Jump to content


Błąd launchera gry po instalacji i deinstalacji Wargaming Game Center [rozwiązany]

Wargaming Game Center Błąd

  • Please log in to reply
114 replies to this topic

gryff73 #81 Posted 06 January 2018 - 05:45 PM

    Private

  • Player
  • 6489 battles
  • 8
  • Member since:
    07-16-2017

Być może..,ale gdy wczoraj zainstalowałem WGC i WOW ponownie wyskoczyło to:

 

wyskakuje to, plus wywalanie na pulpit..KARAMBA.



gryff73 #82 Posted 06 January 2018 - 05:47 PM

    Private

  • Player
  • 6489 battles
  • 8
  • Member since:
    07-16-2017
Jak zainstaluję to chce odinstalować, jak odinstaluję to chce wgrać...to jakieś błędne koło. Wszystko jest do zniesienia gdyby nie wywalanie po kilka razy na pulpit.

_Patrol #83 Posted 06 January 2018 - 06:02 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39141 battles
  • 31,672
  • [-WGPL] -WGPL
  • Member since:
    03-07-2011

Zainstaluj jakiś programik, który poprawnie wywali to w kosmos razem z wpisami do rejestru systemu, bo zapewne coś się popierdzieliło.

Czyli instalujesz programik, przykładowo revo uninstaller.

Po zainstalowaniu programu zainstaluj WGC. Po zainstalowaniu uruchom ponownie system, aby wpisy w rejestrze się, że tak napiszę zadomowiły.

 

Po uruchomieniu systemu odpal revo uninstaller i odinstaluj WGC.

Zwróć uwagę na to, że możesz i powinieneś zaznaczyć > zaawansowany (po odinstalowaniu WGC) i kliknąć > skanuj.

Zaznaczasz wszystko i klikasz usuń, po usunięciu wszystkiego uruchom ponownie system.

 

Podpowiedź.

Revo uninstaller odpal jako administrator, bo program będzie bawił się plikami i rejestrem systemu, jak i wykona kopię rejestru systemu i nowy punkt przywracania systemu, a do tego trzeba uruchomić program jako administrator.

Jeśli po odinstalowaniu WGC wyskoczy komunikat informujący, abyś ponownie uruchomił system nie wyrażaj na to zgody, jak już wspomniałem klikasz skanuj itd.

Dopiero po usunięciu śmieci możesz ponownie uruchomić system.



gryff73 #84 Posted 06 January 2018 - 07:14 PM

    Private

  • Player
  • 6489 battles
  • 8
  • Member since:
    07-16-2017

Zainstalowałem Absolute Uninstaller .

Zainstalowałem WGC i odinstalowałem za pomocą Absolute Uninstaller.

Pomogło na tyle, że nie pokazuje się już błąd odnośnie WOW. I wszystko było by ok, ale...dalej średnio co 3 bitwy wywala z gry...Może przyczyna tkwi w zupełnie czymś innym...Mimo to dzięki za pomoc.



_Patrol #85 Posted 06 January 2018 - 07:30 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39141 battles
  • 31,672
  • [-WGPL] -WGPL
  • Member since:
    03-07-2011

Jeśli wywala z gry, to przyczyna może być inna.

Napisz do supportu gry, bo warto zainteresować ich tym problemem, bo nie będę ukrywał, iż WGC to nie jest to na co czekają gracze ;)



KrystianMasakra #86 Posted 08 January 2018 - 09:10 PM

    Private

  • Player
  • 2243 battles
  • 6
  • Member since:
    12-16-2016
miałem problem z launcherem wota. otóż po pobraniu aktualizacji/składowych przy rozpakowywaniu na np.13% wyskakuje ostrzeżenie po którym należy pobrać wszystko od nowa i tak na okrągło tak dopóki nie dojdzie rozpakowywanie do końca. co z tym zrobić?    

_Patrol #87 Posted 08 January 2018 - 09:13 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39141 battles
  • 31,672
  • [-WGPL] -WGPL
  • Member since:
    03-07-2011
Przyczyn może być sporo: błędy pamięci ram, dysku twardego, problem z internetem, oprogramowanie antywirusowe.

KrystianMasakra #88 Posted 09 January 2018 - 07:26 PM

    Private

  • Player
  • 2243 battles
  • 6
  • Member since:
    12-16-2016

mogę wykluczyć dwa ponieważ:

-na partycji dysku z wotem mam jeszcze ok. 314 Gb wolnego miejsca

-wcześniej próbowałem wyłączyć antywirusa  ale to nie pomogło.

chce zagrać w wota ale przez ten launcher raczej się to nie stanie.


Edited by KrystianMasakra, 09 January 2018 - 07:30 PM.


KrystianMasakra #89 Posted 09 January 2018 - 07:28 PM

    Private

  • Player
  • 2243 battles
  • 6
  • Member since:
    12-16-2016

nie wiem jak wysłać zdjecie problemu bo pytałem gdzie indziej i je specjalnie po to robiłem.

