Jump to content


Alapok kezdőknek

Kezdőknek Alapok

 • Please log in to reply
35 replies to this topic

One_Joke #21 Posted 24 March 2017 - 07:00 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

A World of Tanks 3 oldala

 

Miért játszanak ennyien ezzel a játékkal csak Európában van 500-600 ezer aktív fölhasználója ami növekszik, Amerikában és Oroszországban még ennél is több. Sokan gyűlölik és imádják, de senki nem megy el mellette szó nélkül, a leghíresebb játékokat is lekörözte mint a CS GO, Battlefield, Crisis stb... Pedig gyakorlatilag ahoz hogy sikere legyen benne egy játékosnak sokat kell tanulmányoznia tanulnia ezt a játékot. Mégis mindenki visszatér vagy várja a riválist hogy elhagyhassa ezt a játékot, eddig hiába ugyanis ez a játék dinamikusan fejlődik és jól csábítja az embereket, rendszeres maratonokkal, kampányokkal, clan háborúkkal, akciókkal, és mindenhol jelen van még filmnézés közben a tévében is.

 

Az első és legfontosabb szempont hogy szórakoztassa a játékost a játék, ami nem mindig elmondható, hiszen semmi nem szórakoztat minket annyira amikor egy lövésből kilő az arty, vagy csak egyszerűen 5 szőr egymás után nem találjuk el a mező közepén álló tankot. De mégis elmondhatjuk hogy ez egy nagyon jól megtervezett játék, összetettek a tankok, a terep, az álcarendszer, szép a látvány és jól átgondolt a tankok találati átütési és pattintási rendszere. Ha ügyesen, vagy csak szerencsésen tevékenykedünk egy csatában simán el lehet egy órát úgy lövöldözni, hogy észre sem veszi az ember, és pont ez a lényeg ez a játék leköti a játékost.


Ebből ered a fejlesztési rendszer tech tree ágak, vagyis a tank fejlesztés, töménytelen sok jó és jobb tankal, ami szinte végtelen számú célt ad nekünk, hiszen kinek van meg az összes tank a játékban, megfelelően felszerelve legénységgel stb.. És a tankok iszonyatosan eltérőek, ezek között is vannak meta tankok amik felülmúlják valamilyen téren az összes többit, mint pl az is3, cromwell, t54, t29, stb.... A tankok száma, kifejlesztett fontos tankok alapján vesznek föl minket jobb klánokba, minél több tankja van egy játékosnak főleg tier 8-9-10 annál több lehetősége van klánt választani.


Az utolsó szempont pedig a már oly sokszor emlegetett játék teljesítmény. Én szerintem ez sokkal fontosabb mint a tankállomány mert hiába van valakinek 100 db 10 es tankja ha szembekerül egy jobb játékossal, arról nem is beszélve hogy egy játékos mindig egy tankot tud csatába vinni. Nyilván fontos a tankok száma is hiszen egy clan csatán kifagy a tank ha a játékost kilövik és stratégiai szempontból is jobb ha a taktikus tud többféle tank közül választani, de mégis a felhasználó képessége nem kérdés hogy fontosabb mint a tank megléte. Tankot lehet venni ha az ember aranyért free exp-t vált és vesz kreditet, vagy csak elad tankot stb... viszont játék eredményt statisztikát nem lehet venni, azt elérni kell, fejlődni csakis önerőből lehet. 


A játék nehézségét az adja hogy ez egy olyan csapatjáték amiben nem dolgoznak az emberek csapatként, és gyakran nem ideális csatában játszunk ez a match-making rendszer.Ha valaki elér egy bizonyos szintet kemény munkával lehetősége lesz jobb klánba bejutni, onnantól változnak a lehetőségek. Egy jó klánban valószínűleg a jobb játékosok segítik a gyengébbeket fejlődni, illetve részt vehetnek olyan csata modokban ahol kifejezetten clan tagok küzdenek klán tagokkal, itt már igazi csapatmunka van. Nyilván egy fejlődő játékos megfelelő szakasz társakkal a random csatákat is jobb eséllyel megnyeri.


