Jump to content


Big performance hit after windows 10 fall creators update

fps windows 10 update

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

Navje #1 Posted 21 January 2018 - 08:46 AM

    Private

  • Player
  • 27117 battles
  • 9
  • Member since:
    05-26-2013

Hi

it seem inevitable i have filed 2 support ticket for this problem and always get generic answer that doesn't solve my problem.

My problem is that after latest windows 10 update which is Fall creators I get massive FPS drop in game I am talking from 110 fps to 29.

What I've done next is multiple clean install of GPU drivers, fresh install of game 2 times (which take 1 day to download because I have crapbandwidth, but ping is excellent)

I've disable all mods practically I am running vanilla client and I also disabled full screen optimisation in properties window under compatibility tab. I also disabled all windows 10 game features.

Right now I cannot any longer roll back windows 10 update to early version.

 

If anybody have similar issues and fix them pleas let me know, or if there is any solution i will be very happy to try out, because WoT is only game that I play in last 5 years and i don't wanna lose respect for it I just like tanks and it's style of playing.


Edited by Navje, 21 January 2018 - 08:47 AM.


Snake_Keeper #2 Posted 21 January 2018 - 09:14 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 9815 battles
  • 758
  • Member since:
    02-04-2016

If the FPS drop is periodical, check the Event Viewer > Windows Logs > System

You might have some error spam there due to Windows 10 for some reason wanting to run certain applications on Runtime Broker(you recognize this one from the APPID {9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276} in the event log) with the User permissions, rather than Admin/System/Trusted Installer. Fall Creator's update added some Cortana, and Windows store sub-apps that create spam there for example.

 

If you have spam about The IO operation at logical block address <whatever> for <Some disk> (PDO name: \Device\somenumber) was retried, and you have a desktop, look up instructions on disabledynamictick


Edited by Snake_Keeper, 21 January 2018 - 09:17 AM.


Navje #3 Posted 21 January 2018 - 10:04 AM

    Private

  • Player
  • 27117 battles
  • 9
  • Member since:
    05-26-2013

View PostSnake_Keeper, on 21 January 2018 - 08:14 AM, said:

If the FPS drop is periodical, check the Event Viewer > Windows Logs > System

You might have some error spam there due to Windows 10 for some reason wanting to run certain applications on Runtime Broker(you recognize this one from the APPID {9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276} in the event log) with the User permissions, rather than Admin/System/Trusted Installer. Fall Creator's update added some Cortana, and Windows store sub-apps that create spam there for example.

 

If you have spam about The IO operation at logical block address <whatever> for <Some disk> (PDO name: \Device\somenumber) was retried, and you have a desktop, look up instructions on disabledynamictick

 

Tnx m8, i'll definitely check this one out. If I'll find something or something that i don't understand i'll let you know.

Navje #4 Posted 21 January 2018 - 10:48 AM

    Private

  • Player
  • 27117 battles
  • 9
  • Member since:
    05-26-2013

Well in event viewer at windows logs > system i just get (Information Time-Service)

 

Under > application i get bunch of Informations (Event 1001, windows Error Reporting - Appcrash)

 

that is all



catalinlarion #5 Posted 25 January 2018 - 11:56 AM

    Private

  • Player
  • 17797 battles
  • 7
  • Member since:
    12-16-2012
Does anyone have a fix for this crap ? I think I am affected by the same Win10 update and get bad fps ingame for no apparent reason.

catalinlarion #6 Posted 25 January 2018 - 12:27 PM

    Private

  • Player
  • 17797 battles
  • 7
  • Member since:
    12-16-2012

Just found this online, gonna try it tonight.

https://windowsrepor...low-fps-pc-fix/



catalinlarion #7 Posted 25 January 2018 - 08:46 PM

    Private

  • Player
  • 17797 battles
  • 7
  • Member since:
    12-16-2012
I can confirm that now it works ok.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users