Jump to content


5 sekund po skapowaniu bazy


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

Szlomoh #1 Posted 11 February 2018 - 08:25 PM

    Private

  • Player
  • 1716 battles
  • 1
  • Member since:
    07-09-2017

Spotkałem się dzisiaj z ciekawą sytuacją w bitwie. Mianowicie wrogi czołg kapował naszą bazę, licznik dobił do 100 i były standardowe 5 sekund do końca bitwy. W ciągu tych 5 sekund nasz czołg zdołał zabić ostatni wrogi pojazd. Zawsze sądziłem, że jeżeli taka sytuacja nastąpi to wygrywa drużyna która z dekapowała. Tymczasem wygrała drużyna która zdobyła bazę. Czy to był bug gry, czy ta zasada już nie obowiązuję? Jeżeli nie obowiązuje to od kiedy??

 



bondyros #2 Posted 11 February 2018 - 08:43 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 21250 battles
  • 3,330
  • [G2G] G2G
  • Member since:
    05-05-2013

View PostSzlomoh, on 11 February 2018 - 08:25 PM, said:

Spotkałem się dzisiaj z ciekawą sytuacją w bitwie. Mianowicie wrogi czołg kapował naszą bazę, licznik dobił do 100 i były standardowe 5 sekund do końca bitwy. W ciągu tych 5 sekund nasz czołg zdołał zabić ostatni wrogi pojazd. Zawsze sądziłem, że jeżeli taka sytuacja nastąpi to wygrywa drużyna która z dekapowała. Tymczasem wygrała drużyna która zdobyła bazę. Czy to był bug gry, czy ta zasada już nie obowiązuję? Jeżeli nie obowiązuje to od kiedy??

 

Jezeli ktoras druzyna zakonczyla capowanie bazy (licznik na 100) to w pozostalym czasie jedyne co moze zrobic druzyna przeciwna to zakonczyc wlasny cap i w ten sposob uratowac remis. Zabicie ostatniego przeciwnika nie powoduje wygranie bo capowanie bazy zostalo zakonczone.



Szewczyk_Dratewka10 #3 Posted 11 February 2018 - 08:45 PM

    Sergeant

  • Player
  • 34366 battles
  • 281
  • Member since:
    04-29-2013
Zasada już nie obowiązuje, co jest trochę bez sensu, zniszczymy wszystkie czołgi przeciwnika, ale ten wygrał :) Nie pamiętam od kiedy, ale co najmniej od roku tak jest. 

malps #4 Posted 11 February 2018 - 08:56 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 34412 battles
  • 2,869
  • [L-E-X] L-E-X
  • Member since:
    12-08-2010

View PostSzewczyk_Dratewka10, on 11 February 2018 - 07:45 PM, said:

Zasada już nie obowiązuje, co jest trochę bez sensu, zniszczymy wszystkie czołgi przeciwnika, ale ten wygrał :) Nie pamiętam od kiedy, ale co najmniej od roku tak jest. 

 

Ja wiem czy bez sensu, od wprowadzenia tej zasady raz udało mi się tak bitwę wygrać. Zostałem zniszczony jakieś 2 sekundy po zajęciu bazy. I powiem szczerze byłem mega szczęśliwy bo zrobiłem w tej bitwie 200% swoich możliwości aby wygrać a drużyna nie pomagała. Przeciwnicy mieli szanse zająć bazę ale woleli ganiać 2 ogryzki po mapie w tym mnie, ale wolni to na capa nie zdążyli wrócić. I dla czego mimo oczywistej możliwości wygranej nie korzystając z niej mieli by mieć fory w postaci starego systemu? Albo nabijasz dmg albo grasz pod wygraną dla całej drużyny, co jest bardzie sprawiedliwe?

Szewczyk_Dratewka10 #5 Posted 11 February 2018 - 09:00 PM

    Sergeant

  • Player
  • 34366 battles
  • 281
  • Member since:
    04-29-2013

Bardziej sprawiedliwe jest zwycięstwo przez zniszczenie wszystkich pojazdów przeciwnika niż wygranie wrakiem bitwy ;)

Wiesz jesteś zadowolony, bo Tobie tak udało się akurat w ten sposób wygrać. Jednak gdybyś miał kilka takich sytuacji w drugą stronę, pewnie opinia mogła być inna.

