Jump to content


ovladac graficke karty prestal pracovat :(

ovladac padani hry

  • Please log in to reply
47 replies to this topic

tomega #21 Posted 01 August 2016 - 04:21 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013

View PostiTrolling, on 31 July 2016 - 08:30 PM, said:

jak pise lukasarcher, nahod starsi ovladac, melo by to zabrat. .

 

pochopitelne. furmark zdaleka nevyuziva vsechny instrukce, ktere grafika podporuje. stejne tak prakticky vubec nedela zatez na grafickou pamet, at uz se to tyka kapacity, nebo propustnosti.

pad ovladace je selhani ovladace nebo hardwaru a nic moc s tim nevymyslis.

 

to mas tak, kdyz si koupis horkou novinku...

pockej si ctvrt (i kdyz, toto je AMD grafika, takze spis pul) roku na funkcni ovladace a bude to v pohode...  (ano, AMD doposud nevydalo ani WHQL ovladac pro tuhle kartu, jenom nejaky pokus a nasledne hotfixy, takze gl).

 

tohle nic neresi. jedna se jen o timeout pred zobrazenim hlasky, ale samotnemu selhani ovladace to vubec nezabrani (tj. "resi" to nasledky zjisteni, ze/kdy ovladac selhal, ale neresi to selhani samotne).

to jen tak pro info.

 

ovladac muze selhávat x po sobe a na behu aplikace to nepoznáš, max problikne vynechany snímek. Upravou timeoutu prokazatelne u tohoto konkretniko problemu zmensi cetnost uplneho resetu adapteru a ukonceni aplikace. Odzkouseno.

vkp #22 Posted 02 August 2016 - 08:59 AM

    Private

  • Player
  • 51616 battles
  • 33
  • [HODC] HODC
  • Member since:
    07-29-2011
tak jsem i vyluxoval komp jestli to neni prehrivanim, padlo mi to ted pri prvni bitve... :(

_SakiN_ #23 Posted 02 August 2016 - 11:19 AM

    Private

  • Player
  • 27349 battles
  • 46
  • Member since:
    04-16-2012
Zkus pouštět hru v bezpečném módu (volba při startu hry). Sice nemám nainstalovaný jediný mód,ale mě to pomohlo a padá to už jen velmi zřídka.

tomega #24 Posted 04 August 2016 - 08:14 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013

View Postvkp, on 31 July 2016 - 01:54 PM, said:

Windows 10

v EV to hlasi: Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven.

ovladac neni beta - 368.81

 

Ještě , co predchazi této hlasce? Jaka událost?

_SakiN_ #25 Posted 11 August 2016 - 07:09 AM

    Private

  • Player
  • 27349 battles
  • 46
  • Member since:
    04-16-2012

View Posttomega, on 04 August 2016 - 07:14 AM, said:

 

Ještě , co predchazi této hlasce? Jaka událost?

 

Odpověď žádná :)

Tak za mě to padá velmi často poté,co někoho killnu.



vkp #26 Posted 14 August 2016 - 06:42 PM

    Private

  • Player
  • 51616 battles
  • 33
  • [HODC] HODC
  • Member since:
    07-29-2011
presne, ale je to ruzne... nekdy na konci bitvy, nekdy hned na zacatku, dost casto v ostrelovacim rezimu :( cekal jsem na mikroaktualizaci wotka a nepomohlo, dela to dal :( u jine hry/aplikace mi to nedela...

tomega #27 Posted 20 August 2016 - 10:28 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013
Tak zkus vymazat slozku c:\Users\xxxxxxxx\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks\  , resp jeji obsah (který si před tim zalohuj. Timto dostanes konfiguraci hry na default a muzes si tim ověřit jestli není chyba v konfiguraci hry.

levapking #28 Posted 20 August 2016 - 11:55 AM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011
Je to výpadkem serveru WG. Už týden se s tím potýkám a teprve předevčírem jsem si všimnul, že to dělá to lagování EU1 serveru. Sice nechápu, proč to napíše, že ovladač videokarty přestal pracovat, ale stačilo přejít na server EU2 a byl klid.

tomega #29 Posted 20 August 2016 - 05:35 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013
A konfigurace PC?

iTrolling #30 Posted 20 August 2016 - 05:41 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6459 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014

View Postlevapking, on 20 August 2016 - 11:55 AM, said:

Je to výpadkem serveru WG. Už týden se s tím potýkám a teprve předevčírem jsem si všimnul, že to dělá to lagování EU1 serveru. Sice nechápu, proč to napíše, že ovladač videokarty přestal pracovat, ale stačilo přejít na server EU2 a byl klid.

 

toto je ovsem principielne nesmysl. 

levapking #31 Posted 20 August 2016 - 05:59 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011

View PostiTrolling, on 20 August 2016 - 04:41 PM, said:

 

toto je ovsem principielne nesmysl. 

 

Samozřejmě, že je to nesmysl. Jenže, za ty roky, co dělám do počítačů už jsem viděl takové věci, že se sice divím, ale netvrdím, že to není možné. Týden jsem zkoušel instalovat a odinstalovávat ovladače videokarty. Měnit nastavení grafiky ve hře i v PC. Výsledek byl NULA. Pak mě napadlo, že to zatuhnutí je vlastně něco, jako velký lag. Začal jsem to sledovat a usoudil, že je to tak. Ten poslední den, kdy jsem na to přišel mi hra padala a zamrzala každou bitvu i několikrát. Přešel jsem na EU2 a byl klid. Dnes už jsem se zase vrátil na EU1 a je to také v pohodě.

