ČeskoSlovenské tanky ve hře
Idahou
14 Oct 2011
Možná to někoho překvapí, ale první Československá republika (1918-1938) byla zbrojní velmocí a jediný stát který kdy vůbec mohl uvažovat o tom, že by se sám postavil nacistickému Německu. Po zabrání Československa se do rukou němců nedostalo jen přes milion pušek, karabin a kulometů, ale také tanky, obrněná vozidla, děla a mnoho dalšího, včetně různých výzkumů a technologií které používali dlouhá léta a můžeme se s nimi setkat i ve hře
Lehký tank vz. 35 / PzKpfw 35 (t): Tankopedia, palba.cz
Lehký tank vz. 38 / PzKpfw 38 (t): Tankopedia, palba.cz
Bezkonkurenčně nejlepší stroj tank té doby, naposledy byl bojově nasazen kolem roku 1996 v Peru (zhruba 20 ks upraveného LT38 bylo dodáno Peru v roce 1938), švédská armáda používala podvozek LT38 pro své APC do roku 1974
Škoda T-15: Tankopedia, palba.cz
Škoda T-25: Tankopedia, palba.cz
Jagdpanzer 38(t) Hetzer / Hetzer: Tankopedia, palba.cz
Modifikace ve hře:
Praga TNH n. A. / PzKpfw 38 nA: Tankopedia, palba.cz
Grille (podvozek LT38) Tankopedia
Panzerjäger I (kryt bojového prostoru, dělo): Tankopedia, palba.cz
Lehký tank vz. 35 / PzKpfw 35 (t): Tankopedia, palba.cz
Lehký tank vz. 38 / PzKpfw 38 (t): Tankopedia, palba.cz
Bezkonkurenčně nejlepší stroj tank té doby, naposledy byl bojově nasazen kolem roku 1996 v Peru (zhruba 20 ks upraveného LT38 bylo dodáno Peru v roce 1938), švédská armáda používala podvozek LT38 pro své APC do roku 1974
Škoda T-15: Tankopedia, palba.cz
Škoda T-25: Tankopedia, palba.cz
Jagdpanzer 38(t) Hetzer / Hetzer: Tankopedia, palba.cz
Modifikace ve hře:
Praga TNH n. A. / PzKpfw 38 nA: Tankopedia, palba.cz
Grille (podvozek LT38) Tankopedia
Panzerjäger I (kryt bojového prostoru, dělo): Tankopedia, palba.cz
TomasOneil
14 Oct 2011
Ještě bych dodal že české tanky a jejich části můžete poznat podle "(t)" v názvu, které znamená Tschechisch / Tschechoslowakisch.
Panzerjäger I používá 2 převzatá česká děla:
- Škoda 37 mm => 3,7 cm PaK 38 (t) L/47
- Škoda 47 mm => 4,7 cm PaK 38 (t) L/43
V době stavby opevnění patřil 47mm protitankový kanon ke světové špičce.
Více info např. článek na bunkry.cz
Tuccy
14 Oct 2011
Nutno dodat že s novým stromem Německých stíhačů tanků přibude i Marder III, stavěný na podvozku LT-38.
Pokud bychom to rozšířili na vozidla používaná ČS. armádou, pak se seznam rozroste, samozřejmě... Mimo jiné ČS. armáda po válce používala i T-40/75, čili PzKpfw IV ve verzích G až J, SD-40/75 (StuG IIIG), samozřejmě Hetzery...
Pokud bychom to rozšířili na vozidla používaná ČS. armádou, pak se seznam rozroste, samozřejmě... Mimo jiné ČS. armáda po válce používala i T-40/75, čili PzKpfw IV ve verzích G až J, SD-40/75 (StuG IIIG), samozřejmě Hetzery...
Hrdina_Sovetskeho_Svazu
20 Oct 2011
TomasOneil, on 14 October 2011 - 04:44 PM, said:
Ještě bych dodal že české tanky a jejich části můžete poznat podle "(t)" v názvu, které znamená Tschechisch / Tschechoslowakisch.
