Jump to content


Connectivity issues and high Ping? servers down?


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

KillingJoker #1 Posted 01 February 2018 - 06:21 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 33316 battles
  • 1,392
  • [-EXC-] -EXC-
  • Member since:
    09-07-2015

Ok since the last hour i initialy suffered from high ping issues, and they become worst and worst, inicialy i tought it was my own client

so i existed the client made application test and even log off the windows just to make sure it wasnt some update that wasnt interfering with the connectivity... 

 

my latest game i had 300ms ping and it was unplayable... completely unplayable so in rage i quited and closed the client... now i try to open the client after and i see this: 

 

 

Something is not right, because this is not a causal servers down situation, and when servers are down i at least can reach the logging window, have anyone else experienced anything similar, or is this some problem with my own pc? 



_Saracen_ #2 Posted 01 February 2018 - 06:55 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 10520 battles
  • 37
  • Member since:
    09-25-2010
Yeah getting the same issue, read a few other complaints on reddit from other EU players.

Steve8066 #3 Posted 01 February 2018 - 06:59 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 12415 battles
  • 830
  • Member since:
    10-06-2015
roughly a week ago there was some kind of update. II have no idea what it was, just that the launcher d/l something. Since then ping has been up and down like a yo-yo and lag/fps drops at times is ridiculous. The initial idea was that it was XVM that was causing it, but people without it and people who uninstalled it, still had it happening.

_Saracen_ #4 Posted 01 February 2018 - 07:02 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 10520 battles
  • 37
  • Member since:
    09-25-2010

View PostSteve8066, on 01 February 2018 - 05:59 PM, said:

roughly a week ago there was some kind of update. II have no idea what it was, just that the launcher d/l something. Since then ping has been up and down like a yo-yo and lag/fps drops at times is ridiculous. The initial idea was that it was XVM that was causing it, but people without it and people who uninstalled it, still had it happening.

 

Havent really noticed anything until now personally, past few hours it's been unplayable.

Steve8066 #5 Posted 01 February 2018 - 07:03 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 12415 battles
  • 830
  • Member since:
    10-06-2015

View Post_Saracen_, on 01 February 2018 - 07:02 PM, said:

 

Havent really noticed anything until now personally, past few hours it's been unplayable.

 

mines been bad all week but today is okay up to now.

VsUK #6 Posted 01 February 2018 - 07:06 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 14288 battles
  • 1,301
  • Member since:
    06-19-2012
You know whats funny. You join a game where other people are complaining about a ping around 300+ & you can clearly see who on your team is having the same problems as you. But then you have other's, who don't talk or even acknowledge your conversation. Moving around perfectly fine. Shooting & killing as if there's no problem at all with connectivity.  Which suggests that these players are not real players, but AI players server side. I've tried to join 8 games this evening & every single one has a hand full of people on my team complaining about the high ping lag. But others who don't communicate as if nothings wrong with the servers. So if anything is more convincing that WG run AI accounts server side, I don't know what is. 

You know there's a problem when the EU1/2 doesn't give you a ping status. But, join a game with the full understanding you won't manage to do anything & just watch how tanks are going about fighting as if nothings wrong. If the lag is server side, how can tanks operate normally? 

Edited by VsUK, 01 February 2018 - 07:08 PM.


AliceUnchained #7 Posted 01 February 2018 - 07:07 PM

    General

  • Player
  • 38414 battles
  • 8,928
  • [322] 322
  • Member since:
    10-18-2011
No issues here on EU1 other than my own crappy Radio Internet. Running Pingplotter along with it. Just because some have issues, that does not automatically mean it's server-side. These players could simply have a few hops in common.

Edited by AliceUnchained, 01 February 2018 - 07:18 PM.


Slyspy #8 Posted 01 February 2018 - 07:07 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 14202 battles
  • 16,687
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-07-2011
As always with connection issues running pingplotter is a good way to examine said connection.

KillingJoker #9 Posted 01 February 2018 - 07:18 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 33316 battles
  • 1,392
  • [-EXC-] -EXC-
  • Member since:
    09-07-2015

something very wrong, this is not normal, i can enter any website instantly very fast, my connection was tested in several websites and its normal... 

 

but every game i try i get 200 or 300 ms ping.. 

 

and its completely unplayable... 

 



Slyspy #10 Posted 01 February 2018 - 07:21 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 14202 battles
  • 16,687
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-07-2011

View PostKillingJoker, on 01 February 2018 - 07:18 PM, said:

something very wrong, this is not normal, i can enter any website instantly very fast, my connection was tested in several websites and its normal... 

 

but every game i try i get 200 or 300 ms ping.. 

 

and its completely unplayable... 

 

 

Do the pingplotter thing. We can't help you otherwise (and possibly not even with the plot).