Edited by One_Joke, 24 March 2017 - 07:04 AM.


One_Joke #22 Posted 31 March 2017 - 06:46 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Legénység


A tank legénysége a legnehezebben fejleszthető elem a játékban. Egy jól skillezet legénység egy alap legénységhez képest, olyan mint ég és föld.Tankot fejleszteni viszonylag hamar lehet, free xp ből meg könnyű fullosra fejleszteni egy tankot pláne tier 8 alatt. Viszont a legénység az már más ritka hogy minden tankhoz van valakinek megfelelő legénysége, viszont ha át helyezzük őket nagy az átfejlesztéssel járó büntetés, mindegy az hogy időről van szó vagy aranyról hogy átrakjuk a személyzetet az ár nagy( 75%- .20 000/ fő 100%-nál 100 arany/ fő)

 

Egy sok képességgel rendelkező legénységgyakorlatilag a kezdetektől fejlesztve van.https://postimg.org/image/vr3j21dx7/
Mik a legfontosabb képességek egy új legénységnél?https://postimg.org/image/y9p82pznf/

 

Az első és egyben legfontosabb képesség minden tagnál a testvériség azaz Brothers in Arms képesség. Ez mindent növel, növeli a célzás sebességét, a toronyforgást, a sebesség elérést, fordulást, pontosságot, töltés időt csökkent, stb... 
Ezek után parancsnoknak 6-ik érzék, Vezetőnek sima utazás, töltőnek biztonságos elhelyezés, löveg kezelőnek pillanatkép, rádiósnak pedig helyzetfelismerés skill t kell adni.

 

Egy nem fullos legénység, mindig büntetés alatt áll https://postimg.org/image/5lc9zhxh7/

 

Innentől kezdve tanktípus függő hogy milyen képességek kellenek.
Amíg nem érjük el egy legénységi taggal a 100%-ot bizonyos értékek -ban vannak vagyis a tankunk papírforma alatt teljesít.A már megszerzett képességek-ha vannak viszont működőképesek maradnak,tehát ha áthelyezünk egy parancsnokot egy másik tankba és átképezzük, a parancsnok nem 100% osan kezeli még a tankot ,de rendelkezik 6 -ik érzékkel a képesség attól még működni fog.

 

Felszereléssel és fogyócikkel is növelhetjük a legénység képességeit, fokozott szellőzést szerelhetünk a zárt utasterű  tankba, amit én kifejezetten ajánlok , mert a igen sokat számít. A fogyócikk viszont igen drága, gyakorlatilag luxus cikk, minden nemzethez kapható, normál esetben 10000 kredit (pl erős kávé, csoki, stb)
A legénységet ha eladunk egy tankot, a barakkban szállásolhatjuk el. Ha egy új tankot fejlesztünk megéri egy tapasztalt legénységi tankot tréningezni az új tankba mint ujjat képezni.

 

Lehet szabad tapasztalatból legénységet fejleszteni, kérdés megéri e. Én személy szerint úgy tapasztaltam hogy nem.
Ha egy tank elérte az elit státuszt lehetőség van, egy kattintással a további szabad xp-t a legénység fejlődésére fordítani. Én ezt erősen ajánlom.


Edited by One_Joke, 01 April 2017 - 08:34 AM.


