Jump to content


Alapok kezdőknek

Kezdőknek Alapok

 • Please log in to reply
49 replies to this topic

One_Joke #1 Posted 11 January 2017 - 09:04 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

A mai nappal úgy döntöttem elindítok egy ilyen wot alapfogások topicot ami kezdőknek és a már régebb óta játszó ám sikerekben nem bővelkedő játékosoknak szól. Heti egy alkalommal kiírnék egy postot és ha van rá igény és jelzitek akkor heti egy alkalommal egyeztetett időpontban egy 10 perces gyakorlóban bemutatom és elsajátíthatjátok a látottakat hogy ne a frusztrált vagyok topickot gyarapítsátok még 10 000 en. Klánok is be másólhatják a postot a klánok facebook oldalára.

 

Terveim szerint szó lesz itt Tankhasználatról, taktikaválasztásról, álcarendszerről, helyzetfelismerésről, stronghold csaták alapjairól, és minden olyan egyéb dologról ami nem konkrétan a győzelemhez segít hozzá titeket hanem ahoz hogy sikeresebbek legyetek azalatt a 15 perces csata alatt. 

 

Az első gyakorlat a sidescrap manőver (sarok harc)

Ez az egyik legfontosabb gyakorlati elem ebben a játékban, közelharc során. AZ első képen a pirossal jelzett tank kitámad fedezék mögül, számtalan gyenge pontot nyíltan hagyva az ellenfélnek (alváz, front, cupola, stb..) ilyen estben lánc találat esetén vissza sem tudunk vonulni. Ezzel ellentétben a zöldell ábrázolt tank, megfelelő szög esetén ami az ellenséges tank átütő erejétől is függ, lepattanó lövés érhető el, vagy maximum lánc lövést kapunk amit sértetlenül átvészelhetünk.55pctx.jpg

A hiedelmekkel ellentétben, ezt nem csak heawy tankokkal lehet alkalmazni, hanem minden más típusú tanknál is, még light tankal is lehet így lepattanó lövést elérni csak nyilván kisebb szögben. A következő kép a test rejtés helyes módját mutatja e-50-sidescraping.jpg 

Ha ezeket megfelelően fogjátok alkalmazni, akkor már tovább maradtok életbe ergo több lövést tudtok leadni, több sebzést lehet elérni. 

 

Azok akik olvassák majd a topickot, ingame vagy forum üzenetbe tudnak írni nekem. Sok sikert a csatamezőn mindenkinek ;)

 killfer #2 Posted 14 January 2017 - 08:19 AM

  Private

 • Player
 • 23124 battles
 • 1
 • Member since:
  11-26-2012

Sziasztok!

Lehet, hogy az alap tudásommal van a probléma, de eddig nem jöttem rá arra, hogy miért is nem kaptam meg a STUG IV Hadműveletben, a közepes harckocsi küldetéssorozat végén a női harckocsizómat. Sem A garázsban nincs, sem pedig igénybe venni nem tudom a "női nyereményemet"! Ha van valakinek ötlete ezzel a problémámmal kapcsolatban azt szívesen fogadnám! Segítségeteket előre is köszönöm!

Tisztelettel: killferOne_Joke #3 Posted 16 January 2017 - 08:49 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Üdvözletem újfent!

Nem gondoltam volna hogy ennyi ember fogja olvasni ezt a topicot, úgyhogy egy új postal jelentkeznék a topicban, ha valakinek észrevétele van, vagy hiányosnak talál valamit, vagy csak kiegészítené nyugodtan írjon, vagy commenteljen vagy ha kérdése van írjon.


A mai gyakorlat a méltán népszerű stronghold alapfogásokról fog szólni. Mindenki használja ezt a csata modot, aki bármilyen klán tagja, a hobbi klánoknak is alap pillére ez a csata mód, nyugodtan elmondhatjuk hogy egy hatos színtű tank gyakolatilag 1 hét alatt kifejleszthető, és a nem full profi klánok a 6 os sh át játszák 90% ban.
Egy klán alap siker mértéke a stronghold győzelmi arányon mérhető. 

És a témánál is vagyunk ,hogyan lehet növelni strongholdban a győzelmi arányunkat?

 

1. Strongholdot Meta tankokkal kell játszani (aktuális patchnek megfelelő, legjobban használható tankok)
Ezek a mi esetünkben tier 6 ban Cromwell,t34-85,t37,skoda t25,a43, 59-16, és egy pár prémium tank type64,rudy,cromwell b, skodat24. Jelenleg ezekkel a tankokkal lehet a legtöbb változtatható és sikerre vezető taktikát kivitelezni.
Azok akik td ket, artykat, és lassú heawy tankokat visznek 6 os sh ba. széthuzást teremtenek nem tudnak, közös mozgást, illetve támadási védekezési hullámot végrehajtani, ezáltal megoszlanak, és az általam felsorolt tankok tűzgyorsaságból végeznek, és mobilitásból az előnytelen csapattal. Természetesen lehetnek véletlenek, de az alap fölálás az általam leírt tankokkal, növeli az esélyeket.

 

2.Focus fire (Megadott célpont, tűz alatt tartása) Minden stronghold csata csapatfőnöknek jeleznie kell, a csapattagoknak a fő célpontot lehetőleg a kevesebb életerővel rendelkező tankot kell előszőr kiiktatni, ennek egyszerű az oka minden tank ami ki lesz iktatva -1 minket sebző ágyú.

 

3.sqvad moving (csapat mozgás) mivel tier 6 os sh ban kevés a tank ezért farkasfalka mozgással kell mozognunk, a csapat nagyrészének együtt kell mozognia, és úgy kell helyezkedni ,hogy segíteni tudjuk a csapatot, együtt kell támadni egyesével kitámadni értelmetlen( sokszor látok ilyet hogy egyesével vagy kettesével jönnek az ellenfelek ÉRTELMETLEN) 
Minden tanknak a képességeihez mérten kell helyezkedni, gondolok itt ágyú sülyedésre, fedezék mögül tüzelve stb.. , A csapattársaknak törekednie kell arra ,hogy fölöslegesen a roham előtt ne kapjanak lövést.

 

4.Az utolsó és egyben legfontosabb szempont. Térkép ismeret, egy jó taktikus ismeri a térképeket pályákat, és tudja a megoldást a kritikus pillanatban hogy merre kellene mozdítani a csapatot, egy rossz döntés és vereség lesz a csata, a spottert megfelelő helyen kell elhelyezni és tudni kell reagálni az ellenség mozgására.

 

Remélem hasznosnak bizonyulnak majd ezek az információk, és alkalmazni tudjátok a csata alatt.

Legközelebb a Hull Downal(test rejtéssel) fogunk foglalkozni.

Gördülő lánctalpat,pontos lövést mindenkinek ;)One_Joke #4 Posted 23 January 2017 - 07:11 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Üdvözlök mindenkit egy újabb gyakorlati momentummal, a Hull Down manőverrel.

 

A hulldown manőver ugyan olyan fontos része a játéknak mint az általam korábban leírt sidescrap gyakorlat.
A játék alapvető lényege és nekünk is alap feladatunk ,hogy védjük a tankunkat az ellenséges lövésektől. Minden pályát ismernünk kell és tisztába kell hogy legyünk vele hogy az adott verdát amit vezetünk hogyan, tudjuk olyan helyzetbe hozni hogy meg tudja mutatni mire képes.hull_down_2.png
Ezért van az hogy malinovkán nem parkolunk lent a mezőn t29-el vagy dicker maxal, esetleg t30 al :) És szint úgy himmelsdorfon nem kezdünk el hegyet mászni is3 al, meg kv85 el. 
A mellékelt képen látható egy tank hulldown pozicióban,t32hulldown_zps29f77d40.jpg miért fontos ez? nyílván a kép önmagáért beszél a tanknak gyakorlatilag csak a tornya látszik az ellenfél számára ilyen esetben csak a cupoláját lehet sebezni pl egy t32 nek vagy egy t29 nek.Ellentétben velünk mert mi amig ebben a pozicióban vagyunk előnyt élvezünk, sok esetben ilyenkor csak az arty tud minket sebezni.


Nem csak jó ágyú sűlyedésű tankal lehet hull down harcmodort játszani ez minden tanknál alapvetően használni kell, egy wz120 al vagy egy is3 al is lehet tornyozni, csak ismernünk kell a terepet a képen látható egy rossz ágyú sülyedésű tank hulldown pozícióban, amiben biztonságosan tüzelhet az ellenfélre különösebb veszély nélkül.shot_048.jpgshot_049.jpg
Mindig törekedjünk arra hogy ne kapjunk be fölöslegesen lövést mert lehet azon múlik hogy kibírunk e még egy támadást életbe maradunk és ezáltal tudunk még lövéseket leadni esetleg győzni.
Persze van olyan hogy megéri tradelni bekapni egy egy lövést azért hogy mi leadjunk másik négyet de én azt javaslom ez legyen az utolsó lehetőség.

