Jump to content


Wersja 1.0: Wydajność – pierwsza pomoc


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

Community #1 Posted 20 March 2018 - 05:24 PM

    Sergeant

  • Content Team
  • 0 battles
  • 31,534
  • Member since:
    11-09-2011
Przeczytajcie o tym, jak radzić sobie z problemami z liczbą klatek na sekundę.

Pełna treść wiadomości

VSF_Hef #2 Posted 21 March 2018 - 02:41 PM

    Sergeant

  • Player
  • 64482 battles
  • 224
  • [GE-BR] GE-BR
  • Member since:
    02-12-2013
Edytowano

Edited by BunnyCommander, 23 March 2018 - 02:16 PM.
Ten post został wyedytowany ponieważ nie wnosi nic do dyskusji.


Alpa_Chino #3 Posted 21 March 2018 - 03:10 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 32944 battles
  • 3,229
  • Member since:
    03-23-2011

"Przeczytajcie o tym, jak radzić sobie z problemami z liczbą klatek na sekundę:"

 

"U nas działa" :trollface:



LogiPL12 #4 Posted 21 March 2018 - 05:32 PM

    Private

  • Player
  • 25687 battles
  • 26
  • [5_BPS] 5_BPS
  • Member since:
    07-19-2016

Ej a co jeśli jak mam po 1.0 duzo czarnych plam?

 



PawelP7 #5 Posted 21 March 2018 - 05:33 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 27749 battles
  • 461
  • [-GSW-] -GSW-
  • Member since:
    12-03-2012
Tło ? Ja mam to samo.  Zainstalowałem i odinstalowałem Wota i pomogło. 

Edited by PawelP7, 21 March 2018 - 05:54 PM.


GregorClegane7 #6 Posted 21 March 2018 - 06:26 PM

    Private

  • Player
  • 30929 battles
  • 43
  • [B-S-M] B-S-M
  • Member since:
    03-14-2016
Dramat, porażka. To co się dzieje na tej nowej wersji to padaka. Często są lagi, do gry wczytuje bardzo długo, nawet czasem już kilku graczy jest zniszczonych. Czasem na początku nie widać czołgów z drużyny. Eksperyment na żywym organizmie, nie sprawdzone do końca, ale wprowadzone.  

Jacek_gunner #7 Posted 22 March 2018 - 07:40 AM

    Private

  • Player
  • 28610 battles
  • 24
  • [_OSB_] _OSB_
  • Member since:
    01-18-2014
Prosze o pomoc pytanko czy jak zmienie procesor na intel core2 quad Q9650 albo Q9550 czy zwieksza mi FPSod 70 w grze przy dawniejszej wersji gry mialem ustawienia prawie na max i FPS chodził od70 do 110 klatek stabilnie zalezy od mapy teraz ustawienie srednie FPS 30 max 40 ale sa spadki do 20 przy ustwieniach na grafika stadartowa jest przktycznie to samo FPS 40 do 60 max


moj komp komputer: plyta IPIBL-LB (Benicia) HP,8gb ram,procek intel core duo e8500,grafika Radeon 5870 HD vapor-x (http://www.benchmark...a-na-ziemi.html) zailacz be quiet 500 +80W Prosze  o podpowiedz POZDRAWIAM



Jacek_gunner #8 Posted 22 March 2018 - 07:43 AM

    Private

  • Player
  • 28610 battles
  • 24
  • [_OSB_] _OSB_
  • Member since:
    01-18-2014

View PostGregorClegane7, on 21 March 2018 - 06:26 PM, said:

Dramat, porażka. To co się dzieje na tej nowej wersji to padaka. Często są lagi, do gry wczytuje bardzo długo, nawet czasem już kilku graczy jest zniszczonych. Czasem na początku nie widać czołgów z drużyny. Eksperyment na żywym organizmie, nie sprawdzone do końca, ale wprowadzone.  

 

tak jest lipa

rvader #9 Posted 22 March 2018 - 11:18 AM

    Major General

  • Player
  • 56437 battles
  • 5,145
  • [ACHJO] ACHJO
  • Member since:
    12-23-2011

...siostro,czy leci z nami lekarz ? Załatwili graczy na starszych kompach bez mydła - GG WG :sceptic:

 

 

 


Edited by rvader, 22 March 2018 - 11:20 AM.


