Nedá mi to nezeptat se: Proč mi (jezdím s německými tanky, ano vím, zavání to zase fňukáním nad UP německými tanky) protivník při shození pásu sebere i nějaká HP (při střelbě z čela a i pod hodně ostrými úhly a to do boku, ne do hnacího kola) zatímco já jemu za podobných okolností pouze shodím pásy a nebo ani to ne? Toto ve zvýšené míře (v posledních cca 5-ti bitvách 3x) pozoruji od posledního patche (možná náhoda) - tedy pásy německých tanků se stali hit zónami s vazbou na dmg (nebo jak to nazvat). Pokud je protivníkem též německý tank, také se mi daří ho tímto způsobem poškozovat. Zvláštní, že se to děje i u strojů typu E-100, JG-E100, které by naopak neměli (díky velmi silným blatníkům) mít podobné problémy.
Edit: Jak je možné, že mi E-100 2x po sobě zapálí palbou do boku pod hodně ostrým úhlem (cca 20-30° a to ještě do blatníku) zatímco 170 JG E-100 IS-4 pod lehce lepším úhlem úplně stejně pouze shodí pásy. Od září/října mám E-100 a toto nepamatuji. To v posledním patchi ty modely předělávali? Nebo to je ten buff E-100 (už má nejen hořlavou převodovku, ale také hořlavé pásy)?
Ahoj mám pár otázek na které neznám odpověď.
Když dám zapomenout specializace zmizí ze dvou obě nebo jen jedna?
Proč mi nefunguje specializace Bratři ve zbrani po té co se učím další spec?
Moc díky za odpovědi.
Kdyz to das zapomenout ukaze ti to jak to s tema procentamam bude (ano zmizi i ten predchozi tzn. musis ho tam dat znova)
BiA (Brothers in arms) MUSIS mit u vsech clenu posadky jinak nefunguje
Edit: Jak do podpisu dostanu takové ty statistiky?
spíš kdy dojde k tomu, že ti požár nebude hra hlásit jako poslední v řadě za poškozenýma pásama apod. nebo kdyby to hodilo doprostřed obrazovky nějakou ikonu požáru (jako třeba žárovka) to by bylo terno.
jeden malý dotaz:
díky za upravený MM , ale JE SAKRA NORMÁLNÍ MÍT 16 ARTY V JEDNÉ HŘE??? to jsou vývojáři z WG opravdu takoví neumětelové, že nejsem schopni upravit algoritmus nějakým normálním způsobem? Jednu věc opraví a druho zase zmastí?
Stalo se to Pantherovi u Kurska, takže je to historicky podloženo, takže nikdy.(názor WG)
Podle mého názoru by se s tím mohlo něco dělat, nemusí mít 0 hořlavost, ale mohl by to být samostatný modul, který při zničení zapálí motor, nebo by na to mohl být nějaký equipment...
No argument je takový, že se to *prý* stávalo a ten Panther u Kurska je fotografie, kterou jsem viděl zde na českém fóru, dokumentace k tomu bude zcela jistě rozsáhlejší - určitě bylo takových případů víc, hlavně taky u Shermanů.
A s těmi Rusi je to oblíbený argument - že Rusové bouchají a Němci hoří. Ovšem když už, tak si Rus koupí "Wet" Ammo Rack a je za vodou. Co má dělat Němec se nedozvíš. Asi Ti má stačit hasicí přístroj. Hodně vtipný je rozdíl, mezi spodním plátem, nejslabší částí německého vozidla, kde se skrývá převodovka/motor, a pánceřováním věže/předku tanku, nejsilnější částí ruského vozidla, za níž se skrývá munice.
Jinak já sám jsem za bitvu hořel dvakrát zatím jen jednou a to s Ferdinandem, který nemá zrovna velké tendence hořet.
S Jagdtigerem občas hořím, ale nestává se to častěji, než 1 za 5 bitev a ještě se mi to nestalo dvakrát v jedné bitvě.
Rusů jsem odpálil tak asi 7: KV-1 s JP, T-44 a T-54 s JT a pak 2-3 Type 59 a 2 IS-3 s Ferdinandem. To je ~ 1 za 500 bitev(počítám svoje bitvy s JP, Ferdim a JT).
Můžeš se tomu přizpůsobit stylem hry, nebo se můžeš naučit azbuku a napsat to na fórum SerBovi, třeba by se dal k něčemu ukecat, nicméně bez ohledu na kvalitu Tvých argumentů si myslím, že na českém fóru s tím nepohnou. Ještě můžeš zkusit Overlorda, ale ten to má v hlavě trochu pomotané, mi přijde.
