Jump to content


fps, ping - vliv na herní výkon


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

PaiaTPC #41 Posted 23 September 2016 - 09:15 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 4703 battles
  • 441
  • [SAPCZ] SAPCZ
  • Member since:
    04-30-2016

tak zas a znova:

pokud máte displeje jen 60 Hz, jakýkoli fps >60 je úplně na nic, honbama za vyšším jen zbytečně zatěžujete grafárny a platíte dodavatelům elektřiny



iTrolling #42 Posted 23 September 2016 - 09:53 PM

    Captain

  • Clan Commander
  • 6374 battles
  • 2,038
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    09-29-2014
a to taky neni uplne pravda. v jinych hrach s jinou architekturou (CS, COD4, ...) bylo dobry hrat na 100, resp. 250 FPS, pac engine pak umoznoval zase dalsi veci... 

cNNk #43 Posted 24 September 2016 - 08:26 AM

    Lieutenant General

  • Moderator
  • 27628 battles
  • 7,678
  • [9-TDR] 9-TDR
  • Member since:
    04-14-2011

View PostiTrolling, on 23 September 2016 - 10:53 PM, said:

a to taky neni uplne pravda. v jinych hrach s jinou architekturou (CS, COD4, ...) bylo dobry hrat na 100, resp. 250 FPS, pac engine pak umoznoval zase dalsi veci... 

 

Proto se to taky na serverech omezovalo :D Myslim, ze pri 333 fps u CoD uz nebylo slyset kroky :D

berserkerdog #44 Posted 24 September 2016 - 10:02 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

View PostHomer_J_S_, on 23 September 2016 - 05:59 PM, said:

 

Ach ty Lolo starý. Kto chce tvoje fotky? Už som lenivý pozerať aj oveľa mladších, oveľa menej oblečených a navyše správneho pohlavia. Ja chcem fotky PC. Som zvedavý čo z toho odborník vyčaruje.

 

Neboj, já to pochopil hned na začátku. To jsem jen reagoval na socanka, který do toho začal tahat fotky krásných blondýn:) Nafotím čistě vnitřnosti compu, před a po zákroku. Už to, že po letech vyženu ty pavouky a vyluxuju kilo prachu, bude velká změna:)

View PostHarbingerr, on 23 September 2016 - 06:03 PM, said:

 

.

 

To bersik. Ak ti wotko vyslovene neseka, tak nejaky herny posun typu +500 WN8 necakaj. Pokial nedosiahnes herny strop, vzdy sa viac dokazes zlepsit vlastnym umom ako technikou.

 

 

To nečekám ani náhodou. Snažim se zlepšovat ze všech svých chabých sil, ale napadlo mě, že lepší herní komfort určitě nebude na škodu. Nevěřím v snadná a rychlá řešení podobného typu. To by bylo fialkou každý druhý děcko s bohatejma rodičema.



TankBullpit #45 Posted 26 September 2016 - 01:48 PM

    Sergeant

  • Player
  • 39614 battles
  • 260
  • [M-H-D] M-H-D
  • Member since:
    07-28-2014

View Postberserkerdog, on 23 September 2016 - 10:15 AM, said:

Dík za všechny dosavadní reakce. V kostce to chápu tak, že hodnoty  fps cca 35 a ping cca 65 nejsou žádná sláva, ale dá se s tím hrát na solidní úrovni. Tj. nemělo by mi to zásadně bránit v dalším zlepšování.

Jinak ten ping bohužel stabilní není, lítá mi to každou chvíli někam do astronomickejch výšin v řádu stovek. To nepřičítám providerovi, ale ostatním členům rodiny, kteří surfují, stahují, či hrají na dalších přístrojích.

No, zkusim jim domluvit a z toho starýho krámu co mám, vyždímat ještě nějaký to fpsko navíc. Nikdy jsem to neřešil, takže tam snad nějakej prostor bude. Btw. co si myslíte v této souvislosti  o přetaktování procesoru?

 

Já doma hraju na cca 120-130fps (na 27" 120hz monitoru) a ping cca 30-40ms. Mám to na nejvyšší detaily, akorát "zbytečný" porosty mam na minimu. Hraje se mi suprově (neberu kvalitu mých výkonů), akorát ten monitor je možná už moc velikej. Kolikrát si nevšimnu poznámek v četu, protože zrovna čumim jinam, to samý mi vadilo třeba u CoD , nebo BF. 27" je na blízko už moc. 24" je asi ideál.

No a pak jsem zkoušel přes zimu v okurkový sezóně hrát v práci na pracovním pc. Jelo to při minimálních detailech a rozlišení asi 25-30fps a byla to tragédie. Sice ty FPS vypadaly celkem stabilně, ale i při sebemenším propadu jsem to vnímal jako "lagy". Takový divný cukání při sniper modu a zpět. Já na tom hrál akorát arty  (který nesnášim) a pak to odinstaloval úplně.

