Jump to content


fps, ping - vliv na herní výkon


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

berserkerdog #1 Posted 23 September 2016 - 09:28 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

Snažím se nějak zlepšovat svůj tomato gameplay a kromě studování hry jsem v poslední době začal přemýšlet i o tom, jaký vliv na to může mít fps a ping.

Pročetl jsem tu různý diskuze na tohle téma, ale pořád nemám úplně jasno. Jsem navíc po PC technický stránce totálně mimo.

Ve hře mám v současný době fps cca 32-38 a ping okolo 65, když jde všechno naprosto perfektně. Zajímá mě, jestli jsou tyhle parametry dostačující, případně, jak moc bych pocítil, kdyby byly citelně lepší? Jinými slovy, mám investovat do výkonnější techniky, nebo je ten vliv na celkovej herní výkon zanedbatelnej? Limituje mě to nějak, nebo se i s takovými parametry dát dostat třeba i na fialové staty?

Díky za každou zkušenost či postřeh.


Edited by berserkerdog, 23 September 2016 - 09:30 AM.


Miri37 #2 Posted 23 September 2016 - 09:49 AM

    General

  • Player
  • 49514 battles
  • 8,324
  • Member since:
    04-19-2011
Pokud ve hře vidíš nyní vše potřebné v odpovídající kvalitě a rozlišení, tak ti zlepšení těch hodnot nepomůže. 

mirasmirascz #3 Posted 23 September 2016 - 10:03 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013
Vzhledem k tomu , že většina lidí co znám má ping kolem 40 +- není 65 sice dobrý, ale není to úplně tragický. Oba údaje - ping i FPS máš sice dost špatný, ale pokud jsou stabilní je to jakž takž hratelný. Samozřejmě ping 20 a 60FPS by ti dost pomohlo, Jenže ping závisí hlavně na poskytovateli internetu. FPS pak na tvým železe. Pokud uvažuješ hrát nějak na delší období asi by bylo dobrý železo upgradovat nebo pořídit nové, není to ale nic levného tak se neodvažuju radit. V první řadě bych řešil vylepšení pingu, je ale otázka , jestli v místě bydliště máš providera, který je schopný ten parametr zlepšit.

SG_semda #4 Posted 23 September 2016 - 10:06 AM

    General

  • Player
  • 40760 battles
  • 8,164
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    01-01-2013
Ja musím říct, ze wotko hraju na stejnem notebooku a pripojeni už dva roky, fps se mi i pres všechny optimalizace ala WG drzi cca mezi 25-40, ping mam 9/10 dnu stabilní 30-50ms, a i tak jsem se za ty dva roky zlepšil ze zlutooranzove barvy na fialovou(recent)

Porucik_ #5 Posted 23 September 2016 - 10:37 AM

    Major General

  • Player
  • 45736 battles
  • 5,109
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    04-19-2013

Bersik pre mňa nie. Ping 65 je pohoda. Ono to číslo je aj tak kozmetické. Znamená že tank má oneskorenie 0.065 sekundy oproti reálnemu pohybu myšou. Ak je stabilný a nelieta to výrazne hore - dole neriešil by som.

 

 Viac by ma hnevalo tých 35 fps. Niektorí odborníci tvrdia že je to úplne postačujúce. Pre mňa nie. Potrebujem svojich 60 fps. Hry ako CoD - MoH sú na 35 nehrateľné. Do akej miery by to ovplyvnilo môj skill a do akej iba komfort vo WoT nie som ochotný ani skúšať.


Edited by Homer_J_S_, 23 September 2016 - 10:39 AM.


socanek #6 Posted 23 September 2016 - 10:42 AM

    Major General

  • Player
  • 29897 battles
  • 5,206
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    02-05-2013

Souhlasim s Homerem. Hraju na notasu, na standardni grafice. Mam 60+ fps. Kdyz jsem zkousel prepnout na vylepsenou grafiku, mel jsem kolem 30fps. Teoreticky v pohode hratelne. Ale prislo mi, ze odezva nebyla uplne idealni, jakoby tam byla malinka prodleva mezi tim, kdyz ja neco udelam nez zareaguje tank.

V realu ta prodleva vykon v bitve ovlivni naprosto minimalne, ale ja jsem se necitil dobre. A to uz vliv ma.