One_Joke #23 Posted 05 April 2017 - 02:11 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014
9.18 infó pack  https://www.youtube....h?v=KsADLkdv_aQ

One_Joke #24 Posted 11 April 2017 - 05:10 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Két új cikket szeretnék készíteni, az egyik a vak lövésekkel blind shot pozíciókkal kapcsolatos, a másik pedig a hasznos boost vagyis mászási helyeket mutatná be. Mind a kettőhöz képeket kéne csinálnom gyakorlóban ami kb 10 perc lenne 3-4 mapon/2 perc térképenként. Na most az én klánomban állandóan cv+ sh van este és senkinek nincs erre ideje, úgyhogy ha valakinek van 10 perce és ennek a topicnak az ólvasója vagy csak akar segíteni hozzájárulni az oktatáshoz amit ez a topic nyújt akkor írjon ingame , vagy itt hozzászólásba hogy akarna e segíteni, és mikor.

 

Best Wishes :child:One_Joke #25 Posted 18 April 2017 - 08:12 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

https://www.youtube....h?v=f48httY_r-8  Amit a videóban láthattok

 

Tier 10 es light tank problémák:

 

-Tier9-10 es medium tankok nagyobb látótávval rendelkeznek távcső nélkül mint a tier 10-ek.

- Kisebb az átütésük mint minden más tanknak.

-Rosszabb az ágyú kezelhetősége mint  médium tankoké.

-Dpm ben alulmaradnak minden más tankal szemben.

-Nagy profillal rendelkeznek ami miatt gyakorlatilag egyszerűbb ellőni őket.

-A lőszer több light tanknál is lassabban repül ami megnehezíti a mesterlövészkedést.

-Célzás sebesség is csökkent a light tankoknál.

 

Összegzem a light tankok tier6 tól tier 10 ig MEGSZŰNTEK értelmüket vesztették, nulla esélyük van egy bc25t-vel vagy egy tvp, 121...... médium tankal szemben, ugyanis mindenben jobbak még sportolásban is a med tankok, gyorsabbnak gyorsabbak lesznek a light tankok, de le is lehetne róluk szerelni az ágyút, mert eltalálni, pláne átütni semmit se fog.

 One_Joke #26 Posted 19 April 2017 - 12:57 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014
Még annyit szeretnék hozzátenni a 9.18 as light tank updatehez, hogy mi lesz a következménye és milyen irányba halad a meta. Mivel a magas tier-es light tankok legyengülnek (lásd tier 8 lttb kevesebb hp, rosszabb ágyú stb.. ltvt-hez viszonyítva) ezért a medium tankok lesznek az új spotterek, vagyis a játék lelassul, így is lesznek light tankok mert az emberek próbálkozni fognak de hamar el fognak hullani pláne hogy a td-nek és a médiumoknak is nagyobb lesz a látótávja. Az agresszív spot visszaesik, a td-ék vakabbak lesznek. Gyakorlatilag td vel a médium tank pozíciókat és a heawy sarokpontokat lehet majd lőni. A közepes tankok kimagaslóan erősek lesznek, a prémium átütés, és mobilitás miatt, ahogy a ht-ok is némileg erősödnek, arty ág gyengülni fog, és a td játékmód is a light tankok halála miatt tier 6 fölött. Sokan fognak próbálkozni az új lightokkal, de idáig is nehéz volt jól játszani light tankal most még nehezebb lesz, hiszen amikor szembe kerül egy 121 el vagy tvp vel egy tier 10 light semmi esélye, ht ellen pláne, arról nem is beszélve hogy hamarabb meglátja a közepes tank a könnyű tankot.

One_Joke #27 Posted 30 April 2017 - 10:48 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Prémium tank vásárlás

 

Mikor az ember arra jut ,hogy vásárol egy prémium járművet a következő szempontok szerint választ.

-Pénz kereset, mennyit hoz az adott tank.

-Legénység fejlesztés az adott nemzet illetve fejlesztési ágon.

-Maga a tank képességei (tetszik a tank)

-Stronghold (erőd) csata módhoz való tank vásárlás.