No argument je takový, že se to *prý* stávalo a ten Panther u Kurska je fotografie, kterou jsem viděl zde na českém fóru, dokumentace k tomu bude zcela jistě rozsáhlejší - určitě bylo takových případů víc, hlavně taky u Shermanů.
A s těmi Rusi je to oblíbený argument - že Rusové bouchají a Němci hoří. Ovšem když už, tak si Rus koupí "Wet" Ammo Rack a je za vodou. Co má dělat Němec se nedozvíš. Asi Ti má stačit hasicí přístroj. Hodně vtipný je rozdíl, mezi spodním plátem, nejslabší částí německého vozidla, kde se skrývá převodovka/motor, a pánceřováním věže/předku tanku, nejsilnější částí ruského vozidla, za níž se skrývá munice.
Jinak já sám jsem za bitvu hořel dvakrát zatím jen jednou a to s Ferdinandem, který nemá zrovna velké tendence hořet.
S Jagdtigerem občas hořím, ale nestává se to častěji, než 1 za 5 bitev a ještě se mi to nestalo dvakrát v jedné bitvě.
Rusů jsem odpálil tak asi 7: KV-1 s JP, T-44 a T-54 s JT a pak 2-3 Type 59 a 2 IS-3 s Ferdinandem. To je ~ 1 za 500 bitev(počítám svoje bitvy s JP, Ferdim a JT).
Můžeš se tomu přizpůsobit stylem hry, nebo se můžeš naučit azbuku a napsat to na fórum SerBovi, třeba by se dal k něčemu ukecat, nicméně bez ohledu na kvalitu Tvých argumentů si myslím, že na českém fóru s tím nepohnou. Ještě můžeš zkusit Overlorda, ale ten to má v hlavě trochu pomotané, mi přijde.
Přizpůsobovat asi jak? Já se snažím nevyčnívat, střílet spíš z dálky atd. Mám perk Údržba, který by to měl srazit o 25%, ale je to marný, je to marný, je to marný. První rána zepředu - ohýnek. První rána do motoru přes blatník a pásy pod hodně šíleným úhlem (cca pozice "1:30") - ohýnek. Od artyny do předku - motor a ohýnek. Zásah do motoru, který má hořlavost 12% (a ještě řidič Údržbu), ohýnek.
Proto mě zajímá, kdy začnou s tou zatracenou převodovkou něco dělat. Převodovky se běžně sváří a hořet nezačnou (to teplo tam působí o dost déle než při zásahu).
Edit: Tak vlastně jsou Izraelci hloupí, protože jejich Merkavy mají motory a převodovky taky vepředu. Že by si neuvědomili hořlavost převodovek? Kdoví kolik jich po zásahu do převodovky hořelo...
přiznejme si,v reálu, co zásah do tanku to hoření a exploze munice.......to že tady ve hře sem cca půl roku hraní vozil hasičák víceméně zbytečně
Asi protože nemáš E-100, E-75, King Tigera ani Jagdtigera. U většiny ostatních strojů je jedno, kam protivník střílí(možná u JP je důležité střílet spodek, ale to většina lidí, co to musí dělat, neví).
Opravy jsou důležitý skill a jejich nevlastnictví je dost nebezpečné, ale hašení?
Ve chvíli, kdy začneš hořet, máš v podstatě v tahu motor, pokud hoříš delší chvíli, často ti to zničí ještě dalších x modulů kolem - obzvláště příjemná je munice. Už z tohohle důvodu není problém, že Ti to hoření ubere třetinu HP, ale to, že pak můžeš v podstatě kliknout 'Exit to garage', protože s poškozeným ammo rackem, motorem a rádiem už se není o co snažit.
Hoření funguje jako klesající geometrická řada s počáteční hodnotou ~5% HP(liší se podle tanku - JT má ~4.5%, JP ~5.5%)a koeficientem 0.9, takže za 10 sekund hoření přijde tank o asi 1/3 HP. Co asi 2-5 sekund shoří nějaký modul(je to pravděpodobně náhodné) motor, rádio, ammo rack, palivové nádrže, tzn. za 10 sekund hoření shoří asi 3 moduly.
Pokud firefighting snižuje počáteční tick o 25% a dobu hoření o 50%, tank za 5 sekund přijde o 1/4 svého HP a shoří 1-2 moduly.
Samozřejmě firefighting funguje na základě RNG(obří pí*ovina), takže můžu klidně hořet 10 sekund i s firefightingem, stejně tak můžu hořet 5 sekund i bez něj.
Minimálně by mohla u firefightingu být statická hodnota, která, když bude vyšší než dmg daného ticku ohně, oheň zruší. Místo toho je tam nějaká pofiderní šance na uhašení každou sekundu, která je firefighting skillem zvýšena, ale to ještě neznamená, že budu hořet kratší dobu.
