Jump to content


1.0 Güncellemesi: Beta 4


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

Community #1 Posted 01 March 2018 - 05:44 PM

    Sergeant

  • Content Team
  • 0 battles
  • 32,327
  • Member since:
    11-09-2011
Değişikliklere bir göz atın ve Beta'nın bir sonraki turuna katılın!

Haber ögesinin tam metni

Komando_TeaM #2 Posted 01 March 2018 - 11:44 PM

    Private

  • Player
  • 27696 battles
  • 45
  • [TREIS] TREIS
  • Member since:
    05-17-2013
Alfa beta teta yapmadan önce şu adaletsiz Obj 907 nin biyerlerini nerfleyin. Ne paletlenir ne vurulur, ne delinir, ne yakalanır. Ister heat at ister apcr, herzaman ve heryerinden sektirebilir mi bi tank arakadaşım?? Hıc haysiyeti yok mu diğer medlerin ? Heavy lerin veya geriye kalan tum tankların ?? Ya dakika hasarını düşürün. Ya manevra kabiliyetini azaltın, ya da zırhını behçet gibi yapın. Tank o kadar saçma bi seviyede op ki. Hıc bi tankı kasıp garajıma koymak istemiyorum. Cunku sıralamalıda veya rondom da bi obj 907 nin karsısinda ezilicek tank kastığımi biliyorum... En en en acilinden nerf gerekiyor. Badger gibi dpm, maus gibi zırh wz 132 gibi manevra wz 111 5a gibi heat, iyi derecede camo. Boyle bişey kabul edilemez

Edited by Komando_TeaM, 01 March 2018 - 11:45 PM.


_TRIrResistibLe #3 Posted 02 March 2018 - 08:32 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 22967 battles
  • 1,842
  • Member since:
    02-15-2013

Oyunda arada kitlenme hala devam ediyor

Her oyuna başladığımda ilk bir dakika içinde bir 20 -30 saniyelik ekran donuyor ama sesler geliyor. Eğer tankla düşmana doğru gidiyorsanız vay halinize hiç bir komut o sırada işlemiyor. Sonra ekran kendine geldiğinde çok farklı yerlerde oluyorsun. Onun için hep başlarda biraz bekliyorum ya da önüme duvarı alacak şekilde tankı sürüyorum.

Ayrıca tank hala parça parça yükleniyor. İlk girdiğimde tank patates gibi şekilsiz bir şey oluyor sonra gövde geliyor en son paletler düzeliyor ama bu süre kimi zaman 10 saniyede tamamlanırken kimi zaman 1 dakikayı bile bulabiliyor.

Bu şekilde çıkarsa vay beni vay. 



innocenT_deviL #4 Posted 02 March 2018 - 08:32 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 34526 battles
  • 3,253
  • [TOHAT] TOHAT
  • Member since:
    10-18-2015

Beta 1'den bu yana baya optimizasyon yapılmış gibi. İlk 2 betayı denediğimde endişelenmiştim açıkçası ancak şimdi düşük sistemler için de daha oynanabilir hale gelmiş gibi görünüyor. Fps konusunda sıkıntı yaşamadım bu kez, grafikler de eskisi kadar göz yormuyor. Ping olayını ise çok sorun etmiyorum çünkü 1.0 öncesi diğer versiyonların testlerinde de normalden yüksek ping alıyordum zaten. Aynı seviyelerde geziyor pingim.

 

Kısacası; bu kez beğendim diyebilirim.

 

Not: Minimum ayarlarda oynuyorum. 3.nesil i7 işlemci, 8gb bellek ve GT950M ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorum.


Edited by innocenT_deviL, 02 March 2018 - 08:34 AM.


listen_little_man #5 Posted 02 March 2018 - 08:34 AM

    General

  • Moderator
  • 52859 battles
  • 9,002
  • Member since:
    06-11-2011

View PostDeathstation, on 02 March 2018 - 10:32 AM, said:

Oyunda arada kitlenme hala devam ediyor

Her oyuna başladığımda ilk bir dakika içinde bir 20 -30 saniyelik ekran donuyor ama sesler geliyor. Eğer tankla düşmana doğru gidiyorsanız vay halinize hiç bir komut o sırada işlemiyor. Sonra ekran kendine geldiğinde çok farklı yerlerde oluyorsun. Onun için hep başlarda biraz bekliyorum ya da önüme duvarı alacak şekilde tankı sürüyorum.

Ayrıca tank hala parça parça yükleniyor. İlk girdiğimde tank patates gibi şekilsiz bir şey oluyor sonra gövde geliyor en son paletler düzeliyor ama bu süre kimi zaman 10 saniyede tamamlanırken kimi zaman 1 dakikayı bile bulabiliyor.

Bu şekilde çıkarsa vay beni vay. 