Jestli máš možnost vyzkoušet hru na lepší mašině, tak to zkus jen pro ten pocit z "plynulosti". Pro mě to byl rozdíl značnej.



berserkerdog #46 Posted 29 September 2016 - 08:59 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

Tak mám za sebou zábavnou nonstop dvacetihodinovku strávenou nezdařeným pokusem o přetaktování počítače.

Kámoš PC tuner u kterého jsem byl, se věnoval prvních x hodin chlazení, protože předpokládal, že přetaktování půjde rychle.

Bohužel se později ukázalo, že mám nějak nakopnutou základní desku, nefunguje jedna z paměťových sběrnic a bůhvíco dalšího. Přetaktování se sice podařilo, ale počítač s z výše uvedených důvodů nezvládal restarty.

Přesto cesty přes půl republiky nelituju, byla to zajímavá zkušenost a navíc  jsem si ozkoušel wot na plné detaily s +120 fps a stabilním pingem 25 a je to zkutečně něco zcela jiného. Výhledově tedy se strojem určitě něco udělám. 

 

P.S: následkem celé akce mám teď počítač, který můžu díky 3 novým větrákům používat jako vznášedlo nebo ledničku:)



mirasmirascz #47 Posted 29 September 2016 - 10:14 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013
Ping kolem 40-50, 120FPS , ale když nastane tohle, tak je to prakticky nehratelný. (Pro ty co neznají pingplotter, to červené jsou ztráty paketů.) Tank jezdí přískokem, dám zpět a ještě pět m ujede dopředu , zaměřovač pořád čučí jinam a pak se přesune skokem, ale nedobrzdí na zamířený cíl a pokračuje , atd. Takže nejen ping a FPS jsou důležité.

http://www.imagehost.../pingplotte.png

berserkerdog #48 Posted 29 September 2016 - 10:32 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

Jo, ještě jsem slíbil fotky z úprav, takže i když se nic nepovedlo, tak pro milovníky větráků sem něco dávám:)

Spoiler

 



Cerb4rus #49 Posted 29 September 2016 - 10:36 AM

    Player

  • Player
  • 47288 battles
  • 4,236
  • Member since:
    02-17-2011

View Postmirasmirascz, on 29 September 2016 - 10:14 AM, said:

Ping kolem 40-50, 120FPS , ale když nastane tohle, tak je to prakticky nehratelný. (Pro ty co neznají pingplotter, to červené jsou ztráty paketů.) Tank jezdí přískokem, dám zpět a ještě pět m ujede dopředu , zaměřovač pořád čučí jinam a pak se přesune skokem, ale nedobrzdí na zamířený cíl a pokračuje , atd. Takže nejen ping a FPS jsou důležité.

http://www.imagehost.../pingplotte.png

 

ztrata paketu je previt, ale bohuzel dotaztujici pakety z pingplotteru maji nejnizssi prioritu a jsou na uzlech zahazovany pri pretizeni jako prvni, takze vypovidajici hodnota , kde se doopravdy pakety ztraci u nej neni az tak presna.

Armorpiercer_ #50 Posted 29 September 2016 - 11:22 AM

    Captain

  • Member
  • 12501 battles
  • 2,336
  • Member since:
    11-27-2015

Po porizeni novyho stroje (GTX970), a 27 monitoru 2560x1440 muzu rict, ze pro absolutni plynulost wot na techto komponentech je dulezita jedna polozka - VSYNC.

Kdyz neni zapnuta - hra jede na max detaily kolem 100-120 FPS, ale zkuste zasmejkat mysakem. propady FPS, dropy, screen teering.

Zapnete vsync - a v mem pripade se hra lockne na 71 FPS, ovsem seberychlejsi pohyb mysakem neudela s plynulosti nic.

Pokud mate vykonejsi sestavy , zkuste a uvidite rozdil.


 

Berserk, to chce novej stroj, to vypada jak 486ka cece..... :ohmy:

 



Cerb4rus #51 Posted 29 September 2016 - 11:29 AM

    Player

  • Player
  • 47288 battles
  • 4,236
  • Member since:
    02-17-2011

donedavna jsme jel n a970 gtx a zadne dropy jsme nemel, ted stabilnich 100 fps , ano je hloupost tahat z pc vic snimku nez je schopen zobrazit vas monitor.


Edited by Prazak, 29 September 2016 - 11:35 AM.