Remélem hasznát veszitek ennek amit itt olvastok, és további jó játékot kívánok mindenkinek ,aki élvezi ezt a fantasztikus játékot ;)


Edited by One_Joke, 23 January 2017 - 08:04 AM.


One_Joke #5 Posted 29 January 2017 - 09:32 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Újabb hét egy újabb bejegyzés, Mi az az xvm?

Miért érdemes használni? És miért ez a játék legnagyobb csalása ha már a modokról van szó.

 

Rögtön egy hasonlattal kezdeném, ezt a postot, ami úgy gondolom ideillő, és rögtön megragadja a lényeget.


"És André berugta az ajtót egy mozdulattal, mint egy faltörőkos, remélvén hogy a túloldalt az várja majd amit remélt" Frei T. A megmentő


Az xvm egy játékos hatékonysági értékrendszer, ami megmutatja ki milyen hatékony ebben a játékban. Ez gondolom mondanom se kell micsoda előnyhöz juttatja az xvm használóját, hiszen az ember tudja kivel áll szemben. Lehet e nélkül a mod nélkül élni, játszani de egyszerűen mivel teljesen legális (A mellékelt topicból lehet letölteni http://aslain.com/in...-sound-preview/) könnyelműség nem használni.

 

http://www.modxvm.co...k-services-xvm/


Számtalan előnye van de van fölösleges része is az xvm modnak. Az például hogy megmutatja mennyi esélyünk van megnyerni egy csatát teljesen értelmetlen és lényegtelen része a modnak sőt továbbmegyek az aki ezt a részét fontosnak találja és ad a csata elején megjelenő %-ra az inkább törölje, MERT MINDIG VAN ESÉLY GYŐZNI, ÉS HA VESZÍTÜNK AKKOR IS TUDUNK HATÉKONY JÓ CSATÁT FUTNI.


Egy példával szemléltetném a legfontosabb előnyét az xvm-nek. Tegyük föl hogy egy t26e4 pershingben ülünk, ami szemből egy nagyon jól páncélozott 8 as amerikai médium tank, egy heawy tankos pozícióban vagyunk fedezék mögött, velünk szemben szintén fedezék mögött vár minket mondjuk egy is3 as. Itt 3 lehetőséget vázolnék, ugye a mi tankunk igencsak erős tank szemből csak a toronyoldalt lehet beütni jobb alul, a géppuska fészket ,de azt igen nehéz, illetve a cupolát amit még annál is nehezebb.


1. Tegyük föl hogy az ellenséges játékos egy jó mondjuk zöld játékos, nem biztos hogy be tudja lőni a tankunkat ha jól mozgatjuk de feltételezhető hogy egy 1600-1900 vn8 as játékos ismeri a tankunk összes gyenge pontját és nyilván pontosan tud lőni.


2. Az ellenséges játékos egy narancs vagy piros statisztikájú játékos mondjuk 400- 800 vn8 al, nagyon nagy rá az esély hogy nem ismeri a tankunk gyenge pontjait, és éles helyzetben mozgás közben elhibázza a lövést.


3. Az ellenséges játékos az is3 ban 2100-3000 vn8 as unicum vagy super unicum játékos, biztosak lehetünk benne hogy közelharc esetén prémium lőszerrel fog tüzelni és ha csak nem tudunk jól mozogni vagy nem lesz szerencsénk akkor 5-5 szőr be fog lőni minket.


Ezek csak feltételezések és spekulációk voltak amiket most le írtam ide, de mégis xvm nélkül csak annyit tudtunk volna hogy az ott valaki egy is3 ban.


Az xvm a játékos csatáinak számát is mutatja, nyilván egy olyan játékos akinek 1000- 2000 csatája van és zöld vagy kék játékos nem egyenértékű egy 18000  csatás azonos vn8 u játékossal, nyilván egy magas csata számmal rendelkező tapasztalt játékos látott már ezt azt..
Az utolsó előny az egy kis sztereotípia lesz, amikor betölt minket a játék és visszaszámol a számláló 30 másodpercről, jól nézzük meg a csapattársaink és az ellenfél csapatát, és késlekedés nélkül készítsünk alap tervet a csatára, ha gyenge a csapat, ne menjünk messzire, ne távolodjunk el a csapattól, próbáljunk úgy helyezkedni hogy feltudjuk használni a csapattársakat (mert az első 1-2 percben lehet már látni hogy veszíteni fogunk). Illetve ha nem vagyunk top tankok azt is láthatjuk már a csata előtt hogy a mi top heawy tankjaink milyen esélye mennek az ellenfél ellen a városban. Ha a mi csapatunk jóval erősebb akkor pedig fel kell készülnünk hogy rohanni kell a sebzésért.Egy gyors csata amikor nem sebzünk de győzünk, rosszabb mint egy vesztes csat amikor szitává lövünk mindenkit és meghalunk!


Szeretném ha írnátok ide commentbe hogy mi érdekelne titeket ne csak én cikkezgessek, hátha tudok segíteni.Remélem hasznos volt ez a cikk, további jó játékot._Takumi_Fujiwara_ #6 Posted 29 January 2017 - 02:24 PM

  Major

 • Player
 • 17042 battles
 • 2,683
 • [LEWD] LEWD
 • Member since:
  09-28-2012

Nos, ki szeretnék egészíteni néhány dolgot amit leírtál.

Először is a sidescrape nem csak arról szól hogy bedöntöd a tank oldalát és akkor minden lepattan rólad, hanem más dolgokról is.

 

Például, a tank amit vezetsz, annak milyen vastag a páncélja?

Az ellenfél aki ellen sidescrape-ezel, milyen kaliberű az ágyúja?

 

Ezeket az információkat a garázsban megnézheted (vagy a tanks.gg weboldalon, ahol még 3D-ben le is csekkolhatod, hogy átmegy-e, vagy nem), de vegyük például a T-34-85-öt. 45mm-es oldalpáncélja van, amivel 61 fokos szög bezárársa esetén 90mm-es és annál kisebb kaliberű ágyúk ellen mindig lepattansz.

Miért? Az overmatch mechanika miatt... Ez a "dupla-szabály". Viszont ha az ágyú kalibere meghaladja a háromszorosát a tankod páncéljának sidescrape közben, akkor már átmegy rajta.

 

XVM meg nem olyan hogy meglátod a játékos besorolását és azonnal megtudod hogyan játszik, pl. van aki fejből ismeri a gyengepontokat de mindig rossz helyre megy vagy türelmetlen, így az elsők között van akiket kiszednek, ezáltal az értékelése még jó hogy nem olyan amilyet szeretne, vagy egy piros játékos fele normál, fele prémium lőszerkiosztással játszik mert nem érdekli hogy mennyit veszít, úgyis ott van neki egy tier 8-as prémium tank amivel visszaszerzi azt a pénzösszeget... Az ilyen dolgokban nem lehetsz 100%-osan biztos.

 

Viszont a winrate kalkulációs résszel teljesen egyetértek, sokszor volt hogy egy nyerő csatát elvesztettünk vagy épp ellenkezőleg. Nem is beszélve azokról akik írják a chatbe hogy "39% megyek megölöm magam".One_Joke #7 Posted 29 January 2017 - 05:19 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

View Post_Takumi_Fujiwara_, on 29 January 2017 - 02:24 PM, said:

Nos, ki szeretnék egészíteni néhány dolgot amit leírtál.

Először is a sidescrape nem csak arról szól hogy bedöntöd a tank oldalát és akkor minden lepattan rólad, hanem más dolgokról is.

 

Például, a tank amit vezetsz, annak milyen vastag a páncélja?

Az ellenfél aki ellen sidescrape-ezel, milyen kaliberű az ágyúja?

 

Ezeket az információkat a garázsban megnézheted (vagy a tanks.gg weboldalon, ahol még 3D-ben le is csekkolhatod, hogy átmegy-e, vagy nem), de vegyük például a T-34-85-öt. 45mm-es oldalpáncélja van, amivel 61 fokos szög bezárársa esetén 90mm-es és annál kisebb kaliberű ágyúk ellen mindig lepattansz.

