Jump to content


Low accuracy of shots after reloading


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

WindSplitter1 #1 Posted 20 January 2018 - 07:24 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 14273 battles
  • 1,713
  • Member since:
    02-07-2016

TL;DR - Out of curiosity, why do shots miss after loading the gun? And what should I do to guarantee it will hit anywhere within the aiming circle?

 

I've read somewhere that is a bad practice to throw shots, even if the aiming circle is closed, the second the gun is loaded but I never understood why.

 

I've noticed this first in SPGs at least 6 patches ago but it's present in all classes. I've got the S1 through boxes and when I take it from a spin, the accuracy seems quite dreadful for the type of vehicle it is due to this.

 

In one fight I decided to test this theory and intentionally fired a shot right after loading. No surprises there, it missed. Tried again with patience and the accuracy didn't improve much.

 

I'm not referring to hitting a track instead of a rear plate but shooting the ground and near missing the tank.



Obsessive_Compulsive #2 Posted 20 January 2018 - 07:45 PM

    General

  • Player
  • 23547 battles
  • 8,048
  • Member since:
    09-09-2014
your data not fully in sync with the server.

Eaglax #3 Posted 20 January 2018 - 07:53 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18973 battles
  • 3,481
  • Member since:
    01-12-2012
server crosshair activated?

jack_timber #4 Posted 20 January 2018 - 08:02 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 31120 battles
  • 1,589
  • Member since:
    07-26-2014

View PostEaglax, on 20 January 2018 - 06:53 PM, said:

server crosshair activated?

 

Better accuracy when it's activated....

WindSplitter1 #5 Posted 20 January 2018 - 08:10 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 14273 battles
  • 1,713
  • Member since:
    02-07-2016

View PostEaglax, on 20 January 2018 - 06:53 PM, said:

server crosshair activated?

 

Yes. It is activated. Just checked it. :(

Edited by WindSplitter1, 20 January 2018 - 08:10 PM.


Eaglax #6 Posted 20 January 2018 - 09:29 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18973 battles
  • 3,481
  • Member since:
    01-12-2012

View Postjack_timber, on 20 January 2018 - 08:02 PM, said:

 

Better accuracy when it's activated....

 

....that's why I asked?....

_T_1_T_4_N_0_ #7 Posted 20 January 2018 - 09:46 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 27073 battles
  • 1,114
  • [SQCI] SQCI
  • Member since:
    02-17-2015
Dunno aint got an S1 the aim time on the S1 is quite high but still the reload isn't that fast.
The S1 dispersion is fair stinky though and its isn't that accurate.

Not sure if it has anything to do with server sync as are you saying first shot hits?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users