SG_semda #7 Posted 23 September 2016 - 10:44 AM

    General

  • Player
  • 40760 battles
  • 8,164
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    01-01-2013
To ja naopak hraju na vylepsene, sice mam pak fps nizsi(standardní 40-50), ale pocit z toho mam mnohem lepsi nez koukat na tu humusoidni blbost na standardní - stíny, svetla, apod, z toho bych blil prostě

Jmeno1 #8 Posted 23 September 2016 - 10:51 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 50153 battles
  • 11,831
  • [_AF_] _AF_
  • Member since:
    09-02-2012

View PostMiri37, on 23 September 2016 - 10:49 AM, said:

Pokud ve hře vidíš nyní vše potřebné v odpovídající kvalitě a rozlišení, tak ti zlepšení těch hodnot nepomůže. 

 

Nesouhlasím. Až do konce srpna jsem hrál na PC postaveném přímo na hry (i7, 16GB RAM, grafiku si teď nepamatuji) a měl jsem fps cca 90-100, ping 25-50 a hrálo se mi super. Teď jsem si vzal starší počítač (jednojádro, RAM 2G, grafiku nevím), snížil jsem detaily a mám fps 50-70, ping 25-50 a hraje se mi podstatně hůř, navíc mám pocit, že i když se hra tváří, že je vše super, tak mám zpoždění asi 0,2 - 0,5 vteřiny. Takže už si skládám nové herní PC, protože je to setsakra rozdíl, i když ping je de facto identický a fps jen o něco nižší.

socanek #9 Posted 23 September 2016 - 10:54 AM

    Major General

  • Player
  • 29897 battles
  • 5,206
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    02-05-2013

View PostSG_semda, on 23 September 2016 - 09:44 AM, said:

To ja naopak hraju na vylepsene, sice mam pak fps nizsi(standardní 40-50), ale pocit z toho mam mnohem lepsi nez koukat na tu humusoidni blbost na standardní - stíny, svetla, apod, z toho bych blil prostě

 

To mas pravdu, proto jsem taky tu vylepsenou zkousel a jednoznacne vypada lip, aby taky ne, mam rad stiny, svetla a tak vubec. Ale nebylo to uplne ono z hlediska hrani, takze jsem zpet na standardni.

Ja jsem vlastne tu vylepsnou zkousel i z toho duvodu, ze na standardni nemuzes rozumne nastavit detaily krajiny. Coz nechapu a dosti mi to vadi. Jedu korytem na Poustni rece a najednou prede mnou zacne rust skala.

No vecer tomu jeste dam sanci a uvidim, treba se dohrabu k nejakemu rozumnemu nastaveni.

 

View PostJmeno1, on 23 September 2016 - 09:51 AM, said:

 

Nesouhlasím. Až do konce srpna jsem hrál na PC postaveném přímo na hry (i7, 16GB RAM, grafiku si teď nepamatuji) a měl jsem fps cca 90-100, ping 25-50 a hrálo se mi super. Teď jsem si vzal starší počítač (jednojádro, RAM 2G, grafiku nevím), snížil jsem detaily a mám fps 50-70, ping 25-50 a hraje se mi podstatně hůř, navíc mám pocit, že i když se hra tváří, že je vše super, tak mám zpoždění asi 0,2 - 0,5 vteřiny. Takže už si skládám nové herní PC, protože je to setsakra rozdíl, i když ping je de facto identický a fps jen o něco nižší.

 

Na te sunce jedes na standardni, nebo vylepsenou grafiku?

 


Edited by socanek, 23 September 2016 - 10:55 AM.


Thellwinux #10 Posted 23 September 2016 - 11:09 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 62719 battles
  • 1,776
  • [9-TD] 9-TD
  • Member since:
    12-22-2012
Já hraju na 60 FPS Vsync a cca 20-30 ping. Hodně jsem toho kdysi odehrál s FPS mezi 30-40 a hrát se to dá, ale když si pak člověk zkusí vyšší, tak ten rozdíl je znát, není to vidět pouhým okem, ale ten pocit je jinej. Horší je, kdy to padá pod 30, to už se podle mě hrát nedá, i když kamarád hrál roky na 10 FPS a byl se schopnej hádat, že to jede ok :)

berserkerdog #11 Posted 23 September 2016 - 11:15 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

Dík za všechny dosavadní reakce. V kostce to chápu tak, že hodnoty  fps cca 35 a ping cca 65 nejsou žádná sláva, ale dá se s tím hrát na solidní úrovni. Tj. nemělo by mi to zásadně bránit v dalším zlepšování.