Miért? Az overmatch mechanika miatt... Ez a "dupla-szabály". Viszont ha az ágyú kalibere meghaladja a háromszorosát a tankod páncéljának sidescrape közben, akkor már átmegy rajta.

 

XVM meg nem olyan hogy meglátod a játékos besorolását és azonnal megtudod hogyan játszik, pl. van aki fejből ismeri a gyengepontokat de mindig rossz helyre megy vagy türelmetlen, így az elsők között van akiket kiszednek, ezáltal az értékelése még jó hogy nem olyan amilyet szeretne, vagy egy piros játékos fele normál, fele prémium lőszerkiosztással játszik mert nem érdekli hogy mennyit veszít, úgyis ott van neki egy tier 8-as prémium tank amivel visszaszerzi azt a pénzösszeget... Az ilyen dolgokban nem lehetsz 100%-osan biztos.

 

Viszont a winrate kalkulációs résszel teljesen egyetértek, sokszor volt hogy egy nyerő csatát elvesztettünk vagy épp ellenkezőleg. Nem is beszélve azokról akik írják a chatbe hogy "39% megyek megölöm magam".

 

Pontosan ezért írtam hogy szóljatok hozzá hogy működjön ez a topic, ugyhogy ezúton is köszönöm hogy hozzászóltál! Az xvm re csak példának írtam amit írtam, azért írtam hogy ez csak egy spekuláció de gondolom abba egyet értesz hogy sokat megtudhatsz belőle ami plusz infó.

 

Amit a side scrapről írtam az meg ezerszer hosszabban boncolható nyílván egy JPZ e 100 ellen hiába side scrapelsz egy t34 el vagy egy mit tudom én 110 el mert így is úgyis át üt az átütőerő miatt , én csak azt akartam hogy ismerjék egyáltalán a mozdulatsort akik olvassák a topicot._Takumi_Fujiwara_ #8 Posted 29 January 2017 - 05:33 PM

  Major

 • Player
 • 17042 battles
 • 2,683
 • [LEWD] LEWD
 • Member since:
  09-28-2012

View PostOne_Joke, on 29 January 2017 - 05:19 PM, said:

 

Pontosan ezért írtam hogy szóljatok hozzá hogy működjön ez a topic, ugyhogy ezúton is köszönöm hogy hozzászóltál! Az xvm re csak példának írtam amit írtam, azért írtam hogy ez csak egy spekuláció de gondolom abba egyet értesz hogy sokat megtudhatsz belőle ami plusz infó.

 

Amit a side scrapről írtam az meg ezerszer hosszabban boncolható nyílván egy JPZ e 100 ellen hiába side scrapelsz egy t34 el vagy egy mit tudom én 110 el mert így is úgyis át üt az átütőerő miatt , én csak azt akartam hogy ismerjék egyáltalán a mozdulatsort akik olvassák a topicot.

 

Vannak emberek akik egy light-al leállnak sidescrape-elni egy heavy ellen, szóval ezt akartam megelőzni, nehogy még valaki azt mondja, hogy rosszul magyaráztam el:teethhappy:

danitucsok #9 Posted 31 January 2017 - 10:24 AM

  Private

 • Player
 • 7914 battles
 • 19
 • [TEXES] TEXES
 • Member since:
  01-24-2016
Köszi az útmutatást és használni fogom, de volna valami más is.Ha kezdő vagy és az embereid nem top "ász" kategóriások,az a legjobb ha mennek a többi után akik sokszor még annyira sem jók hogy????. A rejtőzködés és felderítés hogy működik.Engem már nem egyszer úgy lőttek ki hogy megyek előttem 2-3 bokorsor 300m a látótávom és aki rám lő nem derítem fel tehát messzebb van mint 300 vagy hogy van ez?Múltkor elolvastam és a videót is megnéztem a rejtőzködésről,próbáltam alkalmazni de rögtön kiszedtek.Valamit mindig elhibázok.Arra lennék kíváncsi ha előre megyek elfoglalni egy leshelyet sztyeppés terepen kezdő játékosként,mit kell figyelnem mik segíthetnek mik azok amik jó álcát biztosítanak.Köszi előre is a segítséget!

_Takumi_Fujiwara_ #10 Posted 31 January 2017 - 12:56 PM

  Major

 • Player
 • 17042 battles
 • 2,683
 • [LEWD] LEWD
 • Member since:
  09-28-2012

View Postdanitucsok, on 31 January 2017 - 10:24 AM, said:

Köszi az útmutatást és használni fogom, de volna valami más is.Ha kezdő vagy és az embereid nem top "ász" kategóriások,az a legjobb ha mennek a többi után akik sokszor még annyira sem jók hogy????. A rejtőzködés és felderítés hogy működik.Engem már nem egyszer úgy lőttek ki hogy megyek előttem 2-3 bokorsor 300m a látótávom és aki rám lő nem derítem fel tehát messzebb van mint 300 vagy hogy van ez?Múltkor elolvastam és a videót is megnéztem a rejtőzködésről,próbáltam alkalmazni de rögtön kiszedtek.Valamit mindig elhibázok.Arra lennék kíváncsi ha előre megyek elfoglalni egy leshelyet sztyeppés terepen kezdő játékosként,mit kell figyelnem mik segíthetnek mik azok amik jó álcát biztosítanak.Köszi előre is a segítséget!

 

Most egy kicsit csalok, másnak a postját fordítom le hogy meg lehessen érteni.

Van minden tanknak egy megadott álcaértéke. Vegyük például a T-34-85-öt. 100%-os legénységgel mozdulatlanul 15,3%, mozgás közben 11,5%. (Érdemes megjegyezni, hogy könnyű tankoknak mozgás közben is a mozdulatlan álcaértékük van érvényben, ez a tankosztály általános specialitása.)

 

Itt jön a matek...

 

Tegyük fel, hogy ott van egy Dicker Max 400 méteres látótávolsággal és te pont ugyanakkora távolságra állsz tőle. Hogyan számolhatod ki hogy mikor fog felderíteni?

Ellenfél látótávja * (1 - a te álcaértéked) = valós távolság, amin belül meglát

Az előbbi példa esetén: 400m * (1 - 0,153) = 338,8m

Ezzel kiszámolhatod hogy körülbelül milyen távolságra kell lenned ahhoz, hogy ne lássanak meg.

 

Ha meg felderíteni szeretnél, akkor íme néhány tanács:

- Észrevetted, hogy a bokrok átlátszóak lesznek ha 15 méteren belül vagy hozzájuk képest? Olyan közel elvesztik az álcaértéküket hogyha lőni szeretnél, az álcaértéked pedig a lövés közbeni értékre csökken, ami nagyon csekély. Hátrálj addig amíg nem lesz átlátszó és rejtett maradsz lövés közben is.

- Nyílt terepen ne maradj sokáig, mindegy ha aktívan (azaz mozogsz a térképen) vagy passzívan (bokorból, mozdulatlanul, látcső és álcaháló segítségével) derítesz fel.

- Ha úgy érzed, hogy túl sokan vannak akiket felderítettél, és / vagy nincs senki aki sebezhetné őket, ne lőj rájuk. Csak tartsd őket szemmel.

- Tartsd szemmel a minitérképet. Ha nincsenek csapattársak a közeledben akik segíthetnének és egyedül vagy azon az oldalon, akkor nincs értelme felderíteni.

- Nézd meg, hogy a jó könnyű tank vezetők hova állnak be, és térképenként hol van a csomópont, ahol sokan összegyűlnek. Ott érdemes igazán felderíteni (Városi pályákon nem nagyon ajánlott berohanni, ott nem tudod kihasználni a látótávod mert úgyis rövidtávú a harc azokon a részeken).


Edited by _Takumi_Fujiwara_, 31 January 2017 - 01:01 PM.


One_Joke #11 Posted 31 January 2017 - 05:15 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Sziasztok! 

Minden héten előre megírom a következő bejegyzést, a következő lett volna a spotolás, álca. Most már nem fogom újra fogalmazni, csak bemásolom úgyhogy ismételni fogom Takumit, de nagyon jól írta és hasznos dolgokat írt le. Én nem írtam bele szám adatokat én próbálom mindig leegyszerűsíteni emberi nyelvre ezt a játékot, de mindenesetre örülök hogy írtok és kérdeztek, mindenki mást is erre bátorítanék és kérek mindenkit ha mással találkozik akik küszködik irányítsátok ide hogy javítsatok a játékélményén ezen infók által.

