Jump to content


Błąd launchera gry po instalacji i deinstalacji Wargaming Game Center [rozwiązany]

Wargaming Game Center Błąd

  • This topic is locked This topic is locked
154 replies to this topic

The_Yoghurt #101 Posted 28 November 2018 - 11:25 PM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 20175 battles
  • 1,779
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013

Dlatego najlepsze pytanie jest właśnie na tym forum. Często ludzie pobierają instalkę, zainstaluję z niej grę i  zapominają o plikach instalacyjnych launchera które pobrali jako pierwsze ze strony. Sam nawet kiedyś takie chomikowałem by nie musieć ściągać w razie formata, ale jakiś czas temu stwierdziłem że to głupota, i teraz mam... (_!_)

 

Liczę po prostu że ktoś z graczy na tym forum gdzieś taki plik ma zachomikowany na dysku i się nim tu podzieli.



El_Thomas12 #102 Posted 28 November 2018 - 11:29 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24804 battles
  • 839
  • Member since:
    07-27-2014
O ile nie dostaniesz wcześniej takiego lauchera to spróbuję jutro od znajomego wziąć bo jak jemu jeszcze grę instalowałem jakiś czas temu to jeszcze bez WGC pobierałem.

_Patrol #103 Posted 29 November 2018 - 01:55 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostThe_Yoghurt, on 28 November 2018 - 11:25 PM, said:

Liczę po prostu że ktoś z graczy na tym forum gdzieś taki plik ma zachomikowany na dysku i się nim tu podzieli.

Przed zabawą ZALECAM przeczytać całość podpowiedzi, wydaje mi się, że druga podpowiedź będzie lepsza.

 

Ludu grający w World Of Tanks.

Jeśli chcecie mieć badziew WGC, ale też i launcher, to czytajta dalej.

 

UWAGA, po wybraniu i wykonaniu podpowiedzi nie klikajcie na obrazek world of tanks w WGC.

Nie klikajcie ponieważ po kliknięciu być może ponownie dodacie WOT do WGC, a tego przecież nie chcecie.

 

 

***********************

Podpowiedź nr 1.

Odpalacie Wargamig (Fail) Game Center i w jego ustawieniach odznaczacie pobieranie wcześniejszych aktualizacji, udostępnianie aktualizacji, start WGC wraz z systemem > zapiszcie zmiany i uruchomcie ponownie system.

 

UWAGA, piszę z pamięci, bo nie mam już WGC > odznaczcie (wyłączcie) w WGC automatyczne dodawanie gier Wargaming.

 

Przypominam > Po wyłączeniu wcześniejszego pobierania, udostępniania i startu wraz z systemem > zapiszcie zmiany i uruchomcie ponownie system.

 

Po uruchomieniu systemu skasujcie z pulpitu ikonkę world of tanks.

 

Przechodzicie do głównego folderu gry i kasujecie pliki i foldery zaznaczone na czerwono.

Posted Image

 

Po skasowaniu pobieracie pliki nazwijmy to fixa

 

Pliki dla wersji gry SD > WOT_SD

Pliki dla wersji gry HD > WOT_HD

 

Po pobraniu rozpakujcie gdzieś na dysk i wszystkie pliki przenieście do głównego folderu gry.

Przejdźcie do głównego folderu gry, odszukajcie plik > WOTLauncher.exe

Kliknijcie na pliku prawym przyciskiem myszki wybierając > wyślij do > pulpit (utwórz skrót)

Koniec podpowiedzi nr 1.

 

*********************

Podpowiedź nr 2

 

Przenieście główny folder gry (zainstalowana gra) w bezpieczne miejsce na dysku.

Będzie to kopia bezpieczeństwa gry, która niebawem się przyda.

 

Odpalcie WGC i przez WGC odinstalujcie World Of Tanks.

