Sklep premium: Wyprzedaż nadal trwa!
#1 Posted 17 July 2017 - 09:52 AM
Pełna treść wiadomości
#2 Posted 17 July 2017 - 10:07 AM

#4 Posted 17 July 2017 - 10:58 AM

Edited by Father_Casimir, 17 July 2017 - 10:58 AM.
#6 Posted 17 July 2017 - 11:58 AM
Dolary przeciw orzechom, że 25-31 lipca będą Skorpion, Liberte, Patriot, Chrysler, Pilot, leKpz M41 Bulldog i Lorraine (niekoniecznie w tej kolejności). Potem już tylko Typ 59 i koniec świata.
#7 Posted 17 July 2017 - 12:03 PM

#8 Posted 17 July 2017 - 12:15 PM
Myślę nad kupnem 59-Patton lub STA-2
Za niedługo po buffie 59-P.. będzie mieć identyczną penetracje.
Oba czołgi bardzo się od siebie różnią.
Japończyk to czysty MD natomiast chińczyk hybryda
Co według was będzie lepsze ?
#9 Posted 17 July 2017 - 12:22 PM
#10 Posted 17 July 2017 - 12:22 PM
Anima_Invictus, on 17 July 2017 - 12:15 PM, said:
Nie wiem nic o STA-2, ale Patton bardzo mi się podoba. Grałem nim przed laty jeszcze zanim podostawał buffy i jest to jeden z moich ulubionych czołgów. Masz działo, pancerz i mobilność. Jedyną wadą jest właz-gigant.
Edited by Prometheus_0, 17 July 2017 - 12:23 PM.
#11 Posted 17 July 2017 - 12:49 PM
Anima_Invictus, on 17 July 2017 - 12:15 PM, said:
Z suchych danych brałbym mimo wszystko Japończyka. Mam STA-2 i do szkolenia załogi jest ok, natomiast jako czołg do zarabiania kasy i jako główna zarabiaczka to bym się dwa razy zastanowił z zakupem (są lepsze maszyny). To jest mimo wszystko papier. Czym będzie się lepiej grało? To już zależy od preferencji. Jeżeli radzisz sobie z papierowymi czołgami to śmiało możesz brać STA-2, jeśli musisz mieć coś co odbije wieżą - to już musisz wybrać coś innego, bo w grze na wieżę nawet taki Pilot jest lepszy, chociaż u niego czasami brakuje penetracji podstawowej na niektóre kolosy, a na goldzie ma 243 mm penetracji na apcr (STA-2 ma Heaty 275 mm), co jest wartością średnią, chociaż oczywiście odpowiednio się ustawiając na mapie i korzystając z mobilności, jesteśmy w stanie robić swoje na zwykłej amunicji. W sumie gdyby STA-2 miał trochę mocniejszą wieżę, to byłby całkiem fajny, a tak to potrafi wyrwać nawet z HE za duże wartości i arta też lubi go grzmotnąć. Niemniej jednak nie jest to czołg zły, całkiem przyzwoity, a w dobrych rękach pokazuje pazurki.
Edited by addept, 17 July 2017 - 12:51 PM.
#13 Posted 17 July 2017 - 01:01 PM
addept, on 17 July 2017 - 12:49 PM, said:
Z suchych danych brałbym mimo wszystko Japończyka. Mam STA-2 i do szkolenia załogi jest ok, natomiast jako czołg do zarabiania kasy i jako główna zarabiaczka to bym się dwa razy zastanowił z zakupem (są lepsze maszyny). To jest mimo wszystko papier. Czym będzie się lepiej grało? To już zależy od preferencji. Jeżeli radzisz sobie z papierowymi czołgami to śmiało możesz brać STA-2, jeśli musisz mieć coś co odbije wieżą - to już musisz wybrać coś innego, bo w grze na wieżę nawet taki Pilot jest lepszy, chociaż u niego czasami brakuje penetracji podstawowej na niektóre kolosy, a na goldzie ma 243 mm penetracji na apcr (STA-2 ma Heaty 275 mm), co jest wartością średnią, chociaż oczywiście odpowiednio się ustawiając na mapie i korzystając z mobilności, jesteśmy w stanie robić swoje na zwykłej amunicji. W sumie gdyby STA-2 miał trochę mocniejszą wieżę, to byłby całkiem fajny, a tak to potrafi wyrwać nawet z HE za duże wartości i arta też lubi go grzmotnąć. Niemniej jednak nie jest to czołg zły, całkiem przyzwoity, a w dobrych rękach pokazuje pazurki.
Raczej skłaniałbym się ku 59-Patton
Za niedługo zacznę grind Chińskich MD i właśnie od przyda mi się do szkolenia 8 czy 9
Mam chęć przechodzić z 8t LT na MD natomiast nwm czy to dobry pomysł.
Zastanawiam się nad kupnem T34-3 ale po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy aż strach kupować...
#14 Posted 17 July 2017 - 01:35 PM
vandallo87, on 17 July 2017 - 12:03 PM, said:

Dobra, żeby było sprawiedliwie, to będzie stosunek 1:1. 2 dolary, za 2 tony orzechów .
Defender będzie najwcześniej w kalendarzu adwentowym, a i w to raczej wątpię. Prędzej zrobią z niego nowego Typa 59. Będą się wstrzymywać ze sprzedażą, dopóki power creep nie zrobi z niego kupy. Dadzą mu buffa i dopiero wypuszczą.
#16 Posted 17 July 2017 - 04:33 PM

#18 Posted 17 July 2017 - 06:03 PM
#19 Posted 17 July 2017 - 06:34 PM
#20 Posted 17 July 2017 - 06:46 PM
Nie wiem czy WG tak specjalnie, ale po tym jak od ostatniego patcha popsuli matchmaking (8. tiery rzuca prawie zawsze na czołgi wyższego tieru), to dają w promocji czołgi które mają niską penetrację...
T-34-3 jeszcze przed patchem był jednym z najgorszych czołgów premium 8 tieru, a teraz ze swoim 175mm penetracji grając głównie na czołgi 9 i 8 tieru służy jedynie do zajmowania slota w garażu. Okropna celność, brak opuszczania działa, przeciętna mobilność, nie da się wykorzystać pancerza wieży, bo działo jest zamontowane zbyt nisko co w połączeniu z przeciętnym pancerzem kadłuba powoduje, że nie da się jedynie pokazywać wieży przy strzelaniu.
WG,
- Poprawcie mm, tak aby w przybliżeniu spotykać tyle samo czołgów wyższego co niższego tieru, bo wprowadziliście patch, który dodatkowo zniechęca grać czymkolwiek mniejszym niż 9 tier lub mającym bardzo dobrą penetrację. Bo prawie wszystkim rzuca na wyższe tiery.
- Zacznijcie wprowadzać czołgi premium również na niższych tierach. Po co wszystko wrzucać na 8 tier, gdy na 7 tierze jest taka dziura i nie ma niczego dobrego co można kupić?
- Wprowadziliście fajne czołgi premium (Liberte, Patriot, Scorpion, Strv S1, itd.), ale zostawiliście wiele słabych czołgów bez balansu (np. Kanonenjagdpanzer, 8,8 cm Pak 43 Jagdtiger, 59-Patton, Schwarzpanzer 58, Panther mit 8,8 cm L/71, T-34-3, ...)
- Wprowadziliście OP czołg (Object 252U), który jeszcze bardziej psuje balans na 8 tierach. Statystyki nie kłamią.
Zabierzcie się najpierw za poprawę ww. rzeczy zamiast wyprzedawać rupiecie.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users