Jump to content


Gun firing but no shell


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

Hiisi #1 Posted 24 February 2018 - 12:37 PM

    Sergeant

  • Player
  • 14993 battles
  • 266
  • [-PJ-] -PJ-
  • Member since:
    03-21-2011

Hi,

 

Has this happened to anyone? First time that this happened to me, but it doesn't show in the replay. I was firing but no shell coming out. So in my replay i just pointed my gun to enemy, but no visual effects or shooting happened. 



Axelfoley666 #2 Posted 24 February 2018 - 12:41 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 22410 battles
  • 461
  • [TWD] TWD
  • Member since:
    04-17-2012
WG cut backs, unless you have Premium account they will no longer supply visual effects.

c0keb0ttle #3 Posted 24 February 2018 - 12:43 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 18162 battles
  • 1,264
  • Member since:
    10-05-2012

Usually means you had a lag or packet loss problem with the connection to the server.

 

The server never got the command to fire the gun because it was "lost on the way" for whatever reason. That's why it doesn't show you firing in the demo.

 

You might have gotten the sound and visual effects when you played the game because those parts are probably handled locally in your client.



MeetriX #4 Posted 24 February 2018 - 12:48 PM

    Major

  • Player
  • 20517 battles
  • 2,744
  • Member since:
    08-12-2012
Same thing happened to me long, long time a go. I was on Matilda I shot over 10 times, but none of the shots registered. Only good thing was that i did not have to pay them either.

AliceUnchained #5 Posted 24 February 2018 - 01:50 PM

    General

  • Player
  • 38414 battles
  • 8,928
  • [322] 322
  • Member since:
    10-18-2011
Packet loss and/r Client-Server desync. Nothing to fret about, unless it happens all the time. In which you really ought to check your connection.

WindSplitter1 #6 Posted 24 February 2018 - 07:08 PM

    Major

  • Player
  • 16025 battles
  • 2,560
  • [ORDEM] ORDEM
  • Member since:
    02-07-2016

The opposite happened 2 times in my M55.

 

Click.

Gun cracks

No shot.

No shell.



Balc0ra #7 Posted 24 February 2018 - 07:14 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 66296 battles
  • 16,313
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View PostWindSplitter1, on 24 February 2018 - 07:08 PM, said:

The opposite happened 2 times in my M55.

 

Click.

Gun cracks

No shot.

No shell.

 

Same thing can happen when you lose contact to the server. You can't move, but you can get the fire effect. If you suffer packet loss "light next to the ping is red etc" it can happen. As when you fire the client still show the animation. But if the server says you did not fire etc. Nothing will happen.

 

That or you hit something between you and your target. As I've hit a small bump on a hill or the top of a building even with all the dots on the aim circle visible and a the fire line is green. As if RNG says the shell goes low, as in outside the aim circle. It can happen, and you won't notice it usually if you are in arty mode.


Edited by Balc0ra, 24 February 2018 - 07:14 PM.


Fix_a_track_lost_a_track #8 Posted 24 February 2018 - 07:31 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 6613 battles
  • 66
  • Member since:
    11-06-2015
It's lag.

Hellfoxe #9 Posted 24 February 2018 - 07:49 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22804 battles
  • 513
  • Member since:
    04-05-2011

View PostHiisi, on 24 February 2018 - 12:37 PM, said:

Hi,

 

Has this happened to anyone? First time that this happened to me, but it doesn't show in the replay. I was firing but no shell coming out. So in my replay i just pointed my gun to enemy, but no visual effects or shooting happened. 

 

No ammo is no shell coming out. 

TungstenHitman #10 Posted 24 February 2018 - 08:55 PM

    Brigadier

  • Player
  • 22218 battles
  • 4,073
  • Member since:
    08-28-2016

View PostHiisi, on 24 February 2018 - 11:37 AM, said:

Hi,

 

Has this happened to anyone? First time that this happened to me, but it doesn't show in the replay. I was firing but no shell coming out. So in my replay i just pointed my gun to enemy, but no visual effects or shooting happened. 

 

Ya now and then along with the rate delayed dmg registering from that shot... look it's just an online video game anything is possible lol. Most the time, it's all good though but I've had wandering tank syndrome, "how am I dead?" moments, "who the hell spotted me from here??" moments when 6th sense activates, "umm why hasn't my 6th sense activated!?" moments, "I f***ing clearly shot the tank that total bull***" moments "where the hell did that shot go?!!" moments and "I'm not playing this f***ing game anymore" moments... all good in the hood, video game style :teethhappy:




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users