Jump to content


9.21 downgraded my game experience

lag lag spike 9.21 bug

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

faros78 #1 Posted 18 January 2018 - 10:29 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012

Since the release 9.21 in the evenings when the servers are in full load i get lags , lag spikes , package losses , red lights and the game in unplayable.

I am sure it is not a matter of hardware since the probs started from the day i downloaded the 9.21

currently i am running the game in vanilla state (no mods at all)

CPU i5 4690

gpu AMD 7870

ram 12gb

take a look in the replay below ...just watch the 1st minute and you will have an idea.

Iff you have any solution please tell me

http://wotreplays.eu...91dab46e2e20b2c

 


Edited by faros78, 18 January 2018 - 10:29 PM.


OreH75 #2 Posted 18 January 2018 - 10:41 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 46882 battles
  • 1,954
  • [RANGR] RANGR
  • Member since:
    05-29-2013
No problem here, run pingplotter while playing.

Av_ner #3 Posted 18 January 2018 - 10:41 PM

    Private

  • Player
  • 16714 battles
  • 16
  • Member since:
    12-05-2012

just posted in other tread

 

that helped me extremely:

https://eu.wargaming...kb/articles/396

 

 



faros78 #4 Posted 18 January 2018 - 11:18 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012

Did u check my replay ?

Av-Ner i will do that



faros78 #5 Posted 19 January 2018 - 01:42 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012
Ok i just did what u suggested and it seems to be working ...i will test it later in the afternoon when the servers are in a heavy load.

Graeme0 #6 Posted 19 January 2018 - 01:56 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 24077 battles
  • 479
  • [M-O-M] M-O-M
  • Member since:
    02-15-2015

No problem here either, don't worry tho, all will be fixed in 9.22 in just a few weeks....

 

All will be fixed, nothing broken and all will be fixed...

 

And pigs fly



Balc0ra #7 Posted 19 January 2018 - 04:57 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 64272 battles
  • 15,371
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View Postfaros78, on 18 January 2018 - 11:18 PM, said:

Did u check my replay ?

Av-Ner i will do that

 

Replay won't tells us anything about your client, mod setup, local networks or plotter traces. Or anything that can cause lags.

faros78 #8 Posted 19 January 2018 - 06:33 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012

View PostBalc0ra, on 19 January 2018 - 03:57 PM, said:

 

Replay won't tells us anything about your client, mod setup, local networks or plotter traces. Or anything that can cause lags.

 

I wrote about my pc set up and my mod set up (vanila , client clear) The replay is to show what kind and how often the lag spike appear.

Plotter traces ...hmmm i will be back with that ...



Mean_Old_Daddy #9 Posted 21 January 2018 - 09:43 PM

    Private

  • Player
  • 33254 battles
  • 4
  • Member since:
    08-20-2012
I have the same, the fix didn't do it for me. Guess it's time to quit this game.

TheWarrener #10 Posted 21 January 2018 - 10:43 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 2244 battles
  • 333
  • Member since:
    10-31-2017
Type 5 heavy players downgrade my game experience every time they click "battle"

faros78 #11 Posted 21 January 2018 - 11:00 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012
I hope 9.22 is gonna fix what 9.21 broke .... Fix the lag and package loss please !!!

OreH75 #12 Posted 22 January 2018 - 11:06 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 46882 battles
  • 1,954
  • [RANGR] RANGR
  • Member since:
    05-29-2013

View Postfaros78, on 21 January 2018 - 11:00 PM, said:

I hope 9.22 is gonna fix what 9.21 broke .... Fix the lag and package loss please !!!

 

Which lag and packet loss?

Mean_Old_Daddy #13 Posted 22 January 2018 - 07:23 PM

    Private

  • Player
  • 33254 battles
  • 4
  • Member since:
    08-20-2012

View PostOreH75, on 22 January 2018 - 10:06 AM, said:

 

Which lag and packet loss?

 

Lots of people have it, judging from in-game chat when it happens.

 

Why do you even post?



