Jump to content


Bug with ammo loading.


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

HundeWurst #1 Posted 29 October 2017 - 12:39 PM

    Brigadier

  • Player
  • 69954 battles
  • 4,337
  • [ROIDS] ROIDS
  • Member since:
    02-06-2012

I dont know if you have figured that out already but there is a new bug when loading ammo around:

The first shot will ALWAYS be a shell which is bound to your primary ammo slot:

Lets say: AP - HEAT - HE loadout, order of the ammo did not get changed - Now you decide your first shot to be HEAT, you press 2 twice in the beginning. HOWEVER your first shot will still be AP, only after that the ammo type will change.

HEAT - AP - HE. Same here: You decide to load AP for the first shot instead of HE. Yet the first shot will be HEAT.

 

PS: Even though its showing ingame that you loaded the "secondary" ammo type, it did not happen. Look closer. Your "primary" ammo count went down by 1 after you shot your first shell.

 

E1: This patch.... New features left right and centre. Get your $hit together WG. Do something. At least start talking. This isnt funny any more.


Edited by WunderWurst, 29 October 2017 - 12:40 PM.


Dis4ster #2 Posted 29 October 2017 - 12:46 PM

    Major

  • Player
  • 27952 battles
  • 2,944
  • Member since:
    02-12-2012
Solution: forget the 3 standard ammo shells and the 2 HE shells, load full premium ammo

AliceUnchained #3 Posted 29 October 2017 - 12:50 PM

    General

  • Player
  • 38414 battles
  • 8,928
  • [322] 322
  • Member since:
    10-18-2011
Huh... Come to think of it I did have a few moments where I was sure I had a different type of ammo loaded than the one just fired. But simply chalked it up to alcohol, sticky keys, and/or cat did it (as she tends to sleep partially on the keyboard anyway, numeric '+' is the favorite to press and hold through).

HundeWurst #4 Posted 29 October 2017 - 01:39 PM

    Brigadier

  • Player
  • 69954 battles
  • 4,337
  • [ROIDS] ROIDS
  • Member since:
    02-06-2012

Ah another bug to add to the lsit.

 

The now "dynamic" penetration indicators are also screwed it seems. The colors red, green, and yellow/orange are all over the place.

I liked when they finally after years and years introduced the indicators which take angles into consideration. But poof. Leviathan took them with him to the grave.

 

WG! I am in love with your latest update.



Igor_BL #5 Posted 29 October 2017 - 02:01 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 39607 battles
  • 1,347
  • [GX] GX
  • Member since:
    06-10-2015

Noticed that in my 430 II this morning...
 

e75 was coming around the corner, i switched to HEAT, and bounced LFP, almost perpendicular....

 

I had to watch replay, and noticed that AP counter droped by one after that 100% HEAT loaded shoot...

 

thought it was one in milion bug, but now i see it is novelty to this game.

GG WG, again

 

Chat, friendlist, personal missions, advance, wargames, clanwar, servers, ammo bugs, halloween mod...



430Umad #6 Posted 29 October 2017 - 02:01 PM

    Sergeant

  • Player
  • 20738 battles
  • 260
  • [EX-4] EX-4
  • Member since:
    11-30-2016

thank you for investigating a little further to confirm the suspicion of a couple of us :)

 

 



zerosumgame #7 Posted 29 October 2017 - 02:24 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 46651 battles
  • 965
  • [-PJ-] -PJ-
  • Member since:
    10-11-2011

I confirm this ammo bug. I was shooting APCR with Strv S1, and then I changed ammo to HE and shot one shell, changed back to APCR and yet the behaviour of the shells didn't change. The APCR shelss still acted like they were HE. And because the game showed I was shooting APCR I had to pay for APCR and not HE. This is a bug that can be exploited, and I wonder why it isn't fixed yet? With Death Star I can shoot premium HESH and only pay for normal AP, gg WG.

 

I included a replay of the Strv S1 game where it can be easily seen I am dealing less than 100 points of damage to IS-3 with APCR: http://wotreplays.eu/site/3911060#steppes-zerosumgame-strv_s1

 

(and yes, seeing that happen in game made me lose my concentration)



Igor_BL #8 Posted 29 October 2017 - 02:26 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 39607 battles
  • 1,347
  • [GX] GX
  • Member since:
    06-10-2015

Now played 1 game with t95, loaded apcr first, fired apcr.