 

abi o parça parça olayı ekran kartından olmasın. geçen bir güncelleme yaptı nvidia, bende olmuyor artık öyle o güncellemeden sonra.

_TRIrResistibLe #6 Posted 02 March 2018 - 08:38 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 22967 battles
  • 1,842
  • Member since:
    02-15-2013

View Postlantirn, on 02 March 2018 - 10:34 AM, said:

 

abi o parça parça olayı ekran kartından olmasın. geçen bir güncelleme yaptı nvidia, bende olmuyor artık öyle o güncellemeden sonra.

 

Son sürümü yükledim. Forumda görmüştüm o postu daha sonra ekran kartını güncelledim. Gtx 970 var sanmam yani ekran kartından olacağını. O yüklenme olayı bana göre Hdd'den kaynaklı. Oyunu SSD'de yer olmadığı için HDD'ye yükledim. Grafik ayarları da her şey ultrada belki de ondan dolayı geç yüklüyor. Ayarları düşürüp de denemedim de hiç açıkcası. Yukarıda da belirtiğim kısmi hatalar hariç oyun 90 fps'lerde akıyor bir sorun yok. 

listen_little_man #7 Posted 02 March 2018 - 09:50 AM

    General

  • Moderator
  • 52859 battles
  • 9,002
  • Member since:
    06-11-2011

View PostDeathstation, on 02 March 2018 - 10:38 AM, said:

 

Son sürümü yükledim. Forumda görmüştüm o postu daha sonra ekran kartını güncelledim. Gtx 970 var sanmam yani ekran kartından olacağını. O yüklenme olayı bana göre Hdd'den kaynaklı. Oyunu SSD'de yer olmadığı için HDD'ye yükledim. Grafik ayarları da her şey ultrada belki de ondan dolayı geç yüklüyor. Ayarları düşürüp de denemedim de hiç açıkcası. Yukarıda da belirtiğim kısmi hatalar hariç oyun 90 fps'lerde akıyor bir sorun yok. 

 

olabilir. bende ssd'ye yüklü ve sıkıntı olmuyor. işyerinde de ssd'ye yüklü ama sd versiyon onda da sorun yok.

Edited by lantirn, 02 March 2018 - 09:56 AM.


lanlar #8 Posted 02 March 2018 - 10:24 AM

    Sergeant

  • Player
  • 38941 battles
  • 264
  • [-DEER] -DEER
  • Member since:
    02-07-2011

View PostDeathstation, on 02 March 2018 - 08:32 AM, said:

Oyunda arada kitlenme hala devam ediyor

Her oyuna başladığımda ilk bir dakika içinde bir 20 -30 saniyelik ekran donuyor ama sesler geliyor. Eğer tankla düşmana doğru gidiyorsanız vay halinize hiç bir komut o sırada işlemiyor. Sonra ekran kendine geldiğinde çok farklı yerlerde oluyorsun. Onun için hep başlarda biraz bekliyorum ya da önüme duvarı alacak şekilde tankı sürüyorum.

Ayrıca tank hala parça parça yükleniyor. İlk girdiğimde tank patates gibi şekilsiz bir şey oluyor sonra gövde geliyor en son paletler düzeliyor ama bu süre kimi zaman 10 saniyede tamamlanırken kimi zaman 1 dakikayı bile bulabiliyor.

Bu şekilde çıkarsa vay beni vay. 

 

Onun sebebi oyunun yüklenmesini hızlandırmak için eskiden çevresel objeler bukadar detaylı ve poligonlu olmadığı için yüklenmesi daha kolaydı, şimdi ise texture lar poligonlar detay seviyesi fazla o yüzden oyuna daha çabuk girilebilmesi için böyle bir optimizasyon yapılmış

_TRIrResistibLe #9 Posted 02 March 2018 - 01:33 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 22967 battles
  • 1,842
  • Member since:
    02-15-2013

Bahsettiğim durum mesela başta tank mı patates mi belli değil

Spoiler

 

Sonra ilk taret düzeliyor

 

Spoiler

 

Ardından gövde ve palet

 

Spoiler

 

Spoiler

 



MrBotosh #10 Posted 02 March 2018 - 02:51 PM

    Brigadier

  • Community Contributor
  • 46730 battles
  • 4,392
  • [6-45] 6-45
  • Member since:
    04-23-2012

View PostDeathstation, on 02 March 2018 - 03:33 PM, said:

Bahsettiğim durum mesela başta tank mı patates mi belli değil

Spoiler

 

Sonra ilk taret düzeliyor

 

Spoiler

 

Ardından gövde ve palet

 

Spoiler

 

Spoiler

 

 

Samet gördüğün şey bir optimizasyon çalışması. Fakat sende bu kadar geç yüklenmesi hayra alamet değil. Harddiskinde sorun olabilir, tankların modellemeleri geç yükleniyor. 