Po odinstalowaniu World Of Tanks w ustawieniach WGC odznaczacie pobieranie wcześniejszych aktualizacji, udostępnianie aktualizacji, start WGC wraz z systemem > zapiszcie zmiany i uruchomcie ponownie system.

UWAGA, piszę z pamięci, bo nie mam już WGC > odznaczcie (wyłączcie) w WGC automatyczne dodawanie gier Wargaming.

 

Przypominam > Po wyłączeniu wcześniejszego pobierania, udostępniania i startu wraz z systemem > zapiszcie zmiany i uruchomcie ponownie system.

 

Po uruchomieniu systemu przejdźcie do folderu kopii bezpieczeństwa gry i kasujecie pliki i foldery zaznaczone na czerwono.

Posted Image

 

Po skasowaniu pobieracie pliki nazwijmy to fixa

 

Pliki dla wersji gry SD > WOT_SD

Pliki dla wersji gry HD > WOT_HD

 

Po pobraniu rozpakujcie gdzieś na dysk i wszystkie pliki przenieście do głównego folderu gry (folder kopii bezpieczeństwa).

Przejdźcie do głównego folderu gry (folder kopii bezpieczeństwa), odszukajcie plik > WOTLauncher.exe

Kliknijcie na pliku prawym przyciskiem myszki wybierając > wyślij do > pulpit (utwórz skrót)

 

Odpalcie launcher z pulpitu i grajta w wota.


Edited by _Patrol, 29 November 2018 - 02:01 PM.


El_Thomas12 #104 Posted 29 November 2018 - 03:16 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24804 battles
  • 839
  • Member since:
    07-27-2014
Widzę Patrol że ty też nie zrozumiałeś o co prosiła osoba.
On nie chcę odpalać po staremu gry bo widział to na 1 stronie co też mu wskazalem wcześniej a chce instalować grę w stary sposób czyli przez sam laucher a nie WGC dlatego się pyta o stary plik odnośnie instalacji gry.

Edited by El_Thomas12, 29 November 2018 - 03:17 PM.


_Patrol #105 Posted 29 November 2018 - 03:34 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostEl_Thomas12, on 29 November 2018 - 03:16 PM, said:

Widzę Patrol że ty też nie zrozumiałeś o co prosiła osoba.
On nie chcę odpalać po staremu gry bo widział to na 1 stronie co też mu wskazalem wcześniej a chce instalować grę w stary sposób czyli przez sam laucher a nie WGC dlatego się pyta o stary plik odnośnie instalacji gry.

Ależ ja zrozumiałem i to bardzo dobrze.

Pisząc tak a nie inaczej dałem do zrozumienia, że może zapomnieć o pobraniu starej wersji instalatora, aby zainstalować nową wersję gry.

 

******************************

No, ale jeśli bardzo chce, to wyślę w internety stary dobry instalator.

Powinien banglać, ale i tak, trzeba zrobić myki, aby odpiąć od WGC WOTa.

 

Stary dobry instalator > kliknij tutaj aby pobrać.


Edited by _Patrol, 29 November 2018 - 03:40 PM.


El_Thomas12 #106 Posted 29 November 2018 - 04:03 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24804 battles
  • 839
  • Member since:
    07-27-2014

A co jeśli Ja zainstalowałem przez WGC Wota potem usunąłem według poradnika folder i pliki, usunąłem WGC i pobrałem te przy starym laucherze tzn że zrobiłem prawidłowo czy też mogę mieć problemy jakieś że nie usunąłem Wota po zainstalowaniu z WGC?

 

Jak coś to ten folder gdzie WGC się instaluje na partycji systemowej C usunąłem czyli z ProgramData

 

Aaa dobra te metody to do WGC i lauchera lol pogubiłem się w tym czytaniu trochę :P

 

Także sam sobie odpowiedziałem :D

 

Dobra to mam inne pytanie w takim przypadku bo pobrałem te pliki i laucher dla wersji HD gry.