 

Új hét ,új téma.
Álcázás, álcarendszer, spotolás.
Arról már beszéltünk ,hogy hogyan tudunk harcolni ha látnak minket. Most arról fogunk beszélni ,hogy mit kell tennünk hogy úgy adjunk le lövéseket hogy ne lásson minket az ellenfél. 
Alap dolgokról most nem szeretnék beszélni, inkább a trükkökről és a technikákról, gondolom mindenki tisztában van vele hogy a bokrokban, kidőlt fák lombjában jobb a tank álcája.
Na most azt viszont már kevesen tudják, hogy mi van akkor ha például nem fér el egy tank a bokorban kilóg pl., vagy mi van akkor ha egy tank a bokor mögött áll nem benne, vagy mi a helyzet akkor ha egy tank áll a bokorban egy dombon egy pedig a völgyben a bokorban. Ezekről fogunk itt elmélkedni, és tanulni.
Még mielőtt pár példát számba vennénk, egy két apróság. Egy tanknak függ az álca értéke a hosszától, szélességétől, és elsősorban a magasságától. Nyilván egy lapos tanknak e 25, elc amx, kiemelkedően jó az álca értéke egy e75-höz vagy m4 sherman hez képest. A light tankok nagy része ezért kiváló álcázási értékekkel rendelkezik lövés után is. 
Tankoknak három spotolható pontja van és egy felderítési pontja amivel észlelhetünk.Ez a három pont a tank vége, eleje, és a torony cupola amivel mi is felderítünk.
Jöjjön pár példa.

 

1. A tankunkkal beállunk egy bokorba ,úgy hogy a bokor tökéletesen rejti a tankot, látóhatáron belül tiszta rálátással fölszpotolhatjuk a felénk mozgó tankokat, anélkül hogy minket felspotolnának, ez egészen 50 méterig működik utána mindenképpen észrevesznek.Ha nem adunk le lövést a bokorban állva (passive spot) folyamatosan spotolni tudjuk a tankokat, anélkül hogy észrevennének. Abban az esetben ha bokorban állunk, és lövést adunk le az álcánk visszaesik, és fel leszünk spotolva.Cornerhumping101.png

 

2. Tegyük föl hogy tudjuk hogy honnan támad az ellenség és az ellenséggel szemben, nem a bokorba állunk hanem mögé, ez esetben az ellenfelet mi nem tudjuk spotolni hiszen nem látunk át a bokron, viszont ha valaki más földeríti az ellenfelet és mi tűz alá vesszük nem fognak föl spotolni amíg kitakar minket a bokor.

 

3. Abban az esetben ha a tank kilóg a bokorból például a hátulja, vagy épület mögül kilátszik bármely része bizony látni fognak minket. hiába a fedezék, és az álca.a1d7df81870644646034ff77e2bbd246.jpg Bush Hiding Example.jpg

 

4. Azonos körülmények között, a magasabban áló tanknak mindig rosszabb az álcája az alacsonyabban álóhoz képest, vagyis ha valaki malinovkán fönt áll a dombon hamarabb lesz látható mint az alul álló.

 

5.próbáljunk mimnél kevesebbet mozgolódni a tankal a rejtekhelyünkön, a mozgás, nem olyan drasztikusan mint a lövés de szintúgy csökkenti az álcánkat, mikor lőni szeretnénk valakire mindig nézzünk meg hova tudunk visszavonulni mert a bokor vagy a fa csak rejt minket a lövés pillanatában de védeni nem tud minket a lövéstől.bushhumping101.png

 

6. Minden pályán vannak különösen jó pozíciók bizonyos tank típusoknak, ezeket ismernünk kell!
Remélem olvastatok új dolgot és fogjátok tudni alkalmazni a halottakat.One_Joke #12 Posted 06 February 2017 - 08:32 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

A mai bejegyzés a klánokról fog szólni


A WoT nak alap része a klán rendszer, egyedi lehetőségekhez juttatja a klán tagokat. Magányosan játszani ugyan úgy lehet , mint egy klán tagjaként. Sok ember belefásúl abba hogy klán életet folytasson, vagy csak szimplán nem talál megfelelő klánt.
Mit nyújthat egy klán? Mitől eltérő klán és klán egymástól, és miért fontos hogy mi is egy klán célja?

 

Először is , ha belépünk egy klánba nyilván egy csapat részévé kell válnunk, jó esetben mindenki köszön a másiknak, még job esetben beszélgető partnereket ismerhetünk meg akik akár  jó szakasztársak is lehetnek. Ezen kívül ha jó klánba lépünk be osztagozhatunk is kreditbónuszokat aktiválva, jelentős kreditet kereshetünk a játékban.Csapatozhatunk, és a klán ts címén a társasággal színesíthetjük az estét játék közben csapattársainkkal beszélgethetünk.
Ha a klán erős klán, jó esélyekkel indulhatunk Clan Warokon ahol aranyat nyerhet a klán amiből részesedhetünk, illetve nyilván egy erős klán kampányokon, és már versenyeken is jó eséllyel indul különleges díjakért, tankokért. Nyilván egy erős klánnak jó az osztagozós győzelmi aránya.
Klán célok a következők lehetnek , ezt megpróbálom példákba sűríteni.

 

1. Vegyünk egy gyengébb hobbi klánt, minden alap klánnál tier 6, és tier 8 as tank már alap elvárás. Ahol nem tüntetnek fől vn8 vagy személyes értékelés elvárást, ott valószínűleg nem nagyon lesz cv, és a klán családias, baráti hangulaton kívül gyakorlatilag szakaszolás esetleg, osztagozás lesz kisebb nagyobb sikerrel tier 6 ban.

 

2. Ha innen továbblépünk ,akkor fejlődő klánokkal fogunk találkozni itt eltérőek a feltételek de elszoktak várni már tier 10 es tankot is, és némi játék eredményt (800-1000 vn8, vagy 4000-5000 személyes értékelés, esetleg 50% os win rate) Ilyen klánba már nem nagyon kerül be piros játékos, nagyrészt narancs és sárga játékosok vannak itt, előfordul zöld is de az idővel tovább áll, jobb klánt keresve.

 

3.A félprofi klánok, ezek azok a klánok ahol a legnagyobb a cirkuláció. Itt viszonylag magas elvárások vannak 1400 1500 vn8, 53-54% win rate , és megfelelő tankálomlány cv hez. Ezek a klánok sok ambícióval rendelkeznek, és mindig próbálnak fejlődni, a folyamatos elvárások miatt nem nevezném túl családiasnak vagy lazának a körülményeket,de az biztos hogy egy fél profi klánba már érhet el sikereket egy játékos. Cv-én például tudnak landingólni és egy vagy akár 2 területet tartani egy ideig.

 

4.Profi klánok, ezek a klánok magas elvárásokat állítanak, 1800-2000 vn8 a felvételi limit, és növekvő fejlödő tendenciát kell mutatni (2400-2500+ vn8) ,itt már komoly harcok folynak, nagy a klán arany bevétele, és folyamatos tréningek vannak. Egy ilyen klánban már mindenki tudja a dolgát és az osztag win rate is 60-70% fölötti, nyilván kampány és cv alatt is sikeres klánokról van szó. RATING-ben top 100-150 re mondanám hogy profi klán, Magyarországon maximum 10 ilyen klán van.Profi klánoknál nincs népvándorlás.

 

5. Epic klánok itt már olyan elvárások vannak, amik nem csak játékos teljesítményt érintenek. 2300+ tól vesznek fől aminek 3000 fejlődő tendenciát kell mutatnia. 6+ 10-es tank a garázsban amivel rendkívül jól kell játszani akár 3000+ os átlag sebzéssel.Egy ilyen klánba, ha bekerül az ember már bárhová fölvennék, és nem lesz szűkében aranynak és dicsőségnek. Magyarországon a ZWACK volt az utolsó ilyen klán.

 

 

Miért vár el egy klán , vn8 értéket, vagy tank állományt?

 

Ennek egyszerű az oka, a klán behatárolja a saját szintjét, és nem akar negatív irányba rontani a játékosállományán, ha a játékosok a klánban pl 1300 vn8 as szinten vannak a klán arra törekszik hogy vagy növelje vagy legalább tartsa a szintet. Ezáltal kiegyensúlyozott csapatokat tud fölállítani.Egy jó játékos mindig követi a Metát, a fejlődési irányt, nem ragad le t67 nél vagy egy hellcatnél, hanem figyeli hogy milyen irányba halad a játék, pl a tvp és a svéd ág nagy mértékben ellehetetleníti a papír medeket mint az amx 30 B, vagy leopard 1 tankokat.
A tank állományra azért van szükség , az osztagozás alatt változatos pályáknak és stratégiának megfelelő csapatokat tudjon fölállítani a taktikus, továbbá hogy a cv alatt kifagyott tankok helyett legyen utánpótlás.Személy szerint de ez csak az én véleményem, egy olyan klán aki a tankok számát részesíti előnyben a játékteljesítmény helyett az hibát követ el, hiszen hiába van egy rosszabb játékosnak 6 tankal több 10 es vagy 8 as tankja, mint egy lényegesen jobb játékosnak , hogyha egyszerűen nem tudja úgy használni mint az erősebb játékos, ezt a hibát már sok klánnál észrevettem.