 

Amit én szeretnék javasolni, az a kérdés ami a csatában, minden forumon, wot chaten elhangzik "Ez a tank jó? Melyik tank keres a legjobban? Hu ez a tank nagyon OP!" Szokták mondani hülye kérdésre hülye válasz érkezik. Olyan hogy valaki azt mondja neked hogy persze ez a tank jó, vagy nem jó, meg hogy jól keres vele az egy viszonyítható adat. De az nem biztos hogy te jól fogsz vele keresni vagy jól fogsz vele játszani.

 

Egy prémium tank akkor jó ha jól sebzel vele, és a kezedre áll. Vagyis ha valaki jól játszik tigris 2 vel akkor feküdni fog neki a löve, ha valaki szeret light tankozni és tud vele sebezni is az imádni fogja a type64 et vagy pl egy amx cdc-t. Most mondok egy példát ha valaki nagy ágyúsűlyedésű tankokhoz van szokva vagy td-ni szokott, az elsírná magát ha megvenné a t34-3 at vagy a defendert mert nem áll a kezére. Egy prémium tank akkor keres jól ha sebez vele az ember. Nekem a t34-3 2000-és 3000 sebzés között 70-100 k között hoz, ha nem lövök meg vele semmit akkor 5000-10000 kreditet hoz.

 

Úgyhogy azt javaslom ha tudjátok próbáljátok ki teszt szerveren a tankot mielőtt megveszitek, és a játékstílusotoknak megfelelő tankot válasszatok.

 One_Joke #28 Posted 10 May 2017 - 08:19 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Gyakran találkozunk a játékban kis megmaradt egy lövéses vagy az alatti életerejű tankal. Ám ez nem azt jelenti hogy olyan könnyű kilőni mikor sidescrap-ben áll vagy hulldown-ba. https://postimg.org/image/l102ao8r3/  https://postimg.org/image/iu5vh9cqn/

 

Íme a tanácsom, ha olyan tankal találkoztok ami kis hp-én van és nehezen belőhető szögben áll vagy csak simán túl páncélozott (pl t95,maus,e100.....stb) egy repesz lövés célravezető lehet,  sebzés kicsi lesz ugyan de a repesz szinte mindig ad le sebzést tier8 tól fölfelé a tankok nagy része sima oldal vagy torony találatnál is tud 100-180 sebzést tier 10 nél nyilván nagyobbat is. A játékosok nagy része nem számít rá hogy repesszel fogjuk meglőni ezért meg is lepődnek hogy ideális páncél fordítási szögben is meghalnak a repesz miatt.

 

10-ből 7 szer a repesz lesebzi a maradék kicsi hp-t a tankról és kiiktattunk egy ellenfelet, figyelembe kell venni hogyha modult találunk el pl lánctalpat van hogy semmilyen sebzést nem okoz a repesz lőszer, de itt én arról beszéltem hogy amúgy sem tudnánk átlőni se ap,val se goldal a tankot. Tehát próbáljátok ki akár gyakorlóban, akár élesben, sokan nem visznek magukkal repesz lőszert mert hogy nem sebez megfelelően nem hasznos stb., ez téves fölfogás 1 az 1 elleni harcban egy repeszt lövő medium tank egy rhm nek egy grillének vége van, nem csak a sebzés miatt, hanem azért is mert kb mindenki meghal a tankban és minden modul tönkre megy, ez igaz a light tankokra is.One_Joke #29 Posted 17 May 2017 - 06:45 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014
https://www.youtube....h?v=wnagX-bIYzE

One_Joke #30 Posted 28 May 2017 - 07:42 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

A forum népszerűsítése érdekében , és hogy többen olvassák ezt a topicot is , több sikerélményük legyen a játékban az ide járóknak, arra gondoltam 10-15 perces gyakorló csatákat csinálhatnánk.

 

Ezt úgy képzeltem el hogy az ide járó klán tagok barátlistás, vagy ingame klán tagok közt népszerűsítik ezt a tervet ezáltal ismeretlen emberek is olvashatják a forumot, vagyis csinálunk egy gyakorlót a klán társaitokkal ahol 10 perc alatt átnézünk valamit valós harci gyakorlatban ezáltal már több embert is érdekelhet a tanulás, és ha sikerélmény van ez egyfajta láncot indítana.