Kdysi dávno jsem s kámošem v Brně dával do kupy komp, který se choval divně. Harddisk odešel zhruba po hodině provozu. Vedle v ulici měla sklad firma 100MEGA a tak jsme tam nosili disky reklamovat jak na běžícím pásu. A víš, co ty disky likvidovalo ?!  CDromka !!!  Principielně nesmysl :girl:



tomega #32 Posted 21 August 2016 - 11:45 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013
Cdromka? proc by nemohla? Staci, když bude blbe odruseny motor a zpetne bude vyssima harmonickyma svinit napajeni disku , který jsou na to citlivy.  Ja nejvíce resim chybovou hlasu typu "Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven" na sestavách s win10 , deska od gigabytu s chipsetem Z97. Nestabilita se neprojevuje na win7/8 a vyrazne pomuze instalace ovladacu primo od intelu. A co se tyce toho lagovani , tak ciste teoreticky pokud ma graf ovladac nejakou synchonicitu na sit , tak při lagu teoreticky muze zahaprovat, ale nevim. Mam zkušenost z siti RS-485 s protokolem ModBus , kdy nam nahodne chybovaly jednotliva zarizeni , pricemz samy osobe komunikovaly bez chyby. A nakonec za to mohly interni oscilátory v cpu , které z neznamych duvodu "lagovaly" , tak se tam pichly krystaly a jelo to jak z praku.

Edited by tomega, 21 August 2016 - 11:46 AM.


levapking #33 Posted 21 August 2016 - 12:30 PM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011
Mně to buď zatuhlo tak, že jsem musel dělat tvrdý reset kompu nebo to spadlo do Woken s hláškou, že grafický ovladač přestal pracovat. Někdy to zůstalo tak a jindy to hru znovu samo spustilo. Dnes už je klid. Nic jsem s tím mezi tím nedělal.

heavy_guderian #34 Posted 25 August 2016 - 01:48 PM

    Private

  • Player
  • 26456 battles
  • 8
  • Member since:
    12-28-2013
Ja mam rovnaký problem.Skušal som reinstal wotka, kompletne odinštalovanie graf. ovládačov, nainštalovanie staršieho ovládača atď čo tu bolo popísane...Mne to príde skor ako problem s graf. kartou a jej prehrievaním, pretože som skušal hrať aj na integrovanej grafickej karte a tam to nepadalo hoci pochopiteľne fps a grafika bola príšerná.....takže moja geforce gt 555m zrejme pomaličky zomiera :-)

Armorpiercer_ #35 Posted 25 August 2016 - 02:02 PM

    Captain

  • Member
  • 12501 battles
  • 2,336
  • Member since:
    11-27-2015

View Postlevapking, on 21 August 2016 - 11:30 AM, said:

Mně to buď zatuhlo tak, že jsem musel dělat tvrdý reset kompu nebo to spadlo do Woken s hláškou, že grafický ovladač přestal pracovat. Někdy to zůstalo tak a jindy to hru znovu samo spustilo. Dnes už je klid. Nic jsem s tím mezi tím nedělal.

 

Tohle muze zpusobovat i motherboard (zacinajici odchod do vecnych lovist), vadny mikrospoj, kondiky, nedostatecne napajeni.

vlastni zkusenost, stejne chovani.



tomega #36 Posted 27 August 2016 - 10:39 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013

View PostArmorpiercer_, on 25 August 2016 - 02:02 PM, said:

 

Tohle muze zpusobovat i motherboard (zacinajici odchod do vecnych lovist), vadny mikrospoj, kondiky, nedostatecne napajeni.

vlastni zkusenost, stejne chovani.

 

A samo se to spravilo , ze? Ehmmm

levapking #37 Posted 28 August 2016 - 07:51 AM

    Major

  • Player
  • 5752 battles
  • 2,829
  • Member since:
    02-02-2011
Byly to ty podivné výpadky ve spojení se serverem. Server podle mě posílal nějaká vadná data, možná spíš jenom část dat a grafika pak zatuhla, protože nevěděla co má vlastně dělat. Ztrácela se návaznost dat a podle rozsahu a závažnosti těchto ztrát se pak hra hroutila, zasekla nebo jenom zůstala na nějakou dobu stát. Pouštěl jsem test na grafiku, který z ní udělá během chvilky hučící a rozžhavenou turbínu. V pohodě to zvládala.

AStandoII #38 Posted 01 September 2016 - 11:22 PM

    Private

  • Player
  • 24484 battles
  • 32
  • Member since:
    06-05-2011

...tak sa pridávam k nešťastníkom s padajúcim WOT-kom. GF GTX 780, tri roky absolútne bez problémov keď tu zrazu od 26.8. sa hra z ničoho nič nedá absolútne hrať. Zamrzne hra, prípadne celý počítač - hneď na štarte. Skúšal som preinštalovať hru aj použiť staršie grafické ovládače, výsledok 0 (slovom nula). Samozrejme Win10...

Zaujímavé, že na staršom počítači, na ktorom mám Win7 a GTX 260 všetko frčí bez problémov.

Dám hromadu Goldov (čiže 2) a Typana na víkend za dobrú radu.

Ďakujem

 



heavy_guderian #39 Posted 03 September 2016 - 11:11 AM

    Private

  • Player
  • 26456 battles
  • 8
  • Member since:
    12-28-2013

No takže najnovšie hra pada aj na integrovanej grafike, sice nevypiše ze ovládač graf. Karty prestal pracovať ale obraz sa rozkockovatie a hra padne, povodne som si myslel že moja nvidia je po smrti nakolko my aj test grafiky vypisal error 200 ale teraz uz vobec neviem.Win 7 aj ine programy my bežia v pohode....

 



tomega #40 Posted 03 September 2016 - 05:07 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 27679 battles
  • 1,981
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013
konfigurace pc?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users