Amiről nem szoktak beszélni, mit nyújt egy játékos a klánjának?
Mindig a klán elvárásokról van szó ,de végül mégis a játékosok szokták elhagyni a klánokat és a klánok 90%-a a játékosok elvándorlása miatt gyengülhet meg. Mint minden országot és a klánokat is nem a vezetőség hanem a katonák alkotják. Itt jön be az életkor elvárás a klánoknál, és a klán fegyelem. Sok játékos van de jó katona nem túl sok a klánok számára, gyakorlatilag vadászni kell rájuk. Mindig mindenki megtalálja a helyét, persze még egyszerűbb az ember dolga ha tud angolul.Egy játékosnak jó csapat készséget kell fölmutatnia, és minél jobb harci teljesítményt, ha ezek megvannak már jó úton jár, most már csak arra kell figyelni hogy a célok találkozzanak.

http://eu.wargaming....it=25&order=-cr

 

 

Jó játékot mindenkinek!


Edited by One_Joke, 06 February 2017 - 08:35 AM.


One_Joke #13 Posted 09 February 2017 - 04:44 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

WoT alap beállításai,és egyéb fontos dolgok.

 

Először is ,azt szeretném leírni hogy mik azok az alap dolgok amiket fontos hogy játék előtt és közben beállítsunk, és szánjunk rá időt. Párdolog nevetségesnek fog tűnni de ha jobban átgondoljátok, akkor ezek valóban fontosak.


1. Amikor az ember nekifog WoT-nak, kényelmesen és mozgásban nem gátolva kell ülni, legyen alátámasztva a kezetek ne ti tartsátok, mert ebben a játékban nagyon fontos a reflex és a reakció idő, nem annyira mint a Cunter Strike-ban, de tized, század-másodperceken múlik sok esetben hogy le vagytok lőve vagy sem.

 

2.Egér alátéten játszatok, lehetőleg ne auchanos egérrel, felfényesített asztalon!Az egér ne legyen extra érzékenyre állítva finoman reagáljon a mozdulatokra a pontos célzás érdekében.

 

3.Minden fölösleges dolgot kapcsoljunk ki a grafikai menüben ami zavarhat, ez nem Need for Speed, és nem GTA5 itt a grafikai szépség másodlagos (lombozat, víz, tereptárgyak, tanknyomok, füst stb,stb minden minimumon legyen)

 

4.Csak tiszta fejjel lehet játszani, ha az ember meg van feszülve, nem tud oda koncentrálni a játék nem fog menni, ez egy stratégiai játék nagy átlátás és probléma megoldó képesség kell hozzá, ha úgy érezzük látványosan nem megy, inkább lépjünk ki.

 

5.Nem lehet órákig játszani, az embernek kiég tőle az agya, tartsatok szünetet, igyatok, menjetek ki kutyát sétáltatni, vagy boltba...tök mindegy csak mozogjatok kicsit, sokkal jobban fog menni utána.

 

6.A minimap méretezése -   A minimap talán a legfontosabb dolog a játékban, aki nem figyeli, lekicsinyíti minimumra, ne adj isten kikapcsolja az a létező legnagyobb hibát követi el!!!!! Mindig csata elején ,és közben is nézzétek a miimapot hogy hol milyen tank van, merre mozognak, milyen gyorsan, csapattársak mozgási irányát, meddig tudnak kitartani, melyik oldal fog elveszni,stb,stb... erről beszélhetnék még nagyon sokat most nem fogom leírni DE EZ NAGYON FONTOS MINIMAP!

 

7.Lőszer leosztás, és fogyócikkek. Mindig legyen nálunk a tankunknak megfelelő lőszer és fogyócikk, amelyik tank gyullad, annál nagy tűzoltó, amelyik sok modult kap, esetleg 2 javító stb... Mindig minden tankban legyen pár prémium lőszer legalább, még mielőtt lázadnátok ennek az az oka mert ha a tankunk +2 mm e t kap akkor lesz olyan eset amikor csak prémium lőszerrel tudjuk belőni az ellenfelet ( lásd: t34-85 frontálisan is3) ilyenkor egy kicsit javítunk az esélyeinken 0%-ról 40-50% ra túlélni a helyzetet.

 

8.Pályaismeret. Ha új pályát hoznak be, vagy csak módosítanak amit a WoT imád ,akkor szánjunk rá időt, hivjunk be valakit gyakorlóba és nézzük meg a pályát, ha pedig csatában vagyunk , mindig figyeljünk a csapattársakra ellenfelekre, lessük el a jó pozíciókat. Ha valaki jól ismeri a pályákat, akkor a tankját olyan pocizóba tudja hozni hogy anélkül hogy sérülne tűz alatt tudja tartani az ellenfelet.

 

9.A csatába lépés után azonnal készítsetek stratégiát, és induljatok el az általatok kigondolt pozícióba, kivéve akkor ha senki nem jön veletek a kiválasztott helyre ilyenkor, azt az oldalt föl kell adni, sehova ne menjetek egyedül és ne áldozzátok föl magatokat, szinte soha nem lehet hatékonyan védeni egyedül egy oldalt csak ha az ellenség gyáva rátok esni.

 

10. Utolsó tanácsom az lenne hogy ne üzengessetek, és chateljetek csata közben. Ez nem skype és nem messenger, annak meg pláne semmi értelme hogy ''Van Magyar?'' senkit nem érdekel hogy van e magyar a csatában minden csapattárs egyenértékű, nem érdemes írkálni, elvonja a csapatársak figyelmét, és a tietekét is. Egy jó játékos nem pingelget a minimapon nem írkálja hogy SPOT itt meg ott, nem inzultálja a csapattársakat hogy idiota ez looser amaz. Alkalmazkodjatok ha mindenki campel ne menjetek előre, ha senki nem megy jobbra, ti se menjetek, ha mindenki megy előre és meghal, ti használjátok őket és biztonságos távolból lőjetek, ha azt irkálják hogy mért nem mentek ide vagy oda, ne válaszoljatok, nem érdemes, csak a sebzés és a játék eredmény számít, a győzelem majd jön a sebzéssel és a játékeredménnyel. Tehát ne utasítgassátok a csapattársakat, és azt se hagyjátok hogy más ossza az észt ezért hívják RANDOM csatának.One_Joke #14 Posted 13 February 2017 - 07:05 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Mai téma lőszerhasználat
A WoT lehetővé tette számunkra , hogy mindenféle típusú lőszert lőhessünk ellenfeleinkre, amivel megnehezítette, vagy éppen megkönnyítheti dolgunkat a csatamezőn.

Azt már leírtam miért fontos hogy legyen prémium lőszer egy tankba, most ez a videó szemlélteti a lőszerek, viselkedését és használati célját.

 

https://www.youtube....h?v=iadhxLeNzqUOne_Joke #15 Posted 17 February 2017 - 03:12 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Üdvözlöm a topic olvasóit!

 

Miután már visszatérő olvasókkal több mint 600 an beleolvastak ebbe a topicba, úgy döntöttem, most eltérek az kezdőknek szóló jellegtől mert sok jó játékos is olvssa.

 

A topic címe alapok kezdőknek, ettől ma eltérünk a mai cikk nem kezdőknek szól.

Ezt a cikket nem ajánlom, kezdő játékosoknak, mert nem innen kell kezdeni. A cikk és a videó a már alapokat jól ismerő haladó, és jó játékosoknak ajánlom.
Ezt a cikket azzal kezdeném , hogy nincs olyan ember a játékban akinek nem lehet, illetve nem kell tovább fejlődnie. Egy sárga vagy alap zöld játékos szintet(1000-1500 vn8) akárki elérhet a fent olvasott bejegyzések, követése után, de mi a helyzet utána?Mitől lesz valaki egyre jobb és jobb játékos?