 

Genel kültür notu : Oyundaki her objenin 4 tane ayrı modellemesi vardır. Detaysız, yarı detaylı, detaylı ve çok detaylı şeklinde. Bu modellemeler de, objelerin sana uzaklıklarına göre yüklenir. Uzakta olan bir objeyi çok detaylı görmek bilgisayarını yormasın diye yapılır.  HD 1.0 versiyonunda ise, maçlar hızlı yüklensin diye tankların en detaysız modellemeleri yüklenerek harita açılır. Sonra detaylanır. Fakat bu işlem çok uzun sürmez. Bir kaç saniye içinde tamamlanır. 



Bagora #11 Posted 02 March 2018 - 03:17 PM

    Lieutenant General

  • Player
  • 47852 battles
  • 6,756
  • [TOHAT] TOHAT
  • Member since:
    10-10-2013

View PostMrBotosh, on 02 March 2018 - 01:51 PM, said:

 

Samet gördüğün şey bir optimizasyon çalışması. Fakat sende bu kadar geç yüklenmesi hayra alamet değil. Harddiskinde sorun olabilir, tankların modellemeleri geç yükleniyor. 

 

Genel kültür notu : Oyundaki her objenin 4 tane ayrı modellemesi vardır. Detaysız, yarı detaylı, detaylı ve çok detaylı şeklinde. Bu modellemeler de, objelerin sana uzaklıklarına göre yüklenir. Uzakta olan bir objeyi çok detaylı görmek bilgisayarını yormasın diye yapılır.  HD 1.0 versiyonunda ise, maçlar hızlı yüklensin diye tankların en detaysız modellemeleri yüklenerek harita açılır. Sonra detaylanır. Fakat bu işlem çok uzun sürmez. Bir kaç saniye içinde tamamlanır. 

 

dostum bende öyle bi pc varki oyunun ilk 10 dk sı detaysız oynuyorum sonra eğer hala ölmediysem yarı detaylıya geçiyor daha detaylıyı görecek kadar uzun oyun sürmedi :D

_TRIrResistibLe #12 Posted 02 March 2018 - 09:07 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 22967 battles
  • 1,842
  • Member since:
    02-15-2013

View PostMrBotosh, on 02 March 2018 - 04:51 PM, said:

 

Samet gördüğün şey bir optimizasyon çalışması. Fakat sende bu kadar geç yüklenmesi hayra alamet değil. Harddiskinde sorun olabilir, tankların modellemeleri geç yükleniyor. 

 

Genel kültür notu : Oyundaki her objenin 4 tane ayrı modellemesi vardır. Detaysız, yarı detaylı, detaylı ve çok detaylı şeklinde. Bu modellemeler de, objelerin sana uzaklıklarına göre yüklenir. Uzakta olan bir objeyi çok detaylı görmek bilgisayarını yormasın diye yapılır.  HD 1.0 versiyonunda ise, maçlar hızlı yüklensin diye tankların en detaysız modellemeleri yüklenerek harita açılır. Sonra detaylanır. Fakat bu işlem çok uzun sürmez. Bir kaç saniye içinde tamamlanır. 

 

Umarım ram ya da işlemciyle bir ilgisi yoktur. Zaten ana sürüm güncellendiğinde SSD'ye kuracağım ama herkes de ssd kullanmıyor. Çok düşük özellikle bu oyunu oynayan baya bir kişi var umarım bu sorun bana has bir şeydir. Kaldı ki daha takılma kısmı oyunda donma arada oyundan atma gibi sorunlarda var. Ben de bir de harita da çok geç yükleniyor. Oyun başladıktan 30 saniye sonra falan anca girebiliyorum. Dediğim gibi umarım sorun hard disktir.

oLyMP0s #13 Posted 03 March 2018 - 12:38 PM

    Sergeant

  • Player
  • 31743 battles
  • 229
  • Member since:
    04-16-2013
Aynı sorun bendede var umarım bir şekilde düzelir. Normal oyunun içinde hiç sorun yok sadece başta modelleme olayı ve en önemliside ilk 1 dk içinde yaşanan 30 snlik donma sorunu.

MrBotosh #14 Posted 03 March 2018 - 01:35 PM

    Brigadier

  • Community Contributor
  • 46730 battles
  • 4,392
  • [6-45] 6-45
  • Member since:
    04-23-2012

View PostDeathstation, on 02 March 2018 - 11:07 PM, said:

 

Umarım ram ya da işlemciyle bir ilgisi yoktur. Zaten ana sürüm güncellendiğinde SSD'ye kuracağım ama herkes de ssd kullanmıyor. Çok düşük özellikle bu oyunu oynayan baya bir kişi var umarım bu sorun bana has bir şeydir. Kaldı ki daha takılma kısmı oyunda donma arada oyundan atma gibi sorunlarda var. Ben de bir de harita da çok geç yükleniyor. Oyun başladıktan 30 saniye sonra falan anca girebiliyorum. Dediğim gibi umarım sorun hard disktir.

