Jump to content


Wersja 1.0: Beta 4


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

Community #1 Posted 01 March 2018 - 05:45 PM

    Sergeant

  • Content Team
  • 0 battles
  • 31,506
  • Member since:
    11-09-2011
Sprawdźcie zmiany i dołączcie do kolejnej rundy testów!

Pełna treść wiadomości

pio84s #2 Posted 01 March 2018 - 06:04 PM

    Private

  • Player
  • 23044 battles
  • 44
  • Member since:
    12-08-2012
Pobrał ktoś? ile to waży?

_Patrol #3 Posted 01 March 2018 - 07:28 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40626 battles
  • 35,317
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View Postpio84s, on 01 March 2018 - 06:04 PM, said:

Pobrał ktoś? ile to waży?

Poniżej pliki aktualizacji.

 

1. wot_10.0.927591_locale_en (12,3 MB)

2. wot_10.0.16437_10.0.15861_client (41,9 MB)

3. wot_10.0.16437_10.0.15861_sdcontent (28,6 MB)

4. wot_10.0.16437_10.0.15861_hdcontent (13,7 MB)

 

Po pobraniu przenosisz do folderu updates klienta testowego.

Odpalasz launcher klienta testowego i zacznie się aktualizacja.



Bipbip_le_tankyote #4 Posted 01 March 2018 - 07:48 PM

    Corporal

  • Player
  • 34190 battles
  • 105
  • [WOUND] WOUND
  • Member since:
    04-14-2012

Podczas trafienia bez przebicia wyskakuje taki szary napis informujący o braku penetracji, który tylko mnie denerwuje, da się to wyłączyć? Bo widzę opcję wyłączenia wskaźnika o zadanym dmg przy strzale ale tego nie ma.. Swoją drogą nie rozumiem po co to, tylko zaśmieca ekran, zbędna informacja.

 

I ten okropny las zamiast garażu.. zmieńcie podpisy z "Powrót do garażu" na "Powrót do lasu"...


Edited by Hilomee, 01 March 2018 - 08:28 PM.


mikolaj3484 #5 Posted 02 March 2018 - 12:12 AM

    Corporal

  • Player
  • 48426 battles
  • 159
  • Member since:
    12-10-2011

jedni na testach dalej trenują  strzelanie do swoich 

tak po zatem fajnie 1.0 wygląda i  chodzi  po za tym lagem za początku bitwy  tak ok 



ShaShaneem #6 Posted 02 March 2018 - 09:54 PM

    Private

  • Player
  • 10369 battles
  • 10
  • Member since:
    05-05-2011

Niby optymalizacja spoko, ale w początkowej fazie bitwy występują 10-15 sekundowe freezy. Mam nadzieje, że to tylko wina serwerów testowych.

Edit: Jednak to była wina dysku, na SSDku śmiga jak marzenie.


Edited by ShaShaneem, 03 March 2018 - 02:03 AM.


Cattie_Brie #7 Posted 03 March 2018 - 12:30 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11169 battles
  • 90
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-24-2012

Hej.

A ja mam problem z długim ładowaniem bitwy ok 1-2min niezależnie od ustawienia grafiki czy Ultra czy minimum.

Kolejny problem ze po załadowaniu bitwy łapie zwiechę na ok 10-15 sekund.

Gra jest zainstalowana na dysku SSD i mam 8Gb ram. Dodam że juz dwa razy instalowałem.

Jakieś sugestie?



ShaShaneem #8 Posted 03 March 2018 - 12:44 PM

    Private

  • Player
  • 10369 battles
  • 10
  • Member since:
    05-05-2011

View PostCattie_Brie, on 03 March 2018 - 12:30 PM, said:

Hej.

A ja mam problem z długim ładowaniem bitwy ok 1-2min niezależnie od ustawienia grafiki czy Ultra czy minimum.

Kolejny problem ze po załadowaniu bitwy łapie zwiechę na ok 10-15 sekund.

Gra jest zainstalowana na dysku SSD i mam 8Gb ram. Dodam że juz dwa razy instalowałem.

Jakieś sugestie?

 

Zainstalowałeś najnowsze sterowniki dla karty graficznej?

Cattie_Brie #9 Posted 03 March 2018 - 01:16 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11169 battles
  • 90
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-24-2012

Tak, karta to Radeon R9 200.

W poprzedniej wersji miałem problem tylko z długim ładowaniem. Po aktualizacji doszedł problem z zwiechą po dołączeniu do bitwy.



ShaShaneem #10 Posted 03 March 2018 - 01:23 PM

    Private

  • Player
  • 10369 battles
  • 10
  • Member since:
    05-05-2011

View PostCattie_Brie, on 03 March 2018 - 01:16 PM, said:

Tak, karta to Radeon R9 200.

W poprzedniej wersji miałem problem tylko z długim ładowaniem. Po aktualizacji doszedł problem z zwiechą po dołączeniu do bitwy.

 

A sprawdź kondycję dysku aplikacją HDTune lub Crystal Disk Info.