Ten 47 mm kanón mají v pevnostním opevnění Dobrošov, konkrétně v Březince. Ti chlapi co to tam vedou to chtějí mít na chlup přesně, jak to bylo v minulosti. Vše zrekonstruované, vybavené, perfektní (mají tam třeba kompletní soustavu filtrů, velká vzácnost, ale budou ho předělávat kvůli nějakým drobnostem). Ten 47mm kanon co tam mají si našli podle výrobního čísla až kdesi daleko na severu, kde tvořil součást pevninského opevnění. Podařilo se jim ho přivézt zpátky na své místo, takže je to přesně ten kus co tam byl i při mobilizaci v roce 1938. Je to prostě perfektní.
TomasOneil
20 Oct 2011
Tuccy
20 Oct 2011
Technická: 4,7cm kanon proti útočné vozbě vz. 38 mají v Lešanech, v Březince je 4cm kasematní kanon vz.36 spolu s kulometem vzor 37 v kombinované lafetě pro zbraň Q
(neptejte se mě, proč bylo v označení vynecháno ,7
)
Tady je fotka:
Tady je fotka:
Attached Files
-
puv 38.jpg (151.7K)
downloads: 51
General_Pershing
20 Oct 2011
Když už tady ty tanky tak rozebíráte, doplním, že PzJg I ve WoT má kryt bojového prostoru zn. Škoda
.
http://www.panzernet...ace/pzjagr1.php
Idahou
20 Oct 2011
General_Pershing, on 20 October 2011 - 07:39 PM, said:
Když už tady ty tanky tak rozebíráte, doplním, že PzJg I ve WoT má kryt bojového prostoru zn. Škoda
.
Díky doplněno
Idahou
03 Dec 2011
Tuccy
22 Dec 2011
Pánové, SilentStalker hodil do návrhů kamufláží ČS. třítónové předválečné maskování, v úvodu vlákna Overlord vyzývá k +reputaci pro návrhy co se líbí a já osobně bych tohle barevné schéma ve WoT rád viděl... 
http://forum.worldof...ost__p__1176609
http://forum.worldof...ost__p__1176609
Ostravak_CZ
22 Dec 2011
35t vypadá dost dobře a z celé stránky se mi líbí ještě z druhého přípěvku camo na KT.
Idahou
23 Dec 2011
Vypadá dobře, dal jsem plus. Když jsme u toho, jak je to s těma znakama na tankách? Ve hře ještě nejsou? Jde mi o to, jestli už je teď šance procpat tam naše znaky (typická armádní kruhová vlaječka by byla fajn)
mings
29 Dec 2011
Idahou, on 23 December 2011 - 11:16 AM, said:
Vypadá dobře, dal jsem plus. Když jsme u toho, jak je to s těma znakama na tankách? Ve hře ještě nejsou? Jde mi o to, jestli už je teď šance procpat tam naše znaky (typická armádní kruhová vlaječka by byla fajn)
co jsem slyšel tak lidi nejsou moc nadšení z umístění(místo kde je ta nálepka, aby nedošlo k mejlce) znaků na tancích
FALCO666
29 Dec 2011
Bylo by to hodně zajmavé s těmy znaky.Zajmavé a dobré by bylo taky,kdybychom si samy mohli vymyslet camo a znaky na tanky a využít je na svích tancích
ogloj
30 Dec 2011
Chci se zeptat jestli se nějak oficiálněji psal návrh na bubnový zásobník u T-25 a jeho nasazení do hry ? Hodněkrát jsem tu četl, že ho T-25 má, ale už nikde jestli se to vůbec reportovalo.
ogloj
30 Dec 2011
Ano, dělo mělo být poloautomatické s nabíjením z bubnového zásobníku. Když už to maj Fr, tak by to mohl mít i tenhle tank, jen jestli se někdo obtěžoval jim napsat.
Packal
30 Dec 2011
Dával jsem to do topicu Player Suggestions. Musel jsem sehnat "důkazy". Něco jsem vyšťoural na netu, hodil to tam, bylo mi poděkováno a tím to skončilo. Ale pokud si pročteš co by mělo být v 0.7.1, tak tam inzerují (volně přeloženo a interpretováno) něco jako "úprava automatických a poloautomatických kanónů na nový systém nabíjení v souvislosti s příchodem francouzských tanků".
Automatic and semiautomatic guns have been reworked into a new system with auto-loading (cartridge reloading) that is being introduced along with French tanks
Automatic and semiautomatic guns have been reworked into a new system with auto-loading (cartridge reloading) that is being introduced along with French tanks