Jinak ten ping bohužel stabilní není, lítá mi to každou chvíli někam do astronomickejch výšin v řádu stovek. To nepřičítám providerovi, ale ostatním členům rodiny, kteří surfují, stahují, či hrají na dalších přístrojích.

No, zkusim jim domluvit a z toho starýho krámu co mám, vyždímat ještě nějaký to fpsko navíc. Nikdy jsem to neřešil, takže tam snad nějakej prostor bude. Btw. co si myslíte v této souvislosti  o přetaktování procesoru?



Porucik_ #12 Posted 23 September 2016 - 11:22 AM

    Major General

  • Player
  • 45736 battles
  • 5,109
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    04-19-2013
Pretaktovanie na WoT funguje. Overené. Ale či ide fyzicky taktovať to čo máš je druhá vec.

berserkerdog #13 Posted 23 September 2016 - 11:26 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

View PostHomer_J_S_, on 23 September 2016 - 11:22 AM, said:

Pretaktovanie na WoT funguje. Overené. Ale či ide fyzicky taktovať to čo máš je druhá vec.

 

Jo to by mělo jít. Mám známýho zkušenýho PC tunera a ten mi to navrhl, když si ověřil co mám za procesor. Bohužel je hodně zdaleka a staví se tak jednou ročně, jinak už by mi všechno lítalo jak blesk - ten udělá herní monstrum i z počítačky:)

mirasmirascz #14 Posted 23 September 2016 - 11:33 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013

View PostHomer_J_S_, on 23 September 2016 - 10:37 AM, said:

Bersik pre mňa nie. Ping 65 je pohoda. Ono to číslo je aj tak kozmetické. Znamená že tank má oneskorenie 0.065 sekundy oproti reálnemu pohybu myšou. Ak je stabilný a nelieta to výrazne hore - dole neriešil by som.

 

 Viac by ma hnevalo tých 35 fps. Niektorí odborníci tvrdia že je to úplne postačujúce. Pre mňa nie. Potrebujem svojich 60 fps. Hry ako CoD - MoH sú na 35 nehrateľné. Do akej miery by to ovplyvnilo môj skill a do akej iba komfort vo WoT nie som ochotný ani skúšať.

K tomu pingu bych podotknul, ačkoliv si s tím nejsem zcela jistej, že to není jen zpoždění tvého pohybu myší , ale i později spotneš, později vystřelíš ... prostě je to zpoždění všech dat. Takže při pingu 50, když sečtu jen spot, pohyb, výstřel, je to už 0,15s  a to už bude poznat. Zažil jsem spoustu situací, kdy jsem při pingu cca 40 zmáčknul myšítko, a chcípnul aniž bych vystřelil, řekl bych, že jsem zmačknul dřív než soupeř (neviděl jsem jeho výstřel) což bych přičítal právě jeho lepšímu pingu.



Miri37 #15 Posted 23 September 2016 - 11:41 AM

    General

  • Player
  • 49514 battles
  • 8,324
  • Member since:
    04-19-2011

View PostJmeno1, on 23 September 2016 - 09:51 AM, said:

 

Nesouhlasím. Až do konce srpna jsem hrál na PC postaveném přímo na hry (i7, 16GB RAM, grafiku si teď nepamatuji) a měl jsem fps cca 90-100, ping 25-50 a hrálo se mi super. Teď jsem si vzal starší počítač (jednojádro, RAM 2G, grafiku nevím), snížil jsem detaily a mám fps 50-70, ping 25-50 a hraje se mi podstatně hůř, navíc mám pocit, že i když se hra tváří, že je vše super, tak mám zpoždění asi 0,2 - 0,5 vteřiny. Takže už si skládám nové herní PC, protože je to setsakra rozdíl, i když ping je de facto identický a fps jen o něco nižší.

Pokud bych na své PC ořezal hře spoustu věcí, tak si určitě FPS zvedu o nějakou tu desítku, ale řekl bych, že by to bylo kontraproduktivní.