 

Linkelni fogok 2 videót, kérlek titeket nézzétek meg, és utána kielemezzük miért ilyen hatékony ez a  játékos. A videóban szereplő játékos Linkin1994

 

https://www.youtube....h?v=jSkSFQyjAjQ

https://www.youtube....bmy3JBBk&t=412s

 

 

 

 

Az első és legfontosabb dolog amit 8:37 1 videó  ekkor és ekkor halhatunk 9:55- nél szintén első videó,  egy 3022 vn8-u játékos aki a EU szerveren 1025. helyen van játékeredmény alapján, azt mondja  hogy hibázott, rosszul csinált ezt,vagy azt! Ez itt a lényeg, ha nem megy a játék akkor át kell gondolni mért nem megy, mért nem megy jobban, olyan nincs hogy minden tökéletes volt, meg hogy nekem már nincs hova fejlődnöm. Én magam se vagyok egy kiemelkedő játékos, de azért értékelés alapján már 18665. vagyok.Minden nap amikor kilépek a játékból vagy egy csatából azon gondolkodom mennyi mindent elkapkodtam, figyelmetlenségből elvétettem, fölöslegesen ott maradtam egy pozícíóban és rám estek, Ha az ember fölismeri a hibáit azzal később több lesz, és ezzel jobb.
Egy jó játékos megtanulja hogy melyik tankot hol kell meglőni, és túllép a hobbi alacsony tieres tankok világán, gyakorlatilag nem játszik tier 8 alatt,kivéve sh-ban. Az sh lehetővé teszi hogy az ember 100.000-ket, vagy akár milliókat keressen, napok alatt, ezáltal tud prémium lőszert vásárolni. Prémium lőszer nélkül nem lehet tovább lépni egy szinten. 10-es szinten gyakorlatilag átértékelődik a páncél fogalma , hiszen egy sima médium tankkal is át lehet lövöldözni egy e100 toronyfrontját prémium lőszerrel, ez nem azt jelenti hogy mindenre prémium lőszerrel kell lőni, de az ember a komoly eredményekhez, egy komoly klánban áldoznia kell erre pláne randomban, cv ről már ne is beszéljünk ott szigorúan arannyal kell lőni aki nem azzal lő,azt kirúgják.


Linkin videóiból sokat lehet tanulni, van egy érdekes stílusa de ha ettől eltekintünk nagyon jól levezeti mit miért csinál és nagyon sokat lehet tőle tanulni (pályán való helyezkedés, tankismeret, taktika választás, helyzetfelismerés,stb..)
Remélem ti is fogtok annyit tanulni belőle mint én, én neki és más angol videósoknak (Qwickibaby, Sirfoch) köszönhetem hogy tul tudtam lépni egy zöld játékos szintjén, mikor elkezdtem videókat nézni 1500-1600 vn8 as szinten voltam mostanra már 2200 lesz nemsokára,ami még mindig nem nagyon jó.


Úgyhogy hajrá! Fejlődjetek!One_Joke #16 Posted 22 February 2017 - 07:39 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Közelharci technikák

 

Ma két közelharci technikát fogok leírni, az egyik a side push nevet viseli a másik pedig a facehug.


Először a sidepush technikáról szeretnék írni, side push lényege hogy leütközzünk az ellenséget oldalról, és tartjuk is ezt a pozíciót folyamatos tolással, ha az ellenfél megpróbál előre vagy hátra kimozdulni ebből a szögből akkor utána kell mozdulnunk. A tolás miatt az ellenfél folyamatosan rosszabb páncél használati lehetőségekkel rendelkezik velünk ellentétben hiszen alsó lemezt nem tud lőni, csak felsőt viszont azt ilyen közelről nehezebb beütni, leadjuk a lövést és lövés után elkezdjük mozgatni a tornyot jobbra balra, betöltésig emiatt a cupolát is sokkal nehezebb becélozni, a

kapkodó rossz körülmények között védekező ellenfélnek.Névtelen.png

 

 

A facehug technika, gyengébb képességű játékosok ellen működik, akik top tier heawy tankokban, td-ben ülnek. A technikának az a lényege hogy miután lőtt az ellenfél, és éppen újratölt, nagy sebességgel rá rontunk és mellé megyünk (csak forgótornyos médium és light tankokkal), ekkor nem kezdünk el körülötte száguldozni mert sok heawy tank utána tud forogni a médium és light tankoknak, vagy egyszerűen segítséget kap és kilőnek minket miközben a célpont körül körözünk, a módszer lényege hogy a tank oldala mellett maradunk szorosan, és előre hátra mozgunk, közben folyamatosan lövünk, ezzel a módszerrel egy full hp-s oni-t úgy le lehet lőni egy type t34 el hogy egy találatot se kapunk. Sok heawy tank le se tud lőni egy lapos pici tankra oldalra, nyilván minél kisebb laposabb a tank annál jobban működik ez a technika.Névtelen 2.png

 

Kérlek vegyétek figyelembe, hogy mind a két módszer amit leírtam, vészhelyzeti technika, csak akkor menjetek rá sokkal erősebb tankra heawykre stb... ha nincs más lehetőség, először mindig jobb távolabbról harcolni, legyen ez vésztartalék a tudásbázisotokban.A képekért pedig elnézést most gyártottam 5 perc alatt paintel hogy érthető legyen.
Jó játékot fiuk, lányok ;)One_Joke #17 Posted 28 February 2017 - 09:15 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Ma a csalásokról lesz szó

 

Sok modot gyártanak a WoT hoz és a sok modból ami, valóban segíti a használóját az leszűkíthető 5-6 modra. A csalások nagy része fölháborodást és többnyire következményeket von maga után, többnyire a komoly cheat használókat először 1 hétre, és végül permanent vagyis örök bant kap.

A parasztlázadást az úgy nevezett aimbot váltotta ki, vagyis célzó robot, erről még beszélünk.

 

Az-az 5 mod amiről én beszéltem a bejegyzés elején:

 

1.Nem ismerem a nevét, folyamatosan mutatja az ellenséges tankok pozícióját, spotolás nélkül is.(fizetős)

 

2.Artyknál a red ball, ami a lövések helyét mutatja.2.jpg

 

3. lövegkitérítés jelző ami az ellenséges tank tornyának az irányát mutatja.

 

4.Töltés jelző, ami az ellenség töltésidejét jelzi.

 

5.AZ xvm, ami teljesen legális és az egyetlen amit valóban érdemes is használni.

 

6.Destruction mod ami a térképen a rombolásokat jelzi (fa, kerítés, ház, stb)1.jpg

 

Az összes többi mod értelmetlen, és haszontalan!
Ami miatt a legtöbben rinyálnak lásd aimbot, az ég világon semmit nem tesz hozzá a jobb játék eredményhez, hiszen annyit tud hogy automatikusan céloz a tankra és annyival elé lő mozgás közben, de ha jobban átgondoljátok, nem céloz gyenge pontot, nem helyezkedik helyettetek a tank, nem választ taktikát semmit sem csinál, egyszerűen meg kell tanulni lőni célozni, be kell állítani az egeret és szentül meg vagyok győződve hogy többre mentek vele mint egy ilyen sz.r aimbottal. Arról nem is beszélve hogy a resmods mappát figyeli egy program ami miatt már megint csak bann t kap az aimbot használó. Sokan azt hiszik hogy amikor célon tart titeket az ellenség még a domb mögött is az aimbot pedig valójában amíg nem veszíti el a spotot az ellenfél és autó célzáson tart minket addig célra tart az autó célzás.


Az első 4 mod amit leírtam a felsorolásban nagyon súlyos csalások, ha valaki ezekkel rendelkezik az valóban nagy előnyre tenne szert! Azért sem tudják kiszűrni a komoly fizetős Warpack csomag használókat mert ha nem resmods mappából fut a csalás hanem például exe fájl-ba akkor nem nagyon lehet figyelni, vagy programot gyártani rá.
Én 2014. óta játszom Magyarországon ezzel a játékkal, előtte amerikába volt-van accuntom, azóta nem találkoztam komoly csalóval, valószínűleg azért mert aki ezeket használja mindenképp lebukik a csatateljesítménye miatt, pl ha egy artys telepíti a red ballt és minden csatában kilő minden artyt 2 perc alatt, úgy hogy föl se voltak spotolva az nem kérdés hogy mindenki följelenti. Aimbot használóval is találkoztam de a domb tetején lövöldözött, és bármilyen hihetetlen nem volt halhatatlan, le lőtték 1 perc alatt, mert hiába lő az aimbot ha a felhasználó féleszű.
Jó ,és profi játékosoknak NINCS SZÜKSÉGÜK AIMBOTRA se töltés visszajelzőre mert tudják melyik ágyú mennyi idő alatt tölt be,stb.
Egyéb modok pl, átütés jelző, gyenge pont jelző ami színesíti a tank testét, döntögetős ami side scrap szögbe állítja a tankot.... Mind marhaság hasztalan.
Ne használjatok ilyen modokat , mert nem lesztek jobb játékosok tőle, amennyi időt rá szántok a letöltésére, megkeresésére azt rá szánhatnátok tanulásra gyakorlásra is, az xvm et viszont telepítsétek (http://aslain.com/in...-sound-preview/) amíg legális marad.