OreH75 #14 Posted 22 January 2018 - 11:03 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 46882 battles
  • 1,954
  • [RANGR] RANGR
  • Member since:
    05-29-2013

View PostMean_Old_Daddy, on 22 January 2018 - 07:23 PM, said:

 

Lots of people have it, judging from in-game chat when it happens.

 

Why do you even post?

 

I bet even more people dont have it and that is why there are support articles about lag and ping and how to report them properly with a pingplotter trace for example.

 

Why do you even post?

 


Edited by OreH75, 22 January 2018 - 11:03 PM.


faros78 #15 Posted 23 January 2018 - 11:50 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012

I am posting it because it is a laggy gameplay and i wanna see if more ppl have. Maybe there is a solution .....and pingplotter is something i found out from this post ....see ...this si why i posted it.

 


Edited by faros78, 23 January 2018 - 11:53 PM.


faros78 #16 Posted 28 January 2018 - 09:18 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40301 battles
  • 98
  • [W__F] W__F
  • Member since:
    04-22-2012

I submitted a ticket for my lag issues with the standard procedure wargaming propose. (ping plotter + replays )

The funny thing is that the answer from them meant to be given to a 5 years old new player who started gaming before 10 days. The answer was:

..... ......

Hello faros78,

Thank you for coming back to us and for cooperation.

However I was not able to see something unusual in the report. There seems to be some small packet loss but not big enough to influence your game. Nevertheless I would advise you to restart your router and try again. If you are playing with WiFi connection please try to connect your computer directly to the ethernet cable so that the connection can be more stable.

I wish you luck on the battlefield and If you have any other questions, don't hesitate to contact us again.

Best regards,

..... .........

Wargaming.net Customer Service Representative

EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

EN: Rate us! Improve us! Leave feedback on our service after this ticket is closed.

CZ: Na Vaší zpětné vazbě záleží! Jakmile bude Váš problém vyřešen, vyplňte prosím náš dotazník.

 

The plot file i sent  was  the one that it is attached

 

if i am not mistaken the red bars are package loss.

SO.... ofc i restarted my router many times (no need to take such an advice) and NO i am not connected via wifi.

i feel bad with this answer ....i feel that nobody took 2 mins to check it out properly. mayby i am wrond but if u have any idea please share!

 

PS: i sent the replay to wg too and i asure you that it WAS uplayable !!!

 

 

 

 

 

 

 

Attached Files

  • Attached File   serverlag.jpg   202.97K

Edited by faros78, 28 January 2018 - 09:20 AM.


jabster #17 Posted 28 January 2018 - 11:05 AM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 12532 battles
  • 22,768
  • [WSAT] WSAT
  • Member since:
    12-30-2010

View Postfaros78, on 28 January 2018 - 08:18 AM, said:

I submitted a ticket for my lag issues with the standard procedure wargaming propose. (ping plotter + replays )

The funny thing is that the answer from them meant to be given to a 5 years old new player who started gaming before 10 days. The answer was:

..... ......

Hello faros78,

Thank you for coming back to us and for cooperation.

However I was not able to see something unusual in the report. There seems to be some small packet loss but not big enough to influence your game. Nevertheless I would advise you to restart your router and try again. If you are playing with WiFi connection please try to connect your computer directly to the ethernet cable so that the connection can be more stable.

I wish you luck on the battlefield and If you have any other questions, don't hesitate to contact us again.

Best regards,

..... .........

Wargaming.net Customer Service Representative

EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

EN: Rate us! Improve us! Leave feedback on our service after this ticket is closed.

CZ: Na Vaší zpětné vazbě záleží! Jakmile bude Váš problém vyřešen, vyplňte prosím náš dotazník.

 

The plot file i sent  was  the one that it is attached

 

if i am not mistaken the red bars are package loss.

SO.... ofc i restarted my router many times (no need to take such an advice) and NO i am not connected via wifi.

i feel bad with this answer ....i feel that nobody took 2 mins to check it out properly. mayby i am wrond but if u have any idea please share!

 

PS: i sent the replay to wg too and i asure you that it WAS uplayable !!!

 

 

You really need to show the stats for each hop to make the trace useful.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users