Jump to content


Wersja 9.19: Ulepszenia interfejsu


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

Community #1 Posted 31 May 2017 - 03:33 PM

    Sergeant

  • Content Team
  • 0 battles
  • 38,675
  • Member since:
    11-09-2011
Odkryjcie nowe, łatwiejsze sposoby przeglądania misji bojowych, wydarzeń i promocji.

Pełna treść wiadomości

mavachi #2 Posted 31 May 2017 - 05:21 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 20870 battles
  • 68
  • Member since:
    04-08-2012
Odpalilem i usunelo mi wszystkie mody...:(

Prezesi42 #3 Posted 31 May 2017 - 05:30 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 18497 battles
  • 326
  • Member since:
    07-14-2012

View Postmavachi, on 31 May 2017 - 04:21 PM, said:

Odpalilem i usunelo mi wszystkie mody...:(

 

Bardzo dobrze, że usunęło mody bo każdy mod powinien być zabroniony przez WG. 
Swoją drogą instrukcja do gry bez modów :
W - do przodu
S- do tyłu 
A - w lewo 
D -w prawo 

lewy przycisk myszy - strzał 

oczywiście można sobie zmieniać konfigurację klawiszy w ustawieniach. 
Mam nadzieję, że pomogłem . Pozdrawiam

GpgotSwag #4 Posted 31 May 2017 - 08:29 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 37025 battles
  • 765
  • [LICHO] LICHO
  • Member since:
    03-08-2013

Po zmianie interfejs bardzo przypomina wyglądem układ obecny na stronie głównej.

Bardziej rozstrzelony po bokach, w mojej ocenie mniej czytelny. Ale graczom z monitorami o wysokiej rozdzielczości powinien przypaść do gustu.



MarcinObrzyn #5 Posted 31 May 2017 - 10:02 PM

    Private

  • Player
  • 35512 battles
  • 24
  • Member since:
    02-25-2013

ok a gdzie są akualne misje na ob260? t55a itd. ?

nie mogę ich znaleźć 

 

P.S

dobra znalazłem..  są nad czołgiem którym w danej chwili latasz.... powinno być jak wcześniej koło misji codziennych itd.


Edited by MarcinObrzyn, 31 May 2017 - 10:12 PM.


_Patrol #6 Posted 01 June 2017 - 09:00 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 0 battles
  • 35,892
  • Member since:
    03-07-2011
Nad nazwą czołgu są od dawna, zainteresuj się opcją "misje osobiste" w lewym górnym rogu garażu.

Kamil6020 #7 Posted 01 June 2017 - 09:30 AM

    Corporal

  • Player
  • 18582 battles
  • 144
  • [4F4E] 4F4E
  • Member since:
    08-02-2014
Szkoda że całego UI nie przerobią na taki w takim ''stylu'', o wiele łatwiej teraz trafić w to co się szuka, i na 90% są to aktualnie najładniejsze elementy całego UI

grytek1 #8 Posted 01 June 2017 - 10:02 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 39813 battles
  • 523
  • [-BMB-] -BMB-
  • Member since:
    10-30-2012

View PostPrezesi42, on 31 May 2017 - 05:30 PM, said:

 

Bardzo dobrze, że usunęło mody bo każdy mod powinien być zabroniony przez WG. 
Swoją drogą instrukcja do gry bez modów :
W - do przodu
S- do tyłu 
A - w lewo 
D -w prawo 

lewy przycisk myszy - strzał 

oczywiście można sobie zmieniać konfigurację klawiszy w ustawieniach. 
Mam nadzieję, że pomogłem . Pozdrawiam

 

Mody są przydatne, statystyki sesji, mody poprawiające fps'y oraz zegar w garażu. To tylko nieliczne z tych które nie dają przewagi w bitwie ale pomagają graczom. 

WyczesanyCzeslaw #9 Posted 01 June 2017 - 12:38 PM

    Corporal

  • Player
  • 32709 battles
  • 107
  • [R_QR] R_QR
  • Member since:
    11-11-2013

Zmiany są użyteczne i generalizując mi z pozycji dowódcy klanu się podobają. Natomiast objawia się pogłębienie problemu związanego z rozliczaniem aktywności na twierdzy.