 

És mindig jusson eszetekbe hogy az accuntotokat veszélyezetteitek ezekkel a sz.r csaló modokkal.One_Joke #18 Posted 28 February 2017 - 07:26 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Mit kell tenned ,hogy ne legyél BOT

Először is használjátok a minimapot, ezzel elkerülhetitek hogy elhulljatok egy gyenge oldalon, és remélhetőleg nem álltok be a lemming osztagba. A lemming train az amikor minden játékos elindul egy oldalra tank típustól függetlenül és soha többé nem foglalkozik semmilyen segélykéréssel, ellenséges tank mozgással, semmivel csak mennek egy irányba mind addig amíg el nem hullanak vagy el nem bukjunk a csatát, a lemming train taktika győzelmi aránya 10 és 20% körüli.

 

A második dolog a redline camp, ez az a játékos aki nem hagyja el a bázis kört csak 50 méterre és ott éli az életét várva hogy bárki arra jöjjön tudjon lőni 1 et és vége, meghalt. Ez a játékos típus hiába nyer ugyanis amikor győznek akkor sem tud sebzést leadni tehát ugyanúgy nem kap elég exp-t és creditet ugyanis a csatára nem lát rá a bázisról. Ezekkel a játékosokkal az a baj, hogy teljesen mindegy milyen tankal játszanak (Ht,light,medium,td) akkor is campelnek és ott állnak a dombon, bokorban tök mindegy.


A harmadik és egyben utolsó észrevételem, semmilyen tankal nem szabad yolozni a mező közepén lövöldözni, megindulni light tankal egyenesen az enemy bázisra, nem lövöldözünk  a td tankal a bokor közepéből az előttünk álló tankra, nem rontunk rá se a t95 el se a MAUS al, se a type xy heawyvel csak úgy egy tankra a domb mögött, MERT lehet hogy 2 3 td védi, MERT lehet hogy nem találjuk csak úgy el  a tankot vagy lepattan és már mellettünk is van, MERT lehet hogy az arty arra vár hogy beléd verjen egy 1000 est hogy átbukj a dombon. NEM YOLOZUNK figyelünk és gondolkozunk!

 

Ezt a bejegyzést azért írtam hogyha olvassátok, mert egyszerűen olyanokat látok nap mint nap a csatákban ,mind az én oldalamon mint ellenségnél hogy az valami HIHETETLEN.
Emberek a frusztrált vagyok topicknak üzennék innen mert én már oda nem írok!!! Nem azért születik 3:15 meg 15:5 ös végeredmény egy csatában ,mert ez a f..om WG összeesküdött hanem azért mert világtalanok kerülnek be csoportosan egy csatába, semmi,SEMMI mást nem kéne tenni csak MINIMAPOT nézni a csapatoknak és már minden rendben lenne.Természetesen mielőtt bárki válaszolna, már leírnám hogyha ti jól végzitek a dolgotokat akkor is veszítetek, hiszen ha meghal 5-6 jó madár a csapatotokból 3 perc alatt (ami nem ritka sőt) akkor már szinte mindegy mit csináltok, akkor is bukó lesz a meccs. De attól még lehet jó csata szétlőhettek mindenkit mielőtt meghaltok. De ha a csapat 70-80% a csapatnak reagálna a minimapra akkor aznap 60-70% át megnyernétek a csatáknak. 
Az egyéni csatában nyujtott eredmény növeli a win rate esélyt, ha valaki folyton sír hogy ma 20 csatából 2 volt győzelem stb..stb.. az hazugság, mármint valóban lehet hogy a mai nap ez volt az ő szépséges eredménye,DE ha ez mindig így lenne akkor 10% os győzelmi aránya kéne hogy legyen x csata után. Ílyen nincs én még 45-46% nál roszabb győzelmi arányú játékossal nem találkoztam vagyis 10 000. csatából bárki megnyer 4500 at. Egy jó játékos 54% ot simán hoz. nekem pl 56-57% között mozog. Csak gondoljátok át mi a jobb, ha egy játékos megnyer 20 csatából 15 öt de folyton lemarad a sebzésről vagy kilövik idő előtt és 80% os win ratel meg 1000 vn8 al zárja a napot. Vagy ha 20% os a win rateje elbukik 20 csatából 15 öt, de szitává lő mindenkit és unicum statisztikával zárja a napot. A játékteljesítmény nem függ össze a win ratel.

 

Úgyhogy GGOne_Joke #19 Posted 06 March 2017 - 09:58 AM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

Blokkolás, Csapat sebzés, Inaktív játékosok

 

Amióta létrejöttek az interaktív multi játékok, azóta léteznek a buta játékosok által táplált csapat gyilkosok, blokkoló, tétlen, csapatsebző playerek. Nem tudunk velük mit kezdeni és valljuk meg több kárt okoznak a csapatban mint az ellenfél, hiszen amíg az ellenfélre számítunk, védekezünk, lövéseket adhatunk le, addig a csapattagunk váratlanul, és saját oldalon elkerülhetetlenül okozza a bajt.

 

3 fő csoportba lehet sorolni a csapat szabálytalanságokat

 

1. A tétlen AFK játékosok, ők okozzák a leg kisebb kárt, mindenki tud figyelni a feladatára, nem okoznak különösebb kárt. Maga a probléma természetesen az hogy ha egy játékosunk afk akkor mi 14 en küzdünk 15 ellen és ha az afk játékos top tier akkor lehet pont az egyik leg erösebb tankunk tétlen.

 

2. A blockoló játékosok, itt több részre lehet lehet venni a témát. Vannak lökdösődők akik egyszerűen nem veszik figyelembe hogy mi hol állunk célzunk, mozgunk. Vannak toló játékosok akik kitolnak minket az ellenfél elé, vagy csak egyszerűen mögöttünk parkolnak. És vannak akik direkt blockolnak minket, elénk állnak lövésnél vagy nem hagynak mozogni.

 

3.És jöjjön az utolsó kategória, a csapatsebző, csapatgyilkos emberek, akik kilövik a nekik nem tetsző csapattagokat vagy csak úgy elkezdik lövöldözni egy éppen kiválasztott csapattársat, vagy csak véletlen de mégis rendszeresen a csata első percében beeresztenek egyet a csapattársba, mert hát ugye vannak alacsonyabb tierben akik imádnak lövöldözni a semmire a csata elején, és ilyenkor meg meg lőnek egy egy embert.

 

Nézzük a hivatalos oldalt, mit tehetünk mi rendes játékosok és felhasználók.
Mind a három pontra van reportolási opció az elsőre külön van a tétlen bot játékos feljelentés, a többire meg ott van a sportszerűtlen játék feljelentés, kérdés ennek lesz e eredménye? Válasz nem igazán, csak abban az esetben ha mindenki följelenti a játékost. 
A másik dolog amit tehetünk a 2-3 pont ellen, hogy elmegyünk és pozíciót váltunk, nem lövünk vissza stb..


És akkor innen kérem aki eddig egyet értett ne olvassa tovább a cikket! Innentől az én véleményemet fogom leírni, ami nem egy általános álláspont hanem egy büntető jellegű tanítás ezeknek a troll játékosoknak. Mondhatjuk hogy nem vagyok sportszerű, de én nem tűröm se hogy az én játékomat se más játékát el trolkodják, mert a rendszer nem működik ha a játékosok nem büntetik meg ezeket a játékosokat akkor nem tanulnak.