Czy jak przełącze teraz na wersję SD w laucherze to będę musiał jakieś dodatkowe pliki ściągać czy już sam laucher sobie ogarnie zmianę wersji?


Edited by El_Thomas12, 29 November 2018 - 04:37 PM.


The_Yoghurt #107 Posted 29 November 2018 - 05:19 PM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 20175 battles
  • 1,779
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013

View Post_Patrol, on 29 November 2018 - 04:34 PM, said:

Powinien banglać, ale i tak, trzeba zrobić myki, aby odpiąć od WGC WOTa.

 

Stary dobry instalator > kliknij tutaj aby pobrać.

 

Ale po co odpinać, skoro jak mam kompa po formacie to nie mam WGC na kompie, a dzięki staremu instalatorowi ominę łukiem (a przynajmniej powinienem)  cały problem z wgc?

 

No chyba że Ynteligenci z WG wpadli na "genialny" pomysł by przy aktualizacji wota aktualizował się też stary launcher do wgc... oby nie.


Edited by The_Yoghurt, 29 November 2018 - 05:22 PM.


_Patrol #108 Posted 29 November 2018 - 06:15 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

Bardzo ważne > poradnik przyda się też innym graczom, myślę przyszłościowo ;)

 

No i trochę się zakręciłeś, bo gdybyś zrobił to co podpowiedział EL_Thomas12, czyli podpowiedzi z pierwszej strony, to nie miałbyś już dawno WGC i ciupałbyś w wota.

Bo to co opisałem na pierwszej stronie tego tematu to nic innego jak powrót do starego dobrego launchera.


Edited by _Patrol, 29 November 2018 - 06:16 PM.


El_Thomas12 #109 Posted 29 November 2018 - 07:47 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24804 battles
  • 839
  • Member since:
    07-27-2014

No dobra tylko kwestia dalej że on nie chciał WGC w ogóle instalować a mieć sam laucher a tak to trzeba WGC instalować potem usuwać i podmienić pliki aby wrócić do starego sposobu co trochę jest bez sensu ale ważne że jest dostępne.

 

A Ja dalej czekam na informacje czy jak pobrałem pliki dla wersji HD i przełącze na SD to czy muszę sam coś pozmieniać w takim przypadku czy nie?

 

Dobra sam sprawdziłem i już wiem co i jak :)


Edited by El_Thomas12, 29 November 2018 - 10:22 PM.


The_Yoghurt #110 Posted 29 November 2018 - 07:52 PM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 20175 battles
  • 1,779
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013

Chciał nie chciał, każdy już wie o co chodziło, nie mniej rozwiązanie z 1 str jest dla tych którzy z jakiegoś powodu to zainstalowali, ale jeśli można obejść i nie instalować i nie bawić się w podmianki to czemu nie skorzystać, szczególnie gdy tak jak mi nie zależy na czasie bo nie mam chcicy grania w wota już teraz, a do tego jestem leniem i nie chce mi się klikać myszką ponad miarę przy instalacji czegoś takiego jak wot :P

 

Tak czy siak, dziękuję wam za pomocną dłoń. :)


Edited by The_Yoghurt, 29 November 2018 - 07:55 PM.


_Patrol #111 Posted 29 November 2018 - 11:49 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostThe_Yoghurt, on 29 November 2018 - 07:52 PM, said:

Tak czy siak, dziękuję wam za pomocną dłoń. :)

Spox, zadziałał instalator starego dobrego launchera, do którego dodałem link?



The_Yoghurt #112 Posted 30 November 2018 - 12:58 AM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 20175 battles
  • 1,779
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013
Tak

_Patrol #113 Posted 30 November 2018 - 12:58 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostThe_Yoghurt, on 30 November 2018 - 12:58 AM, said:

Tak

Jest to bardzo dobra wiadomość, bo jak wiesz WG wciska nam już na siłę WGC.