Precyzując: ja, zapewne jak inni dowódcy prowadzą formę wynagradzania graczy związaną z tym, zdobywają klocki na twierdzy. W moim przypadku jest to akurat wypłata cotygodniowa.

Pół roku temu, doskonale dało się to załatwić poprzez zwykłe ctrl+c i ctrl+v do Excel danych na stronie www, po zmianach można było to czynić, dla każdego członka klanu oddzielnie. Po usunięciu danych związanych z zebranymi klockami ze strony, musiałem przeklepywać cotygodniowe zdobycze, trudno... Wczoraj okazało się, że Panel w grze tych danych nie wyświetla, załom, teraz trzeba najechać na każdego "pacjenta", aby podświetlić jego aktywność, w dużym uproszczeniu nie da się przeklepać danych nawet w godzinę, to zdecydowane utrudnienie z mojej perspektywy.

Stąd płynie konkretne pytanie, czy jest jakaś nadzieja na dostęp do zbieranych klocków na stronie www bądź w kliencie w prostszy sposób?

Z mojej perspektywy obecne "ulepszenie" wizualizacji zebranych kloców jest koszmarem, dziękuję za ewentualną odpowiedź .



matelosz18 #10 Posted 01 June 2017 - 12:56 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 23240 battles
  • 50
  • Member since:
    11-11-2012

View PostWyczesanyCzeslaw, on 01 June 2017 - 11:38 AM, said:

Zmiany są użyteczne i generalizując mi z pozycji dowódcy klanu się podobają. Natomiast objawia się pogłębienie problemu związanego z rozliczaniem aktywności na twierdzy.

Mi również nie podoba się ta "zmiana". Nawet mnie to nie dziwi, w końcu WG musi w każdym patchu coś zepsuć. Niby dodali trochę statystyk do panelu twierdzy, ale z kostkami tak pomieszali, że nawet każdemu klanowiczowi zmienili całkowitą ilość zdobytych kostek (skąd to wzięli??).Także zarzynania twierdzy ciąg dalszy...

 

Edit:

 

WG zarzynając w ten sposób twierdze próbuje "zachęcić" do grania rankingówek.


Edited by matelosz18, 01 June 2017 - 12:59 PM.


Sasquach_PL #11 Posted 02 June 2017 - 05:11 AM

    Corporal

  • Player
  • 63667 battles
  • 143
  • [1964] 1964
  • Member since:
    12-12-2011
Mało czytelne to menu misji, (pewnie jakaś osoba, która nie potrafi czytać będzie zadowolona z obrazków) oddajcie stare menu, albo dajcie wybór pomiędzy tym co jest teraz, a tym co było, bo takie narzucanie z góry waszych widzimisie graficznych tylko irytuje.

Maksymus #12 Posted 02 June 2017 - 07:46 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 65722 battles
  • 1,730
  • [P_R_T] P_R_T
  • Member since:
    11-26-2011

View PostPrezesi42, on 31 May 2017 - 04:30 PM, said:

 

Bardzo dobrze, że usunęło mody bo każdy mod powinien być zabroniony przez WG. 
Swoją drogą instrukcja do gry bez modów :
W - do przodu
S- do tyłu 
A - w lewo 
D -w prawo 

lewy przycisk myszy - strzał 

oczywiście można sobie zmieniać konfigurację klawiszy w ustawieniach. 
Mam nadzieję, że pomogłem . Pozdrawiam

Wiele nowych opcji jest zapożyczonych z modów.

Może je też usunąć?



RaJCeL #13 Posted 02 June 2017 - 08:09 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 29444 battles
  • 3,447
  • [W4YR] W4YR
  • Member since:
    10-14-2011

View PostMaksymus, on 02 June 2017 - 08:46 AM, said:

View PostPrezesi42, on 31 May 2017 - 06:30 PM, said:

Bardzo dobrze, że usunęło mody bo każdy mod powinien być zabroniony przez WG. 

Swoją drogą instrukcja do gry bez modów :
W - do przodu
S- do tyłu 
A - w lewo 
D -w prawo 

lewy przycisk myszy - strzał 

oczywiście można sobie zmieniać konfigurację klawiszy w ustawieniach. 
Mam nadzieję, że pomogłem . Pozdrawiam

Wiele nowych opcji jest zapożyczonych z modów.

Może je też usunąć?