Natural__ #10 Posted 22 March 2018 - 11:27 AM

    Captain

  • Player
  • 38592 battles
  • 2,117
  • [S_W_F] S_W_F
  • Member since:
    09-18-2012

View Postrvader, on 22 March 2018 - 11:18 AM, said:

...siostro,czy leci z nami lekarz ? Załatwili graczy na starszych kompach bez mydła - GG WG :sceptic:

Na lapku Lenovo B570 kupionym równo 5 lat temu za oszałamiającą kwotę 1299 zł (410m, i5, 8GB RAM, HDD5400 obr/min) mam tyle samo FPS co poprzednio, przy ładniejszej grafice.

Żadnych problemów z teksturami, późnym wczytywaniem czy dźwiękiem..

PC nawet nie odpalam, bo nie widzę potrzeby.

Tak, że ten....



KasperQ #11 Posted 22 March 2018 - 11:29 AM

    Private

  • Player
  • 2423 battles
  • 37
  • Member since:
    08-06-2012

Edytowano


Edited by BunnyCommander, 23 March 2018 - 02:13 PM.
Ten post został wyedytowany ponieważ nie wnosi nic do dyskusji.


KasperQ #12 Posted 22 March 2018 - 11:30 AM

    Private

  • Player
  • 2423 battles
  • 37
  • Member since:
    08-06-2012

View PostLogiPL12, on 21 March 2018 - 04:32 PM, said:

Ej a co jeśli jak mam po 1.0 duzo czarnych plam?

 

 

idz do lekarza , masz wysypke?

topless2006 #13 Posted 22 March 2018 - 01:37 PM

    Corporal

  • Beta Tester
  • 33168 battles
  • 108
  • Member since:
    09-03-2010

Aktualnie zauważyłem tylko problem z dłuższym czasem wczytywania tekstur na początku... Podczas odliczania przed bitwą (aktualnie gra zainstalowana na HDD). Czy ktoś instalował na ssd i ma poprawę w tym temacie?

Ustawienia ultra przy FHD 72-75 fps (monitor z gsync 75Hz). Gra się całkiem przyjemnie na nowej grafice :child:

Dodam, że nie instaluję (instalowałem..) żadnych modów... może to info komuś pomoże... Procek I7 6700K i Nvidia GTX 980, ram 16Gb w lapku Clevo P870... :popcorn:

 



PsychO_GhouL #14 Posted 22 March 2018 - 01:42 PM

    Sergeant

  • Player
  • 23605 battles
  • 292
  • Member since:
    06-23-2016

View Posttopless2006, on 22 March 2018 - 01:37 PM, said:

Aktualnie zauważyłem tylko problem z dłuższym czasem wczytywania tekstur na początku... Podczas odliczania przed bitwą (aktualnie gra zainstalowana na HDD). Czy ktoś instalował na ssd i ma poprawę w tym temacie?

Ustawienia ultra przy FHD 72-75 fps (monitor z gsync 75Hz). Gra się całkiem przyjemnie na nowej grafice :child:

Dodam, że nie instaluję (instalowałem..) żadnych modów... może to info komuś pomoże... Procek I7 6700K i Nvidia GTX 980, ram 16Gb w lapku Clevo P870... :popcorn:

 

 

SSD ładuje błyskawicznie, jak masz taką możliwość to korzystaj :) ewentualnie zdefragmentuj HDD zewnętrznym programem [nie w windowsie].

topless2006 #15 Posted 22 March 2018 - 01:47 PM

    Corporal

  • Beta Tester
  • 33168 battles
  • 108
  • Member since:
    09-03-2010

View PostPsychO_GhouL, on 22 March 2018 - 12:42 PM, said:

 

SSD ładuje błyskawicznie, jak masz taką możliwość to korzystaj :) ewentualnie zdefragmentuj HDD zewnętrznym programem [nie w windowsie].

 

Dzięki za info! Przeniosę grę na ssd i zobaczę mam dwa dyski na m.2 w  raid 0. Na HDD też śmiga ładnie, poza ładowaniem na początku (również HDD mam w raid 0 i ogólnie jest ok). Pamiętam że gra się ładowała bardzo szybko, na ssd... więc każdy kto posiada leciwe dyski HDD (3-4 letnie z małym buforem) mają te problemy... :bush:

Edited by topless2006, 22 March 2018 - 01:49 PM.