 

Sen böyle diyince dün akşam bir denedim, bende oyun HDD'de yüklü. Oyuna herkesten önce giriyor, model yüklenmesi ise 2-3 saniye sürüyor.

 

Ya driver ya da HDD kaynaklı sorunun. Çünkü ekran kartlarımız aynı diye biliyorum :) 970 yok mu sende ?



orhuntus #15 Posted 03 March 2018 - 02:48 PM

    Private

  • Player
  • 42359 battles
  • 48
  • [J_O_H] J_O_H
  • Member since:
    05-06-2012

Oyun çıktığında oyunun kurulum dosyasını da indirmeye sunsanız istiyorum.

 Yani online kurulum yerine büyük kurulum dosyasını da yayınlayın.



_TRIrResistibLe #16 Posted 04 March 2018 - 04:15 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 22967 battles
  • 1,842
  • Member since:
    02-15-2013

View PostMrBotosh, on 03 March 2018 - 03:35 PM, said:

 

Sen böyle diyince dün akşam bir denedim, bende oyun HDD'de yüklü. Oyuna herkesten önce giriyor, model yüklenmesi ise 2-3 saniye sürüyor.

 

Ya driver ya da HDD kaynaklı sorunun. Çünkü ekran kartlarımız aynı diye biliyorum :) 970 yok mu sende ?

 

Yeap 970. Ram 8, işlemci de ryzen1600x. Acaba işlemci desteği mi yok sürekli intel intel işbirliği diyip duruyorlar :teethhappy:

 

Üstte bir arkadaş daha yazmış aynı sorun demek ki benden kaynaklı değil. HDD benim eski laptoptan çıkma 2.5" sata bağlantılı. Normal bütün dosyalar yedeklerim orada bir sıkıntısını görmedim. Hatta WD'nin 7200rpm kaliteli bir diskiydi diye hatırlıyorum. Modelleme hadi hdd'den dedik bu oyun başında donma sorunu ne olacak. Hatta dost tankları bile haritada gözükmüyor. Oyun kendine gelincede biraz sür tankı sonra ekran komple donuyor sesler geliyor 20 saniye sonra bir bakmışsın nerelerdesin. Hiç bir komut da işlemiyor o esnada. Neyse çözerler herhalde bilmiyorum. Aslında fazladan ssd'im var ama linux kurulu onda format biçiminden dolayı windows görmüyor. Belki iki kodlama falan yazarız lazım olur diye linux kurmuştuk pek de işe yaramadı. Sileyim de diğer ssd'yi windows'un göreceği şekilde formatlayıp onun içine kurayım olmadı bir de.



Sharp1903 #17 Posted 05 March 2018 - 09:23 AM

    Major

  • Player
  • 40641 battles
  • 2,539
  • [KAZMA] KAZMA
  • Member since:
    01-10-2014
Ben de oyunda ilk maçta sadece bu taslak modellemeler 1-2 saniye çıkıyor, sonraki oyunlarda hiç görünmeden direk normal modellemeler çıkıyor. HDD'de de sorun yoktu ama biraz yavaş yüklendiği için ssd'ye kurdum. 

_TRIrResistibLe #18 Posted 07 March 2018 - 06:31 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 22967 battles
  • 1,842
  • Member since:
    02-15-2013
Sorun HDD kaynaklıymış. SSD'ye kurdum yazdığım tüm problemler gitti. Hatta taslak modelleri bile göremiyorum artık ilk girenlerden oluyorum oyuna :D

MrBotosh #19 Posted 07 March 2018 - 06:54 AM

    Brigadier

  • Community Contributor
  • 46730 battles
  • 4,392
  • [6-45] 6-45
  • Member since:
    04-23-2012

View PostDeathstation, on 07 March 2018 - 08:31 AM, said:

Sorun HDD kaynaklıymış. SSD'ye kurdum yazdığım tüm problemler gitti. Hatta taslak modelleri bile göremiyorum artık ilk girenlerden oluyorum oyuna :D

 

Biz bunları anlattık :) 

serdar1981 #20 Posted 07 March 2018 - 07:14 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 84338 battles
  • 823
  • [T_R_Q] T_R_Q
  • Member since:
    09-19-2012

1,0 sürümü neredeyse çıkacak ama yine hatalı yine hile yapanın yolu açık

istediğimiz güvenli mod da oyunu başlatanların girebileceği seçenek 

benim oyunumda hiç kimsenin xvm si bile çalışmasa olmaz mı ?

 

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users