Natomiast dawna zasada została zmieniona, to nie bug. 



malps #6 Posted 11 February 2018 - 09:20 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 34412 battles
  • 2,869
  • [L-E-X] L-E-X
  • Member since:
    12-08-2010

View PostSzewczyk_Dratewka10, on 11 February 2018 - 08:00 PM, said:

Bardziej sprawiedliwe jest zwycięstwo przez zniszczenie wszystkich pojazdów przeciwnika niż wygranie wrakiem bitwy ;)

Wiesz jesteś zadowolony, bo Tobie tak udało się akurat w ten sposób wygrać. Jednak gdybyś miał kilka takich sytuacji w drugą stronę, pewnie opinia mogła być inna.

Natomiast dawna zasada została zmieniona, to nie bug. 

 

W drugą strone nie zadziała bo jak mam okazję skapować to to robię (chodzi mi o taką sytuację jak moja), celem bitwy jest przecież wygranie (poprze zdobycie bazy lub zniszczenie wszystkich pojazdów wrogów), jak ktoś przekłada robienie dmg ponad wygraną to cała drożyna cierpi i tak teraz to działa, czyli jak dla mnie sprawiedliwie i prawidłowo. Ale to moja opinia a do tematu to faktycznie nic nie wnosi. to nie bug tak to teraz dobrze działa;)

herhor67 #7 Posted 12 February 2018 - 07:32 AM

    Major

  • Player
  • 7576 battles
  • 2,894
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    07-26-2013
Rok raczej nie, bo od roku to ja gram, a pamiętam, że zdarzało się tak decapować po zajęciu na 100%.
Myślę, że to gdzieś po/przy zmianie MM.

Edited by herhor67, 12 February 2018 - 07:33 AM.


ankuba57 #8 Posted 12 February 2018 - 09:32 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 29910 battles
  • 1,968
  • [P-H-S] P-H-S
  • Member since:
    12-01-2012
W bitwie standardowej capowanie powinno być nie możliwe. W spotkaniówce czy obronie/ataku to już owszem.

PajonkJeBiedronke #9 Posted 12 February 2018 - 11:11 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24395 battles
  • 701
  • [BPPS] BPPS
  • Member since:
    03-09-2011

View Postankuba57, on 12 February 2018 - 08:32 AM, said:

W bitwie standardowej capowanie powinno być nie możliwe. W spotkaniówce czy obronie/ataku to już owszem.

 

Niby dlaczego ma być niemożliwe? Po coś obie drużyny mają swoje bazy. Jeśli chcesz deathmatchów, to trafiłeś do złej gry.

 

Prosty przykład: zostajesz mausem sam na sam z lajtem. Naprawdę chciałbyś nie mieć żadnej alternatywy do wygrania bitwy niż się z nim ganiać po całej mapie?


Edited by PajonkJeBiedronke, 12 February 2018 - 11:12 AM.


WalkerNSP #10 Posted 12 February 2018 - 04:25 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 7827 battles
  • 55
  • [WSP] WSP
  • Member since:
    07-04-2016

Ja mialem ostatnio sytuacje że obie drużyny zajmowały bazy. My mieliśmy 5 sekund gdzieś przewagi, ale koniec końców okazało się że jest remis :O

Poprostu nim ogłoszono nasze zwycięstwo oni też dobili do 0...

Absurd?



dazpo #11 Posted 12 February 2018 - 04:51 PM

    Corporal

  • Player
  • 43910 battles
  • 110
  • [GE-PL] GE-PL
  • Member since:
    03-01-2012
Ale teraz już wiesz, żeby zcapować przeciwnika trzeba mieć większa przewagę o te 5 sec+. Człowiek uczy się na błędach. Jakbyś interesował się zmianami, to by cie to nie dziwiło ot co.   

WalkerNSP #12 Posted 12 February 2018 - 06:03 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 7827 battles
  • 55
  • [WSP] WSP
  • Member since:
    07-04-2016

View Postdazpo, on 12 February 2018 - 04:51 PM, said:

Ale teraz już wiesz, żeby zcapować przeciwnika trzeba mieć większa przewagę o te 5 sec+. Człowiek uczy się na błędach. Jakbyś interesował się zmianami, to by cie to nie dziwiło ot co.   

