Jump to content


POMALE NAHRAVANI BITVY - RESENI PRO VSECHNY (no... snad vetsinu)


  • Please log in to reply
46 replies to this topic

CorpusDortus #1 Posted 24 March 2018 - 08:39 AM

    Private

  • Player
  • 38596 battles
  • 13
  • Member since:
    09-18-2011

IVANU D. PROSIM O SDILENI TEM, KTERYM TO POMUZE !!!

Ahoj Vsichni....

 

Nejprve souhrh:

 

1) Bitva se nahrava neskutecne dlouho... u me az 20 vterin po zacatku. Tohle hrat nelze....)

2) Mate dostatecne silny HW  - t.j. CPU, GPU, dost RAM ( u me i5 3.4 GHz, RX480 8GB, 16 GB RAM DDR3 1866)

3) ale NEMATE SSD HDD, jen obycejny HDD (u me nejaky WD 7200 1TB). Na nem je jak hra tak system.

 

Co uz vime? : V 1.0 je statna optimalizace nacitani audia (to uz nasli jini) a to je to co protahuje dobu nahravani bitvy.

 

Jake audio balicky 1.0 pouziva : (obvykle umisteni, zalezi kam jste instalovali)

c:\Games\World_of_Tanks\res\packages\audioww-part1.pkg

c:\Games\World_of_Tanks\res\packages\audioww-part2.pkg

(priblizne 1.3 GB celkem)

 

Je to Vas problem ?: Zakazte zvuk (ve hre v Options), restartujte hru... zkuste jednu bez zvuku. Byla doba nahravani OK ? (Nejspis ano,,, aspon tak to je u mnoha hracu podle fora vsude mozne)

 

Pokud mate SSD, pak reseni MUZE (ne MUSI, nekomu nepomohlo), je presun techto souboru na SSD, a jejich "mklink"  na ne... (Mnoho lidem pomohlo, ale nekterym ne. Pokud mezi ne patrite pokracujte ve cteni.)

 

NEMATE SSD? CO DELAT ?

 

Reseni !!!!

RAMDISK

 

Predpokladem je dostatek RAM. Ja mam 16GB = staci bohate, 8GB bude taky...Navim jak 4GB (musite to zkusit, ale bude potrebovat nejakych necelych 1.5 GB - coz bude asi problem - za zkousku ale nic nedate)

 

1) Stahnete nejaky RAMDisk SW -ja vzal RadeonRAMDisk - ten zdarma bohate staci, umi az 4GB Ramdisk, pokud Vam nevadi male okno s reklamou na desktopu - me ne). Funguje pod WIN 7,8,10...

http://www.radeonram...e_downloads.php

 

(Je tu spusta dalsich, ktere umi totez. DataRAMdisk  - vypada stejne jako ten od Radeon, IMDisk Toolkit, SoftPerfect RAMdisk etc......) Nezalezi na tom, proste neco co umi aspon 1.5 GB ramdisk

 

2) Nainstalujte a spustte RAMDISK SW.  Ja si udelal 2GB velikost (rozumnejsi pocty - a mam dost RAM.... ale i 1.4 bude stacit). Zvolte "pismeno"  - "Z:" v mem pripade (defaultni, co RadeonRamdisk nabidne,,, je to fuk)

(Muzete si pohrat s nastavenim. Treba vytvorit image, ktery vam to automaticky po restart zase natahne.... ale to neni predmetem tohoto reseni.)

 

3) Vytvorte adresar na RAMDISKu.... Ja udelal  Z:\WOTaudio\

 

4) Prekopirujte tam oba balicky (koukanete nahoru, ty .pkg soubory, o kterych jsem psal)

5) Pokud jste je KOPIROVALI (ne PRESUNULI) prejmenujte ty originalni (to doporucuju !!!, at o ne neprijdete). Dejte jim treba priponu .old  Myslim tim ty v originalnim adresari c:\Games\World_of_Tanks\res\packages\   (nebo tam, kam jste instalovali)

DULEZITE : Urcite si je zalohujte (staci to prejmenovani), at o ne neprijdete v pripade, ze zrestartujete a nebudete mit nastavenou zalohu RAMDISKU !!!!