 

Sok klán magára van utalva kezdő vagy fejlődő játékosokkal akiknek sokat jelentene egy tapasztalt játékos segítsége , de nyilván nem tudnak besorozni egy klasszisokkal jobb játékost ezért információ hiányában megrekednek a tanulásban, én ezt a falat  szeretném ledönteni.

 

Úgyhogy most arra kérem az idejáró olvasókat, hogy ha tudnak másokon segíteni ahogy én is segítőszándékkal irkálom ezt a topicot akkor most ti is hozzátudtok tenni írjatok a többieknek akikkel jóban vagytok a játékban hogy van egy ilyen lehetőség és jelezzék ingame, hogy ki akar tanulni, vagyis írjatok rám.

 

Legalább 6-8 fő kell egy gyakorlóhoz bár ha egy klán tart gyakorlót akkor minimum 20 fő biztos össze jönne.

A játékban való fejlődéshez csak akarat kell, és némi szorgalom ;)One_Joke #31 Posted 28 May 2017 - 06:03 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014
18:50 kor ma 28 án kapcsoltam be a kapcsolaton kívül írást, ez hiba volt részemről. Úgyhogy aki írt az írjon még egy szót vagy küldjön még valamit mert nem jött át az üzenet a játékban. Sorry :child:

G0mbi #32 Posted 30 June 2017 - 01:16 PM

  Private

 • Player
 • 2824 battles
 • 4
 • Member since:
  05-19-2017

Sziasztok!

 

Köszönöm az "átirányítást" ide,sok hasznos dolgot olvastam,megpróbálom gyakorlatban is használni és megszokni.Ez egyébként fizetős mod?Úgy látom van hová fejlődni...One_Joke #33 Posted 01 July 2017 - 10:01 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

View PostG0mbi, on 30 June 2017 - 01:16 PM, said:

Sziasztok!

 

Köszönöm az "átirányítást" ide,sok hasznos dolgot olvastam,megpróbálom gyakorlatban is használni és megszokni.Ez egyébként fizetős mod?Úgy látom van hová fejlődni...

 

Az xvm ingyenes

One_Joke #34 Posted 18 August 2017 - 08:17 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Üdvözlök mindenkit aki olvassa, olvasta ezt a topicot, álmomba nem gondoltam volna hogy ennyien belefognak olvasni ebbe a topicba, az én elképzelésemet már rég túlszárnyalta, külön köszönet Muertének hogy kitűzte a topicot, és így előre került és ott is maradt.
Rég nem írtam már egyrészt ,mert már elég sok mindent leírtam ahoz hogy valaki egyről a kettőre jusson, másrészt meg azért mert az életbe senki nem segített még egy gyakorlóba se, ezért úgy gondoltam mi értelme erőlködni ha senki mást nem érdekel. De még mindig olvassák úgyhogy még pár dologgal kiegészítem.

 

A track+dmg lövés technika

 

Egy jó játékos mindig figyelmesen játszik és kihasználja a kínálkozó lehetőségeket.Sok módon lehet tankot hátráltatni, abban hogy viszonozza a tüzet. De a legegyszerűbb módja az ha mozgásképtelenné tesszük.A lánc találat nem végzetes dolog, de ha az ellenfél kétszer is lánc lövést kap egymás után na az már probléma. Két egymás utáni lánc lövés egy nehéz tanknál ha light vagy médium tank támadja az végzetes, szint úgy tank vadász esetében. A lánc lövés további előnye az hogy a csapattársak is tudják lőni sok esetben a célpontot és mi ezért nem kevés pénzt és tapasztalatot kapunk (sebzés közreműködés).