_Saracen_ #11 Posted 01 February 2018 - 07:50 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 10520 battles
  • 37
  • Member since:
    09-25-2010
Ok I did a 30min ping plotter test while playing, send off a ticket with it and some replays. Hopefully it will help or it fixes itself soon. Was hoping to have a few hours of games this evening :(

Slyspy #12 Posted 01 February 2018 - 07:58 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 14202 battles
  • 16,687
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-07-2011

View Post_Saracen_, on 01 February 2018 - 07:50 PM, said:

Ok I did a 30min ping plotter test while playing, send off a ticket with it and some replays. Hopefully it will help or it fixes itself soon. Was hoping to have a few hours of games this evening :(

 

What did the test show?

_Saracen_ #13 Posted 01 February 2018 - 08:23 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 10520 battles
  • 37
  • Member since:
    09-25-2010

View PostSlyspy, on 01 February 2018 - 06:58 PM, said:

 

What did the test show?

 

I've no idea how to read it. 

 

 

 



Bordhaw #14 Posted 01 February 2018 - 08:40 PM

    Captain

  • Player
  • 11536 battles
  • 2,464
  • Member since:
    01-29-2017

View Post_Saracen_, on 01 February 2018 - 07:23 PM, said:

 

I've no idea how to read it. 

 

 

 

 

The pink bit at the end which is the WoT server

 



Slyspy #15 Posted 01 February 2018 - 08:51 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 14202 battles
  • 16,687
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-07-2011

View Post_Saracen_, on 01 February 2018 - 08:23 PM, said:

 

I've no idea how to read it. 

 

 

 

 

The PL on the last hop is what is causing an issue I suspect. This could be WG's own infrastructure but, given that I've been running a similar trace without issue it could well be somewhere on your route, possibly hidden behind those blank nodes (typically those will be configured to ignore ping requests, especially when under load) which makes it hard to tell. You do have a little PL on that telia node, but it may not be enough to result in the PL you see at the end of the route.

Balc0ra #16 Posted 01 February 2018 - 08:54 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 66256 battles
  • 16,237
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View PostVsUK, on 01 February 2018 - 07:06 PM, said:

You know whats funny. You join a game where other people are complaining about a ping around 300+ & you can clearly see who on your team is having the same problems as you. But then you have other's, who don't talk or even acknowledge your conversation. Moving around perfectly fine. Shooting & killing as if there's no problem at all with connectivity.  Which suggests that these players are not real players, but AI players server side.

 

Are you joking or high right now? Cus I can't always tell. As I suspect, yet again you really don't know how this works. You do know that when you move, your input has to go down to their server and back before you move on your client. And you have issues due to server lag or high ping due to your network. Everyone lags on your screen. Even the "AI" if there were any. As that's all movement info you get.. from the server. And if I'm on your team and I have perfect ping and you don't. You just react slow. But you move just fine on my screen. But I might rubber band on your screen. And if others complain about it. It could be a regional issue, if others on your team are "fine". As indicated by the screens above. As most lags or issues are traffic. Not the actual servers. As it's fine for me. But not for OP.

 

View PostVsUK, on 01 February 2018 - 07:06 PM, said:

You know there's a problem when the EU1/2 doesn't give you a ping status. But, join a game with the full understanding you won't manage to do anything & just watch how tanks are going about fighting as if nothings wrong. If the lag is server side, how can tanks operate normally? 

 

Idk.. because only you have lags As 99% of the time, it's not you or the servers. It's how your traffic is directed to them. And if your traffic lane sucks and a server on the way is causing you issues. No one else will notice. And the ping is to the login client. Not all of the server connections you use once you get in.


Edited by Balc0ra, 01 February 2018 - 08:54 PM.


tuerto #17 Posted 01 February 2018 - 09:04 PM

    Private

  • Player
  • 31934 battles
  • 42
  • Member since:
    04-18-2011

Unplayable... !!!!!

 

Days ago I found a web to check the ping to Wot servers. 
Is that a real test? May someone forward it, please? I couldnt find it anymore.



Slyspy #18 Posted 01 February 2018 - 09:08 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 14202 battles
  • 16,687
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-07-2011

View Posttuerto, on 01 February 2018 - 09:04 PM, said:

Unplayable... !!!!!

 

Days ago I found a web to check the ping to Wot servers. 
Is that a real test? May someone forward it, please? I couldnt find it anymore.

 

Use pingplotter.

tuerto #19 Posted 01 February 2018 - 09:26 PM

    Private

  • Player
  • 31934 battles
  • 42
  • Member since:
    04-18-2011

View PostSlyspy, on 01 February 2018 - 09:08 PM, said:

 

Use pingplotter.

 

Thank you, but what should I pay attention at?
 

View Posttuerto, on 01 February 2018 - 09:26 PM, said:

 

Thank you, but what should I pay attention at?

 


 

_Saracen_ #20 Posted 01 February 2018 - 09:31 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 10520 battles
  • 37
  • Member since:
    09-25-2010

View Posttuerto, on 01 February 2018 - 08:26 PM, said:

 

Thank you, but what should I pay attention at?

 

I used this as a guide https://eu.wargaming...ot/articles/69/




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users