Ok, a gdzie jest informacja o tym ? ​

Logiczne że kto pierwszy zcapuje ten wygrywa a nie jakiś zapas ;) 



PL_Robson #13 Posted 12 February 2018 - 08:38 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18436 battles
  • 3,416
  • [KKM] KKM
  • Member since:
    02-09-2012

View PostSzewczyk_Dratewka10, on 11 February 2018 - 08:45 PM, said:

Zasada już nie obowiązuje, co jest trochę bez sensu, zniszczymy wszystkie czołgi przeciwnika, ale ten wygrał :) Nie pamiętam od kiedy, ale co najmniej od roku tak jest. 

 

Bzdura, kilka dni temu tak właśnie miałem. Nasz ostatni czołg capował bazę, doszedł do 100% ale na sam koniec zginął. Ale gra zaliczyła nam zwycięstwo.

malps #14 Posted 12 February 2018 - 09:16 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 34412 battles
  • 2,869
  • [L-E-X] L-E-X
  • Member since:
    12-08-2010

View PostPL_Robson, on 12 February 2018 - 07:38 PM, said:

 

Bzdura, kilka dni temu tak właśnie miałem. Nasz ostatni czołg capował bazę, doszedł do 100% ale na sam koniec zginął. Ale gra zaliczyła nam zwycięstwo.

 

Powtórkę poproszę:trollface: A tak serio to 100% a zdobycie bazy to nie to samo, zdobycie bazy ma to do siebie, że teraz charakteryzuje się takim wyraźnym dźwiękiem "BADUM" i rób co chcesz bitwa skończona capem.

PL_Robson #15 Posted 12 February 2018 - 09:22 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18436 battles
  • 3,416
  • [KKM] KKM
  • Member since:
    02-09-2012

View Postmalps, on 12 February 2018 - 09:16 PM, said:

 

Powtórkę poproszę:trollface: A tak serio to 100% a zdobycie bazy to nie to samo, zdobycie bazy ma to do siebie, że teraz charakteryzuje się takim wyraźnym dźwiękiem "BADUM" i rób co chcesz bitwa skończona capem.

 

Jak koniecznie ktoś chce, to powtórkę znajdę. Pamiętam mapę, nie pamiętam czołgu jakim grałem. Ale znalazłbym. Wspomniany dźwięk był i nasz zginął moment później.

malps #16 Posted 12 February 2018 - 09:33 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 34412 battles
  • 2,869
  • [L-E-X] L-E-X
  • Member since:
    12-08-2010

View PostPL_Robson, on 12 February 2018 - 08:22 PM, said:

 

Jak koniecznie ktoś chce, to powtórkę znajdę. Pamiętam mapę, nie pamiętam czołgu jakim grałem. Ale znalazłbym. Wspomniany dźwięk był i nasz zginął moment później.

 

Edit: czekaj bo dopiero teraz rozczytałem, że ty piszesz o tej zasadzie, że działa ale że niby nie działa?

Czyli miałes tak jak jest, że baza była skapowana wasz czołg został zniszczony i mimo to wygraliście? czyli działa tak jak ma, to czemu piszesz do @szewczyk_Dratewka10, że to bzdura? On właśnie taką samą sytuację jak twoja opisał:amazed: i przez to się pogubiłem.. sorry ale nie rozumie


Edited by malps, 12 February 2018 - 09:37 PM.


PL_Robson #17 Posted 12 February 2018 - 09:49 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 18436 battles
  • 3,416
  • [KKM] KKM
  • Member since:
    02-09-2012

View Postbondyros, on 11 February 2018 - 08:43 PM, said:

 

Jezeli ktoras druzyna zakonczyla capowanie bazy (licznik na 100) to w pozostalym czasie jedyne co moze zrobic druzyna przeciwna to zakonczyc wlasny cap i w ten sposob uratowac remis. Zabicie ostatniego przeciwnika nie powoduje wygranie bo capowanie bazy zostalo zakonczone.

 

View PostSzewczyk_Dratewka10, on 11 February 2018 - 08:45 PM, said:

Zasada już nie obowiązuje, co jest trochę bez sensu, zniszczymy wszystkie czołgi przeciwnika, ale ten wygrał :) Nie pamiętam od kiedy, ale co najmniej od roku tak jest. 

 

View Postmalps, on 12 February 2018 - 09:33 PM, said:

 

Edit: czekaj bo dopiero teraz rozczytałem, że ty piszesz o tej zasadzie, że działa ale że niby nie działa?