The_Yoghurt #114 Posted 30 November 2018 - 01:02 AM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 20175 battles
  • 1,779
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013
I dlatego teraz szczególnie warto taką instalkę zachować, ażeby w przyszłości po różnych zawirowaniach na dysku nie musieć przy reinstalacji być zmuszanym na dzień dobry do wgc.

_Patrol #115 Posted 30 November 2018 - 01:14 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
Wiem mordo, dlatego mam "stary" dobry instalator na dysku i postanowiłem podzielić się nim ze społecznością tej wspaniałej gry ;)

Black_Nature #116 Posted 21 December 2018 - 09:37 AM

    Private

  • Player
  • 17685 battles
  • 23
  • [TEKE] TEKE
  • Member since:
    12-16-2017
@_Patrol masz te pliki do normalnego launchera tylko do aktualnej wersji ?

_Patrol #117 Posted 21 December 2018 - 10:40 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostBlack_Nature, on 21 December 2018 - 09:37 AM, said:

@_Patrol masz te pliki do normalnego launchera tylko do aktualnej wersji ?

 

Łap :)

 

FIX dla wersji gry World Of Tanks 1.3.0.1 SD -> WOT_SD

FIX dla wersji gry World Of Tanks 1.3.0.1 HD -> WOT_HD

 

Poniżej do pobrania stary dobry instalator, dodaje ponieważ WG od jakiegoś czasu wciska nam instalator z WGC :(

Kliknij tutaj, aby pobrać instalator WOT bez WGC. Przyda Ci się być może w przyszłości do zainstalowania gry.


Edited by _Patrol, 21 December 2018 - 10:42 AM.


AnnaZofia #118 Posted 27 December 2018 - 12:09 AM

    Private

  • Player
  • 6695 battles
  • 1
  • Member since:
    05-09-2014

Witam,

reinstal zrobiony ze starym i nowym (WGC) instalatorem. W pierszym oknie WoT pasek jest na około 2/3 i po chwili ekran znika. i edytowano, że tak powiem. Ktoś może pomóc?


Edited by BunnyCommander, 01 January 2019 - 10:23 AM.
niestosowne słownictwo


_Patrol #119 Posted 27 December 2018 - 12:06 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41412 battles
  • 36,285
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostAnnaZofia, on 27 December 2018 - 12:09 AM, said:

Witam,

reinstal zrobiony ze starym i nowym (WGC) instalatorem. W pierszym oknie WoT pasek jest na około 2/3 i po chwili ekran znika. i edytowano, że tak powiem. Ktoś może pomóc?

Jest taki temat > zanim zadasz pytanie-przeczytaj

 

ps.

Wywal w kosmos WGC, bo jest jeszcze zbugowane. Próbuj zainstalować grę ze starego instalatora.

Dodam, że warto, a nawet trzeba uruchomić instalator z prawokliku i wybrać > uruchom jako administrator.

Warto też (dla testu) na czas instalacji wyłączyć oprogramowanie antywirusowe, włączysz po zainstalowaniu.



Woow6 #120 Posted 27 December 2018 - 03:41 PM

    Private

  • Player
  • 23177 battles
  • 2
  • Member since:
    01-03-2012
Siema, wczoraj zrobiłem tak jak kolega _Patrol pisał na 1 stronie i wszystko było pięknie, wot dzialał i nawet chodził płynnie bez wywalania z serwera :playing:, dziś pełen radości odpalam, patrzę aktualka jakaś się robi i po chwili po osiągnięciu 100% komunikat że błąd krytyczny :amazed:, wywaliłem wsio z kompa, format dysku z grą i ściągam własnie przez ten stary launcher , mam nadzieję że zadziała bo WG juz zrobilo przymusową instalację tego badziewia przed klientem gry... jak nie zadziała to chyba nie bedzie mi sie chciało bawic i zainstaluję ten WGC ale to wtedy max 2 bitwy w spokoju bo potem ta łatka wcina mi ponad 50% dysku:ohmy:





Also tagged with Wargaming Game Center, Błąd

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users