskog topa L7 i laserskim daljinomerom.

TAKTIČKO-TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Borbena masa:.....................................................36,4 t
Posada:...........................................................4
Top:..............................................................100 mm
Spregnuti mitraljez:..............................................7,62 mm
PAM:..............................................................7,62 mm
BK topa:..........................................................34
BK spregnuog mitraljeza:..........................................3500
BK PAM-a:.........................................................300
Debljina oklopa:..................................................39-203 mm
Dužina sa topom napred:...........................................9 m
Dužina tela:......................................................6,04 m
Dužina sa topom napred:...........................................9 m
Širina:...........................................................3,27 m
Visina:...........................................................2,59 m
Specifičan pritisak na tlo:.......................................0,80 kg/cm2
Snaga motora:.....................................................520 ks
Kapacitet rezervoara za gorivo:...................................935 l
Brzina po putu:...................................................50 km/h
Radijus kretanja:.................................................440 km (340 km)*
Vertikalna prepreka:..............................................0,79 m
Rov:..............................................................2,7 m
Savlađuje vodene prepreke gazom:..................................1,4 m
Savlađuje vodene prepreke podvodnom vožnjom:......................5,5 m

U naoružanju: Albanije (15), Bangladeša (oko 100), Kine (6000), Konga (15), Kambodže (nekoliko), Sudana, Severne Koreje (175), Pakistana (1100), Tanzanije (30), Vijetnama (160), Zimbabvea (35).

Preuzeto Iz knjige "Bronetankovaja tehnika", Polygon, Moskva 1994.

Posted Image

Posted Image

Huho's Photo Huho 13 Aug 2012

Steta za tier 10, uvijek je bilo super doci do Mausa, bocno ga "zagrlit" a on ti nemoze nista, tj. nemoze spustiti top, a ti ga grickas malo po malo. :Smile_veryhappy:
Edited by Huho, 13 August 2012 - 10:00 PM.

Shadrack's Photo Shadrack 15 Aug 2012

Huho, on 13 August 2012 - 10:00 PM, said:

Steta za tier 10, uvijek je bilo super doci do Mausa, bocno ga "zagrlit" a on ti nemoze nista, tj. nemoze spustiti top, a ti ga grickas malo po malo. :Smile_veryhappy:
Mogo si ga grickat jedino sa HE i u tom slucaju bi sebi uzeo top u vecini slucajeva
S ap ti mozda prodje 1 od 30

Huho's Photo Huho 15 Aug 2012

Proslo je, dosta vise, jedna od dobrih stvari je to sto ga zakocis, naravno, nikad ga ne mogu sam unistiti, ali i igra je timska :Smile_blinky:

Shadrack's Photo Shadrack 17 Aug 2012

Trening?

Cobralione's Photo Cobralione 17 Aug 2012

Ma ne morate da trenirate, ako Type59 grli Mauza u treckovima i puca tacno pod normalnim upadnim uglom moze da ga busi (isto je i za T44). To su tier8 meds koji imaju prosecnu penetraciju 175mm, dok je Mauz po boku oklopljen sa 185mm armora totalno ravnog oklopa. Posto penetracija nije fiksni faktor, zavisi dosta i od random stvari, ali u osnovnom matematickom modelu, penetracija type se krece od 131-219mm sto znaci da u 38% tog raspona (185-219mm) type moze da probije mauza...Sto je daleko do svaki 30x, ali nije bas ni da ce probiti svaki put. Dakle moguce je i nije bas mala sansa da se to desi, cisto eto da ne gubite vreme u treningu...

Huho's Photo Huho 17 Aug 2012

Eto Cobralione je skoro sve rekao, kad ga grlis nisi stalno u poziciji da ga nisanis 100% pod 90 stupnjeva, ipak se on mice, pokusava se izvuci, gura te, a i ti si isto skoncentriran da ga sto vise zaglavis, tj. da ga "navuces na sebe" da bi oni koji ga mogu ozbiljnije ostetiti to i urade bez da ih ovaj "potjera na Mars". U takvom grljenju se desi da ne prodje svaka(kao sto ni teoretski ne moze da svaka prodje), cini mi se da je na svaku 4 granatu barem jedna bila ding, kazem, cini mi se, nikada nisam brojao, ali je to bilo daleko, daleko vise od 1 naprama 30.
Ponekad se je desavalo da on mene uopce ne dozivljava, bori se sa drugima a ja mu dodjem kao dodatni spaced armor(znali su mi vikati da se maknem da ga mogu bocno po trupu razvaliti, jer im, eto, smetam :Smile_veryhappy: ),a to koliko ga mogu ostetiti je njemu zanemarivo. Eto bilo(rijetko) pa proslo. :Smile_blinky:
Edited by Huho, 17 August 2012 - 08:13 PM.