Armorpiercer_ #52 Posted 29 September 2016 - 11:37 AM

    Captain

  • Member
  • 12501 battles
  • 2,336
  • Member since:
    11-27-2015

View PostWild_Dog, on 23 September 2016 - 07:12 PM, said:

Podle mě je mnohem důležitější než ping hodnota packet loss. Pokud je ping vyšší třeba i 100, ale stabilní, tak u této hry by se to nemělo nijak projevit na výkonu hráče. Důležité je, aby se neztrácely po cestě informace. Jen pro zajímavost, reakční doba řidiče je průměrně 0,30 sekundy, to je ale psychická reakce, tedy doba kdy si mozek uvědomí, co se děje, následuje ještě trasa signálu z mozku do svalů. Ping 100 znamená 100 milisekund, Reakční doba člověka, řekněme mladého a zdravého je 25 setin vteřiny. Pokud zaznamenáte rozdíl mezi 50 a 100 milisekundami, jste mimozemšťané.
 

 

Kdysi jsem hraval MWO. Tam byly na prijmu 3 servery, eu daval 25 ms, Us 110 ms, a australie 300ms. Vsechny tri rozdily sly krasne poznat okem pri hrani.

Edited by Armorpiercer_, 29 September 2016 - 11:40 AM.


berserkerdog #53 Posted 29 September 2016 - 11:40 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 12387 battles
  • 1,623
  • Member since:
    10-18-2014

View PostArmorpiercer_, on 29 September 2016 - 11:22 AM, said:

.....Berserk, to chce novej stroj, to vypada jak 486ka cece..... :ohmy:

 

To řekni mý manželce:) Kvůli tankům se mnou doma už tak nemluví ani rohožka a kdybych do nich ještě začal sypat prachy, asi by mě ty tři ženský co doma mám ukřižovaly:)

Comp je skutečně předpotopní, ale je tam slušná grafická karta a čtyřjádro 2,8ghz, takže v plánu je výměna vadný desky a pak přetaktování na aspoň 3,4 ghz. Aspoň do doby než budou nějaký finance nazbyt na pořádný železo.



mirasmirascz #54 Posted 29 September 2016 - 12:11 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013

View PostArmorpiercer_, on 29 September 2016 - 11:22 AM, said:

Po porizeni novyho stroje (GTX970), a 27 monitoru 2560x1440 muzu rict, ze pro absolutni plynulost wot na techto komponentech je dulezita jedna polozka - VSYNC.

Kdyz neni zapnuta - hra jede na max detaily kolem 100-120 FPS, ale zkuste zasmejkat mysakem. propady FPS, dropy, screen teering.

Zapnete vsync - a v mem pripade se hra lockne na 71 FPS, ovsem seberychlejsi pohyb mysakem neudela s plynulosti nic.

Pokud mate vykonejsi sestavy , zkuste a uvidite rozdil.


 

Berserk, to chce novej stroj, to vypada jak 486ka cece..... :ohmy:

 

Souhlas, jen si nejsem jistý jestli při mých ztrátách paketů není lepší nechat VSYNC vypnuté. Nejsem žádný odborník, jen mám dojem, že by se mohly alespoň občas ztratit ty pakety, které se mi stejně nevykreslí. Jen je možné, že to odesílá až ty vykreslené, a pak by zas bylo lepší to mít zapnutý. Nějaká rada by nebyla ?



PaiaTPC #55 Posted 29 September 2016 - 12:34 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 4703 battles
  • 441
  • [SAPCZ] SAPCZ
  • Member since:
    04-30-2016

View PostArmorpiercer_, on 29 September 2016 - 12:22 PM, said:

Po porizeni novyho stroje (GTX970), a 27 monitoru 2560x1440 muzu rict, ze pro absolutni plynulost wot na techto komponentech je dulezita jedna polozka - VSYNC.

Kdyz neni zapnuta - hra jede na max detaily kolem 100-120 FPS, ale zkuste zasmejkat mysakem. propady FPS, dropy, screen teering.

Zapnete vsync - a v mem pripade se hra lockne na 71 FPS, ovsem seberychlejsi pohyb mysakem neudela s plynulosti nic.

Pokud mate vykonejsi sestavy , zkuste a uvidite rozdil.


 

Berserk, to chce novej stroj, to vypada jak 486ka cece..... :ohmy:

 

 

View Postmirasmirascz, on 29 September 2016 - 01:11 PM, said:

Souhlas, jen si nejsem jistý jestli při mých ztrátách paketů není lepší nechat VSYNC vypnuté. Nejsem žádný odborník, jen mám dojem, že by se mohly alespoň občas ztratit ty pakety, které se mi stejně nevykreslí. Jen je možné, že to odesílá až ty vykreslené, a pak by zas bylo lepší to mít zapnutý. Nějaká rada by nebyla ?