 

6)Spustte prikazovy radek jako ADMIN !!!! (potrebujete admin prava) - napr vyhledejte "cmd",,, a az se objevi, pravy klik a spustit jako admin

 

7) nalinkujte je

V mem pripade:

mklink c:\Games\World_of_Tanks\res\packages\audioww-part1.pkg z:\WOTaudio\audioww-part1.pkg

mklink c:\Games\World_of_Tanks\res\packages\audioww-part2.pkg z:\WOTaudio\audioww-part2.pkg

 

kde:

c:\Games\World_of_Tanks\res\packages\   -  ja puvodni cesta

and

 z:\WOTaudio\ - je nova - RAMDISK cesta

 

Koukane na screenshot...system rekne, ze "symbolic link was created" a taky na puvodnim miste uvidite soubory stejneho jmena s nulovou velikosti

Pokud to neklaplo, delate neco spatne (nespravna cesta, nespousite to jako admin apod... zkuste to znova... MUSI to fungovat, pokud jdete spravne krok po kroku)

 

 

8) Spuste hru (Samozrejme se zapnutym zvukem :) ) A uzijte si normalni casi nahravani bitvy...ja tam jsem 2o vterin pred zacatkem.... to neni spatny

9) Zvladli jste to? Funguje to? ... Odted me tedy oslovujte jako "Pana vesmiru" :)

 

POZNAMKA: TOTO NERESI PROBLEM S POCATECNIM ZAMRZNUTIM (kdyz se poprve v bive rozhlednete)  - ale zda se, ze je to kratsi... u me cca. 1-3 vteriny

/na to se taky podivam, kdyz budu mit cas a chut /

Tankum zdar!  A pamatujte, kazdy pokrok je zaplacen krvi. Nenadavejte a 1.0 si uzivejte.... Vzdyt jsme to vsichni chteli. A vypada to fakt hezky ;)

 

 

 



Jmeno1 #2 Posted 24 March 2018 - 08:55 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 48325 battles
  • 10,159
  • [_V4L_] _V4L_
  • Member since:
    09-02-2012
Wow! :great:

Bery_CR #3 Posted 24 March 2018 - 12:05 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 60088 battles
  • 3,014
  • [KOBD] KOBD
  • Member since:
    11-19-2015

Me nastesti funguje linkovani na jiny HDD, takze nemusim resit ramdisk. Ale to zamrzani po startu uz vyreseny mam. Na to staci, kdyz se v prubehu odpoctu rozhlednes kolem dokola. Tim se vynuti donacteni textur jeste v dobe odpoctu a neprijemny lag po startu se nekona. A jelikoz ted mam zase odpocet cely, tak je na to dost casu. :teethhappy:

Nicmene je to zase jen berlicka, resit by si to melo WG.



CorpusDortus #4 Posted 24 March 2018 - 12:11 PM

    Private

  • Player
  • 38596 battles
  • 13
  • Member since:
    09-18-2011

View PostBery_CR, on 24 March 2018 - 11:05 AM, said:

Me nastesti funguje linkovani na jiny HDD, takze nemusim resit ramdisk. Ale to zamrzani po startu uz vyreseny mam. Na to staci, kdyz se v prubehu odpoctu rozhlednes kolem dokola. Tim se vynuti donacteni textur jeste v dobe odpoctu a neprijemny lag po startu se nekona. A jelikoz ted mam zase odpocet cely, tak je na to dost casu. :teethhappy:

Nicmene je to zase jen berlicka, resit by si to melo WG.

 

To jo. Textury se skutecne nactou uz pri odpoctu a ten neprijemny skub si lze odbyt uz tam.

(teda pokud se tam vcas dostanes... coz bylo hlavni podstatou meho prispevku :))

 

Tenhle postartovni zaskub nebude totiz typicky performance problem, je tam proste neco blbe napsanyho a textury neprijdou. (tim rozhlednutim to vyresis)



Bery_CR #5 Posted 24 March 2018 - 12:20 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 60088 battles
  • 3,014
  • [KOBD] KOBD
  • Member since:
    11-19-2015
jj, maji tam neco blbe napsaneho, proto pisu, ze to je jen berlicka a musi si to vyresit oni.

raptor_rv40 #6 Posted 24 March 2018 - 05:35 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 19248 battles
  • 66
  • Member since:
    05-28-2016
Díky za popostrčení.Zatím to hraju na snížené detaily a bez hudby a světe div se funguje to.

Bery_CR #7 Posted 24 March 2018 - 06:05 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 60088 battles
  • 3,014
  • [KOBD] KOBD
  • Member since:
    11-19-2015

Po teto uprave muzes i s hudbou. Nicmene doufam, ze to WG brzy vyresi.

Jinak obavat se tohoto reseni nikdo nemusite. Na zruseni propojeni staci smazat linkove soubory (maji stejny nazev, ale nulovou velikost) ze slozky hry a vratit tam originalni soubory ze zalohy.



LeeVanEc #8 Posted 24 March 2018 - 06:55 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 22542 battles
  • 96
  • Member since:
    10-14-2013
Co takhle použít snížení kvality zvuků? V menu tahle možnost je...

CorpusDortus #9 Posted 25 March 2018 - 12:27 PM

    Private

  • Player
  • 38596 battles
  • 13
  • Member since:
    09-18-2011

View PostLeeVanEc, on 24 March 2018 - 05:55 PM, said:

Co takhle použít snížení kvality zvuků? V menu tahle možnost je...

 

To jsem zkousel predtim. Ale efekt jsem - aspon u sebe - zadny nepozoroval.