Cattie_Brie #11 Posted 03 March 2018 - 01:28 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11169 battles
  • 90
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-24-2012
OK zaraz sprawdzę, dla przykładu tera udało się i Mountain pass załadował sie raz dwa i byłem  jeszcze przed odliczaniem.


Cattie_Brie #12 Posted 03 March 2018 - 01:43 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11169 battles
  • 90
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-24-2012
Crystal pokazuje stany " dobry" tylko dopiero teraz się zorientowałem że Wot'a mam zainstalowanego na wdc wd500aakx czyli nie SSD. Może to być przyczyną? Czy da się jakość przenieść lub gdzieś jest zachowana instalka żeby zainstalować na SSD bez ponownego pobierania?

ShaShaneem #13 Posted 03 March 2018 - 01:46 PM

    Private

  • Player
  • 10369 battles
  • 10
  • Member since:
    05-05-2011

View PostCattie_Brie, on 03 March 2018 - 01:43 PM, said:

Crystal pokazuje stany " dobry" tylko dopiero teraz się zorientowałem że Wot'a mam zainstalowanego na wdc wd500aakx czyli nie SSD. Może to być przyczyną? Czy da się jakość przenieść lub gdzieś jest zachowana instalka żeby zainstalować na SSD bez ponownego pobierania?

 

Na 90% to jest przyczyna. Można zawsze zwyczajnie przenieść cały folder z grą na SSDka.

Cattie_Brie #14 Posted 03 March 2018 - 02:16 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11169 battles
  • 90
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-24-2012
Dziękuje Wam ślicznie za pomoc, teraz ładuje się wszystko w 5sekund :))

KCM #15 Posted 03 March 2018 - 02:43 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13382 battles
  • 96
  • Member since:
    02-16-2013
Od 4 fazy testów dołączam do bitwy, wszystkie pojazdy są bryłami do 15 lub 12 sekundy, następuje sekundowy lag i wszystkie pojazdy wyglądają normalnie.
Gram na minimalnych, w poprzednich 3 fazach tego nigdy nie było.

Falathi #16 Posted 03 March 2018 - 03:53 PM

    Field Marshal

  • WG Staff
  • 19910 battles
  • 11,317
  • [WG] WG
  • Member since:
    05-04-2012

View PosteXterm, on 03 March 2018 - 03:06 PM, said:

Na początku lag podczas ładowania, potem spadki nawet do 47FPS podczas gdy wcześniej miałem najniżej 57, a tak to non stop 60. Może to być też wina przerzucenia gry z SSD na HDD, ale to teraz ludzie mają kupować dyski SSD, żeby móc pograć w wota? Serio?

 

Mają - nie, natomiast faktycznie gra ładuje się odczuwalnie szybciej na dysku SSD. 

_Patrol #17 Posted 03 March 2018 - 04:04 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40626 battles
  • 35,317
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PosteXterm, on 03 March 2018 - 03:06 PM, said:

(...) to teraz ludzie mają kupować dyski SSD, żeby móc pograć w wota? Serio?

Coś Ty taki zdziwiony? WOT ma się cofać w rozwoju bo nie wszyscy mają dyski SSD?

SSD to podstawa dla gracza od dawna i wot nie jest wyjątkiem. Przykładowo każdy gracz grający w Prepar3D v4.2, czy 3 wie, że zalecana jest instalacja na dysku SSD i nikt nie kręci nosem.



TalkToTheHoof #18 Posted 03 March 2018 - 04:16 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 7991 battles
  • 952
  • [R3B3L] R3B3L
  • Member since:
    05-19-2017

View Post_Patrol, on 03 March 2018 - 04:04 PM, said:

Coś Ty taki zdziwiony? WOT ma się cofać w rozwoju bo nie wszyscy mają dyski SSD?

SSD to podstawa dla gracza od dawna i wot nie jest wyjątkiem. Przykładowo każdy gracz grający w Prepar3D v4.2, czy 3 wie, że zalecana jest instalacja na dysku SSD i nikt nie kręci nosem.

 

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Wiadomo że ci co mają to nie będą płakać.

_Patrol #19 Posted 03 March 2018 - 04:21 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40626 battles
  • 35,317
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
Świat idzie do przodu no i co bardzo ważne trwa test, więc WG ma jeszcze czas na zmiany w kodzie i inne takie blablabla.

ShaShaneem #20 Posted 03 March 2018 - 04:33 PM

    Private

  • Player
  • 10369 battles
  • 10
  • Member since:
    05-05-2011
Nie zapominajmy że jest to wciąż serwer testowy, jego pierwotnym i głównym celem jest właśnie taka analiza zachowania na klientach gry przeciętnych użytkowników. Niemal na pewno WG weźmie pod uwagę te freezy przy ładowaniu i w jakiś sposób je poprawi, bo robota przy ogólnej optymalizacji przy rozgrywce, biorąc pod uwagę niesamowity skok graficzny i silnik Havoc, jest zdumiewająca, aż niepodobna do dotychczasowego WG ;)




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users