Shadrack's Photo Shadrack 18 Aug 2012

Cobralione, on 17 August 2012 - 12:06 PM, said:

Ma ne morate da trenirate, ako Type59 grli Mauza u treckovima i puca tacno pod normalnim upadnim uglom moze da ga busi (isto je i za T44). To su tier8 meds koji imaju prosecnu penetraciju 175mm, dok je Mauz po boku oklopljen sa 185mm armora totalno ravnog oklopa. Posto penetracija nije fiksni faktor, zavisi dosta i od random stvari, ali u osnovnom matematickom modelu, penetracija type se krece od 131-219mm sto znaci da u 38% tog raspona (185-219mm) type moze da probije mauza...Sto je daleko do svaki 30x, ali nije bas ni da ce probiti svaki put. Dakle moguce je i nije bas mala sansa da se to desi, cisto eto da ne gubite vreme u treningu...
Moze ga busit u track kao sto smo vec govorili ali ako si usao sa strane mausu i prilipio se uz njega ne mozes spustiti cijev da ga gadjas u track
Maus ima 185mm armora bocno sto je za t59 previse, i raspon penetracije mozda jeste na papiru ali u igri nikako bar sto se tice t59
Evo realno cu reci da ce proci 1 granata u mausa sa strane od 10 ispucanih

Cobralione's Photo Cobralione 18 Aug 2012

Shadrack, on 18 August 2012 - 01:24 AM, said:

Moze ga busit u track kao sto smo vec govorili ali ako si usao sa strane mausu i prilipio se uz njega ne mozes spustiti cijev da ga gadjas u track
Maus ima 185mm armora bocno sto je za t59 previse, i raspon penetracije mozda jeste na papiru ali u igri nikako bar sto se tice t59
Evo realno cu reci da ce proci 1 granata u mausa sa strane od 10 ispucanih

Biti tenku u trekovima znaci da ste naslonjeni bok na bok, a ne da mu pucas u gusenice - dakle mislimo na isti polozaj, kada type59 grli mauza paralelno, kao sto se radi i sa T44, T54, IS7 i ostalim Rusima jer su niski...

Elem evo rezultat testa pod nazivom "Type59 vs Mauzov bok":

Planirao sam da testom bude ispaljeno 30 AP granata, potrefilo se slucajno da sam ga bas sa tom tridesetom granatom i ubio.

Probio sam 13 od 30 granata - dakle u 43% slucajeva

Avrg dmg po granati je bio 3.000/13 = 231HP

U svakom slucaju, u combat uslovima 1v1 Full Mauza bi bilo skoro nemoguce ubiti, ako iole zna da igra, ali ukoliko vas ignorise i bori se sa drugima, postoji realna sansa da mu i vi nanesete neku stetu na opisani nacin, sto je bio predmet rasprave. Naravno, mnogo bolja opcija je proci na dupe i busiti tamo gde mu je armor 160, ali to je vec sad offtopic...

Shadrack's Photo Shadrack 19 Aug 2012

Ja cu se drzati svog, vi svog
Nebrojeno puta nisam mausa peno s dupeta a ne tatrane
Mozda sam los igrac ili mi t59 ne lezi ali znam da protiv mausa nemam nikakve sanse osim ako ga ne navucem iza neke kuce na track

ahil94's Photo ahil94 19 Aug 2012

Postoji li mogucnost da mu se navucete na dupe? :Smile_Default:
Znam da je teze ali da li se moze? :Smile_smile:

Mingxia's Photo Mingxia 19 Aug 2012

meni se desilo da me lik zagrlio sa t59 i pucao pucao nije mogao da me probije onda se odlepio i krenu da juri oko mene i ni jendom me nije probio i na kraju se valjda iznervirao i izasao iz igre dok je ono jos bilo moglo pre da ti tenk izgori
Get the IPS Communities App for iPhone now!