Jump to content


START-UP bug

bug

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

yodelihiti #1 Posted 07 February 2018 - 08:36 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 60039 battles
  • 55
  • [LEHR] LEHR
  • Member since:
    07-01-2011

I hope this is the right sub-forum.

After update both my laptops fail to start up WoT.

 

Laptop 1:
"Windows cannot access the specified device, path or file. You may not have appropriate permissions to acces the item."

 

Log file:

07/02/2018 08:33:45          User has launched client. Executable: worldoftanks.exe
07/02/2018 08:33:50  ERROR:    Failed to launch client. Error(0x800704c7): The operation was canceled by the user.

 

Laptop 2:
(translated)
"The code cannot be executed. d3dx9_43.dll is missing. Try reinstalling the application."


Edited by yodelihiti, 07 February 2018 - 08:37 AM.


ricoBenitez1 #2 Posted 07 February 2018 - 08:41 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 506 battles
  • 599
  • Member since:
    10-29-2013

Block Quote

 Try reinstalling the application.

 

 



K_A #3 Posted 07 February 2018 - 08:49 AM

    Brigadier

  • Player
  • 13626 battles
  • 4,665
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    04-18-2013
You could first try to do the 'game file integrity check' from the launcher, if you get the launcher to open normally that is.

jack_timber #4 Posted 07 February 2018 - 09:00 AM

    Captain

  • Player
  • 32936 battles
  • 2,001
  • Member since:
    07-26-2014
Have you downloaded latest patch?

Hamsterkicker #5 Posted 07 February 2018 - 09:04 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 33471 battles
  • 562
  • Member since:
    08-08-2011

Windows 10 is giving this issue.  On my desktop I can not longer play WOT as it fails to start up, always crashes upon loading. Tried everything that was listed so far in several threads in the off topic section  of the forum but to no avail.

 

On my laptop I get the same issue now and again.. Usually a restart is sufficient.



Homer_J #6 Posted 07 February 2018 - 09:52 AM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28206 battles
  • 29,468
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View Postyodelihiti, on 07 February 2018 - 07:36 AM, said:

I hope this is the right sub-forum.

After update both my laptops fail to start up WoT.

 

Laptop 1:
"Windows cannot access the specified device, path or file. You may not have appropriate permissions to acces the item."

 

Log file:

07/02/2018 08:33:45          User has launched client. Executable: worldoftanks.exe
07/02/2018 08:33:50  ERROR:    Failed to launch client. Error(0x800704c7): The operation was canceled by the user.

 

Laptop 2:
(translated)
"The code cannot be executed. d3dx9_43.dll is missing. Try reinstalling the application."

 

Laptop 1 - do you have admin rights?

 

Laptop 2 - looks like the old problem of Windows not coming with DX9.  Has it ever run on there?



Dava_117 #7 Posted 07 February 2018 - 10:25 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18997 battles
  • 3,094
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-17-2014

View PostHomer_J, on 07 February 2018 - 09:52 AM, said:

 

Laptop 1 - do you have admin rights?

 

Laptop 2 - looks like the old problem of Windows not coming with DX9.  Has it ever run on there?

 

Are you telling that WoT run with DirectX9? :amazed:

yodelihiti #8 Posted 07 February 2018 - 11:19 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 60039 battles
  • 55
  • [LEHR] LEHR
  • Member since:
    07-01-2011
Laptop 2 is fixed. Laptop 1 integrity check: has an error. Let's try a reinstall. Ty for advice.

Edited by yodelihiti, 07 February 2018 - 11:19 AM.


Nishi_Kinuyo #9 Posted 07 February 2018 - 11:32 AM

    Brigadier

  • Player
  • 7633 battles
  • 4,011
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    05-28-2011

View PostDava_117, on 07 February 2018 - 09:25 AM, said:

 

Are you telling that WoT run with DirectX9? :amazed:

Well, given that it looks for a DirectX 9 file, I'm inclined to say so.



Homer_J #10 Posted 07 February 2018 - 12:38 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28206 battles
  • 29,468
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostDava_117, on 07 February 2018 - 09:25 AM, said:

 

Are you telling that WoT run with DirectX9? :amazed:

 

It uses some DX9 functions, what's the problem with that if they work?  Hence the error complaining that the DX9 library is missing.


Edited by Homer_J, 07 February 2018 - 12:39 PM.


Dava_117 #11 Posted 07 February 2018 - 12:49 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18997 battles
  • 3,094
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-17-2014

View PostHomer_J, on 07 February 2018 - 12:38 PM, said:

 

It uses some DX9 functions, what's the problem with that if they work?  Hence the error complaining that the DX9 library is missing.

 

No problem at all, just found it funny. I know that WG want to make WoT compatible even with low end PC, but I thought it would use directx 10 or 11. Considering my 11 years old PC used DirectX10, that surprised me a lot!

Homer_J #12 Posted 07 February 2018 - 12:50 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28206 battles
  • 29,468
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostDava_117, on 07 February 2018 - 11:49 AM, said:

 

No problem at all, just found it funny. I know that WG want to make WoT compatible even with low end PC, but I thought it would use directx 10 or 11. Considering my 11 years old PC used DirectX10, that surprised me a lot!

 

Why can it not use DX 10 and 11 and 9?

Dava_117 #13 Posted 07 February 2018 - 01:17 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18997 battles
  • 3,094
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-17-2014

View PostHomer_J, on 07 February 2018 - 12:50 PM, said:

 

Why can it not use DX 10 and 11 and 9?

 

don't know... I thought it would use just 1 set...

MR_Barbarossa #14 Posted 07 February 2018 - 01:45 PM

    Corporal

  • Player
  • 17640 battles
  • 138
  • Member since:
    03-26-2012

I have another problem. After 9.22 patch i have bug where when i try to log in and I see my garage but on screen is WG loading sign with "Updating vehichles.." ...like its still try to load something. I have garage sound end everything else but i cant access anything in garage and cant play. Any suggestions?

 

update: oK I run the game in save mode.....its just mod problem


Edited by MR_Barbarossa, 07 February 2018 - 02:01 PM.






Also tagged with bug

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users