Jump to content


Whats wrong with EU1 server?


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

_zmago_ #1 Posted 14 March 2018 - 08:39 PM

    Private

  • Player
  • 19967 battles
  • 9
  • Member since:
    02-10-2016

I didint know where to post this but here is my problem. Im unable to play on eu1 server for the last few days becouse my ping is like 300-500ms and it use to be 30-50ms.. Im also using quickybaby mod pack and its not working on eu1, I tried running the game in safe mode but same thing happens.. in the login screen it says my ping to eu1 is 43 but in game its just terrible and unplayable..

 

Id say something is wrong with my internet but eu2 works just fine like it allways did.. 30-50ms on eu2 and modpack is allso working on eu2.. Sooooo whats wrong with eu1?



OreH75 #2 Posted 14 March 2018 - 08:51 PM

    Captain

  • Player
  • 47894 battles
  • 2,137
  • [RANGR] RANGR
  • Member since:
    05-29-2013
Nothing wrong with EU1, must be something between your PC and EU1 but your pingplotter screenshot is to vague to conclude anything....

Axelfoley666 #3 Posted 14 March 2018 - 08:52 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 22398 battles
  • 461
  • [TWD] TWD
  • Member since:
    04-17-2012
Nothing. Why? What did you hear? :trollface:

_zmago_ #4 Posted 14 March 2018 - 08:54 PM

    Private

  • Player
  • 19967 battles
  • 9
  • Member since:
    02-10-2016
Sorry ping what? How do i do that? Im not that tech-savvy  :confused:

OreH75 #5 Posted 14 March 2018 - 09:00 PM

    Captain

  • Player
  • 47894 battles
  • 2,137
  • [RANGR] RANGR
  • Member since:
    05-29-2013
https://eu.wargaming...ot/articles/69/

Edited by OreH75, 14 March 2018 - 09:01 PM.


Maauru #6 Posted 14 March 2018 - 09:41 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 18944 battles
  • 702
  • [WUUT] WUUT
  • Member since:
    03-29-2014

I have problem from yesterday with EU1. Experiencing huge packet loss.

 

EU1:

Ping statistics for 92.223.1.123:
    Packets: Sent = 100, Received = 73, Lost = 27 (27% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 35ms, Maximum = 75ms, Average = 40ms

 

EU2:

Ping statistics for 92.223.20.161:
    Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 34ms, Maximum = 217ms, Average = 38ms

 

 



Homer_J #7 Posted 14 March 2018 - 09:48 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28729 battles
  • 30,032
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostMaauru, on 14 March 2018 - 08:41 PM, said:

I have problem from yesterday with EU1. Experiencing huge packet loss.

 

EU1:

Ping statistics for 92.223.1.123:
    Packets: Sent = 100, Received = 73, Lost = 27 (27% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 35ms, Maximum = 75ms, Average = 40ms

 

EU2:

Ping statistics for 92.223.20.161:
    Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 34ms, Maximum = 217ms, Average = 38ms

 

 

 

It's not just packets you are losing, your pingplotter trace seems to have gone missing too.

_zmago_ #8 Posted 14 March 2018 - 09:53 PM

    Private

  • Player
  • 19967 battles
  • 9
  • Member since:
    02-10-2016

View PostOreH75, on 14 March 2018 - 09:00 PM, said:

 

Thanks for trying to help but i allready wasted more time on this thing then i was willing to.. I downloaded that ping thingy and run it but now im unable to post my screenshot here becouse post is to large or something.. i dont know.. dont care anymore realy and cant be botherd with this anymore anyway so.. I give up..

Homer_J #9 Posted 14 March 2018 - 09:58 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28729 battles
  • 30,032
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View Post_zmago_, on 14 March 2018 - 08:53 PM, said:

 

Thanks for trying to help but i allready wasted more time on this thing then i was willing to.. I downloaded that ping thingy and run it but now im unable to post my screenshot here becouse post is to large or something.. i dont know.. dont care anymore realy and cant be botherd with this anymore anyway so.. I give up..

 

Wow, what a quitter.

 

If you have used all your attachment quota on the forum then delete some or use one of those dodgy image hosting sites which seem to be popular round here.

 

But if you have saved the pingplotter trace as an image file it should be quite tiny.