 



KrystianMasakra #90 Posted 09 January 2018 - 07:31 PM

    Private

  • Player
  • 2243 battles
  • 6
  • Member since:
    12-16-2016
to jest zdjęcie problemu z launcherem.

Attached Files

  • Attached File   BLAD WOTA.png   336.23K

Edited by KrystianMasakra, 09 January 2018 - 07:32 PM.


_Patrol #91 Posted 09 January 2018 - 08:15 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39141 battles
  • 31,672
  • [-WGPL] -WGPL
  • Member since:
    03-07-2011

Uruchom launcher z uprawnieniami administratora. Sprawdź pamięć ram jak i dysk twardy, czy nie mają błędów. Upewnij się, czy na dysku C masz odpowiednią ilość wolnego miejsca.

 

ps.

Plik dziennika to plik WOTLauncher.log



KrystianMasakra #92 Posted 10 January 2018 - 06:51 AM

    Private

  • Player
  • 2243 battles
  • 6
  • Member since:
    12-16-2016
próbuję pobierać wota  z wyłączonym antywirusem i uruchomiłem launchera jako administrator tylko nie wiem czy to pomoże.

KrystianMasakra #93 Posted 13 January 2018 - 01:59 PM

    Private

  • Player
  • 2243 battles
  • 6
  • Member since:
    12-16-2016
nie działa dalej to samo ostrzeżenie. nie wiem co z tym zrobić a nie chce pobierać składowych po dziesięć razy.

_Patrol #94 Posted 13 January 2018 - 02:32 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39141 battles
  • 31,672
  • [-WGPL] -WGPL
  • Member since:
    03-07-2011

Nie pobieraj przez wifi, wyłącz wszystkie programy działające w tle, do tych programów zaliczamy też przeglądarkę.

 

Sprawdź dysk twardy, być może ma bad sectory, sprawdź pamięć ram, być może ma parę błędów. Jak  testować dysk twardy i pamięć ram znajdziesz bez problemu w internecie.

 

Spróbuj zainstalować grę na innej partycji, czy innym dysku.

 

Upewnij się, czy zalogowany jesteś na konto administratora sytemu.



MatkaPrzemka #95 Posted 01 November 2018 - 07:51 AM

    Private

  • Player
  • 5873 battles
  • 1
  • [4P_AK] 4P_AK
  • Member since:
    04-30-2015
Witam mam obecnie dokładnie ten sam problem co w temacie lecz mam obecną wersje gry.
 

Edited by MatkaPrzemka, 01 November 2018 - 07:57 AM.


_Patrol #96 Posted 01 November 2018 - 01:43 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39141 battles
  • 31,672
  • [-WGPL] -WGPL
  • Member since:
    03-07-2011

View PostMatkaPrzemka, on 01 November 2018 - 07:51 AM, said:

Witam mam obecnie dokładnie ten sam problem co w temacie lecz mam obecną wersje gry.

Edytowałem podpowiedź i dodałem nowe pliki, kliknij tutaj.



The_Yoghurt #97 Posted 28 November 2018 - 10:16 PM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 19662 battles
  • 1,776
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013
A jest gdzieś w ogóle jeszcze instalka, ale bez konieczności pobierania i odinstalowywania WGC? Może ktoś gdzieś przechowywuje na kompie stary plik instalacyjny launchera sprzed epoki wgc?

Edited by The_Yoghurt, 28 November 2018 - 10:16 PM.


El_Thomas12 #98 Posted 28 November 2018 - 10:32 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 23897 battles
  • 811
  • [PKPP] PKPP
  • Member since:
    07-27-2014

*edit niemiłosierne.
Dobrze ze można poprzez pobranie plików odpalać po staremu :)

 

Na 1 stronie masz linki jak i co usunąć aby ze starego lauchera korzystać.


Edited by DarkAri, 03 December 2018 - 08:16 PM.
Unikaj : wulgaryzmy


The_Yoghurt #99 Posted 28 November 2018 - 10:52 PM

    Lieutenant

  • Clan Diplomat
  • 19662 battles
  • 1,776
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-15-2013

View PostEl_Thomas12, on 28 November 2018 - 11:32 PM, said:

Na 1 stronie masz linki jak i co usunąć aby ze starego lauchera korzystać.

 

:facepalm:  Wiem że można odinstalować WGC i zastąpić brakujące pliki, ale chodzi mi o metodę żeby jednak nie musieć tego robić a jednocześnie nie mieć WGC! No bardziej prosto już tego napisać nie potrafię.

Edited by The_Yoghurt, 28 November 2018 - 10:55 PM.


El_Thomas12 #100 Posted 28 November 2018 - 11:19 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 23897 battles
  • 811
  • [PKPP] PKPP
  • Member since:
    07-27-2014
Na to wychodzi ze jeśli nie masz starej instalki tj sam o tym piszesz nie da rady bo sam szukałem bez game center i nic nie widziałem albo za krótko grzebalem w google.






Also tagged with Wargaming Game Center, Błąd

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users