Jump to content


Wersja 1.0: Wyjaśnienie ustawień grafiki


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

Community #1 Posted 20 March 2018 - 05:25 PM

    Sergeant

  • Content Team
  • 0 battles
  • 31,551
  • Member since:
    11-09-2011
Wszystko, co powinniście wiedzieć, aby jak najlepiej wykorzystać wersję 1.0

Pełna treść wiadomości

jjaarroo72 #2 Posted 20 March 2018 - 06:28 PM

    Private

  • Player
  • 46815 battles
  • 43
  • [BEER-] BEER-
  • Member since:
    03-30-2013
Ujme to tak jesli bedzie to dzialalo z komputerami z kartami graficznymi w układzie SLI to super jesli nie to nastepny tytuł WG czeka odinstalowanie.

EL_PREDICADOR72 #3 Posted 20 March 2018 - 08:00 PM

    Corporal

  • Player
  • 18279 battles
  • 137
  • [EX_NL] EX_NL
  • Member since:
    12-19-2016

View Postjjaarroo72, on 20 March 2018 - 06:28 PM, said:

Ujme to tak jesli bedzie to dzialalo z komputerami z kartami graficznymi w układzie SLI to super jesli nie to nastepny tytuł WG czeka odinstalowanie.

 

z tego co się orientuje 1.0 nie wspiera SLI

Darkos40 #4 Posted 20 March 2018 - 09:23 PM

    Private

  • Player
  • 40338 battles
  • 1
  • Member since:
    10-14-2012

A co z wsparciem wielordzeniowych procesorów

 



Khaniczek #5 Posted 21 March 2018 - 07:36 AM

    Private

  • Player
  • 48732 battles
  • 8
  • [-1L-] -1L-
  • Member since:
    12-01-2012

Uruchomilem gre, dotarlo do interfejsu i wyswietlilo mi komunikat o grafice, nagle zamyka i wraca do pulpitu. Nie zdazylem ustawic i nie zdaze w szybkim tempie.....

 

czuje ze juz nie pogram. czas kupic karte albo wcale.



_Patrol #6 Posted 21 March 2018 - 08:01 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40631 battles
  • 35,365
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostKhaniczek, on 21 March 2018 - 07:36 AM, said:

Uruchomilem gre, dotarlo do interfejsu i wyswietlilo mi komunikat o grafice, nagle zamyka i wraca do pulpitu. Nie zdazylem ustawic i nie zdaze w szybkim tempie.....

 

czuje ze juz nie pogram. czas kupic karte albo wcale.

Uruchom launcher, obok przycisku Graj kliknij znak ^ wybierając > uruchom grę w trybie bezpiecznym, a gdy to nic nie da wybierz > uruchom grę z domyślnymi ustawieniami graficznymi.

 

Mam nadzieję, że masz najnowsze sterowniki, jak i zaktualizowany system.



Khaniczek #7 Posted 21 March 2018 - 08:58 AM

    Private

  • Player
  • 48732 battles
  • 8
  • [-1L-] -1L-
  • Member since:
    12-01-2012

View Post_Patrol, on 21 March 2018 - 07:01 AM, said:

Uruchom launcher, obok przycisku Graj kliknij znak ^ wybierając > uruchom grę w trybie bezpiecznym, a gdy to nic nie da wybierz > uruchom grę z domyślnymi ustawieniami graficznymi.

 

Mam nadzieję, że masz najnowsze sterowniki, jak i zaktualizowany system.

 

karta aktualna nvidia 342.01 na gtx 275.

system aktualny win 7 64

sprawdzone inne sterowniki - wszystkie aktualne.

 

w trybie bezpiecznym - wywala na pulpit

w domyslnym (male okienko) - tez

w komendzie -clientGraphicsAPI d3d9 - tez

 

optymalizowac nic nie da, poniewaz gra jest na ssd.



_Patrol #8 Posted 21 March 2018 - 08:59 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40631 battles
  • 35,365
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

Sprawdź podgląd zdarzeń systemu, jeśli nie wiesz co to podgląd zdarzeń > zapytaj google.

 

ps.

Nie zapomnij o tym, że możesz przeinstalować grę.


Edited by _Patrol, 21 March 2018 - 08:59 AM.


Khaniczek #9 Posted 21 March 2018 - 10:36 AM

    Private

  • Player
  • 48732 battles
  • 8
  • [-1L-] -1L-
  • Member since:
    12-01-2012

w podgladzie zdarzen nie ma bledow

naprawianie gry w game center mi pomoglo, jakies brakujace 1gb - sciagnalem, odpalilem i nie wywala, szybko ustawilem na niski detal i gra.



mrcszyman #10 Posted 21 March 2018 - 12:12 PM

    Captain

  • Player
  • 74139 battles
  • 2,328
  • [TDSTR] TDSTR
  • Member since:
    01-20-2012

View PostDarkos40, on 20 March 2018 - 09:23 PM, said:

A co z wsparciem wielordzeniowych procesorów

 

 

Od trzech lat jest wsparcie dla dwóch rdzeni. A teraz mam wrażenie, że wykorzystywane są 4.