LCpl_Jones #10 Posted 14 March 2018 - 10:22 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 9770 battles
  • 713
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    06-17-2017

i have a joke to reply here, but i'll be forum banned if i do :ohmy:

 

so erm...i have nothing...



wsatnutter #11 Posted 14 March 2018 - 10:32 PM

    Lieutenant General

  • Beta Tester
  • 24954 battles
  • 7,580
  • [WSAT] WSAT
  • Member since:
    08-25-2010
Eat sprouts an ping faster 

h4ctor #12 Posted 14 March 2018 - 11:07 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 16457 battles
  • 1,821
  • Member since:
    03-25-2012
EU1 is overloaded if you use services of t mobile or any other national branch of the company,EU2 will work just fine

interpol #13 Posted 15 March 2018 - 06:30 AM

    Staff Sergeant

  • Clan Diplomat
  • 33409 battles
  • 311
  • [HFV] HFV
  • Member since:
    08-24-2011

Same here... usually between 20 and 40 ms... yesterday I had a constant ping of around 300 ms and lags/rubberbanding... the game was not playable...

And if it's overloaded... lord help us when they release 1.0 when all start crawling out of their holes and a new wave of beginners arrive... guess I'll just stop playing for two weeks.


Edited by interpol, 15 March 2018 - 06:31 AM.


wiggles #14 Posted 15 March 2018 - 10:09 AM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 33996 battles
  • 283
  • Member since:
    09-12-2010

View Postinterpol, on 15 March 2018 - 05:30 AM, said:

Same here... usually between 20 and 40 ms... yesterday I had a constant ping of around 300 ms and lags/rubberbanding... the game was not playable...

And if it's overloaded... lord help us when they release 1.0 when all start crawling out of their holes and a new wave of beginners arrive... guess I'll just stop playing for two weeks.

 

Lord save us from the casuals!

Don't hurry back.



Homer_J #15 Posted 15 March 2018 - 10:31 AM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28729 battles
  • 30,032
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View Postinterpol, on 15 March 2018 - 05:30 AM, said:

 

And if it's overloaded... 

We will never know since nobody can be bothered spending 20 seconds starting up a simple bit of software then posting the results.



crnakoza #16 Posted 15 March 2018 - 03:35 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 56145 battles
  • 1,869
  • Member since:
    11-03-2014

Same here, still undecided if it is my ISP, or my specific route to EU1, or EU1 is about to crap itself. What I DO know, however, is that I can play Insurgency, CS and Quake Live just fine (ping times as low as 20 ms) and absolutely no packet loss. Also noticed that disconnecting and reconnecting (the actual internet connection) helps and resolves the issue.

 

I honestly have no idea, and seemingly only WoT is affected.

 

Disclaimer: no mods on this particular install and never have there been. PC is not potato, torrents are not running, there is no malware involved, hardware is not overheating, HDD is fine, tested on two completely different operating systems (Windows 7 and Fedora 27), and connection is 20 Mbit/s. Make of that what you will.


Edited by crnakoza, 15 March 2018 - 03:56 PM.


OreH75 #17 Posted 15 March 2018 - 08:41 PM

    Captain

  • Player
  • 47894 battles
  • 2,137
  • [RANGR] RANGR
  • Member since:
    05-29-2013

View Postcrnakoza, on 15 March 2018 - 03:35 PM, said:

Same here, still undecided if it is my ISP, or my specific route to EU1, or EU1 is about to crap itself. What I DO know, however, is that I can play Insurgency, CS and Quake Live just fine (ping times as low as 20 ms) and absolutely no packet loss. Also noticed that disconnecting and reconnecting (the actual internet connection) helps and resolves the issue.

Those other games are on other servers, so different routes over the magic internet..as you can see in the pingplotter trace!



crnakoza #18 Posted 15 March 2018 - 09:53 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 56145 battles
  • 1,869
  • Member since:
    11-03-2014

View PostOreH75, on 15 March 2018 - 08:41 PM, said:

Those other games are on other servers, so different routes over the magic internet..

 

Gee, imagine that.

 

I just posted for posterity since posts of connection issues with WoT servers often get completely disregarded. In my case it's completely out of my control, even going as drastic as changing ISP doesn't guarantee that I will get trouble free route. Traceroute shows issues on Telia's routers, which operates outside of my country, so I'm pretty much f*cked.


Edited by crnakoza, 15 March 2018 - 10:03 PM.


MPV_11 #19 Posted 15 March 2018 - 10:06 PM

    Sergeant

  • Player
  • 29044 battles
  • 276
  • Member since:
    01-09-2015
I had terrible problems with EU1 yesterday - teleporting, very high ping peaks, packet losses. So bad I quit game.

Ochso #20 Posted 15 March 2018 - 10:24 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 31574 battles
  • 52
  • [ADVIC] ADVIC
  • Member since:
    12-20-2013

On the bright side .

At least we have a choice .

 

Much betterer than being stuck with a single server and having  tinternet foibles . 

 

Hope you get it sorted  one way or other.

 

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users