(tak jako tak se pristupuje do tech balicku. A v tom je ten hlavni problem)



Bery_CR #10 Posted 25 March 2018 - 01:08 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 60088 battles
  • 3,014
  • [KOBD] KOBD
  • Member since:
    11-19-2015

jj, nema to vliv. Je to dano velikosti nacitanych souboru, ktera se bude casem (az pridaji dalsi mapy) jen nafukovat. Tady pomuze ty soubory rozsekat na mensi, aby kazda mapa mela svoji sadu zvuku v samostatnem souboru. Tedy pokud neprijdou na jiny zpusob jak to optimalizovat. Nevyhoda rozdeleni na vice souboru je v tom, ze to zabere vice mista na disku, protoze nektere zvuky jsou spolecne pro vice map.



gfgndy #11 Posted 25 March 2018 - 01:19 PM

    Corporal

  • Player
  • 17761 battles
  • 109
  • Member since:
    03-09-2012
Musím poděkovat za řešení problému, přehledný návod a potvrzuji funkčnost. Není to vůbec složité a pokud se řídíte návodem, tak snad není co zkazit. Ještě tedy zbývá to načítání týmu a textur, ale s tim se dá jakž takž ještě žít... :great:

ANIJ #12 Posted 25 March 2018 - 03:31 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 10485 battles
  • 1,273
  • Member since:
    05-04-2014
Problém s odpočtem do hry se mi někdy projevuje u první hry. Při dalších přihlášeních jsem ve hře skoro hned a musím čekat 45 sekund na zahájení. Žádné úpravy jsem nedělal.

sizmik #13 Posted 25 March 2018 - 05:47 PM

    Corporal

  • Player
  • 10501 battles
  • 147
  • Member since:
    08-01-2012
Nevím, osobně mi to přijde velmi divné. Na novým ntb mám teď problém načíst se do posledních sekund odpočítávání, nicméně na starým, kde jsem čekal, že bude načítání mnohem delší, mi přijde že se hra načítá rychleji než před 1.0

Timby #14 Posted 26 March 2018 - 03:34 PM

    Private

  • Player
  • 33429 battles
  • 27
  • [ANV-V] ANV-V
  • Member since:
    07-28-2013
Pane Vesmíru díky za návod, potvrzuji funkčnost a jen doplním, že to funguje i s 4 GB RAM.

Ivana_Drago #15 Posted 26 March 2018 - 07:13 PM

    Community Manager

  • WG Staff
  • 1205 battles
  • 1,120
  • Member since:
    08-26-2015

View PostCorpusDortus, on 24 March 2018 - 07:39 AM, said:

IVANU D. PROSIM O SDILENI TEM, KTERYM TO POMUZE !!!

 

Ahoj CorpeDorte, díky moc za sdílení postupu, zdá se, že se toto řešení osvědčilo i několika dalším hráčům, takže jsem tento tvůj post nalinkovala do sekce Hlášení chyb. :honoring:

 

Ostatním díky za potvrzení, že řešení funguje!



Idahou #16 Posted 27 March 2018 - 06:37 PM

    General

  • Veteran
  • 36627 battles
  • 8,907
  • [IDDQD] IDDQD
  • Member since:
    12-04-2010
S nahráváním a načítáním textur, objektů a tanků pomůže i přesun WoT na systémový disk - tedy alespoň u mě. Na stolním mám win na starším disku (protože originálky a nedokupu se to zpřeházet ), jelikož ovšem moc nestíhá, tak na něm mám jen win a vše ostatní na našlapanějším disku. Zatímco u starší verzi jelo WoT ze systémového disku znatelně pomaleji, 1.0 je pomalejší nn rychlejším disku

Bery_CR #17 Posted 27 March 2018 - 08:17 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 60088 battles
  • 3,014
  • [KOBD] KOBD
  • Member since:
    11-19-2015
Jo, jen doufam, ze pristi patch toto jiz potrebovat nebude. ;)

_YPO_ #18 Posted 28 March 2018 - 12:59 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 5715 battles
  • 707
  • Member since:
    04-09-2015
A co že to vlastně udělám s tou hrou? Nějaké rychlejší nahrávání zvuků? 

tomega #19 Posted 28 March 2018 - 02:38 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 26065 battles
  • 1,618
  • [CECH] CECH
  • Member since:
    03-02-2013
Pokud se vam hra pomalu nacita tak v prve rade vymazte cache hry. Rapidne se nahravani zrychli i bez obskurních zasahu.

_YPO_ #20 Posted 28 March 2018 - 04:50 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 5715 battles
  • 707
  • Member since:
    04-09-2015

View Posttomega, on 28 March 2018 - 02:38 PM, said:

Pokud se vam hra pomalu nacita tak v prve rade vymazte cache hry. Rapidne se nahravani zrychli i bez obskurních zasahu.

 

Už jsem našel.

Edited by _YPO_, 28 March 2018 - 04:54 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users