Jump to content


Wersja 1.0: Wydajność – pierwsza pomoc


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

Solistaa #21 Posted 23 March 2018 - 11:11 PM

    Private

  • Player
  • 9180 battles
  • 6
  • [CARBO] CARBO
  • Member since:
    11-25-2012

Do gry wchodzę 30 sekund później niż inni gracze, plus na samym poczatku łapię freeza i nie widzę innych sojuszniczych graczy.

Sterowniki mam zainstalowane najnowsze, dirext 11, windows 10.

Proces: Interl core i7-3770K 3,5Ghz

RAM: 8GB

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7900 Series

 

Bardzo proszę o pomysły jak naprawić ten problem, bo na tym sprzęcie nie powinienem mieć tego typu problemów. 



samper76 #22 Posted 23 March 2018 - 11:40 PM

    Private

  • Player
  • 27392 battles
  • 36
  • [_ZG_] _ZG_
  • Member since:
    01-06-2015

View PostHotLoL, on 23 March 2018 - 11:11 PM, said:

Do gry wchodzę 30 sekund później niż inni gracze, plus na samym poczatku łapię freeza i nie widzę innych sojuszniczych graczy.

Sterowniki mam zainstalowane najnowsze, dirext 11, windows 10.

Proces: Interl core i7-3770K 3,5Ghz

RAM: 8GB

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7900 Series

 

Bardzo proszę o pomysły jak naprawić ten problem, bo na tym sprzęcie nie powinienem mieć tego typu problemów. 

 

o, właśnie mm dokładnie to samo i także prosze o pomoc.

jedyny raz gdy wszedłem bardzo szybko do gry, to była ta sama mapa pod rząd



n0rb4s #23 Posted 24 March 2018 - 01:10 AM

    Private

  • Player
  • 17919 battles
  • 10
  • Member since:
    03-10-2012
to macie podobne objawy do mnie z tym że do bitwy wchodze normalnie - ale czasem zderzam sie na poczatku bitwy z niewidzialnymi sojusznikami. wydaje mi sie że coś jest skopane z samą grą bo na serwerze testowym na ultra nie mialem zadnych problemow.

samper76 #24 Posted 24 March 2018 - 08:18 AM

    Private

  • Player
  • 27392 battles
  • 36
  • [_ZG_] _ZG_
  • Member since:
    01-06-2015
Może to ma związek z ilością graczy i obciążeniem serwera, bo gram od godziny i tylko raz wszedłem 30 sec po starcie, a tak to spokojnie jeszcze mam kilkanaście sec czasu, nie to co wczoraj wieczorem, dziwne...

Solistaa #25 Posted 24 March 2018 - 09:18 AM

    Private

  • Player
  • 9180 battles
  • 6
  • [CARBO] CARBO
  • Member since:
    11-25-2012

View Postsamper76, on 24 March 2018 - 08:18 AM, said:

Może to ma związek z ilością graczy i obciążeniem serwera, bo gram od godziny i tylko raz wszedłem 30 sec po starcie, a tak to spokojnie jeszcze mam kilkanaście sec czasu, nie to co wczoraj wieczorem, dziwne...

 

Przeniosłem grę na dysk SSD i problemy ustąpiły. Wchodzę do gry jako pierwszy - a nie jak wcześniej nawet po 30 sekundach. Widzę wszystkich graczy. Gra działa jak dawniej.

 



empi91 #26 Posted 24 March 2018 - 02:13 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 12005 battles
  • 387
  • Member since:
    08-12-2012

No i cudownie, po 5 latach grania i 10k bitew WoTa mogę ostatecznie wyjebać do kosza, bo tylko to tego się ta aktualizacja nadaje

freezy, lagi, wczytywanie tekstur trwa wieczność, a do tego 30% spadek FPS
Rozumiem, że to początek zapowiadanych na jesień nagród i prezentów dla graczy z dużym stażem? 

