Jump to content


Low FPS with high end PC

FPS

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

TheLegendOfMyLittleKitty #1 Posted 17 December 2017 - 01:27 PM

    Private

  • Player
  • 19553 battles
  • 4
  • [BRAH] BRAH
  • Member since:
    06-29-2011

I just came back to the game after about 1 year of not playing. And something realy annoyed me ever since,

I was experiancing some low FPS values (mostly 44fps), and even when i changed the graphics down to the minimum, the fps was still stuck on 44.

weird part is that this can be solved by restarting my PC, and even then its still a 50/50.

half of the times it launches the game max graphics on a solid 121 fps, and the other 50% on 44, there is no inbetween.

The only setting that seems to effect the FPS is the resolution, 1 step down causes it to run on 121 fps again.

I just hope that someone can help me solve this problem.

 

PC specs:

Intel Core i7-4770 3,40GHz

12GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 1070

MSI Z87-G45 Gaming

 

 



Pansenmann #2 Posted 17 December 2017 - 01:30 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 33909 battles
  • 12,495
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    08-17-2012

Operating system?

Which driver version?

No fancy ovverrides done in graphics driver?

Tried disabling windows 10 "game mode"?

what resolution do you play?

 

need much more info on that as I don't experience such.



StrikeFIN #3 Posted 17 December 2017 - 01:35 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 6178 battles
  • 797
  • [FIPDR] FIPDR
  • Member since:
    03-05-2014

Obviously something wrong with your PC, even my laptop (7130U + 12Gb RAM + Intel graphics + SSD) get 1080p 60fps (Vsync, without Vsync around 120fps but fans start to keep too much noise) most of times (seem even more stable now after latest Intel drivers released a while ago) on either minimal or low (with low settings fps get drop down too often, so I use minimal)

 

I remember my old laptop, which had better CPU and GPU than my current one, but when played before DX11 update (summer 2016?), fps on 720p minimal settings was not even close to 60fps :P


Edited by StrikeFIN, 17 December 2017 - 01:44 PM.


TsundereWaffle #4 Posted 17 December 2017 - 03:28 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 26858 battles
  • 10,974
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    03-31-2013
my guess would be drivers

TheLegendOfMyLittleKitty #5 Posted 17 December 2017 - 05:13 PM

    Private

  • Player
  • 19553 battles
  • 4
  • [BRAH] BRAH
  • Member since:
    06-29-2011
op

View PostPansenmann, on 17 December 2017 - 01:30 PM, said:

Operating system?

Which driver version?

No fancy ovverrides done in graphics driver?

Tried disabling windows 10 "game mode"?

what resolution do you play?

 

need much more info on that as I don't experience such.

 

Windows 10

Jus updated via Gforce experiance(388,59)

no fancy overrides applied

is disabled

1920 x 1080 borderless windowed (with lagg), any step down = no lagg



TsundereWaffle #6 Posted 18 December 2017 - 04:36 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 26858 battles
  • 10,974
  • [LEWD] LEWD
  • Member since:
    03-31-2013
try uninstalling your drivers with DDU and then reinstalling them





Also tagged with FPS

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users