 

Jak się ktoś zagalopuje to może i WoTa usunie :P



Marcino_Z_Polski #14 Posted 02 June 2017 - 08:26 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 15044 battles
  • 1,369
  • Member since:
    12-28-2014
Mody teraz można wrzucać tylko do folderu mods, gdy wrzucimy do res_mods to gra nie odpali...czyli wprowadzili to co na ruskim serwerze...KONIEC RES_MODS :(

Edited by Marcino_Z_Polski, 02 June 2017 - 08:27 AM.


RaJCeL #15 Posted 02 June 2017 - 09:01 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 29444 battles
  • 3,447
  • [W4YR] W4YR
  • Member since:
    10-14-2011

View PostMarcino_Z_Polski, on 02 June 2017 - 09:26 AM, said:

Mody teraz można wrzucać tylko do folderu mods, gdy wrzucimy do res_mods to gra nie odpali...czyli wprowadzili to co na ruskim serwerze...KONIEC RES_MODS :(

 

W ilu jeszcze tematach napiszesz to samo?

matelosz18 #16 Posted 02 June 2017 - 10:18 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 23240 battles
  • 50
  • Member since:
    11-11-2012

View PostMarcino_Z_Polski, on 02 June 2017 - 07:26 AM, said:

Mody teraz można wrzucać tylko do folderu mods, gdy wrzucimy do res_mods to gra nie odpali...czyli wprowadzili to co na ruskim serwerze...KONIEC RES_MODS :(

 

I dobrze, w końcu próbują (chyba) zrobić coś w kierunku likwidacji tzw. cheatów. Żeby jeszcze wprowadzili coś na wzór statystyk sesji, zegar w garażu i zablokowali XVM, i będzie o niebo lepiej. Może wtedy będą trochę równiejsze szanse. I gdyby zrobili coś z botami grającymi "for fun".......

 

Ech, rozmarzyłem się. Sam co prawda jestem mocno średnim graczem, ale staram się myśleć w bitwie i nie utrudniać gry innym.



mavachi #17 Posted 02 June 2017 - 10:27 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 20870 battles
  • 68
  • Member since:
    04-08-2012

View Postmatelosz18, on 02 June 2017 - 09:18 AM, said:

 

I dobrze, w końcu próbują (chyba) zrobić coś w kierunku likwidacji tzw. cheatów. Żeby jeszcze wprowadzili coś na wzór statystyk sesji, zegar w garażu i zablokowali XVM, i będzie o niebo lepiej. Może wtedy będą trochę równiejsze szanse. I gdyby zrobili coś z botami grającymi "for fun".......

 

Ech, rozmarzyłem się. Sam co prawda jestem mocno średnim graczem, ale staram się myśleć w bitwie i nie utrudniać gry innym.

no i wykrakales...  :D



RaJCeL #18 Posted 02 June 2017 - 11:41 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 29444 battles
  • 3,447
  • [W4YR] W4YR
  • Member since:
    10-14-2011

View Postmavachi, on 02 June 2017 - 11:27 AM, said:

no i wykrakales...  :D

 

co wykrakał? przecież jest XVM pod nowego mikropacza.

_Patrol #19 Posted 02 June 2017 - 01:29 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 0 battles
  • 35,892
  • Member since:
    03-07-2011

View PostRaJCeL, on 02 June 2017 - 10:01 AM, said:

 

W ilu jeszcze tematach napiszesz to samo?

 

Nie dość, że to samo to jeszcze jest to bzdurą :)

Marek07071990 #20 Posted 03 June 2017 - 06:17 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 71142 battles
  • 74
  • [S_M_C] S_M_C
  • Member since:
    05-07-2015
Ej oddajcie mi stary magazyn :( Po tej aktualizacji nie mogę poruszać się w pełni po magazynie bo nie mam widocznego okna z materiałami eksploatacyjnymi i jak mi kasy brakuje to nie mogę już sprzedawać nadwyżek towaru bo po prostu nie ma jak zjechać niżej ani kliknąć. Przynajmniej zróbcie tak aby można było wszystkie okienka otworzyć i schować a nie non stop trzeba kliknąć pojazdy, materiały czy pociski aby otworzyć okienko niżej. To jest chore, Oddajcie mi stary magazyn albo zróbcie zwijane okienka zamiast sztywnych "rolet"... Nowy magazyn mi się NIE PODOBA :/




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users