 

Nicméně by jsi mohl tazateli odpovědět asi nejlépe ze všech. Tak o kolik ti klest herní výkon po přechodu z herního PC na horší, nebo přesněji špatné PC.

Ty jsi se zhoršil a on by se o tu hodnotu mohl tedy zlepši, když si pořídí herní PC za nějaké slušné peníze.         



Porucik_ #16 Posted 23 September 2016 - 11:43 AM

    Major General

  • Player
  • 45736 battles
  • 5,109
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    04-19-2013
Nie. Ping je čas klient - server - klient. Áno všetko má oneskorenie 0.065 sekundy. Ale nijako sa to nesčíta. Nemá ako a čo.

Lavelin #17 Posted 23 September 2016 - 11:43 AM

    Captain

  • Player
  • 42485 battles
  • 2,095
  • [-KVP-] -KVP-
  • Member since:
    04-18-2013

S pingem moc neuděláš, max výměna wifi za kábel(bezdrátem si přidáváš zbytečně k odezvě) nebo optiku(já měl od O2 adsl internet a měl jsem ping na EU2 kolem 50, od včerejška mám optiku a mám ping na EU2 kolem 15). FPS jdou zvednout změnou nastavení grafiky, pokud se obejdeš bez HD kvality, a nahodíš střední nebo nižší detajly, můžeš se lechce dostat i přes 50fps.

A k přetaktování si moc nepomůžeš, zvedneš si max fps o pár snímků za sekundu ale procesor se bude více zahřívat a ventilátor více hučet.

Dříve jsem hrával na ultra nízké detajly s fps mezi 40-50 a dalo se s tím už něco uhrát. Pak jsem pořídil, lepší procesor, grafiku a přidal ramku a na stejné nastavení už to lítalo přes 120, tak jsem si nahodil detajly a teď to mám stabilně kolem 60fps.


Edited by peaker_cz, 23 September 2016 - 11:49 AM.


Porucik_ #18 Posted 23 September 2016 - 11:58 AM

    Major General

  • Player
  • 45736 battles
  • 5,109
  • [FIVE] FIVE
  • Member since:
    04-19-2013
Peaker. WoT je hra založená na takte jedného jarra procesoru. Osobne som taktoval intel E8400 3.00@3.84. Boost 15 fps. Chladič Scythe Mugen, ventilátor Scythe Glide stream. Naozaj tam nemalo čo hučať ani sa hrať.

berserkerdog #19 Posted 23 September 2016 - 12:56 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

Tak jsem se i na základě vašich postřehů rozhoupal a napsal zmiňovanému mistrovi PC tunningu a  nejspíš už příští týden za ním vyrážím s kompem přes půl republiky:)

Má s tim velký plány, už pro mě chystá nějaký chladiče a možná i CPU ze svých zásob, sám jsem zvědav co z toho starýho pekáče vytvoří, ale vzhledem k tomu, že před lety držel nějaký rekordy, tak to asi bude zajímavý:)

Já samozřejmě nic takovýho nepotřebuju, chci stabilní stroj a když se mi podaří dostat fps o nějakejch 10-15 nahoru, budu rád.

Každopádně sem, až se to celý uskuteční pro případný zájemce hodim základní info - hodnoty před a po, atd.


Edited by berserkerdog, 23 September 2016 - 12:57 PM.


Thellwinux #20 Posted 23 September 2016 - 01:06 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 62719 battles
  • 1,776
  • [9-TD] 9-TD
  • Member since:
    12-22-2012

Kdysi jsem hrál na E7200 2.5 GHz @ 3.5 GHz a ten přetakt byl na nastavení, co jsem hrál rozdíl mezi nehratelné/hratelné. Tenkrát mě zlobil zdroj, občas se PC restartlo a načetly se default hodnoty v BIOSu. Poznal jsem to vždycky když jsem zapnul WoT hned.

 

Teď mám Core i5 6600k, default jádra 3.5 GHz, když to jelo na jedno tak 4 GHz. V pohodě to dávalo i bez OC, ale i tak ze zvyku jsem to přetočil na 4.5 GHz. V podstatě můžu mít na pozadí když hraju WoT puštěný dva stremy nebo cokoliv a není to znát. Ale s GTX 950 to v 1980*1200 na full dát nemůžu, takže uvažuju o GTX1060 :)






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users