Taky by mohl engine fire být jen při poškození motoru přes 50% jednou střelou, protože mě právě ze 4 střel 2krát zapálil KV-1 s F-30 bez toho, aby mi motor vůbec poškodil.
Dál by bylo záhodno přidat modul "Transmission"(převodovka), popř. ho přidat pod modul "Fuel Tanks" místo pod modul "Engine". "Fuel tanks" zapálí motor pouze, pokud dojde k zničení modulu, což si myslím, že u převodovky by byl dobrý kompromis mezi tím, co chce WG a co chcou hráči. Takže v patchi 9.4 za 2 roky by mohl být modul "Fuel Tanks and Transmission" a nebylo by v podstatě třeba na skoro nic šahat, jen přehodit určitou část damage modelu motorů k jinému modulu.
Ještě tady napíšu údaje z mého drobného testu:
Spoiler
KV-1 s F-30, střelba do zadní části vany Jagdtigeru.
1. penetrace - nic
2. penetrace - poškozeny nádrže, zapálen motor, hořel 20 ticků(10 sekund), shořelo: rádio(3. tick po 1.5sec), ammo rack(14. tick - po 7 sec); po tomhle mi zbylo 50% hp - oheň ubral asi 1/3 mého HP
3. penetrace - nic
4. penetrace - zapálen motor, hořel 14 ticků(7 sekund), shořelo: motor(10ticků/5sec), rádio(10tick/5sec - zničeno), optika(12tick/6sec)
;po tomhle mi zbylo 11% HP, oheň ubral asi 22% mého celkového HP.
PS: Ještě podotýkám, že oheň dělá dmg každých 0.5 sekund, takže koeficient není 0.9 ale 0.95, pokud chcete počítat s ticky. Výsledná čísla jsou ovšem stejná. Kdybyste chtěli replay, není problém ho dodat.
uvažuje se, že by AMX 13-90 dostala vert. stabilizátor - když už je tier 8 ?
nedostane ho, na wiki je přímo napsáno: "Available for all nations starting with tier 8 (the French AMX 13 90 being the exception from v0.7.5)." tzn. že AMX 13 90 je vyjímka.
Tak jsem zkusil něco v duchu 404 postnout do EN sekce Player Suggestions a nebylo to ani schváleno k zveřejnění. WG se o tom odmítá bavit, takže to nikdy nebude. Super.
Tak jsem zkusil něco v duchu 404 postnout do EN sekce Player Suggestions a nebylo to ani schváleno k zveřejnění. WG se o tom odmítá bavit, takže to nikdy nebude. Super.
Hmm. Takže buďto nejsou schopní udělat převodovku s hořlavostí 0 (čemuž ovšem nevěřím, to by snad nemohl být takový problém, hodit do německých tanků 2 moduly "motor", kde ten vepředu má hořlavost 0), ale spíš bude pes zakopaný v jejich nechuti tento problém napravovat (protože by to bylo v podstatě zlepšení německých tanků a k tomu není evidentně vůle).
No, nezbývá než popřát Izraelským tankistům v jejich Merkavách s pohonnou jednotkou vepředu mnoho štěstí a doporučit velení tankových vojsk nákup nehořlavých kombinéz.
Ať si to (hoření převodovky) kdochce obhajuje jak chce, problém je v "Klimentu Vorošilovi coby mistru strategického boje".
Ať už s tím jde WG do háje. Motor hořlavost 15%, na řidiči perk Údržba a já skoro každou bitvu hořím. Hořím po prvním a jediném zásahu do předku (tedy převodovky) a teprve těsně před uhašením mi to hodí hlášku poškození motoru a nádrží. Opravdu začínám mít pocit, že se WG zasekl v 50. letech - do tabulky napíše 15%. přitom to je 50% (je to německý tank, že).
Packale, ještě si nepoznal hořlavost sovětských tanků, to si teprve užiješ grilování. 2 požáry za bitvu je standard. Pak něco kecej o hořlavosti.
Edit: Ještě by mohli Němcům nerfnout ammorack, aby si užili i explozí a měli opravdu důvod brečet kvůli "Russian Biasu". Sice nechápu, kde ve hře jsou ruské tanky, když já vidím jen sovětské, ale budiž. Někteří to rozlišit nedokáží, zaslepení Germanofilové.
Skus niekoho z modov oslovit, ci by ti to neschvalili. Ja som svoje sialene napady vzdy po 1-2 dnoch urgoval u Tuccyho a on to zviditelnil. Pride mi, ze v tej sekcii to bud nikto nemoderuje, nechce sa im to citat, alebo budia dojem, ze tie navrhy su zle Neviem, no.