 

A 2.-es pont ellenszere: Vegyük a lökdösődő , blockoló játékost. Az ugye nem kérdés hogy egy ilyen játékos 3, 4 lökéssel pl 8 as szinten már 1000 potenciális sebzéstől vesz el minket ezáltal minden csatájában amikor lök taszigál valakit valakiknek tönkreteszi a játékát, és miatta is veszítenek. Arról nem is beszélve hogy ha blockol minket mikor visszatérnénk a fedezék mögé komoly sebzést kaphatunk miatta+ modul találatokat stb.. Ezért ezeket a játékosokat figyelmeztetni kell 1 szer és utána még egyszer, ezek után ha ez nem megy meg kell próbálni kitolni vagy kint tartani ellenséges tűz előtt ezáltal ki iktatni, mert mindenkinek jobb így a csapatban, mert ezek a játékosok nem szoktak sokat hozzátenni egy csatához, ha ez nem megy meg kell várni még egylövésnyi hp-ja marad és utána le kell lőni- az ok az hogyha mi lőjük le fölháborodik és fölfogja hogy miért tettük ez elveszi a kedvét remélhetőleg. Fontos infó ha egy lövést leadunk egy csapattársra, akkor is ha a csaptárs meghal nem esz semmi még csak be se kékülünk.
Lássuk a direkt blockolot aki azt akarja hogy meghaljunk vagy meglőjük őt hogy bekéküljünk. Nem szabad meglőnünk, meg kell próbálni el mozogni, megint csak megvárni míg egy lövésnyi hp n marad, vagy meg kell próbálni úgy mozogni hogy ne tudjon minket követni.

 

És jöjjön a legsúlyosabb játékos típus aki kilövi a spotereinket, ha nem oda mennek ahova akarják vagy csak nem tetszik nekik a taktikánk és elkezdenek minket lövöldözni. Nem kérdés ha bekékülnek le kell őket lőni remélhetőleg bannolják is őket, legalább 1 órára. De ha nem és meglőnek minket vagy látjuk hogy meglövik a csapattársat aki joggal reklamál, 2 dolgot tehetünk. 1 Be állunk elé és nem hagyjuk mozogni ugyan eluszik a meccsünk de ha még belénk lő mert belénk fog és meghalunk automatikus bannolást kap. 2 verzió az az hogy nagyon nagy türelemmel megvárjuk hogy aki meglött minket tovább masírozzon és amikor már azt hiszi büntetlenül távozhat a helyszinről ahol belén nyomta a kis precíz lövését töbnyire hátulról , és be ír valami humoros sorry vagy tuch pad felíratot ekkor rá fordulunk és ügyelve hogy torony oldal hátsó alsó részét lőjűk ammo rack egy lövésből és annyi be se kékülünk és kiirtuk a sztoriból a csapatsebző haverunkat 10- ből 7 szer ammo rackelni lehet egy csapat tagot ha váratlanul kapja, ha nem robban le a tornya akkor is javító csomag +legénységi tagot kap egyszerre.

 

Nevezhettek gonosznak, szabálytalannak, stb de a szabálytalankodókat nem a rendszer bünteti meg hanem az élet. Arról nem is beszélve hogy egy játékos aki blockol másokat, aki sebzi a csapattársat szánt szándékkal vagy csak butaságból azért egyszerűen nem kár nem segíti a csapatot.(https://www.youtube....h?v=3qAlQCPSqsE)    (https://www.youtube....h?v=DyyZD1tlwnc)One_Joke #20 Posted 11 March 2017 - 02:40 PM

  Warrant Officer

 • Player
 • 14686 battles
 • 567
 • [BDBCS] BDBCS
 • Member since:
  06-02-2014

A sebzési arány értékek számítás, és egyéb értékek.

 

Mit várhat el tőlünk egy klán és mit várhatunk el mi saját magunktól. Ha egy játékos nem használ xvm-et és el is átkozza azokat akik használják akkor is a játékeredmény és a játékteljesítmény mérhető marad.


Azok az értékek amik meghatározzák a játékteljesítményünket:
-Átlag sebzés
-Túlélési arány
-Sebzés közreműködés
-Átlag tapasztalat/ csata
-Győzelmi arány

Nem része a személyes értékelésnek de fontos- Találati arány, -Megsemmítési arány, -Sebzési arány.

 

Átlag sebzés mértékek a valóságban, vagyis mivel mennyit kell lőni hogy bizonyos értékeket elérjünk.


Általánosan elmondhatjuk hogy aki ki tudja sebezni a tankja élet erejének a 50-75% át az elérte a nagyon rossz helyett a gyenge játékos szintet vagyis  700 és 900 vn8 közötti szinten van, aki a felét se tudja egy csatán meglőni a tank életerőnek ott komoly hibák vannak. 

 

Az a játékos aki egy csata alatt 100% ban kisebzi a tank életerejét ő már valószínűleg átlagos sárga játékos 1000-1200 vn8 al.

 

A 1.5 szeres sebzés arányú játékosok zöld vagyis jó játékosok.

 

Aki dupla annyi sebzést oszt / csata az elérte az én átlag (overall) szintemet vagyis kék tehát kiváló játékos 2000+ os vn8 al,ez azt jelenti hogy tier 8 as szinten pl minden esetben ha veszít ha nyer akkor is 2400-2800 sebzést kell lőnie arányosan nézve.


Aki ennél többet sebez az unicum játékos kört fut vagyis tendál a 3000 vn8 irányába, ehez többszörösét kell sebezni egy tankkal vagyis pl a t34-85 el minden körben 1500-2000 sebzést kell lőni.

 

Ezek átlag adatok, és becslések az artykra ez nem vonatkozik ott 4* es sebzés kell az arty életerejéhez képest még az átlag eléréséhez is. Ezek az arányadatok a kdr és dpg adatok vagyis az ölés per csata és sebzés per csata adatok. Nekem pl 1.88 a sebzés /csata arányom vagyis közel 2x ét sebzem a tankomnak átlagosan. Nyilván nem mindegy hogy milyen tierben játszik jól a játékos hiszen elc amx el, vagy t67 el könnyebb jó arányt és vn8 at elérni aki tier 8 fölött is tartja a jó játékteljesítményt az nagyon jó játékos.


A találati arányról is írnék pár szót, ez ugye egyértelmű ha valakinek rossz a találati aránya ott megint csak probléma van, ha valakinek 60% alatt van az gondolkozzon el! Alap dolog ha valaki klánozni akar hogy eltaláljon egy tankot amire rá lő. Nyilván vannak pontatlanabb tankok, de a nagy átlag ne legyen rosszabb 65% nál mert az gáz!


Túlélési arány, ezt a leg egyszerűbb növelni. Egyszerűen meg kell tanulni óvatosan játszani vigyázni magunkra, vagyis azokban az esetekben amikor győzünk valójában végig lövöldöznünk kell és élnünk jó esetben. Egy jó túlélési arány 30%+ os . Ne felejtsétek ne áldozzátok föl magatokat amíg éltek addig tudtok sebezni, amíg tudtok sebezni addig nem dőlt el a csata.


Az átlag tapasztalati érték és sebzés közreműködés, ezek nagyon sokat mondó adatok, ugyanis ha valaki aktívan részt vesz egycsatában annak mindig magas tapasztalatot ad a játék.Ha valaki hátúl áll és a legtöbbet sebzi akkor se fog annyi exp-t kapni mint aki elöl spotol és közvetlenül harcol az ellenféllel. Tapasztalat növelő tényezők és közremüködési tényezők.
-Általunk láncolt tank sebzése csapattárs által
-Spotolt ellenfél sebzése csapattárs által
Ezek voltak a közreműködéses adatok, ami része az átlag exp-nek is.
-Saját sebzés
-Blockolt sebzés
-Bázisvédés,Foglalás
-Megtett távolság a csatában
-Extra teljesítmény,kilőtt tankok (top gun stb..), más kitüntetések nagy kaliber pl +exp.


A győzelmi arány amit nem kifejezetten csak mi befolyásolunk, hanem nagyban múlik szerencsén is, nyilván minél jobban játszunk annál kevésbé valószínű hogy veszítünk de csodák nincsenek, sokszor sokat segít egy jó szakasz, mert akkor már 3 embernek is el kell bukni. Az átlag győzelmi arány 50%, 52-54% már nagyon jó aki túl tudja lépni az 55% ot az már ügyes és sokat tesz a rossz csapatok teljesítményéhez is.


Ezek az adatok alkotják a personal ratinget vagyis a személyes értékelést, ami a wot alap statisztikai mértéke, és független az xvm től.Én azt mondom semmivel ne foglalkozzatok, csak azzal hogyha begördültök egy tier 5 ös t34 el a csatába akkor ügyesen helyezkedve mozogva minimapot figyelve lövöldözzetek össze egy 600-700 sebzést, lehetőleg maradjatok életbe és minden frankó lesz, ha rossz az mm és +2 öt kaptatok ne rohanjatok hanem helyezkedve támogassátok a csapatot, kv85 el nem kell közelharcot vívni az is3- defender combóval, mindig van olyan ellefél akit oldalba lehet durrantani. 


Jó játékot mindenkinek


1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users