 

kdo se zabejvá hardwarem a ergonomií, tak musí vědět, že VSYNC je od toho, aby zkrotil příliš výkonnou grafárnu, když je ta schopná posílat víc obrázků za sekundu, než je schopnej displej zobrazit, ideální je pak poměr 1:1, kolik má displej Hz, tolik by do něj mělo jít FPS

už z fyzikálně-opticko-neurologicko-očního hlediska je nesmyslný tvrdit, že na 60 Hz mít 220 FPS zvyšuje nějakou přesnost a rychlost reakcí oproti 60 FPS, to je prostě mýtus nevzdělanců, přirovnal bych ho k lživý marketingový honbě za Mpx u digifoťáků s mrňavým čipem a mizerným objektivem (kompaktů), u těch je fyzikální hranice kolem 5 MPx, takže nějakejch 18 Mpx na tom taky nic neřeší a kvalitu fotky nijak nezvedá, spíš to jen zdůrazní nekvalitu objektivu



mirasmirascz #56 Posted 29 September 2016 - 01:01 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013

View PostPaiaTPC, on 29 September 2016 - 12:34 PM, said:

 

 

kdo se zabejvá hardwarem a ergonomií, tak musí vědět, že VSYNC je od toho, aby zkrotil příliš výkonnou grafárnu, když je ta schopná posílat víc obrázků za sekundu, než je schopnej displej zobrazit, ideální je pak poměr 1:1, kolik má displej Hz, tolik by do něj mělo jít FPS

už z fyzikálně-opticko-neurologicko-očního hlediska je nesmyslný tvrdit, že na 60 Hz mít 220 FPS zvyšuje nějakou přesnost a rychlost reakcí oproti 60 FPS, to je prostě mýtus nevzdělanců, přirovnal bych ho k lživý marketingový honbě za Mpx u digifoťáků s mrňavým čipem a mizerným objektivem (kompaktů), u těch je fyzikální hranice kolem 5 MPx, takže nějakejch 18 Mpx na tom taky nic neřeší a kvalitu fotky nijak nezvedá, spíš to jen zdůrazní nekvalitu objektivu

Mě šlo spíš o to, jestli to odesílá všechny obrázky, nebo jen ty vykreslené.



Cerb4rus #57 Posted 29 September 2016 - 01:04 PM

    Player

  • Player
  • 47288 battles
  • 4,236
  • Member since:
    02-17-2011

View Postmirasmirascz, on 29 September 2016 - 01:01 PM, said:

Mě šlo spíš o to, jestli to odesílá všechny obrázky, nebo jen ty vykreslené.

 

mas to v pm, paket je informace co posila server, obrazek je to co zobrazuje pc kdyz ztratis pakety tak je jedno kolik mas fps, proste ta informace neni

mirasmirascz #58 Posted 29 September 2016 - 01:23 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013

View PostPrazak, on 29 September 2016 - 01:04 PM, said:

 

mas to v pm, paket je informace co posila server, obrazek je to co zobrazuje pc kdyz ztratis pakety tak je jedno kolik mas fps, proste ta informace neni

Ok. Dík.



acid23 #59 Posted 29 September 2016 - 01:59 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 51839 battles
  • 1,512
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    05-27-2011

View PostPaiaTPC, on 29 September 2016 - 12:34 PM, said:

 

 

ideální je pak poměr 1:1, kolik má displej Hz, tolik by do něj mělo jít FPS

 

FPS s Hz nema nic spolecnyho - ani 60 FPS mi nemusi zarucit plynulej obraz... co kdyz prvni snimek bude na obrazovce 0,9 s a zbylych 59 snimku mi grafika posle na monitor za zbylou desetinu vteriny?

 

cim vic mam FPS tim vetsi mam pravdepodobnost, ze se do ty jedny vteriny rozlozej rovnomerneji a obraz bude plynulejsi, takze opravdu plati "cim vic FPS, tim lip"...


Edited by acid23, 29 September 2016 - 02:04 PM.


mirasmirascz #60 Posted 29 September 2016 - 02:14 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22650 battles
  • 762
  • Member since:
    04-11-2013

View Postacid23, on 29 September 2016 - 01:59 PM, said:

 

FPS s Hz nema nic spolecnyho - ani 60 FPS mi nemusi zarucit plynulej obraz... co kdyz prvni snimek bude na obrazovce 0,9 s a zbylych 59 snimku mi grafika posle na monitor za zbylou desetinu vteriny?

 

cim vic mam FPS tim vetsi mam pravdepodobnost, ze se do ty jedny vteriny rozlozej rovnomerneji a obraz bude plynulejsi, takze opravdu plati "cim vic FPS, tim lip"...

A co získáš tím, že za zbylou desetinu ti jich tam pošle místo 59 třeba 120 ?






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users