PanTograf #16 Posted 22 March 2018 - 04:36 PM

    Private

  • Player
  • 18786 battles
  • 6
  • Member since:
    08-14-2012

Cześć

Sprzęt: i7 3820, Radeon R9 290X, 16 GB DDR3@2133 MHz, SSD Samsung Evo

 

Gra automatycznie ustawia się na ultra. Niestety szału nie ma, na ultra mam koło 50-60 fps. Jak zmienię na max to mam 70-80.

Ale nie w tym rzecz. Na ultra mi się po prostu jakby haczyło. ALe nie przez low fps, tylko raczej tak jakby gra chodziła szybciej-wolniej-szybciej-wolniej w takim rytmie. Dziwne, bo w open beta tego nie miałem.

 

Gra ładuje się błyskawicznie, nie mam żadnych lagów ani innych problemów niezwiązanych z grafiką.



topless2006 #17 Posted 22 March 2018 - 08:06 PM

    Corporal

  • Beta Tester
  • 33168 battles
  • 108
  • Member since:
    09-03-2010

View PostPanTograf, on 22 March 2018 - 03:36 PM, said:

Cześć

Sprzęt: i7 3820, Radeon R9 290X, 16 GB DDR3@2133 MHz, SSD Samsung Evo

 

Gra automatycznie ustawia się na ultra. Niestety szału nie ma, na ultra mam koło 50-60 fps. Jak zmienię na max to mam 70-80.

Ale nie w tym rzecz. Na ultra mi się po prostu jakby haczyło. ALe nie przez low fps, tylko raczej tak jakby gra chodziła szybciej-wolniej-szybciej-wolniej w takim rytmie. Dziwne, bo w open beta tego nie miałem.

 

Gra ładuje się błyskawicznie, nie mam żadnych lagów ani innych problemów niezwiązanych z grafiką.

 Znając życie pewnie procek nie wyrabia i jest wąskim gardłem dla tej karty...Ja mam obecnie 4100MHz w lapku i mam tempy max 70stopni.  Ten radeon to odpowiednik GTX970? Co do dysku zainstaluj SSD fresh i ustaw automatyczną optymalizację... u mnie była różnica a mam 2 x SSD Samsunga Sm 951 ( 2 lata temu najszybsze na rynku...)   Ciekawi mnie jak z wielowątkowością i wykorzystaniem rdzeni jest na nowym silniku??!



n0rb4s #18 Posted 23 March 2018 - 09:23 AM

    Private

  • Player
  • 17715 battles
  • 10
  • Member since:
    03-10-2012
mam pytanko Panowie i Panie, otóż w skrócie na ultra mam 60fps, gra śmiga aż miło jest tylko jedno ale - po wczytaniu bitwy pojazdy posiadają kanciaste koła i po jakichś pięciu sekundach następuje kilku sekundowy lag jakby doczytowujący brakujące detale! jest to zjawisko irytujące zwlaszcza jak prowadze lekki czołg i czas na poczatku bitwy jest bardzo ważny! czy ktoś z Was również boryka się z podobnym problemem?

wojtusDDT #19 Posted 23 March 2018 - 08:05 PM

    Private

  • Player
  • 69759 battles
  • 5
  • [-N-H-] -N-H-
  • Member since:
    11-05-2011

nie mogę wejść do gry albo jeżeli już się uda to wyrzuca mnie z niej co robić, o co chodzi ?

 



samper76 #20 Posted 23 March 2018 - 08:17 PM

    Private

  • Player
  • 27129 battles
  • 35
  • [_ZG_] _ZG_
  • Member since:
    01-06-2015

View PostPsychO_GhouL, on 22 March 2018 - 01:42 PM, said:

 

SSD ładuje błyskawicznie, jak masz taką możliwość to korzystaj :) ewentualnie zdefragmentuj HDD zewnętrznym programem [nie w windowsie].

 

Mi to niestety nie pomogło, po zmianie dalej długo się ładuje :(. FPS-y w mniarę, bo nawet około 100, ping tez, tylko to ładowanie i po starcie gry nie widze wszystkich czołgów, dopiero po jakimś czasie są widoczne. Na domioar złego po chwili gry, zaraz na poczatku po prostu nastę puje kilkusekundowa zawiecha :(

I zapomniałem dodać,że dzisiaj rano tylko pierwsza bitwa ładowała mi się długo i to na HD, do reszty wchodziłem w polowie czasu, a teraz lipa :(


Edited by samper76, 23 March 2018 - 08:44 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users