Czyli miałes tak jak jest, że baza była skapowana wasz czołg został zniszczony i mimo to wygraliście? czyli działa tak jak ma, to czemu piszesz do @szewczyk_Dratewka10, że to bzdura? On właśnie taką samą sytuację jak twoja opisał:amazed: i przez to się pogubiłem.. sorry ale nie rozumie

 

Coś tutaj źle zrozumiałem?

herhor67 #18 Posted 12 February 2018 - 10:02 PM

    Major

  • Player
  • 7576 battles
  • 2,894
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    07-26-2013
@up
"Zawsze sądziłem, że jeżeli taka sytuacja nastąpi to wygrywa drużyna która z dekapowała. Tymczasem wygrała drużyna która zdobyła bazę. Czy to był bug gry, czy ta zasada już nie obowiązuję? Jeżeli nie obowiązuje to od kiedy??"

Po czym odpowiedź
"Zasada już nie obowiązuje, co jest trochę bez sensu, zniszczymy wszystkie czołgi przeciwnika, ale ten wygrał  Nie pamiętam od kiedy, ale co najmniej od roku tak jest."

malps #19 Posted 12 February 2018 - 10:02 PM

    Major

  • Beta Tester
  • 34412 battles
  • 2,869
  • [L-E-X] L-E-X
  • Member since:
    12-08-2010

View PostPL_Robson, on 12 February 2018 - 08:49 PM, said:

Coś tutaj źle zrozumiałem?

 

nie wiem czy ty ale ja się pogubiłem.

OP pisze o starej zasadzie

View PostSzlomoh, on 11 February 2018 - 07:25 PM, said:

Spotkałem się dzisiaj z ciekawą sytuacją w bitwie. Mianowicie wrogi czołg kapował naszą bazę, licznik dobił do 100 i były standardowe 5 sekund do końca bitwy. W ciągu tych 5 sekund nasz czołg zdołał zabić ostatni wrogi pojazd. Zawsze sądziłem, że jeżeli taka sytuacja nastąpi to wygrywa drużyna która z dekapowała. Tymczasem wygrała drużyna która zdobyła bazę. Czy to był bug gry, czy ta zasada już nie obowiązuję? Jeżeli nie obowiązuje to od kiedy??

 

@Szewczyk_Dratewka10 odpowiada, że ta zasada już nie działa (co jest prawdą)

View PostSzewczyk_Dratewka10, on 11 February 2018 - 07:45 PM, said:

Zasada już nie obowiązuje, co jest trochę bez sensu, zniszczymy wszystkie czołgi przeciwnika, ale ten wygrał :) Nie pamiętam od kiedy, ale co najmniej od roku tak jest. 

A ty piszesz, że to bzdura bo właśnie miałeś taką sytuacje o jakiej pisze Szewczyk...

View PostPL_Robson, on 12 February 2018 - 07:38 PM, said:

 

Bzdura, kilka dni temu tak właśnie miałem. Nasz ostatni czołg capował bazę, doszedł do 100% ale na sam koniec zginął. Ale gra zaliczyła nam zwycięstwo.

Ja zasugerowałem się tym pogrubionym Bzdura,a to przecież bzdura nie jest bo sam piszesz, że tak jest:amazed: Chyba, że chodziło Ci tak jak Szewczykowi o emocjonalny wydźwięk obecnego systemu. No nie wiem ja się pogubiłem w dyskusji.

 

 


Edited by malps, 12 February 2018 - 10:04 PM.


Falathi #20 Posted 13 February 2018 - 04:55 PM

    General

  • WG Staff
  • 14503 battles
  • 8,417
  • [WG] WG
  • Member since:
    05-04-2012

View PostWalkerNSP, on 12 February 2018 - 04:25 PM, said:

Ja mialem ostatnio sytuacje że obie drużyny zajmowały bazy. My mieliśmy 5 sekund gdzieś przewagi, ale koniec końców okazało się że jest remis :O

Poprostu nim ogłoszono nasze zwycięstwo oni też dobili do 0...

Absurd?

 

Miałeś pecha - wygrana przez zdobycie bazy następuje przy przewadze co najmniej 5 sekund. Jeśli w ciągu tych 5 sekund druga drużyna również zdobędzie bazę to mamy remis. No ale to już wiesz. 




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users