Ale zastanawiam się co jest na ruskich serwerach, w końcu wg statystyk przeciętny ruski komputer na którym jest grany WoT jest sporo gorszy od tego na EU.
A tu WG przychodzi z taką chujnią jak ta aktualizacja..



bandi_81 #27 Posted 24 March 2018 - 02:36 PM

    Corporal

  • Player
  • 28000 battles
  • 191
  • [_WS_] _WS_
  • Member since:
    05-04-2012
a ja mam problem z dzwiękami to znaczy muza wszystko ładni gra na wysokich tierach nic sie nie dzieje a np na 2 jakby płyta sie zacinała.sterowniki zaktualizowane 

mastimasti #28 Posted 24 March 2018 - 05:50 PM

    Corporal

  • Player
  • 4992 battles
  • 111
  • Member since:
    05-05-2011

Może to pomoże - Config Tuner do WoT 1.0



empi91 #29 Posted 25 March 2018 - 04:48 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 12005 battles
  • 387
  • Member since:
    08-12-2012
I rzeczywiście pomaga, ale żeby mieć chociaż tyle samo fps co przed tą gównianą aktualizacją musiałem zejść do takich ustawień, że w ogóle nie widać efektów po pociskach - czuje się jakbym się strzelał laserami - czołg celuje i jesteś martwy - żadnego buum, żadnego wystrzału, bezgłośne laserowe działo czołgowe kalibru 150mm, gg WG, a to przynajmniej w poprzednich łatkach było fajnie odwzorowane
Więc oczywiście to spieprzyliście, jak wszystko co dobre

Marcino_Z_Polski #30 Posted 25 March 2018 - 05:43 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 15044 battles
  • 1,369
  • Member since:
    12-28-2014
Ja też odinstalowałem ten syf i póki nie naprawią tych zasranych dźwięków i optymalizacji to nie wrócę do tego bajzlu :P

ateista101 #31 Posted 26 March 2018 - 02:38 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 26578 battles
  • 87
  • Member since:
    06-25-2012

View PostMarcino_Z_Polski, on 25 March 2018 - 05:43 PM, said:

Ja też odinstalowałem ten syf i póki nie naprawią tych zasranych dźwięków i optymalizacji to nie wrócę do tego bajzlu :P

 

Wczoraj  z ciekawości odpaliłem war tundera. Podpiołem wzmacniacz, podłogówki 200 wat.  Powiem że w temacie dzwięku to jest przepaść. O ile graficznie obie gry dzieli niewiele, to dzwiękowo wot to tragedia.

zadzior84 #32 Posted 26 March 2018 - 09:36 PM

    Private

  • Player
  • 10691 battles
  • 5
  • [LP-NN] LP-NN
  • Member since:
    12-23-2016
Cześć, mam pytanko - po aktualizacji włączają mi sie bitwy gdzie nie widzę graczy swojej drużyny na mini mapce pojawiają mi sie dziwne znaczki (nawias, znak zapytania i inne) a w liście graczy jestem na pomarańczowo jak bym był w plutonie. wiecie morze o co chodzi.

LogiPL12 #33 Posted 30 March 2018 - 08:40 PM

    Private

  • Player
  • 25948 battles
  • 26
  • [5_BPS] 5_BPS
  • Member since:
    07-19-2016

Mnie wczytuje do bitwy 1 min i 30 sek. >:O czasem nawet 4 minuty

 

Da sie coś z tym zrobić? mam ssd



_Patrol #34 Posted 30 March 2018 - 08:44 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40782 battles
  • 35,635
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostLogiPL12, on 30 March 2018 - 09:40 PM, said:

Mnie wczytuje do bitwy 1 min i 30 sek. >:O czasem nawet 4 minuty

 

Da sie coś z tym zrobić? mam ssd

Da, napisz do mnie prywatną wiadomość.



KOSMITA2 #35 Posted 15 April 2018 - 12:42 PM

    Private

  • Player
  • 9045 battles
  • 1
  • Member since:
    02-28-2012

Zna ktos rozwiazanie problemu ktory polega na dlugim wczytywaniu do bitwy (15-20 sekund po rozpoczeciu). Gdy kompletnie wylacze dzwiek w opcjach laduje 10-20 sekund przed rozpoczeciem.

Zmiana grafiki nic nie daje tylko dzwiek. :\



7adamski7 #36 Posted 15 April 2018 - 04:42 PM

    Major

  • Player
  • 50466 battles
  • 2,774
  • [TKFUN] TKFUN
  • Member since:
    01-20-2015
Znają w dziale technicznym. Najlepiej dzwoń do nich od razu.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users