Falathi #11 Posted 21 March 2018 - 01:54 PM

    Field Marshal

  • WG Staff
  • 19932 battles
  • 11,327
  • [WG] WG
  • Member since:
    05-04-2012

View PostDarkos40, on 20 March 2018 - 09:23 PM, said:

A co z wsparciem wielordzeniowych procesorów

 

 

Prawdę mówiąc, to już mieliśmy od jakiegoś czasu. 

kris08061975 #12 Posted 21 March 2018 - 02:04 PM

    Private

  • Player
  • 56684 battles
  • 38
  • Member since:
    08-17-2013

A co z długim ładowaniem map? Mapę mam wczytaną po 2 - 3 min od rozpoczęcia bitwy nie zależnie od jakości grafiki,  potem jeszcze przez około 30s lagi spowodowane doczytywaniem tekstur. Ktoś zna rozwiązania problemu?

Intel i5 3,2 GHz; 8GB, Nvidia gtx 960. Win 7 64 bit. Sterowniki aktualne.



_Patrol #13 Posted 21 March 2018 - 04:29 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40631 battles
  • 35,365
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
Na pendrive zainstalowałeś?

GoyaAngel #14 Posted 21 March 2018 - 08:02 PM

    Private

  • Player
  • 4601 battles
  • 1
  • Member since:
    03-31-2016

Witam

Gram na laptopie Dell XPS M 1530,win 7 aktualny,karta graf NVIDIA GeForce 8600M GT wersja 341.96 stery aktualizowane dzisiaj.Przez dwa lata grałam bez problemów.Dzisiaj po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji,nie moge uruchomić gry.Zapora ustawiona na wyjątek,antywir wyłączony.

Uruchamia sie gra,wczytuje się garaż,pojawia sie informacja o możliwości ustawień grafiki i .....no właśnie I! kursor gry zastyga...nie mogę zrobić nic więcej.

Czy Ktokolwiek może mi pomóc?



KrzysztofWu #15 Posted 21 March 2018 - 08:24 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 36925 battles
  • 530
  • [1KB] 1KB
  • Member since:
    10-31-2012

View PostFalathi, on 21 March 2018 - 01:54 PM, said:

 

Prawdę mówiąc, to już mieliśmy od jakiegoś czasu. 

 

No nie sądzę :B

Wykorzystywanie 3 rdzeni z 4/8, a wykorzystywanie 4/8 to OGROOOMNA różnica


Edited by KrzysztofWu, 21 March 2018 - 08:25 PM.


revr #16 Posted 21 March 2018 - 10:01 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 5730 battles
  • 14
  • Member since:
    11-11-2010

Jakie to ma znaczenie z ilu rdzeni korzysta?, to jest mało ważne, ważniejsze jest jak gra działa bo równie dobrze może chodzić na 20 gorzej niż na 2 jeśli jest słabo zrobiona.

 

Nie podoba mi się że w grafice podstawowej usunęli możliwość włączenia śladów gąsienic, na teście można było włączyć a teraz nie?, zróbcie coś z tym, nie chce mi się specjalnie dla wot instalować kartę grafiki a poza tym to fajny efekt jest i nie widziałem spadków fps przy włączaniu czy wyłączaniu go na testowym przy integrze intela. Można było wszystko co się da ustawić na max i w miarę komfortowo grać.



dragon1507 #17 Posted 21 March 2018 - 10:56 PM

    Private

  • Player
  • 9910 battles
  • 1
  • [FARM-] FARM-
  • Member since:
    05-25-2013
Witam, mam problem. Otóż właśnie sćiągnąłem wersje 1.0 i kiedy załączam grę pojawia sie na chwile intro World of Tanks i nastepnie pojawia sie czarny ekran gdzie po angielsku pisze bym zmienil rozdziczlosc na 1920x1080. Kiedy juz ją zmienilem i ponownie właczam gre nadal pojawia sie to samo. Prosze o pomoc i z gory dziekje!

Mscislav_sister #18 Posted 22 March 2018 - 05:24 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 719 battles
  • 12,340
  • Member since:
    05-25-2015

View Post_Patrol, on 21 March 2018 - 08:59 AM, said:

 

 

Panie, gdzie się w tej grze zwiększa ostrość?:D Czemu wszystko jest takie rozmyte?:/



anonym_GvhxestNhxYy #19 Posted 22 March 2018 - 06:44 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 281
  • Member since:
    11-02-2018

View PostMscislav_sister, on 22 March 2018 - 05:24 PM, said:

 

Panie, gdzie się w tej grze zwiększa ostrość?:D Czemu wszystko jest takie rozmyte?:/

No jak to? Mnie się przy okazji ściągania nowego klienta pobrał również taki mały śrubokręcik z opcją pilniczka. Śrubokręcikiem regulujesz tą małą śrubę po prawej stronie monitora, a pilniczkiem ostrzysz grafikę ;)



Mscislav_sister #20 Posted 22 March 2018 - 07:01 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 719 battles
  • 12,340
  • Member since:
    05-25-2015

A, i tej gammy to ja nie kumam. Nawet na minimum i tak logo jest sporo jaśniejsze od tła. Z kolei wtedy mój Bulldog staje się szaro-czarny i przypomina do złudzenia Bundesdoga GF.

:trollface:

 

Możliwość ustawiania nasycenia, kontrastu i jasności na plus. Tylko że ta sama jasność na mapie lodowiec jest dużo za jasna w porównaniu z garażem czy zwykłymi mapami.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users