 

but is/was there for sure



fwhaatpiraat #9 Posted 29 October 2017 - 02:29 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 47254 battles
  • 678
  • [RGT] RGT
  • Member since:
    05-04-2013

Had the same yesterday.

 

http://forum.worldof...shell-type-bug/



AvengerOrion #10 Posted 29 October 2017 - 03:04 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 25963 battles
  • 1,102
  • Member since:
    12-21-2013

Yo dawg, I see you like bugs, so we added bugs to your bugs, so we can piss you off while you are pissed off.

 

 



ricoBenitez1 #11 Posted 29 October 2017 - 04:21 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 506 battles
  • 608
  • Member since:
    10-29-2013

Have just checked it out and no that is not the case 

 



CmdRatScabies #12 Posted 29 October 2017 - 04:28 PM

    Brigadier

  • Player
  • 37610 battles
  • 4,348
  • [-MM] -MM
  • Member since:
    10-12-2015
Also a bug - got hit by team mate for 200HP in mid game - he said sorry.  Team sheet after game no TD damage recorded (on any tank) & no compensation.

CmdRatScabies #13 Posted 29 October 2017 - 04:29 PM

    Brigadier

  • Player
  • 37610 battles
  • 4,348
  • [-MM] -MM
  • Member since:
    10-12-2015

View PostricoBenitez1, on 29 October 2017 - 04:21 PM, said:

Have just checked it out and no that is not the case

 

 

Yes it is - just loaded a clip of APCR at start & it used AP instead.

theSwedishTankDriver #14 Posted 29 October 2017 - 04:32 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24291 battles
  • 952
  • [KITTY] KITTY
  • Member since:
    03-04-2013

I have noticed that as well. 

 

The feeling when you try your new T57 Heavy: load HEAT to clip a Type 5, bounce all 4 shots and recieve 500 damage in return. :sceptic:



shane73tank #15 Posted 29 October 2017 - 04:48 PM

    Captain

  • Player
  • 28189 battles
  • 2,020
  • [USAGI] USAGI
  • Member since:
    03-01-2014
This is brumbarr's 50 battle haxx mod, it stops the unwashed from winning by pressing 2 

zerosumgame #16 Posted 29 October 2017 - 04:58 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 46651 battles
  • 965
  • [-PJ-] -PJ-
  • Member since:
    10-11-2011

View Postshane73tank, on 29 October 2017 - 06:48 PM, said:

This is brumbarr's 50 battle haxx mod, it stops the unwashed from winning by pressing 2 

 

You understood this wrong, this allows you to shoot premium all game while paying only standard ammo cost for it.



herhor67 #17 Posted 29 October 2017 - 06:59 PM

    Brigadier

  • Player
  • 11524 battles
  • 4,479
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    07-26-2013
Thanks for posting this information! It helped to solve a "ricocheting HE" mystery.

fisco77 #18 Posted 29 October 2017 - 07:28 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 69310 battles
  • 468
  • Member since:
    07-09-2012
Can confirm here too, don't know exactly when it happens but it does frequently.

ClassicFrog #19 Posted 29 October 2017 - 07:38 PM

    Major

  • Player
  • 44957 battles
  • 2,981
  • Member since:
    04-05-2012

Oh, I've had it happened to me too. I thought I must have pressed wrong button or my (increasingly dodgy) keyboard did not register the key stroke.

 

Looking through the list of things this patch broke I guess we're lucky to be able to log in to the game (most of the time) at all.



xx984 #20 Posted 29 October 2017 - 07:42 PM

    Major

  • Player
  • 55023 battles
  • 2,520
  • [GO-IN] GO-IN
  • Member since:
    08-11-2013
Had the same.. thought it was just me. Especially annoying since i was playing the kranvagn going for 3rd mark. Getting furious at the fact i couldnt pen an IS-7 angled pike, only to notice that my APCR went down, not my HEAT




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users