Sok estben taktikai védekező manőverként is lehet használni ha egy rossz ágyú sűlyedésű tank ránk akar rontani pl egy dombról lefelé és mi láncot lövünk neki megreked egy olyan pozícióba ahol mi sebezni tudjuk de ő  nem bír ránk esni,nem bír ránk le lőni.(https://i0.wp.com/ta..._crestRidge.png)

 

Más esetben ha épület mögül akar az ellenfél támadni minket de még a tornya nem hagyta el a sarok pontot szintén úgy láncon tudjuk tartani hogy ő nem bír vissza lőni ránk. Mindig minden esetben próbáljunk futó görgőt lőni vagyis a lánctalp elején és végén az utolsó görgőket ez sebzést és lánctalp vesztést okoz egyszerre.


Edited by One_Joke, 18 August 2017 - 08:22 AM.


One_Joke #35 Posted 21 August 2017 - 06:19 PM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Hátrálás, és támogatás

 

A játék egy fontos elme a helyzetfelismerés, az a csapat amelyik nem ismeri fel a vesztett pozíciót és az ellenfél esetleges támadási hullámait az veszít. Miért? Egyszerű, mert értelmetlenül ám de nagyon hősiesen kivárják a halált az adott pozícióban, aki megpróbál elmenekülni az meg egyszerűen túl későn teszi, aki pedig segíthetne hátulról az nem segít sőt nem is arra néz ahonnan a baj jön. Remélem ráismertetek egy átlagos csatára.
Ha mindent alkalmazni fogtok amit korábban leírtam érteni fogjátok ha azt írom hogy egy csata sokszor eldől az első 1 percben, ám ez egy jó játékos számára nem fontos, ugyanis a vesztett csata is lehet nagyon jó csata, ha fölismerjük a lehetőségeket.


Sokszor túl sokan elmennek egy írányba, vagy túl kevesen egy másik irányba. Pár tanács szinte soha nem éri meg valahova elmenni 1, 2 tankal, ha elmegy a csapat nagy része egy számunkra nem előnyös helyre akkor is arra menjünk vagy ugy helyezkedjünk hogy tudjon segíteni a tömeg. Az ok egyszerű azért ne váljunk le mert vesztes csatánál is mindig az a cél hogy minnél tovább életbe maradjunk. Ahogy pusztulnak a csapattársak, mert fognak igen gyorsan , mindig hátrálni kell másoknak kell fölvenni a sebzést és nekünk csak leadni kell, ezt lehet közelről is vagy távolabbról, ekkor az első sorból elhullóktól megfogjuk kapni hogy noobok vagyunk meg camparek, meg idioták , de ekkor már ha ügyesek vagyunk 2x es 3x os sebzésünk lesz az első sorban legyalult csapattársakhoz képest. Mindig vissza kell vonulni ha túlerő van és úgy kell változtatni a pozíciónkat hogy tudjunk tölteni, mindaddig amíg már nincs hely visszahúzódni, ekkor a leggyengébb tankokat kell megtámadni, és a kis életerővel rendelkezőket mert ezzel kiiktatjuk a többlet sebzést számunkra. Még egy jó tanács halál előtt olyan tankra lőjünk amit tuti átütünk , mert az utolsó lövés is sokat számít.One_Joke #36 Posted 14 September 2017 - 07:48 AM

  Staff Sergeant

 • Player
 • 13217 battles
 • 447
 • Member since:
  06-02-2014

Előrenyomulás a klánok alapja, minden rendesen működő klán játssza ezt a játék modot. Jó taktikusok, gyors reagálás, fókusz fire (bizonyos tankokra össztűz), helyes csapat összeállítás, ezt mind láthatjuk ebben a videóban. A videóban Magyarország talán egyik legjobb klánja méri össze erejét, európa legjobb klánjával. Ajánlom Redshire mapon (18:30-tól) a játékstílust figyeljétek meg, senki nem lövöldözik össze vissza 10 másodperc egy tank, olyan focus van.

 


1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users